icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

evadekk
12. máj 2016

@cheeky82 ja viem ake maju neziaduce ucinky kortikoidy...a strasne sa bojim toho co mi naordinovala..ze 16 mg medrolu..pri 8 mg mi odchadzal zaludok....neviem ako by som to dala...
V podstate neviem ci robim dobre, ze idem skor doplnkami a zdravou stravou....neviem ak by som bola este tehotna co by to spravilo s cytokinami.....
ale uvidim...dam cas aj akupunkture...a po dalsej kontrole sa rozhodnem co dalej....
Moja gynekologicka mi povedala: viete kolko ludi ma zvysene cytokiny a kolko zien...v tele mame kopec skrytych zapalov a proste o tom nevieme...
Tak ja neviem... ked som si citala v ceskych forach,zeny kt. boli liecene medrolom a dosiahli take vysledky ake mam aj ja( mierne zvysene) isli do vkladu...ano s medrolom....no ja neviem....moje telo je tak znicene tym svinstvom.....a navyse verim ,ze s kortikoidov mam aj myomi....zial...
ale ked nebude ina cesta, skusim ist do toho znova....ale strach,ze znova vyskocia nad 50 je velky...

evadekk
12. máj 2016

@tinkatinulka a ake si mala vysledky po medrole..?..tiez si mala take velke davky?..je mi luto,ze ti to nevyslo:( ..mozno nativ nebol spravna volba...:(..niektorej to vyjde..inej zial nie...

na buduce ides do softu?

ale teraz si treba uzit leto ....
takze teraz mas tiez oddych...

cheeky82
12. máj 2016

@evadekk uplne s tebou suhlasim. ja mam zasa zvysene NK bunky-18,8 a imunologicka mi povedala, ze zeny s hodnotu 30 otehotneju a potom sa im zvysia na 40 a donosia. ine zasa take stastie nemaju. podla mna je to cele o stasti ja som asi fatalista, ale verim, ze je uz davno pradavno rozhodnute, ci dieta mat budem alebo nie.

tinkatinulka
12. máj 2016

@evadekk jasnéé oddych, konece trba mito lebo v práci makam aj 16 hodin denne a okrem toho že ukrojím zo svojho casu 2x týždenne na fitko nic nestiham..
nie nativ som mala už davnejsie..
teraz som mala KET v native a bol negativny..1x som mala negativ..vždy som mala min biochem tehu
mala som oki cytokiny a dokonca aj lipidy podané..ale chytila ma po lipidoch..myslim brutalna nadcha

evadekk
12. máj 2016

@cheeky82 tento pocit mam aj ja....moja rodina sa na mna hneva ked poviem,ze citim,ze dieta mat asi nebudem....(napriek tomu dufam a bojujem)
...a aj tak som vdacna Bohu....ze mi doprial byt par tyzdnov tehu..aj ked to zle skoncilo..nikdy nezabudnem na ten pocit stastia ( a zaroven aj strachu) ked som ivdela toho drobca na sone....ako som sa tesila ked mi bolo na vracanie....

takze teraz chcem dat cas prirode..aj tak nic teraz neriesime....a cas ukaze....pozri..v mojom okoli mam zenu kt. otehotnela ked mala rakovinu prsnika a dieta porodila....takze neverim,ze zena s rakovinou mala cytokiny a nk-bunky v pohode...ved vtedy je vsetko zburene...

A hlavne nechcem mat bolesti zaludka...a vsetky tie neziaduce ucinky...

evadekk
12. máj 2016

@tinkatinulka aha...asi bolo slabe embrijko..kto vie:(
no ja keby nemam psa...tak tiez tomu pohybu moc nedam....
lipidy su na cytokiny?..lebo mne povedali,ze len na nk bunky....
ono to je vsetko o stasti..sile embrijka...myslim,ze aj nahode...toto cele nevieme tak ovplyvnit...mozme sa snazit..brat doplnky....ale vela krat to zena vzda..a az vtedy sa podari..

majka15majka
13. máj 2016

Moze subcuvia posunut menstruaciu?

evadekk
13. máj 2016

dakujem za srdiecka....)..potesili...

cheeky82
13. máj 2016

@majka15majka podľa mna ano. Mne ju trosku rozhodila, ale do toho stres, takze jedno s druhym

gagirl
13. máj 2016

Ahojte dievcata.Tie co ste mali zvysene cytokiny dali vam intralipid?

gabika2015
13. máj 2016

@gagirl Ahoj, mne dávali len imunoglobulíny. Vraj intralipidy zaberajú skôr na NK bunky.

janaplt
13. máj 2016

Ahojte, tak aj my uz mame termin na repro imuno do Nitry. Chcem vas poprosiť kočky, čo nás čaká? ráno odbery ja aj mm, poobede konzultácia s lekárkou - ako to prebieha? na čo všetko sa nás bude pýtať? aby som sa vedela pripraviť. dakujem mockrat

monka30
13. máj 2016

@gagirl
@gabika2015 mne povedala Dzurillka to iste intralipid zabera len na Nk.bunky no cytokiny moze/nemusi zvysit.
Ze u mna budu lepsie/alebo mali by byt lepsie imunoglobuliny nakolko mam zvysene Nk.bunky i cytokiny....
Intralipidy som uz mala stale som bola nad normou...
No imunoglobuliny este nie cakam ako dopadne pretestovanie.

gabika2015
16. máj 2016

@monka30 ahoj, ja som nastastie NK bunky mala skor pod normou, teda hodnota bola velmi nizka, ale na citokiny mi pichali imunoglobuliny, ktore aj zabrali. Vsetky mame asi nejaky zapal v tele. Ja si kazdy den davam lyzicku lanoveho oleja, vraj je velmi dobry na zapaly.

kika0510
17. máj 2016

Ahojte dievcata,mam na vas otazocku, asi budem musiet brat minimalnu davku prednisonu a chcem sa vas opytat, ci tento liek nejak vplyva na stitku.. mam hypo... dakujem...!!!

martuska2
18. máj 2016

@kika0510 kortikoid može vplyvať..zaleži aj od dávky...Takže by s mohla aspoň zavolať endokrinologičke, či nechce brať častejšie krv pre kontrolu. Mne krv beru každé 3 týždne na endokrinologii.

kika0510
18. máj 2016

@martuska2 dakujem ti velmi pekne za radu 🙂 ..!! ked budem vediet presnu davku, tak volam lekarovi... ze ako to budeme riesit...!! nemala by som mat vysoku davku... vraj ho mam mat preventivne, mam hranicne hodnoty...

martuska2
19. máj 2016

@kika0510 ak budes brat 5mg to je nizka davka, nemalo by to nejak vazne ovplyvnovat ine organy, hlavne nie ak to budes brat par mesiacov...takze len kľud

rokina13
19. máj 2016

Ahojte, stalo sa ešte niekomu v Nitre v centre Dzurilla, že oznámili, že test na bunkovú imunitu voči trofoblastu, spermiám a cudzím spermiám sa nedá vyhodnotiť a mám si zaplatiť ešte raz 90 eur+ niekolko za novú vzorku spermií? Neviem čo to môže znamenať a neskutočne ma zarazilo, že okrem toho že máme znova ísť na krv a odovzdať spermie ešte to máme aj 2x zaplatiť!!? Ďakujem.

janinuska
19. máj 2016

@rokina13 To je podla mna nejaka hlupost, akože sa neda vyhodnotit, ja na tvojom mieste by som žiadala od nich presnejšie vysvetlenie. Podla mna niekde urobili chybu, stratili vzorky, alebo čo. Ja som sice chodila do Imunovitalu BA a tam tiež robili pekne zmätky. Držim palce.

rokina13
19. máj 2016

@janinuska ďakujem ti. Tiež si myslím, že pekná hlúposť, ale pani dr. mi hovorila, že zo 100 sa to 2-3x stane.. len škoda, že to nepovedala predtým.. ešte k tomu mi ako keby nič povedala do tel.,"však je to iba 90 eur".. ale platiť sa to nechce ani jej, lebo definitívne vyhlásila, že ona za to zaplatila aj keď nie sú výsledky a za nové testy platiť za mna nebude..

janinuska
19. máj 2016

@rokina13 Mne sa niečo podobne stali v Gyn Fiv pri vyšetreni priechodnosti vajcovodov metodou hyfosy, dr tvrdil, že lavy je určite priechodny a pravy je alebo nepriechodny, alebo mi ho pri tom vyšetreni uzavrel krč. Tiež ma dopredu neupozornil, že tato metoda je nepresna. Podla mna je dôležite, či ma žena priechodne vajcovody obidva alebo iba jeden. Ale vidim, že zmätky robia všade, to čo sa stalo tebe by ma teda totalne vytočilo. Ine nemaju na starosti len platit, je to všade rovnake. Ako dlho sa pokušate o babätko?

petronela32
19. máj 2016

Ahojte , chcem sa len opytáť. Som po 3.pokusoch ivf neúspešne. Vždy na tretí deň sa nám prestali vyvíjať embryjka. Takze ani raz nebol vklad. Myslíte si, že by nám mohlo v niečom pomôcť toto vyšetrenie reproimunológia? Čo vlastne povie toto vyšetrenie? Muž ma spermie výborne a ja mám AMH hormon 0,3. Ďakujem krasne za odpoveď.

janinuska
19. máj 2016

@petronela32 Vyšetrenie na reprodukčnej imunologii ukaže či si tvoje telo vytvara protilatky proti spermiam, vaječnikom, zona pelucida, trofoblastu, to v BA nerobia, len v Nitre, robia ešte vela inych vyšetreni- krvny obraz, mne napriklad zistili, zvyšene CRP zapal v tele o tom som vôbec nevedela. Mne teda nepomohli, ale určite je dobre dat si to vyšetrit. Držim palce.

monka30
19. máj 2016

@petronela32 neodporucili vam v car PGD,kedze sa vam prestanu vyvijat?

petronela32
20. máj 2016

@monka30 nie, boli sme iba na geneticke testy,ale tie boli robene z krvy a tam bolo vsetko ok.

monka30
20. máj 2016

@petronela32 a spermiogram mate aky?A co tvoja stitna zlaza tu mas vysetrenu?

jarmila85
22. máj 2016

Babyyy kolko sa berie medrol?idem na ket a ked bude uspesny tak kolko alebo do kedy este budem ho brat?

ivanka12
23. máj 2016

Ahojte. Ma este vobec zmysel ist na reprodukcnu imunologiu ak mam AMH 0? Okrem toho pred 2 rokmi mi zistili autoimunitne ochorenie. Ovulaciu nemavam, menzes len vynimocne.

martuska2
23. máj 2016

@ivanka12 fiiha tak to netuším, či to má zmysel by ti asi povedal len lekár z rep. imunológie 🙂
Skús zavolať, alebo napísať mail...ja mám tiež autoimunitné ochorenie aj preto som tam šla.