Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@evadek urobila by som tak ako by som to vo vnutri citila a srdiecko ta urcite povedie spravne ak citis ist chod do toho aj bez liekov.Ak sa zadari uvidis ci pojdes cestou liekov a testovani v reproimuno.Ja som dokaz toho ze to ide aj bez liekov co ale nezarucuje ze to bude az do stastneho konca...ten sa u mna nekonal,zial...
@evadek ked to ma vyjst tak to vide a uchyti sa.Ja som taky bojko len pre moju istotu som tahala prednison do 5 mesiaca.V tehu sa zvysia nk bunky aj cytokiny mozno by neboli zle aspon intrali infuzie.Preber to s doktormi.A preco nie prednison?Len kvoli udrzaniu by som ho brala davaju ho preventivne aj pri IVF.
Ahojte potrebujem Gonal aspon 100 jednotiek som z Ba
@evadek Ja dávam dost často aj na pocity ak si si istá a cítiš že lieky nie tak nie, a o tých zuboch už som to tu chcela napísať - robí mi mudr zub a pod plombou zdravou som mala pokazený zub až do dasna zápal teraz mi ho lieči - hrozné.Možno u mna okrem paradentozy robil zle aj tento zub - a vôbec sa netváril že je až taký zlý. Dobre že si si to dala do poriadku nikdy nevieš.Ak máš všetko v norme tak sa na to spolahni ale porad sa aj s doktormi.Ideš do Brna?Budem na teba myslieť nech to víde, už musí.paa 🙂
@majinka81 moj pocit je,ze chod do toho..neviem nejak uverit,ze znovu by to malo vyjst..niekedy mam pocit,ze niekto hore mi dal raz vyskusat pocit byt tehu a uz sa to nezopakuje...
ALe zas mam vsetky vysledky v norme..od stitky..imuno...hemato....
Idem do Brna...musim sa im ist ozvat....teraz mam po ovu...takze na menzes este len cakam...
Dakujem
ahojte, brali ste niektora imunor? Ak ano pomohol? A v akom davkovani?
@cheeky82 no vážne, áno tak dopadlo naše snaženie.
Baby, teraz som volala na repro imunologiu v NR kvôli náhradnému termínu pretože som ochorela a že 6. september 😝 nič skôr,????
@lily311 ahoj, ja tam mam termin tento mesiac 28.7. a s najvacsou pravdepodobnostou tam nepojdem lebo sa nam podarilo otehotniet. budem tam volat, ci je potrebna nejaka kontrola aj v tehu a ak nie, tak ti mozem termin prepustit ak by si chcela 🙂 len pozor lebo mna upozornovala, ze musi uplynut 6 tyzdnov odkedy som dobrala lieky a riesila aj antibiotika,tak tam neivem aky je termin po dobrati lebo by ti skreslovalo vysledky.
@dena22 kocky chystam sa na 3IVF ale teraz mi dali Dexamed(8injekcii -8tyzdnov),takze Ivf presuvame na oktober.nemoze mi to viac uskodit ako pomoct?trosku mam z tych kortikoidov obavy,nikdy som nic take nebrala.brali mi krv na Intracelularne cytokiny a vysledky nic moc.mierny zapal,tak treba preliecit.zistujem aj inu alternativu ale neviem kde sa obratit..poradte🙂
@zuzkakol ja idem tiez na 3 IVF, tiez beriem Dexamed, ale uz 12 tyzdnov, cytokiny sa upravily, aj ine protilatky...tiez som z toho bola nervy, ze to musim brat, ale zatial ziadne vedlajsie priznaky....mrzi ma, ze neporadim, ziadnu inu alternativu, zial, aj ja som sa neodvazila na ine, spolahla som sa na dok v tomto pripade, prave preto, ze ideme na IVF opakovane, nerisknem to...
@zuzkakol uz cakam na cyklus a zacne sa stimulovat...ja som mala cytokiny vyskocene, ale to bol odber hned po stimulke c. 2, co bolo priskoro, ma sa cakat aspon 6 tyzdnov, ale byvala dok ma poslala hned, ja som nevedela,ze treba cakat ,na kontrolnom odbere o par mesiacov uz sa to neprejavilo, ale kedze som mala mierne zvysene protilatky proti hormonu stitky, tak mam Dexamed...my ideme do Prahy a tam ked si pozerali vysledky, tak ich to nijak nezaujalo, podstatne pre nich bolo, ze nemam zvysene NK bunky...paradox bol, ze aj embryolog, a to je najlepsi v Ceskoslovensku, zakladatel humannej embryologie u nas, a aj moja pani dok povedali, ze aj tak je najpodstatnejsia kvalita embryji...niekto moze mat protilatky, a ani o tom nevie, proste ma kvalitne zdrave embryjko a ono sa zahryzne a nepusti :D
@zuzkakol ja som mala tiež mierne zvýšené a tiež pichám dexamed. 26-teho mám kontrolné odbery tak som zvedavá a dúfam, že už viac nebudem musieť...Ja som tiež radšej počúvala odporúčanie lekára, hoci je to svinstvo ten dexamed....Beriem ešte euthirox na štítnu a D. E ešte vitamíny DHEA a Pink fertil. V septembri sa chystám na posledné ivf...tak uvidíme ako to dopadne...
@zuzkakol aj tebe Zuzka, a samozrejme vsetkym snazilkam...mne paradoxne po dvoch neuspechoch pomohol pragmaticky vyrok pana embryologa, ktory povedal, ze je to proste o pocte pokusov, cim viac ich clovek v mojej situacii podstupi, tym ma viac sanci...vraj proste niekomu sa to podari az na siedmy krat...vtedy mi padla sanka, ale pochopila som, nemozno sa upinat na vysledok, ale tesit sa, ze vobec existuje cesta, ako sa v nasom pripade vobec dostat k vlastnemu dietatu...pan doktor povedal, ze je to proste zazrak stvorenia, moze byt perfektna spermia, perfektne vajicko, perfektne embryo a aj tak sa neuchyti, a naopak, moze byt, ze to nevyzera az tak hifi, a je z toho babo...jedine dievcatka co nam z technickej stranky objasnil bolo, ze on sleduje rovnomernost vyvoja, jemu nestaci, ze ma embryo 8 buniek, jedine prezitiaschopne je take, ktore sa delilo z 2 na 4 a 6 a 8 ...vzdy po dve bunky, napriklad trojbunkove je je out tym padom....cize treba si dat embryoscope, a pytat sa na delenie...

@cheeky82 idem ti písať IP