icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

nelly3
2. mar 2015

@diska
Tento liek obsahuje dve liečivá, vápnik a vitamín D3. Vápnik je dôležitá zložka kostí a vitamín D3 pomáha vstrebávaniu vápnika v črevách a jeho ukladaniu v kostiach

Mas pravdu, toto som vid hore nasla na nete ohladom toho D-cka co mam uzivat - Caltrate

freyahope
2. mar 2015

@diska ono je to naopak, D je potrebne, aby sa vstrebal vapnik

nelly3
2. mar 2015

@freyahope
aha tak opacne 😵

diska
2. mar 2015

@freyahope 😀 😀 😀 tak som to poplietla ale vedela som,ze koli niecomu to davaju dokopy 😀

skaredekacatko
2. mar 2015

@diska to som.aj ja pocula ze vapnik pomaha vstrebavat to mu D. Caltrate inac berie svokra na osteoporozu 😀 a zase svokor tvrdil ze privela vapnika sposobuje upchavanie ciev.

freyahope
2. mar 2015

@nelly3 človek z toho má už niekedy hokej... a ešte k vápniku, tiež som sa raz vytešovala, že vápnik v krvi mám v norme a potom mi bolo vysvetlené, že telo potrebuje vápnik na mnohé veci a v krvi si vie potrebnú hladinu vápnika udržiavať a ak ho je málo, berie si ho z kostí ☹

freyahope
2. mar 2015

A ešte k tomu, čo písala @zibi tiež to viem tak, že pri deficite D sú prípravky v kombinácii s vápnikom nevhodné, lebo deficit Déčka sa dá dať dokopy len vyššími dávkami a v kombinovanom prípravku by sa tým pádom prijímalo aj extrémne veľa vápnika, čo je nebezpečné.

nelly3
2. mar 2015

@freyahope
no ale snad dr. vie co mi ma dat, ved ja si sama nemozem naordinovat.

freyahope
2. mar 2015

@nelly3 ja som to celé nečítala... máš deficit D? A predpísali ti caltrate? Doteraz som o tom nepočula, ale čo som googlila, je v tom 400 IU vitaminu D. Ja beriem denne 2000 IU na radu lekárky a stále mám deficit. Sama som si to v istom období zvýšila na 4000, to sa jej už zdalo veľa a napriek tomu som ešte tesne pod normálnou hranicou.

skaredekacatko
2. mar 2015

@nelly3 no musime len verit aj ked ja som.jej chcela navrhnut vigantol nech mi da ale ostala som ticho aby si nemyslela ze som mudra. Moja gyndoska mi predpisala tiez nieake D ked mi caltrate dojde ale nevyzdvihla som si ho este.

nelly3
2. mar 2015

@freyahopeano predpisala mi caltrate 600mg/400IU 2x1 uzivanie.

freyahope
2. mar 2015

@nelly3 takže to máš 800 IU vitamínu D denne. Viem, že chceš dôverovať lekárke, ja len píšem svoju skúsenosť, už rok sa snažím vyhrabať z deficitu. Na radu lekárov som v lete vôbec Déčko nebrala, lebo veď je slnko... a čuduj sa svete, v septembri stále deficit. A keby som po celý čas brala len nimi odporúčané dávky, teraz mám hladinu oveľa nižšiu. Dokonca môj obvoďák mi odmietol robiť kontrolné odbery, lebo je to podľa neho zbytočné, musela som uprosiť gynekológa, mám pocit, že vo všeobecnosti to lekári dosť podceňujú.

skaredekacatko
2. mar 2015

Mozem brat teda viac toho D ako mi dokina predpisala aj kombinovat? Uvazujem ze si zoberiem k tomu ten co mi dala gynekologicka . Ja tiez beriem len 800IU

freyahope
2. mar 2015

@skaredekacatko môžeš, ja mám ešte jeden multivitamín, v ktorom mám ešte 400 IU, takže dokopy som mala maximálne 4400 IU. Ale treba pre istotu mať po cca 8 týždňoch kontrolný odber a podľa toho pokračovať ďalej.

skaredekacatko
2. mar 2015

@freyahope ja mam este cisto D od Generiky 800 tak neviem ci to nebude uz vela.

freyahope
2. mar 2015

@skaredekacatko ja som išla podľa Bukovského, on odporúča 2000 až 5000 denne a po 6 až 8 týždňoch kontrola. Tiež som sa bála, ale predávkovanie som si nevšimla a ukázalo sa, že tú normu dosiahnem aj tak veľmi pomaly. Myslím, že ako normálna denná dávka sa uvádza 200 jednotiek, v prípade deficitu úplne nedostatočné a čítala som zahraničný lekársky článok, v ktorom sa uvádzalo, že niektorí ľudia potrebujú len na udržanie normálnej hladiny 800 - 1000 jednotiek.

zibi
2. mar 2015

@nelly3 moze to mat suvis pri ICSI ze sa to zle cez to vajicko mozno dostane ta spermia alebo tak nejako neviem nestudovala som to blizsie
mozno keby ze nemas protilatky tak mas aj lepsie oplodnili vajka
plus mozno by si otehu aj prirodzene no neviem ..tie speci protilatky co mas ty som nikdy zvlast nestudovala lebo ja som to mala negativne a aj vela bab to ma ..ale tak medrol by mal zabrat
mozno by trebalo pozriet ci aj nejake doplnky nevplyvaju na tieto protilatky 😖
a kolko mas vapnik?

zibi
2. mar 2015

@freyahope presne tak vela vapnika sa brat nema je to nebezpecne ..

zibi
2. mar 2015

baby ja mam odskusane vsetko dečko co asi je tuna na trhu - a dečko ako biele tabletky ktore su spracovane nemaju dobru sancu sa vstrebat ..mne enod povedala ze mi radsej vigantol da lebo ten je na olejovej baze a vstrebe sa
ten alfa D co davaju, jamieson, finclub, staflife, medpharma, plus vsetky dečka som jedla a z nicoho mi tak nestuplo alebo len strasnemalo a swanson mi stuplo neskutocne a rychlo - je to az 5000 jednotiek .
ostatne davky su podprahove, dečko ked mas deficit sa nemozes predavkovat je to prezitok z komacov ako to ze spenat ma najviac zeleza 😝 proste je to kvoli tomu ze dekčo sa kombinovalo s vitaminom A a s tym sa predavkovat da..takze preto si ludia myslia ze aj s dečkom

vitaminy ktre su rozpustne v oleji v tukoch by mali byt kapsuliach v olejovej forme nie liekovej , vigantol sa ma brat s tukom - mlieko polievka lebo sa nevstrebe ..
a davky ako 400 ci 800 su tak podprahove ze ked ich buderte brat aj pol roka tak vam dečko nestupne pretoze sa v tomto mnozstve rychlo spotrebuje na to ze ho telo potrebuje na dolezite procesy v tele a neulozi sa vam do tela ako zasoba
PRETO POTREBUJETE VYSSIU DAVKU
jednoducho na bezne denne spracovanie a aj na to aby si ho telo ulozilo do zasoby
preto minimalne 5000 jednotiek
ja vam poviem taku perlicku
na konci leta zaciatkom jesene som mala dečko okolo 68
teraz mi brali koncom februara a mam deficit 21
cize si to telo spotrebovalo
podprahove davky nema zmysel brat..su neuciine a kontraproduktivne
je lepsie brat kratkodobo dva tri mesiace vyssie davky nech sa z deficitu rychlo dostanete
normalna hladina v organizme by mala byt okolo 60-80
a v lete sa treba opalovat na slnku ale len 10 minut nohy ruky bez kremu - vtedy b ste si mali zabezpecit dostatok slnka a aku taku zasobu ale bez kremu treba inak to neprepusti a aj to slnko uz niekomu pomoct nemusi

victoriasju
4. mar 2015

ahojte baby, potrebujem poradiť. Snažíme sa o babätko. Už viac ako rok. Na základe hormonálného profilu mi bolo zistené, že mám veľmi nízke AMH, iba okolo 0,10. Lekár to nijako neriešil nahováral ma na umelé oplodnenie. Žiadosť máme schválenú, nasadil mi antikoncepciu, lebo som mala cysty ☹ Odišla som však do druhého reprodukčného centra, kde som si dala urobiť reprodukčnú imunológiu. Vyšli mi dve zlé výsledky, potrat do 10 týždňa a že zabíjam spermie. Neviem si rady a som strašne rozčúlená. Prečo gynekológ v tom prvom reprodukčnom centre neposiela hneď na reprodukčnú imunológiu ? Čaká ma umelé oplodnenie a možno by bolo stačilo urobiť hneď na začiatku imunológiu, nasadiť lieky a babätko by sa možno podarilo aj samo ☹ Som z toho nešťastná, dve takéto diagnózy ☹ čo mám robiť ?

evadek
4. mar 2015

@victoriasju ahoj..ten hroziaci potrat do 10 tt ty ako zistili?...ako sa to vola co mas zvysene al. znizene?...
Ja som na reprodukcnej imunologii bola...brala som viac ako 4 mesiace lieky...mam protlatky na spermie a zvysene cytokiny...
napriek tomu som v pondelok potratila v 7 tt:(((

victoriasju
4. mar 2015

@evadek anti-fosfatidylserin screen som mala 20,60 a som si to vyguglila ze co by to malo byt. a druhy zly vysledok je anti spermie serum 75,20 ☹

evadek
4. mar 2015

@victoriasju ale dobre,ze to vies...:(..ja som mala spermie okolo 60 ....a cytokiny pohyblivo...objednala som sa na reprodukcnu imunologiu do Ba-mailom...dufam,ze nebudm dlho cakat....
ale tu liecbu co som mala nasadenu bola dost vysoka..neviem preco sme i tak o mimco prisli....uvidime co nam povedia na reprodukcnej..mozno nasadia nieco navyse...

victoriasju
4. mar 2015

@evadek ja si to idem vydiskutovat buduci tyzden s tym prvym reprodukcnym centrom. Preco hned neposielaju na tu imunologiu (?!). Som strasne nahnevaná, to by mal byť prvý krok, aby vylúčili takéto veci.
Držím palce, ku komu ideš do BA ? Dr. Grossmanová ? Aj v Nitre je veľmi dobrý imunolog, neviem, žial ako sa volá.

evadek
4. mar 2015

@victoriasju idem do imunovitaL v Ba...vraj robia viac vyslekov ako v Nitre a v Prahe...som zvedava..

nina46
4. mar 2015

@victoriasju Ahoj a uživaš na ten antifosfatidylserin aj nejaké lieky?

victoriasju
4. mar 2015

@nina46 este nic neuzivam, k svojmu gynekologovi som objednana az buduci tyzden, tie vysledky som dostala ib vcera ☹ mas s tym skusenost ?

renitr
4. mar 2015

@victoriasju v Nitre je super repro. imunologicka . Vola sa Dr. Dzurilova a robia komplet vsetky vysetrenia u zeny a aj spm u chlapov

nelly3
4. mar 2015

baby napadla ma taka vec,mozno je to blbost, ze ked si platime tolke peniaze za reprodukcnu imunologiu a mame poistenie u nas zdravotne, preco nepoziadat nasu zdravotnu poistovnu aby nam nieco preplatila. Myslite, ze sa to da?

diska
4. mar 2015

@nelly3 obavam,ze sa to neda ,skor by som povedala,ze poistovna to aj preplaca ale bohuzial,si zato pytaju ak tieto novovytvorene imuno centra peniaze aj ked to maju preplatene,ja som bola pocas obdobia snazenia 2x na imuno v KE,potom v Medirexe v Ba ,vela vysetreni mi opakovane robila aj moja obycajna imuno ako annexin,bukovu imunitu,cytokyny a NK bunky a vsetko som mala zadarmo,tak nechapem preco akoze poistovna teraz nepreplaca,preto ma napada,ze preplacaa ale daju si to este aj zaplatit.

Ak ma niekto nato naladu a chut ,nech sa popyta v poistovni ake vykony mu boli robene a preplatene a tam sa ukaze.