icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

lenna71
28. sep 2016

@cheeky82 ahoj na ten antifosfolipidovy syndrom ti co dali?

cheeky82
28. sep 2016

@lenna71 pichali injekcie subcuvie a pred otehotnenim som zacala brat anopirin a pichat clexane. ale po liecbe sa mi hodnoty dostali do normalu, ale tie injekcie a anopirin budem brat az do konca tehu. aj hematolog mi to navrhol, pre istotu

lenna71
28. sep 2016

@cheeky82 ja mam to iste a mam len fraxik resp clexane co zozeniem lebo to je to iste. anopirin mi nenavrhli ale ja som si ho sama nasadila po tom co som sa tu docitala. aku davku beries? pred vkladom som nic nebrala az od od potvrdenia tehu som zacala pichat. nastastie sa uchytili obe fazulky tak dufam ze sa im bude u mna pacit aj nadalej 🙂

cheeky82
28. sep 2016

@lenna71 beriem len 50mg, co je pol tabletky rano. Imunoglocika mi ho uz chcela vysadit, hematolog povedal ze pokracovat (i ked cast vysledkov ktore mi robil on uz mam a su negativne). nic sa tym neda pokazit.

lenna71
28. sep 2016

@cheeky82 aj ja tak beriem. co mna zaskocilo od hemtalogicky bolo ze mi povedala toto mate nemenne a uz nemusite chodit na kontrolu len pichajte fraxiparin az do konca sestonedelia. tak picham podstivo vecer a rano beriem ten anopirin len neviem ako dlho ho mam brat ci tiez az do konca tehu...

cheeky82
28. sep 2016

@lenna71 no ja mam tiez zatial nemenny (dalsia kontrola cca o 2 tyzdne u imunologa) a hematolog ma chce vidiet raz za mesiac-odber krvi. som rada, ze som sla prave k tomuto doktorovi, je velmi zodpovedny.

sussiekor
30. sep 2016

@cheeky82 Ďakujem za odpoveď (o: Mohla by si mi prosím ešte povedať, kde a ako diagnostikujú tento antifosfolipidovy syndrom? Či sú to už vyšetrenia, ktoré mi robili v rámci testou na repro imuno v Nitre, či niekde úplne inde?

cheeky82
30. sep 2016

@sussiekor robia ten test aj na imuno v nitre, aj na hemato. ak si bola v nitre, tak ti to isto vysetrovali.

sussiekor
30. sep 2016

@cheeky82 takže tým pádom ho ja zistený asi nemám, keď mi len tie NK bunky hranične zvýšené našla. Tak som zvedavá, ako vyjde tento vklad, keď podchytíme to imuno, lebo už neviem, čo by mohlo byť na príčine. Inak k gratulujem k 15tt a prajem hlavne zdravíčko, nech je všetko OK.

jaris84
30. sep 2016

Baby, prosiiiiim pomooooc...tie čo chodíte na reprodimun a máte problémy s cytokynmi, spinili ste na začiatku tehu?

evadek
30. sep 2016

dievcata ako znasate medrol 16 mg??..ja hrozne..take bolesti zaludka...som nafuknuta...Beriem aj helicid..aj enzymi..aj cajiky....
Neviem ci je to este stale normalne...

anaba1
30. sep 2016

@evadek ahoj..ja som sice brala na zaciatku len 8 mg a nemala som problemy ale dr. Dzurillova z NR mi hned predpisala aj Nolpazu ktoru mam brat v pripade zaludocnych tazkosti..tebe nic nepredpisala?

cheeky82
30. sep 2016

@anaba1
@evadek jeeej dievcata, ked to tu citam, je mi to tak luto ze mate okrem velkeho trapenia s otehotnenim, este aj problemy so zaludkom kvoli liecbe. jedno vam napravia a druhe pokazia. ☹ je to smutne. som velmi rada ze som sa medrolu vyhla.

evadek
30. sep 2016

@anaba1 predpisala..beriem ho este aj vo vysej davke..nepomaha...bojim sa,ze si znicim zaludok....
cely den pijem caje..jem lieky...aby som vedela vydrzat...
Ale je to moja posledna sanca...potom koncim....mam 3 embrijka...ale nejak sa neviem dozit vkladu...

anaba1
30. sep 2016

@evadek tak uz to len odkonzultovat s dr...mozno existuje aj nahrada medrolu ktora ti lepsie sadne..neviem..

jaris84
30. sep 2016

@martuska2 Ahoj, keď si otehotnela, tak si už mala cytokiny v norme?. Ja ich mám ešte rozhádzané a zistila som, že som tehotna. Včera som bola pri lescanovi ( dal mi ďalej subcuvia +10mg prednison), aj u doc. Hulikovej- od nej mám fraxik. Začala som aj špiniť, tak sa hrozne bojim ako to dopadne. Ty si splnila na začiatku tehu alebo bolo všetko ok?

evadek
30. sep 2016

@anaba1 uz som vyskusala vsetko..a medrol je vraj najsetrnejsi....skusim vydrzat a uvidim....

nelly3
30. sep 2016

@evadek
a preco beries vlastne medrol? uz som zabudla co ti zistili na imunologii.

hwiezdinka
30. sep 2016

@jaris84 a upravili sa ti vdaka Subcuvii hodnoty, ci ani nie?

martuska2
30. sep 2016

@jaris84 velmi d4zim palce. No ked som tam bola prvy krat este som nebola tehotna. Urobili sa odbery ale kym sme si sli ore vysledky uz som zistila ze som tehu. Ja som s otehotnenim nemala problem ani predtym..ale udrzat. Takze vlastne tie cytokiny mi zistili uz ako som bola tehotna. Najprv dexamed.nepomohol..potom subcuvia to uz bolo kusok lepsie..potom.medrol..a teraz uz nic. Ale v norme nie su stale ale kusok lepsie. Lestan mi chcel aby som uzivala fraxik ale hulikova od zaciatku dala anopyrin a ten mam doteraz.
Drzte sa a opatrne..ja som sa dala na pnku a ovela lepsie takto

hwiezdinka
30. sep 2016

@martuska2 ja tiez chodim k Lestanovi, mne nezabral ani Dexamed, ani Subcuvia a teraz mi nasadil Medrol, ale neodporucil nam snazit sa, kym nebudu cytokiny v poriadku. Tak neviem, ci Medrol pomoze...

jaris84
30. sep 2016

@martuska2 no ja tiež už k nemu chodím od apríla tuším. Najprv som mala dexamed - nepomohol, potom subcuvia po odobratí som mala 2 týždne pauzu a teraz som bola na kontrolný odber cytokinov a medzi tým som zistila že som tehu. Ja som tiež nikdy nemala problém otehotnieť, ale donosit...joooj, bojim sa....V dobrom závidím ženám čo majú bezproblemove tehu a môžu si ho od zaciatku užívať. A teraz ako často chodíš na reprodimun na kontrolu? Mne kázal prísť za dva týždne. Tak dúfam, že to vydržíme a bude dobre...

anaba1
30. sep 2016

@jaris84
@martuska2 ahojte baby, citam ze chodite na hematologiu k dr.Hulikovej. Aka je? Vraj chodi aj do Presova. Je to pravda? Mna moj gynekolog poslal k nej z Popradu,lebo tu hematoligicky maju hrozny pristup. Picham Clexan a moja hematologicka odmietla sa vyjadrovat do kedy ho mam pichat a ze ho vraj nemam dovod pichat..no des..

buba08
30. sep 2016

@anaba1 ahoj, ak chodíš k Vongreyovej, tak tam je to des, je to hrozná hematologicka, neberie do úvahy odporúčania vyšších pracovísk a navyše sa nevie absolutne správať k pacientom, odišla som od nej

anaba1
30. sep 2016

@buba08 trafila si do cierneho..presne ako pises..ani odporucanie z hematologie z trombofilnych stavov z MT nebrala do uvahy..a vobec ta nepocuva..dookola to svoje..volala som francekovej ale si vraj nepreberaju pacientov..moj gynekolog bol az nahnevany z takeho pristupu..tak sa idem objednat ku hulikovej..dufam ze ta bude lepsia.

buba08
30. sep 2016

@anaba1 hlavne, ze posiela na vysetrenie do MT, kde na termín som čakala 2,5 mesiaca, na vysledky 3 mesiace a ona to nakoniec ani nevezme do úvahy, najhoršia hematologicka s akou som sa stretla.... hrôza

sila2
30. sep 2016

Ahojte ako to chodí na reproimunologii v Bratislave v Imunovital? Aké vyšetrenie robia? Prístup a celkovo som objednaná na Január Ďakujem

tinka881
30. sep 2016

@sila2 ahoj.aj ja som objednana na januar do imunovitalu.neviem co vsetko robia,len viem,ze na vysledky sa caka mesiac.Teraz kuk,ze za chvilu asi rodis.to tam mas ist po porode?

jaris84
30. sep 2016

@anaba1 podľa mňa je super a navyše odborníčka. Robí v presove vo štvrtky( iba 1 deň v týždni) má toho viacej. Ja tiež chodím do PO

majuska92
30. sep 2016

@evadek ja som brala 2 týždne 16 mg medrolu a mala som hnisavé vyrážky po tvári a po ramenách až kým som neznížila dávku, tie potom postupne vymyzli, ale doteraz mám nafúknuté brucho... žalúdok nebolel