Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@cheeky82 ja mam to iste a mam len fraxik resp clexane co zozeniem lebo to je to iste. anopirin mi nenavrhli ale ja som si ho sama nasadila po tom co som sa tu docitala. aku davku beries? pred vkladom som nic nebrala az od od potvrdenia tehu som zacala pichat. nastastie sa uchytili obe fazulky tak dufam ze sa im bude u mna pacit aj nadalej 🙂
@cheeky82 aj ja tak beriem. co mna zaskocilo od hemtalogicky bolo ze mi povedala toto mate nemenne a uz nemusite chodit na kontrolu len pichajte fraxiparin az do konca sestonedelia. tak picham podstivo vecer a rano beriem ten anopirin len neviem ako dlho ho mam brat ci tiez az do konca tehu...
@cheeky82 takže tým pádom ho ja zistený asi nemám, keď mi len tie NK bunky hranične zvýšené našla. Tak som zvedavá, ako vyjde tento vklad, keď podchytíme to imuno, lebo už neviem, čo by mohlo byť na príčine. Inak k gratulujem k 15tt a prajem hlavne zdravíčko, nech je všetko OK.
Baby, prosiiiiim pomooooc...tie čo chodíte na reprodimun a máte problémy s cytokynmi, spinili ste na začiatku tehu?
dievcata ako znasate medrol 16 mg??..ja hrozne..take bolesti zaludka...som nafuknuta...Beriem aj helicid..aj enzymi..aj cajiky....
Neviem ci je to este stale normalne...
@martuska2 Ahoj, keď si otehotnela, tak si už mala cytokiny v norme?. Ja ich mám ešte rozhádzané a zistila som, že som tehotna. Včera som bola pri lescanovi ( dal mi ďalej subcuvia +10mg prednison), aj u doc. Hulikovej- od nej mám fraxik. Začala som aj špiniť, tak sa hrozne bojim ako to dopadne. Ty si splnila na začiatku tehu alebo bolo všetko ok?
@jaris84 a upravili sa ti vdaka Subcuvii hodnoty, ci ani nie?
@jaris84 velmi d4zim palce. No ked som tam bola prvy krat este som nebola tehotna. Urobili sa odbery ale kym sme si sli ore vysledky uz som zistila ze som tehu. Ja som s otehotnenim nemala problem ani predtym..ale udrzat. Takze vlastne tie cytokiny mi zistili uz ako som bola tehotna. Najprv dexamed.nepomohol..potom subcuvia to uz bolo kusok lepsie..potom.medrol..a teraz uz nic. Ale v norme nie su stale ale kusok lepsie. Lestan mi chcel aby som uzivala fraxik ale hulikova od zaciatku dala anopyrin a ten mam doteraz.
Drzte sa a opatrne..ja som sa dala na pnku a ovela lepsie takto
@martuska2 ja tiez chodim k Lestanovi, mne nezabral ani Dexamed, ani Subcuvia a teraz mi nasadil Medrol, ale neodporucil nam snazit sa, kym nebudu cytokiny v poriadku. Tak neviem, ci Medrol pomoze...
@martuska2 no ja tiež už k nemu chodím od apríla tuším. Najprv som mala dexamed - nepomohol, potom subcuvia po odobratí som mala 2 týždne pauzu a teraz som bola na kontrolný odber cytokinov a medzi tým som zistila že som tehu. Ja som tiež nikdy nemala problém otehotnieť, ale donosit...joooj, bojim sa....V dobrom závidím ženám čo majú bezproblemove tehu a môžu si ho od zaciatku užívať. A teraz ako často chodíš na reprodimun na kontrolu? Mne kázal prísť za dva týždne. Tak dúfam, že to vydržíme a bude dobre...
@jaris84
@martuska2 ahojte baby, citam ze chodite na hematologiu k dr.Hulikovej. Aka je? Vraj chodi aj do Presova. Je to pravda? Mna moj gynekolog poslal k nej z Popradu,lebo tu hematoligicky maju hrozny pristup. Picham Clexan a moja hematologicka odmietla sa vyjadrovat do kedy ho mam pichat a ze ho vraj nemam dovod pichat..no des..
@buba08 trafila si do cierneho..presne ako pises..ani odporucanie z hematologie z trombofilnych stavov z MT nebrala do uvahy..a vobec ta nepocuva..dookola to svoje..volala som francekovej ale si vraj nepreberaju pacientov..moj gynekolog bol az nahnevany z takeho pristupu..tak sa idem objednat ku hulikovej..dufam ze ta bude lepsia.
Ahojte ako to chodí na reproimunologii v Bratislave v Imunovital? Aké vyšetrenie robia? Prístup a celkovo som objednaná na Január Ďakujem

@cheeky82 ahoj na ten antifosfolipidovy syndrom ti co dali?