icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

cheeky82
6. okt 2016

@marcela0602 jasne, moj gynekolog mi po prvom potrate povedal (bez toho aby sa vedelo ze mam problem s imunitou) ze pri dalsom tehotenstve mi predpise Prednison (to je vlastne to iste). takze to len pekne dalej ber, v nejakom 12tt ti to vysadi

marcela0602
7. okt 2016

Oki. Baby dakujem za rady a vase skusenosti 😄

fatma1
7. okt 2016

Baby, ja viem, ze to tu uz milion krat bolo napisane, ale aj tak, prosim Vas, viete mi napisat co vsetko sa vysetruje na repro imuno v Nitre?
A kolko sa plati??
Dakujem vopred

cheeky82
7. okt 2016

@fatma1 choid na ich stranku a vsetko tamnajdes rozpisane aj s cenami

zuzanita444
7. okt 2016

Moja skusenost: v iscare 2x (marec, august) robene imuno testy, stale zvysene cytokiny a to o dost. Minuly tyzden som mala odber v nitre a cytokiny su v uplnom poriadku. Testy robili novou metodou spracovania krvi do 20min po odbere. Som stastna, ze som nesla do imunovitalu.

sila2
7. okt 2016

@zuzanita444 ja som objednána do Imunovital v ba myslíš že to tam není dobre?

zuzanita444
7. okt 2016

@sila2 oni nerobia to vysetrenie cytokinov so spracovanim do 20min po odbere. Vraj ak toto nie je dodrzane tak mozu byt vysledky skreslene, co bol moj pripad.

anaba1
7. okt 2016

@cheeky82 ahoj viem ze si to niekde pisala ale neviem to najst a ani neviem ci to bolo v tejto teme...na ktory den si mala vysledky trisomy testu? Ja som mala odber v piatok a dnes som cakala vysledky a nic..ziadna sms..dala som si cez znamu zistit priamo v medirexe vysledky ale dnes este neboli..

cheeky82
7. okt 2016

@anaba1 tiez som mala odber v piatok , ten další tyzden štvrtok mi došla SMS a v pondelok boli vysledky

anaba1
7. okt 2016

@cheeky82 a to slubuju 5 dni...a je z toho 11.. asi pracovnych..hmm..este nemam ani sms..no hadam v pondelok...diky..este musim vydrzat...uuuuf

cheeky82
8. okt 2016

@anaba1 no v podstate vysledky boli do 5 pracovných dni, ale trvalo to ďalšie dva pracovne dni kým to došlo k lekárovi

majinka81
8. okt 2016

@zuzanita444

Ahoj cytokíny klesajú a stúpajú rôzne, napr. či berieš nejaké lieky alebo si chorá a mnohé iné - to všetko ovplyvnuje cytokíny.Ja som mala jeden mesiac napr. 44 a potom o mesiac už bola norma.A podobne.Ked som otehotnela tak každý mesiac to bolo inak a užívala som prednison.

sosicka
9. okt 2016

Ahojte baby, tiež chodím k dr. Dzurillovej. Zistila mi specialnu celularnu odpoved voci spermiam partnera stredne tazkeho stupna a voci trofoblastu lahkeho stupna. Liecbu mi este nenaordinovala, pretoze musim priniest ovulacny hlien na rozbor. Priatel ma spg v poriadku, len odporucila urobit mikrobiologicke vysetrenie ejakulatu kvoli pritomnosti leukocytov. Mne ma moja gyn taktiez urobit vysetrenia na infekcne ochorenia.potom mam priniest vysledky a uvidi sa co dalej. Chcem sa spytat, myslite, ze vysledky mozem zobrat dr. Dzurillovej skor ako prinesiem ovu hlien, alebo staci naraz? Ste tu niektora na tom podobne ako ja?

sila2
9. okt 2016

Poraďte v máji som prišla o maličkého v 20,tyzdni tehotenstva. Hematologiu v poriadku, po gynekologickej strane v poriadku, 20,mam výsledky s endokrinológie. Na reproimunologiu idem až v januári nemali skorší termín. Chcem sa spýtať či čakať až januári sa pokúsiť o bábätko alebo skôr Ďakujem vám

anaba1
10. okt 2016

@cheeky82 huraaaa mame vysledky trisomy...vsetko ok..a chlapcek ☺ tesime tesime. Priatel s nim uz umyva auto a pozera F1. ☺

buba08
10. okt 2016

@sila2 kde mas tak neskoro termín na reproimuno? NR alebo BA?

sila2
10. okt 2016

@buba08 V Ba

buba08
10. okt 2016

@sila2 uf, tie čakacie doby su fakt strasne, ale myslím, ze v NR veľmi podobne

sila2
11. okt 2016

@buba08 len neviem ci mam čakať mala som jeden potrat v 8,tyzdni tehotenstva o pol roka som otehotnela ma krásnu zdravú 9,rocnu dcérku a teraz po 9, rokoch sme sa rozhodli o druhé otehotnela som hneď ale v piatom mesiaci tehotenstva zistili ze nežije. Teraz v novembri sme to chceli ešte raz vyskúšať ale na reproimunologiu idem až v januári teraz neviem co robiť.

buba08
11. okt 2016

@sila2 hmmm,tažko radiť,rozhodnúť sa musíš sama,zistili nieco,prečo to skončilo v 20 tt?☹

cheeky82
11. okt 2016

@anaba1 blahozelam. naozaj sa s tymi chlapcami roztrhlo vrece

matusik6
14. okt 2016

baby neviete mi poradit berie sa pri endometrioze prednison,alebo medrol??
reproukcnu imunologiu mam dobru 🙂

tinkatinulka
14. okt 2016

@matusik6 áno jedna z foriem ako krotiť endosku sú kortikoidy

hoky
14. okt 2016

Babky nezvýšil sa niekomu prednison? píšte mi do IP. dík

linda10
18. okt 2016

Ahojte baby chcela by som sa informovat nedari sa nam otehotniet s priatelom, uz sme podstupili aj IVF ale neuspesne.Aj by sme chceli ist dotoho znovu ale uz sa bojime velmi.Prvy vklad aj vysiel no napokon hcg kleslo a vysvitlo ze mam mutacie .Musela som si pichat fraxik 0,4.Ale stale sa bojim ist dotoho lebo co ked tam je aj iny problem,.Viete mi poradit mala by som si dat urobit aj toto vysetrenie reprodukcnu imunologiu? Aj by som otom rada vedela nieco lebo nemam stym skusenost .Okrem toho ze tu hematologiu mam tak asi aj toto by bolo dobre ? Neviem ako to ale chodi budem rada za kazdu jednu radu dakujem 🙂

linda10
18. okt 2016

A este by som rada vedela ze kolko sa plati za to vysetrenie ? A kolko je tych vystreni?

maculicek1977
18. okt 2016

@linda10 ahojko ja som zažila niečo podobné...2 x IVF tento rok a 2 x pozitívne, ale nedotiahli sme to ďalej ako 18 dní.... teraz som sa objednala na endokrynológiu, reprodukčnú imunológiu do Nitry k Dr. Dzurilovej, genetiku, a hematológiu,,,,,podľa mňa určite je to dobré keby si to dala urobiť tú imunológiu by si bola istá a potom by už mimi nestálo nič v ceste a aj ty by si mala srdiečko na mieste.....mne keby to niekto poradil pred tými IVF čo som si myslela, že v CAR asi robia všetky vyšetrenia čo sú potrebné a nutné som bola hlboko sklamaná.....teraz čakám na termíny lebo všade sa čaká 3 mesiace.... tak neváhaj.....mne sestrička povedala že to stojí u nich 255 EUR musí ísť aj partner....no čo už nespravíme pre baby, keď nám to osud takto pripravil.....držím palčeky.....

lili12345
19. okt 2016

@sosicka ahoj ja som mala take vysledky ako ty len na partnerove spermie az tazkeho stupna.nasadili mi medrol (kortikoidy) a po 6 tyzdnoch som bola na kontrolne testy...Trofoblast sa upravil ale partnerove spermie len minimalne takze mam pokracovat v liekoch a o 3 tyzdne znova kontrola.ja som ale zacala riesit IVF lebo ked uz mam trofoblast v poriadku tak uz sa to da.Naco mas priniest ovulacny hlien?to odo mna nikto nechcel.....

kika0510
20. okt 2016

Dievcata, prosim vas, mam taky problemik... vyskocila mi imunitka voci partnerovym spermiam a trofoblastu, lahky stupen. v dalsom cykle som chcela zacat stimulku na druhe IVF, pri ktorej mam zacat brat prednison... len ci teda bude stacit, ked ho zacnem brat pri stimulke, alebo by to chcelo zacat skor.... gynekolog tvrdi, ze to bude stacit... len tie moje pochybnosti... och.. imuno ma dovolenku.. :(

buba08
20. okt 2016

@kika0510 určite skôr,aspoň 6-8 tt pred stimulkou