icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

sosicka
20. okt 2016

@lili12345 ahoooj nooo ja uvazujem o iui po prelieceni. Zatial mi ale dr liecbu nenasadila, lebo sme este museli brat s partnerom antibiotika, kedze on mal zvysene leukocyty a mne pri kultivacii nasli tiez nejaku bakteriu...

kika0510
21. okt 2016

Baby, ja som bezradna, potrebovala by som radu, alebo sa opit...😂😂😂. jeden lekar mi hovori, ze treba 8-10 tyzdnovu liecbu a druhy, ze az tak dlho netreba, vzhladom na to, ze su to len hranicne hodnoty, ze staci od stimulky... a teraz ku komu sa priklonit....??? v dalsom cykle mam zacat stimulku, co ale v mojom pripade moze byt aj o mesiac, kedze pravidelny cyklus nemam... :( hrozne ma stve, ze jeden povie tak, druhy tak.... fakt neviem co mam urobit... na jednej strane chcem ist do stimulky, na druhej nechcem nic zanedbat.... kedze je to uz druhe IVF..

vernazza
21. okt 2016

Kočky, ktoré ste boli u Dr.Dzurillovej na vyšetreniach, vyšla niektorej špecifická celularna odpoveď voči trofoblastu ľahkého stupňa? Riešila to potom nejakými liekmi? Lebo je oddnes na dovolenke a napísala len že kontrolný odber po 12.týždňoch. Ja som práve v Lúčkach a pripravujem sa o takých 5-6tyzdnov na IVF (musím stihnúť do decembra kvôli veku). To mi bude už kontrolný odber nanič..😕

kika0510
21. okt 2016

@vernazza presne riesime tu istu vec.... ja vobec neviem, co mam robit... :( ty beres aj lieky uz...??

vernazza
21. okt 2016

@kika0510 myslis stimulacne ci na imunitu? v kazdom pripade neberiem este ani jedno z toho. stimulacia mi vychadza zaciatkom decembra. dzurillova sa 7.11.vracia do prace, tak budem aj s nou urcite konzultovat. a prave mi na toto odpisala jedna kocka v teme reprofit, ze mala to iste a v centre sa k tomu postavili tak, ze mesiac pred vkladom nasadili prednison, povedali, ze je zbytocne cakat na kontrolny odber o 12 tyzdnov, ked jej dr. nenasadila ziadnu liecbu... takze overim s dzurillovou a poslem ten vysledok aj dokimu do caru, co na to on povie.. a ty mas tiez lahkeho stupna?

moni80
21. okt 2016

@kika0510@vernazza mne zistili specificku celularnu odpoved voci spermiam partnera a trofoblastu lahkeho stupna.Mam nasadenu liecbu - Medrol a po 8 tyzdnoch kontrolny odber

lili12345
22. okt 2016

@kika0510 @vernazza ja som mala presne to iste dostala som medrol 16mg-8mg-0 a o 6 tyzdnov som bola na kontrole.Vysledky som posielala do reprofitu a doktor mi vysvetlil ze "alergia" na trofoblast je vlastne na embryo tak ze odporuca nasadit liecbu medrolom.Pri kontrolnych testoch sa mi trofoblast upravil (partnerove spermie nie) a znizila mi davku na 8-0-0 a podstupila som 2 IVF a teraz cakam na krv

vernazza
22. okt 2016

@lili12345 super, tak držím palce a diky moc za reakcie aj ostatným. Mne práveže z celej imuno nič iné nevyšlo iba tento trofoblast ľahkého stupňa (68,5 a dolná hranica je 75) a mierne zvýšené protilátky voči fosfatidylserinu (co neviem čo znamená). A ešte zvýšené aTPO, čiže vyšetrenie u endokrynologa.. ale keď píšete, že ste dostali metrológiu 6 týždňov pred vkladom, tak to fakt neviem ako urobím keď som v Lúčkach, Dzurillova na dovolenke a Koudelka niekde v ťahu nezastihnutelny.. A ja to musím do decembra stihnúť. :/

vernazza
22. okt 2016

Medrol nie metrológiu 😂

candour
23. okt 2016

@vernazza mne napisala injekcie na pichanie do zadku.po 5.som to vzdala brutalne vedl priznaky som mala-bolesti herpesy horucky..sucasne som brala medrol z ktoreho sa mi totalne pokazili vydledky stitnej dovtedy boli v poriadku.s tAk som sa na celu imuno vykaslala🙈

candour
23. okt 2016

@vernazza Hlavne sa nestresuj,zozen si medrol alebo prednison to ti aj v car napisu a je..drzim palce😉

cheeky82
23. okt 2016

@vernazza to ti predpise aj gynekológ

lili12345
23. okt 2016

@vernazza skus si zohnat medrol.Ked je Koudelka nezastihnutelny nech ti to predpise iny doktor v car.

kika0510
23. okt 2016

@candour a ako si dopadla, ked si to potom vysadila.. bola si odvtedy na vklade...??? ja idem zajtra k endo a uvidim co povie, tiez sa bojim, ze mi to uplne rozhodi stitnu... :(

candour
23. okt 2016

Stitna sa mi dostala do normálu ale trvalo to trochu.na vklad som nesla lebo exma opustil..teraz po dvoch rokoch sa xystam opat Ale imuno nebudem riesit u dzurillovej vsetko trva roky a vysledok je otazny nemam na to uz cas ani naladu dam medrol max a dost ..je to o stasti a psych pohode😉

kika0510
23. okt 2016

@candour no teda, tak ti drzim palce...!! ja fakt neviem, ako to riesit... necham si to prejst hlavou.. a pevne verim, ze zajtra mi endo trochu pomoze v rozhodovani...
celkovo toto vsetko na optimizme nepridava..

vernazza
27. okt 2016

@lili12345 @candour @kika0510 @moni80 tak sa mi dievcata podarilo telefonicky konzultovat s koudelkom, on je teraz prevazne v Isc Martin. Konstatoval, ze to mam len lahkeho stupna, ale vzhladom na predch.neuspesne vklady skusime nasadit ten medrol. som teraz 5 tyzdnov pred stimulaciou, tak uvidime ci to bude mat vobec efekt. len mi hovoril nieco o 4mg co sa mi zda teda nejak malo, ked pozeram kolko ste brali.. ake denne davky medrolu ste mali tie, ktore mali lahky stupen voci trofoblastu a okrem toho nic ine? mam si pre neho zajtra ist do Martina, je to blizsie z Lucok, tak sa chcem spytat, len si bude koho..

cheeky82
27. okt 2016

@vernazza ahoj. ja som mala bunkovu imunitu voci trofoblastu a spermiam lahkeho stupna. brala som injekcie subcuvie. po prvom kole sa to upravilo, potom som ich brala dalsich 10 tyzdnov a znova to bolo mierne zhorsene.sla som na vklad a vyslo to. takze sa tym moc netrap.

monka30
27. okt 2016

@candour aku davku medrolu nasadis?Co je max?Minimum by boli 4mg ale mam pocit ze aj pri miernom zvyseni hodnot je tato davka o nicom-nizka.Ja by som zvazovala asi minim.8mg!?

tinkatinulka
27. okt 2016

@vernazza ja som vždy začínala okolo 20 mg a potom znižovať, preventívne som mala 12 mg..podľa kg ak máš 50 kg tak ti stačí možno aj 12-8 mg.. 4 je bieda

monka30
27. okt 2016

@tinkatinulka anoj ja mam 49kg ked som otehotnela mala som davku len 4mg ktora nestacila,zvysila mi ju Dzurillka na 6mg no zial nedopadlo to dobre aj ked srdiecko krasne bilo tato davka bola pre mna nedostatocna-a to uz bol moj pocit pretoze ja som si chcela slahnut 8mg,moja skoda ze som dala len udrziavaciu davku.

tinkatinulka
27. okt 2016

@monka30 daj si na 12mg min 3t a potom daj dole na 8mg..moj nazor..

moni80
27. okt 2016

@vernazza mne vysiel trofoblast 55,8 a norma je 75-120. Ja som mala prvych 6 tyzdnov davku 8mg a teraz beriem dva tyzdne 6mg. Na kontrolny odber idem 3.11 tak som zvedava, ake budu vysledky.Vazim 48 kg

vernazza
27. okt 2016

@moni80 @tinkatinulka @cheeky82 diky baby. ja vazim cca 60kg a mam ten trofoblast 68, cize velmi mierny. subcuviu som brala s malymi prestavkami od januara do augusta, cize ten stav je po nich. no tiez si myslim, ze ked uz do seba mam pchat kortikoidy, tak potom davku, ktora aj nieco zmeni, nielen 4mg o nicom.. zajtra s nimi budem riesit.

candour
27. okt 2016

@monka30 ja som mala 8 ale mam len 41 kg

vernazza
31. okt 2016

@moni80 @tinkatinulka @cheeky82 @candour tak mi Koudelka napísal že 2tbl 4mg 1xdenne. Čiže 8mg som dostala. No začnem s tým a ešte skonzultujem s Dzurllovou keď sa vráti..

candour
1. nov 2016

@vernazza drzime ti palce😘

evadek
7. nov 2016

dievcata...co si myslite....co robit...?...to,ze ma bolia vsetky zuby...klby...zaludok..mam non stop zapchu.... tak ok...to uz chapem..moze byt neziaduci ucinok liekov ....ALE...
Uz dva tyzdne ma nieco obchadza...den dva ma boli hrdlo...oci....a potom to prejde...teraz znova....od minuleho utorku mi nic nebolo..a znova to iste...AKo keby chce choroba prepuknut a nejde to....
ALebo alergia???...ci oslabena imunita z medrolu?...minuly tyzden som mala ist na odber...co teraz..cakat?...stretli ste sa s tym?

tinkatinulka
8. nov 2016

@evadek evi ja som toto mala po podali lipidu bola som ako prastena mechom uplne zle som sa citila, sanadila som konske davky Ccka, Ecka a zabralo..akoby taka vlna ked osm sa citila desne zle..na odber este nechod pockaj tyýžden aj ked niekedy osm mala take stavy že som sa citila choro a cytokiny boli práve vtedy oki

summer_103
8. nov 2016

Ahojte, chcela by som sa spytat ci u nas uz vedia zistit aj aktivitu NK buniek. Pred 3 rokmi som absolvovala odbery na repr. imuno este s byvalim partnerom v Prahe, kedze u nas to nerobili a jediny problem ktory sa nasiel bola mierna aktivita NK buniek proti trofoblastu. Brala som Prednison a skusala otehotniet prirodzene, no nepodarilo sa a k druhemu IVF uz neprislo, nakolko sa vztah rozpadol.. No a teraz mam noveho partnera a tiez sa nedari uz dlhsie, tak by som to rada skontrolovala.. Ostatne parametre repro imuno mi robili teraz v medirexe a vsetko je v norme okrem ANA protilatok - ale tam treba spravit kontrolny odber po 2 mesiacoch. Ked mi ich zistovali tento rok vo februari tak sa ziadne nenasli.. Viete mi prosim poradit?