icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

evadek
8. nov 2016

@tinkatinulka mne to tiez zaberie na cas...vzdy dam kuru zo zazvor..c-ckom...ale o tyzden znova to pride.... uz som na nervy z toho....ani jeden tyzden nie som fit...a to odvtedy ako som mala ist na odbery...take zakony schvalnosti....
a vela krat to je tak,ze hrdlo ma boli len doobeda...alebo vecer...a zvysok dna sa citim zdravo..

dena22
8. nov 2016

@summer_103 NK mi robili v Dzurillacentrum, Nitra, tam ti urobia najviac parametrov

dena22
8. nov 2016

@evadek dievcata, vyskusajte tinkturu s kapucinky...nastudujte si o liecebnych ucinkoch (antibioticky), toto mi napadlo, ze by mohlo pomoct a NAC 1200 mg denne...odvadza patologicke bunky z tela a ma vyslovene antiviroticky, antisepticky ucinok. Pomaha dokonca pri PCO. Najdete na webe.

majinka81
8. nov 2016

@dena22 Ja by som poradila tinktúru z orecha vlašského - nekutočne vela účinkov a stahuje zápal mne osobne pomohlo a litre žihlavy.jedna doktorka povedala, že keby ludia vedeli aká je žihlava učinná tak by nerástla po kútoch, ale by sa pestovala a výhoda že je všade.Keby to malo len pomoct trošku aj to je pomoc. 🙂

dena22
8. nov 2016

@majinka81 orech je hlavne antiparazitarny a zihlava detoxikuje, ale tiez po dlhsom uzivani vyplavuje z tela vapnik, takze vsetkeho s mierou. Kapucinka je vyslovene ucinna proti vsemoznym kokom...streptokoky, stafylokoky...atd. Preto som aj napisala, ze si o tom treba daco precitat. Mozno presvedci 🙂

summer_103
8. nov 2016

@dena22 dakujem, pozeram ich na webe.. ja by som potrebovala len vyhodnotit ten trofoblast, ale to mi asi nespravia bez vsetkych ostatnych konzultacii kedze by tolko nezarobili.., vsetko ostatne mi spravili v medirexe a mudr. Girovska mi to vyhodnotila.. Nechcem tam nechat zase 300 eur za vsetko.. Ty si tam bola?

dena22
8. nov 2016

@summer_103 inak, teraz som kukla, a mne robili prve imuno v medirexe a robili mi aj NK bunky, neskor som bola u Dzurillovej a ostala som u nej, lieci ma...maju velmi zlatu pani sestricku, staci jej zavola tak okolo 11 00, ona ti laskavo odpovie na vsetko, ked vysvetlis, ze potrebujes len trofoblast, mozno to nebude az take drahe...a Dzurillova odpoveda aj na maily, staci napisat na uvedeny mail na ich stranke.

summer_103
8. nov 2016

@dena22 dakujem ti pekne, vyskusam. V medirexe sice zistuju NK bunky, ale len pocet a ten mam v norme. Nezistuju bunkovu imunitu na urovni aktivity NK buniek - proti trofoblastu, ovariam a pod.

wanda52
8. nov 2016

Dievčatá, prepáčte, že sa pýtam, ale kedy sa robia tie vyšetrenia na imunológii? My sa s manželom snažíme vyše 2 rokoch otehotnieť, bola som dvakrát na IUI - neúspešne. Podľa výsledkov, ja by som mala byť ok, manžel má horší spermiogram - zlá morfológia 0,5 %. IUI nám bolo odporučené 1x najviac 2x a potom umelé oplodnenie zrejme s metódou ISCI. Po tom neúspešnom druhom IUI sme si dali pauzu, ja si chcem dať ešte zistiť priechodnosť vajicovodov, lebo toto vyšetrenie nemám. Čítala som tu o tých imunologických vyšetreniach, môžete mi povedať, či je napr. pred IVF lepšie ich absolvovať alebo potrebujeme na to nejaké odporúčanie z Car? Možno sa pýtam hlúpo, ale ešte sa len začínam orientovať v tejto téme... ďakujem

dena22
8. nov 2016

@summer_103 aha, tak myslim, ze s Dzurillovou budes spokojna, vychvalili ju aj v Prahe, je aj v Cesku znama ako odbornicka, ktora sa u nich ucila

dena22
8. nov 2016

@wanda52 potrebujes ziadanku aspon od gyndy, alebo z caru, ale budu ta presviedcat, ze sa posiela az po dvoch az troch potratoch, a tu sa nesmies nechat odradit, pretoze casto moze byt dovod prave v imuno, sbytocne vyhadzujete prachy bez informacii a pripadnej liecby. V Reprofite alebo Heliose Brno bez toho ani nezacnu cely IVF proces. U nas sa hold postupuje inak. Lebo Caru je to jedno, kym sa plati. a najlepsie opakovane.

majinka81
8. nov 2016

@dena22 suhlas 🙂

wanda52
8. nov 2016

@dena22 ďakujem za info

lal
8. nov 2016

Dievcata mam otazku - dnes sme boli na reproimunologii v Nitre a sucastou vysetrenia je stanovenie poctu spermii. Myslite, ze ak nechcem toto cislo vediet a poziadam ich mailom (ked budem ziadat tu lekarsku spravu), ze prosim o tom aby mi v sprave tuto hodnotu neuviedli, tak mi vyhoveju?

cheeky82
9. nov 2016

@lal no neviem, ale myslim, ze ano. a preco to nechces vediet?

erika2312
14. nov 2016

dievčatá je tu niekto kto má protilátky voči spermiám a trofoblastu ? dostalo sa vám to do normálu alebo aspon o niečo kleslo ? po akej dobe ? a otehotneli ste ?

hydrangeapeony
14. nov 2016

@erika2312 toto zaujima aj mna, dnes nam prisli vysledky od Mudr. Dzurillovej a odporucanie bolo aj dodrziavanie chraneneho pohlavneho styku a absolvovanie genet. A hematol. Vysetrenia

leelloo
14. nov 2016

Dievcata, zajtra idem na odbery a konzultaciu, ale nie som si ista ako je to s partnerom, on ide aj na odber krvi? Musi ist aj on nalačno? Dakujem

erika2312
14. nov 2016

@leelloo len na spermiogram a nalačno byt asi nemusí,

nike8
14. nov 2016

@leelloo on nejde na odber krvi iba odovzda spermie.

leelloo
14. nov 2016

@erika2312 @nike8 super, vdaka, velmi sa potešil, ze si moze dat rano kavu 😀😀

sosicka
14. nov 2016

@erika2312 ja mam a momentalne sa liecim medrolom... 15.12. Mame kontrolne odbery

kika0510
15. nov 2016

@erika2312 tiez to mam.. cca tyzden berem medrol... 15.12. kontrolny odber...

kika0510
15. nov 2016

baby, co ste brali pripadne berete medrol.... ako ste zvladali tu zapchu..??!! pripadne, co ste si davali, aby sa to zmiernilo... berem ho cca tyzden.. zatial zvladam relativne ok.. lebo toto ma taaaaak stve...!! :( dakujem za kazdu radu...!!

sosicka
15. nov 2016

@kika0510 ja ho beriem tyzden a nemam zatial absolutne ziadne problemy

kika0510
15. nov 2016

@sosicka a ake mas davky..?? ja 16-8-0 na dva tyzdne... potom mam mat 8-8-0 a dalej 8-4-0... ale neviem, ako to este ten tyzden vydrzim.... :(

gayano
15. nov 2016

Ahojte baby, viete mi povedat, ake su v NR na reproimuno cakacky? Keby som sa objednala zajtra, kedy mozem ocakavat termin? Vdaka 🙂

cheeky82
15. nov 2016

@gayano dlho. Cca 2 mesiace

monka30
15. nov 2016

@gayano asi februar...

kika0510
15. nov 2016

@gayano ja som cakala na prvy termin cca 2 a pol mesiaca... hruza... ale mozno budes mat stastie a nebude to az tolko... aj ked asi to aj vianocne sviatky zasa posunu...