Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Ahojte, kde v Košiciach robia toto vyšetrenie?
@kika0510 Ahoj, ja som bola tento utorok na odberoch, sestricka mi este hovorila, ze posuri labak, aby som uz na druhy den mala vysledky a mala som im poslat aj mail. No odpoved nedosla. Od vcera uz dovolenkuju, len netusim dokedy, ak do januara, tak ten odber nemal velky zmysel... S medrolom nemam skusenosti, ja som uzivala imunoglobuliny.
@gabika2015 ahoj. Tebe robili testy az v 33tt? Ja mam ist v 30tt.
@cheeky82 ahoj, prepac, ze Ti odpisujem az teraz, dnes nic nestiham... Na odberoch som bola v 8., 12., 17., 27. a teraz 32. tyzdni. Minule mi nasli nejaky zapal v tele, uzivala som probiotika. Ale neviem, ako toto cele funguje, preco akurat v tychto tyzdnoch som mala ist na odbery. Skoda, ze mi teraz nestihli poslat vysledky, ale ratala som s tym. Dufam, ze Ty si v poriadku a brusko pekne rastie 🙂 Krasne sviatky Ti prajem 🙂
@gabika2015 ja som bola v 6, 12, 16 a teta až v 30. Mne nenašli nic, ale tiez mi napísala do spravy ze mam brat probiotiká. Tak si dávam. Tebe sa to uz veľmi kráti.
Krásne Vianoce aj tebe
Baby pozitivny vysledok AB proti ovariam v sere IgG poznate?Da sa to liecit a prirodzene otehotniet ?
@gabika2015 no ved prave!!! prečo by som zasa len tak nevyhodila 90€??!! Ale co je to v porovnaní s prvým ivf 😂😂😂😂však? Už mi ti lekári fakt pijú krv... 😒 ja som bola 15.12. ubezpecovali má,že tento týždeň výsledky. Tuším robia až od 12.1. Cize ja si môžem s tými výsledkami akurát tak...zakúrit! Ach jaj...a o nežiaducich Z medrolu radšej pomlcim... 😔
@kika0510 ja som platila "len" 50 Eur, ale aj tak, tie vysledky v januari uz nebudu relevantne. Doteraz sme platili nenormalne sumy za IVF a za ostatne vysetrenia, dokopy asi tak 10 litrov. Nastastie nam to vyslo, takze sa to nakoniec oplatilo 🙂 Clovek keby dopredu vedel, co bude, ci sa to podari... Nestracaj nadej, ja som dost tazky a zlozity pripad a uz som v 33. tyzdni. Ked to vyslo mne, musi sa to podarit aj Tebe, zo srdca Ti to zelam 🙂 Musis zostat silna a nevzdavat to, urcite sa aj Ty dockas, ina moznost neexistuje.
@gabika2015 som rada,že sa podarilo a velmi držím palce,nech to pekne zvladnete V zdraví do termínu a potom veľa veľa radosti a zdravia 😊 prajem. No ved ja mám toho tiež viac... Plus ani spm nie je ideálny,ale verim,ze to budúci rok zvládneme do úspešného konca!!! Nič iné nám nezostáva Len bojovať!!!! Trochu ma teraz na tej imuno nastvali,lebo fakt tie vysledky až o mesiac budú na nic si myslím,a to som chcela začať so stimulkou. Uvidim,co mi odporučí,len neviem,ako zareagujem,keď mi povie,že treba nové odbery 😒 to si už poznámku asi neodpustím...
Ešte raz vám veľmi veľmi držím palce 😊
@kika0510 Ďakujem Ti veľmi pekne 🙂 Dúfam, že budeš mať výsledky v poriadku. Som ale veľmi zvedavá, či nebudeš musieť ísť ešte raz na odbery. Ja tam určite budem mať zápal, celé tehotenstvo niečo riešim. Aj ja Ti budem držať palce, nech je pre Teba tento rok úspešnejší ako vlaňajší 🙂
Ahojte. Tak uz aj ja mam vysledky od dr. Dzurillovej. Mam bunkovu imunitu lahkeho stupna a nasadila mi medrol. Po 7 tyzdnoch idem na kontrolu. Mal niekto tiez takuto liecbu a podarilo sa potom otehotniet? Uz sa snazime 2 a pol roka, 2 ivf neuspesne a jedno prirodzene tehu tiez nedopadlo dobre.
ahojte, prosim vas, chcela by som sa len poradit... v centre asistovanej reprocukcie ma poslali na reprodukcnu imunologiu - vybrala som si Nitru, zavolala tam a povedala, ze potrebujem zakladny profil a sestricka ci lekarka, neviem, mi hovori, ze to je zbytocne len zakladny, ze uz radsej cele testy, cize aj tie, ktore sa doplacaju... zostala som trochu mimo, lebo som nemala ziadne potraty ani ziadne ine problemy, len sa nam nedari dva roky, tak teraz neviem, co si mam o tom mysliet... ake mate skusenosti vy? dakujem. a este jedna otazka, trochu intimna... manzelove spermie "sa odoberaju";), prepacte za vyraz, neviem ako to napisat, priamo tam? na spermiogram si ich niesol z domu, viem, ze to treba do niekolkych hodin, ale akosi na to v telefonate neprislo...;) tak pre istotu...
@petkaapalo ano spermie sa odoberaju priamo na mieste, pridete rano sestricka da manzelovi taky box v ktorom je kelimok a posle ho na toaletu a tebe zatial zoberie krv. Je to ako tak intimne, ze nenesie sekret len tak v pohariku, ale je to v tom boxe ukryte
Ano, spermie odovzda na mieste, nemôže priniesť z domu a urcite by som si dala len komplet vyšetrenie, nevadí ze si nepotratila. Ma to zmysel
hydrangeapeony a cheeky82 - dievcata, neda si mi vas oznacit a odpisat priamo... dakujem velmi pekne za vase odpovede a nazory, potrebovala som od niekoho pocut, ze to ma zmysel... z vasich skusenosti... dakujem a prajem vam len to najlepsie
@bebe133 ja som mala konkretne odpoved voci trofoblastu mierneho stupna a nk bunky na hornej hranici...za sebou som mala 2 ivf, 2 nativy, 1 soft, endometrioza a amh pod 1...5 rokov snazenia..po 6 tyzdnoch uzivania medrolu..tusim 16 mg na zaciatok a potom 8 som bola na kontrole a vysledky uz boli ok..a tyzden nato som zistila ze som tehotna...zazracne prirodzene..takze podla mna mas veeeelmi vysoku sancu..drzim palce..
@petkaapalo my sice este necakame babatko, ale verime, ze to bolo dobre inestovane peniaze. MUDr. Dzurillova mi zistila ze mam zvyseny nedostatok vitaminu D tak poctivo beriem mesiac, a 2mesiac beriem omega3 a vceliu kasicku. Ja mam imunitu lahkeho stupna voci manzelovym spermiam, manzel ma spermie ok. Musime absolvovat este hematologiu a genetiku, len potrebujem vymenny listok a gynekolog ma dovolenku do 23jan. Verim, ze aj my sa budeme tesit a tiez sa nam podari mat opat II ciarky ako anaba1 a cheeky82 😉 ja mam za sebou 2biochemicke a 1MA v 8tt (10.02.2016) a odvtedy nic ☹
@petkaapalo mne Dzurilova povedala ze potrebuje vidiet vsetky vysledky aby tvoj stav vedela posudit ako celok...som jej povedala ze som zvazovala ist na imuno do presova, ze to mam blizsie..ale ze trofoblast robi len ona tak som isla do nitry..ved trofoblast stoji tusim 90 eur..nepamatam presne..a dobre som urobila lebo aj tam bol problem..aby vedela co najlepsie nastavit liecbu tak to potrebuje komplet..ja by som nevahala zaplatit 250 eur..ak sa nam nebude darit v kratkom case druhe babo..letim hned do nitry..takze urcite si daj komplet..
@hydrangeapeony ja som tiez brala vit d, omega 3 a vceliu kasicku a zinok asi 3 mesiace pred tym ako som otehu..mozno aj to pomohlo..chcela som uzivat aj melatonin a q10, ale moj nizky tlak mi este viac znizovali..drzim palce
Dakujeme krasne @anaba1 velmi si zelame cela rodina aj priatelia aby sa stal maly zazrak 😉 tesilo by sa nie SVK ale aj za hranicami 😀 no ja neprestavam verit
@hydrangeapeony praveze ja som uz prestala verit a zacala planovat zivot bez dietata..boli sme pred poslednym ivf, lebo uz som fakt nevladala..dala som sebe? Vesmiru? Bohu? deadline.. moje 35 narodeniny koncom augusta a ze koncim.. cakala som ms zaciatkom augusta aby sme zacali posledne ivf a ms uz neprisla..doteraz tomu nerozumiem...mozno treba urobit maximum co dokazeme a co je v nasich silach a vzdat sa..
@anaba ja uz sa tiez blizim k 35 a to sme sa zacali snazit ked som mala 32. Vsetky mozne vysetrenia za nami a stale nic. To prirodzene otehotnenie tiez prislo z cista jasna po neuspesnom et. Skoro som odpadla. Ale vtedy som este nemala vysetrenu repr. Imunologiu a odislo to. Prestalo sa vyvijat. Teraz uz viem kde mohol byt problem. Ja dufam ze sa to po brati toho medrolu uz zmeni na stastny koniec lebo tiez uz nevladzem, stale neuspech. Ak raz budem tehotna, tak to bude zazrak.
hydrangeapeony dakujem a drzim palce, inak bola som v pondelok na hematologii u Saba, staci vymenny od obvodneho☺
anaba1 dakujem, idem na komplet a drzim palce
@petkaapalo čo všetko Ti brali na hematke ? Ja som bola 13.12.2016 v MT výsledky prídu poštou a toto mi vyšetrujú:
@petkaapalo takže si bola v NR? a koľko dopredu si sa objednala? Ďakujem za info... Lebo mne spomínala doktorka Dzurillova, že je dobrý, že má s ním skúsenosti. Tak si zas urobíme výlet 😀
Baby prosim vas...mam zistenu odpoved voci trofoblastu lahkeho stupna, zostala som prirodzene tehotna. Ked som otehotnela, pisala som hned do Nitry, dali mi lieky a dali odporucenie, ze po akcii srdca je treba prist na kontrolny odber MIF. Ja som zila v tom, ze to mi len zoberu krv a budu zistovat ci lieky pomohli na znizenie tych protilatok.
No teraz som volala so sestrickou a vraj musi prist aj manzel, normalne odovzdat vzorku a este sa za to aj plati 90 eur. Je to vsetko pravda? Co maju manzelove spermie spolocne s trofoblastom? To akoze nejak spolu suvisi??
A co sa tzka tych 90 eur - tak este v novembri som volala s Dzurillovou, lebo mne vysli aj protilatky voci spermiam tazkeho stupna a ona mi vtedy povedala, ze sak pridite v januari na konmtrolny odber, ved poistovna vam to cele preplaca a aspon uvidime dynamiku, ako sa vam to hybe a ci sa to nejak meni.
Tak ja uz nechapem. Ako to teda je?

Dievcata, boli ste niektora na kontrolnych odberoch v nr minuly tyzden..?? a ozvala sa vam lekarka odhladom vysledkov..?? lebo mne kazali v pondelok napisat mail, ale ziadnej odpovede som sa nedockala.. hlavne, ze ma nahanali, aby sme stihli vysledky do Vianoc.... a dalsia vec, tie co berete medrol? mali ste normalnu ms pocas uzivania..?? lebo ja len spinim.. :(