icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

cheeky82
24. jan 2017

@jaris84 kto ti povedal takú sumu? Mne to poisťovňa preplatila ale na bločku z lekárne bola suma cca 240 EUR (podávali mi ale dve naraz)

michellevendero
24. jan 2017

@dejna0412 Denkaaa aj Ty chceš ísť na tú reprodukčnú imunológiu do NR a nie do Prahy k Dr. Malíčkovej ?

jaris84
24. jan 2017

@cheeky82 lekár, keď mi vravel o tej liečbe....Ja som sa toho chytila, že čo to za suma a koľko toho vlastné budem potrebovať atď. A že ako je to možné, že taká palka a poisťovna to nepreplatí....Neviem, ani ako často by mi to podávali, lebo mi na to nevedeli dať odpoveď....Neviem čo mám robiť,

jaris84
24. jan 2017

@cheeky82 a to ako že si mala bloček? Kúpila si ju a následne ti ju preplatila poisťovňa alebo ako? Tie imunoglobuliny by som mala začať brať keď mi vyjde tehu test....Vieš čo začínam si myslieť, čo z toho keď si to ja platím nemajú väčší zisk ako keď to ide cez poisťovňu, už neviem čo si k tom myslieť. Pichala som si subcuvia 15inj.( 40€/1 inj) a prd z toho. Tiež som si to musela cvakať ....

cheeky82
24. jan 2017

@jaris84 pardon, na škatuľke bola uvedená cena. Mne vypísala recept Dr Dzurillova v Nitre , šla dom do lekárne, zaplatila 17 centov za recept a zobrala infúziu. Následne mi ju v ambulancii sestrička podala. Pichali mi aj subcuviu, lem som raz za tyzden prišla do ambulancie, pichli ma a šla som domov. Ani zato som nic neplatila

cheeky82
24. jan 2017

@jaris84 ja som mala infúziu den pred vkladom (ivf), den po, potom ked mi vyšiel pozitívny test, potom v 12 a este v 16tt. Vždy dve fľaštičky, oni je to take malinké

jaris84
24. jan 2017

@cheeky82 a aku mas poisťovňu? Možno či to v tom nebude...Poviem ti len jedno, že tomu nerozumiem,...Keby to bolo 40€, tak to neriešim...Som z toho zmätená

cheeky82
24. jan 2017

@jaris84 všeobecnú. A aký lekár ti o naordinoval? Imunológ? Ak mas stanovenú diagnózu tak by ti to mala poisťovňa hradiť. No keby som mala zaplatit za 22 subcuviu a cca 8 ivg, tak ma picne

jaris84
24. jan 2017

@cheeky82 chodím do PO na reproimuno a naordinoval mi to imunolog. Tiež mám všeobecnú...No nechápem. Pri subcuvia som mala tiež recept, ale uviedli mi na neho že ja platím

cheeky82
24. jan 2017

@jaris84 to je pekne svinstvo. Ako keby ti to predpísal Dr z CAR, tak by som sa necudovala, ale Id lekara na reproimuno. Je to veľmi veľmi divne

dejna0412
25. jan 2017

@michellevendero Praha neberie!su preplnený ....a samoplatcov vobec neberú!chcela som ist tam.

michellevendero
25. jan 2017

@dejna0412 Ty jooo to fakt 🙀 tak NR a výsledky konzultovať cez mail s Dr. Malíčkovou

hwiezdinka
25. jan 2017

@jaris84
@cheeky82 No aj ja si u Dr. Lestana v PO hradim vsetko a kamoska z BA mala subcuviu cez CAR predpisanu bez doplatku....tiez tomu nerozumiem.

cheeky82
25. jan 2017

@hwiezdinka vidím ze lekári si robia co chcú.

jaris84
25. jan 2017

@hwiezdinka už začínam mať z toho blbý pocit....Ty u neho momentálne na čom fičís?

hwiezdinka
25. jan 2017

@jaris84 nastastie len na medrole a ten je cenovo dostupny...ale tiez ma prekvapuje, ze my si u neho hradime plnu cenu, zatial co inym to preplati positovna.

zibi
25. jan 2017

@jaris84
@cheeky82
inak baby vam poviem, ze to v PO je take divne
ja som sa tam objednala , ale nakoniec som si vybavila repro inde, kezde v PO sa platilo aj za konzultaciu pomaly 15 e co sa mi videlo nezmyselne ..a vybavila som si cez presov imuno ale normalne k imunologicke co sa zaobera repro imuno ... este aj MIF test robia zadarmo a neplati sa ..pricom v repro centre PO sa plati ...a bola som uplne zaskocena, ked lestan si dal preplatit ako moje vysetrenie poistovnou, anmi som tam nebola. zhodou okolnosti, mam vybavene cez vseobecnu poistovnu karticku a svoj ucet , kde vidim co si lekar dava preplatit , ake lieky mam atd..a som ostala prekvapena , ked naraz pozeram ze lestan imunolog, napisal mi tam diagnozu dajaku nadchu ci kaslel alergiu, napisl si to na sabinov este a preplatli mu najake penaize - bolo to trapnych 2 ecka asi ...ale za co?? ved som tam ani nebola, odhlasila som sa z terminu ... tak zarabaju na nas a ani neveime...

jaris84
25. jan 2017

@hwiezdinka veď práve....Čo čítam príspevky diskusie, každý to hradí cez poisťovňu len my nie....Ja momentálne tiež medrol 3 deň, ale zda sa mi že dosť vysoký dávku 32mg denne. Ako ho znasas? Ľutujem, že som si čítala vedľajšie účinky, normálne nám z neho strach. Pribrala si?

jaris84
25. jan 2017

@zibi ...Ja tiež platím konzultácie + každý odber cytokinov (59€)atď. A kde chodíš teraz? Tiež niekde v PO alebo v inom meste?

zibi
25. jan 2017

@jaris84 no mne doslo len to divne, ze som tam ani nebola, a dal si ti poistovni preplatit
do presova som si vybavila ale ku klasickej imunologicke , co sa zaobera repro
vsetko je zadarmo okrem cytokinov - tam tusim platis 60 e
intralipod stoji ais 7 e infuzka
je to cez www.adla.sk

aluska1404
26. jan 2017

Prosim viete mi poradit kolko dlho sa caka na vysledky z hematologie v Nitre.Pytam sa lebo od marca zacinam stimulku a potrebujem vysledky do vtedy mat uz mi zostava len toto vysetrenie snad uz je to vsetko toto bude 2 ivf.Dakujem za info a drzim vam vsetkym palce

slimko
26. jan 2017

@aluska1404 ahoj. My sme cakali mesiac na vysledky. Drzim palce

aluska1404
26. jan 2017

@slimko Fuha tak to dlho docela dufam ze to stihnem do stimulacie a prosim nevies mi poradit kolko pred stimulaciou sa musi pichat fraxiparin?Aky dlhy cas lebo lekar mi vravel ze asi bude treba len dufam ze to stihnem so vtedy dakujem moc za info

aluska1404
26. jan 2017

@slimko Mozem sa prosim ta spytat ci ta hematologia musi byt niake specialne odberi lebo keby nie u nas mam kamaratku v labaku a tym padom by som nemusela ist do Nitri a mala by som toto vysetrenie u nas skor len neviem co ptesne sa tam vysetruje. Vobec nic mi nikto nepovedal iba ze mam ist na hematologicke vysetrenie.Ci to robia v akej kolvek nemocnici?

slimko
26. jan 2017

@aluska1404 ja som musela pichat fraxiparine uz mesiac pred ivf . Myslim, ze mozem ist na hematologiu aj niekde doma...ja som sa objednala do Nitry lebo to mi poradili a nakoniec mi gynekolog povedal ze to by mi urobili aj u nas na hematologii, takze mozes skusit. ..akurat je kus problem v lekarnachzohnat teraz fraxi lebo ho vyvazaju do zahranicia a je to o drzku zohnat v niektorych lekarnach...tak cim skorej neikam chod aby si to stihla

hwiezdinka
26. jan 2017

@jaris84 ja beriem 16 mg, pribrala som a naliala som sa, telo zadrziava vodu...zial to je typicky vedlajsi ucinok medrolu :(

aluska1404
26. jan 2017

@slimko Ten fraxik zatial u nas maju v pohode pytala som sa dakujem za info dufam ze by stacilo podla vysledkov pichat pred stimulkou 2 tyzdne na uvidime na co sa pride na hematologii som zvedava dufam ze za 4 tyzdne budu vysledky od tial

slimko
26. jan 2017

@aluska1404 Však to uvidis v zavislosti od vysledkov a lekar ti potom povie dlzku kolko predtym musis pichat...ako vravim, ja som mala vysledky vsetky v norme fraxik som pichala len pre istotu mesiac predtym a este potom chvilu po ET.

jaris84
26. jan 2017

@hwiezdinka ja 32mg...Mám sa na čo tešiť teda...Ináč bola som dnes na hematologiu v PO a keď som jej povedala o tom platení za lieky, tak na mňa oči vygulila vraj subcuvia aj IVIG sú bežné preplacane poisťovňou tak ja neviem čo si o tom myslieť...

rokina13
26. jan 2017

@jaris84 ak by si mala platiť za IVIG, tak určite choď k iným, lebo jednak je to neskutočne drahé a je ten prístup chorý, však každá to predsa berieme kvôli otehotneniu, takže hlášku, že tehotenstvo nie je choroba som ani nepochopila. Vyjde ti to lacnejšie aj keby si mala cestovať 300 km.