icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

rokina13
31. jan 2017

Mne sa z EPA zvýšili NK bunky a celkom vyrazne😣, takže je to veľmi individuálne. Ale ja mám NK bunky vysoke vraj geneticka anomalia, takze asi aj preto. Nemám zapaly v tele kvoli comu by boli vyskocene. Brala som tiež denne 720 mg a hladala som vyrobok kde je popri EPA co najmenej DHEA..

cheeky82
31. jan 2017

@zibi no ved som nechcela aby to vyznelo tak ze to vôbec nepomôže, urcite by som to vyskúšala znova keby bolo treba. Nemala som zatial ziadne problemy, akurát mi tvrdne brucho ale to s tym nuc nemá . Ideš znova do toho ked riešiš imuno?

zibi
31. jan 2017

@cheeky82 nie zatial nie, len musim poriesit imunitu, kedze uz som dlho nikde nebola ..uvidime, musim poriesit momentalne aj ine zdr. problemy takze rieisim aj toto 😀

cheeky82
31. jan 2017

@zibi budem moc silno držať palce aby všetko dobre dopadlo

zibi
31. jan 2017

@rokina13 z DHEA stupaju nk bunky takze to bolo kontraproduktivne
proste ked mas zvysene nk bunky ..strasne malo vitaminov mozes brat
jedine co odporucaju na kvalitu folikov ..teda nevem na co si brala dhea - bud mas nizke amh (ale na to ti staci brat vitamin D3, lebo ten zvysuje amh ) na kvalitu folikov sa odporuca koeznym, a melatonin - aj ten s mierou lebo zvysuje hormony stitnej zlazy
ale dhea zvysuje nk bunky cize mozno sa ti to z toho aj mohlo zvysit
je to hrozne s tym ...
ked sa liecis sa mas moznost vybrat intralipid odporucam ho skor ako experimentovat s prirodnou liecbou a to iste brat medrol ..je to mensie zlo a kratkodobo ked sa brie a rovno sa ide na ivf alebo vklad ...ako zbytocne sa dlho trapit

zibi
31. jan 2017

@cheeky82 dakujem

rokina13
31. jan 2017

@zibi nie, zle si ma pochopila praveze som brala EPA len v tych produktoch vzdy je aj DHEA aspon ja som LEN EPA nenašla..mozno teda su.. A diky za info ale kvalitu vajok mam dobru, moj jediny problem su NK bunky ale tie som pod 30% nikdy nemala..☹ Teraz mi predpisali na to IVIG, ktory mam dostat 48 hodin pred KET-om. Tak uvidime...toto bude prvy pokus, zatial som na to nic nedostala.

zibi
31. jan 2017

@rokina13 nemas nejake autoiminutne ochorenie?
ked ti nezabera intralipid
tak naozaj potom je naj prednison - on zvykne na nk bunky zabrat a znizi ich ..aj ked mas voje ucinky ale tak kratkodobo sa to da vydrzat kvoli otehotneniu

pockaj ty myslis DHA ..nie DHEA a to je rozdiel
no ano dha ..ale tak ono nema vplyv na zvysenie imunity podla mna
aku znacku si brala??
myslim ryby olej?

rokina13
31. jan 2017

@zibi áno, prepáč myslela som DHA, už to bolo dávno, že som to skúšala. Brala som to ešte v júni-júli minulý rok 🙂 Inak ja som čítala aj to, že DHA nie je najlepšie keď chceš znížiť NK bunky, preto som to napísala.
Nenašli žiadnu príčinu, prečo mám NK bunky tak strašne vysoké a to som pol roka iba po vyšetreniach chodila, preto som doteraz ani nič nedostala. Všetky vyšetrenia na autoimunitné choroby mi vyšli negatívne, protilátky na všeličo mávam veľmi nízke, ani alergiu nemám na nič. Ďaľej mám spravenú aj cytometriu, onkologické vyšetrenie (to bolo veľmi detailné) a všade sa zhodli, že nie je čo ďalej riešiť, vyzerá to bez príčiny.. takže túto kapitolu som uzavrela. V NR sa mi Dr. Dzurillová už iba smeje, že toto ešte fakt nevidela, ale príčina naozaj môže byť aj genetická 🙂 Ona verí v IVIG a ani mne nič iné nezostáva. Ak nevyjde tak asi ideme ďalej na Medrol atď.

buba08
31. jan 2017

@rokina13 @zibi kocky, takze ked mam zvýšené NK bunky a užívam rybi olej s obsahom EPA 350 mg a DHA 400 mg to je pomer v 1 polievkovej lyžici asi sa mi ich nepodarí znížiť práve kvôli obsahu DHA? To je tekutý rybi olej.

zibi
31. jan 2017

@rokina13 posli mi tvoje vysledky ked chces do spravy od dzurilky som celkom zvedava ake mas hodnoty ..
no niekedy je preicina neznama
ANA mas ake??
inak intralipid ti nezabral? nechapem ..lebo vacsinou ten davaju na nk bunky ked su len tei zvysene ...
hej dzurilka dava imnoglobuliny
pre nu to su lieky prvej volby
potom dexamed
a az tak medrol a intralipid som ju nevidela asi nikde davat
pricom intralipid bezne davaju v centrach pred odberom, vkladom a po pozitivnom teste
proste ta zmes soje a tukov vplyvaju dobre pri nidacii a tak .. a je to asi najmenej nebezpecne a bez neziaducich ucinkov
tie imunoglobuliny ..nemam k nim az taky "vztah" jednak je to drahe , ked si to mas cele platit a jednak je to z krvi a ja sa takych veci trochu bojim ..aj ked ten strach je mozno irelevantny , ale nikdy nevies.nemam k tomu proste doveru, to radsej kortikoidy

buba08
31. jan 2017
zibi
31. jan 2017

@buba08 uf to neveim ..ja sa nehadam , s nikym ale ja som pocula ze prave DHA vplyva na autoimunitna ochorenia dobre ako je lupus, artritida ..preto je zmes epa a dha dobra , ale tak mozem sa mylit
viem ze nk bunky zvysuje DHEA a to je nieco uplne ine ...mozno doslo k nedorozumeniu tak nepanikarme 😀

buba08
31. jan 2017

@zibi aha, takze kombinácia EPA a DHA nevadí teda? ja som ho brala niekoľko mesiacov, ale nie uuuuplne pravidelne, NK bunky klesli máličko, momentálne ich mam 21,3, takze zvýšené, skúsim znovu zacat užívať, ale poctivo 2x denne, uvidime co to spraví. Prosim ta, nevieš ci je lepsie ho brat nalačno alebo je to jedno?

zibi
31. jan 2017

@buba08
co som nastudovala a si myslim aj ked sa mozem mylit ..
ryby olej znizuje NK bunky - ten obsahuje aj EPA a aj DHA
cize spolu
preto mozno doslo k nedorozumeniu lebo vsade som pisala o EPA ze to musi byt 720 minimalne , lebo niektore doplnky obsahuju malo EPA a tym padom baby beru podprahove davky
zaroven v tejto studii ludi abrali 720 epa a 280 dha v 1 g ..cize to zabralo ..
po case ked to prestanes brat sa to znova zvysi
tu je studia
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11237929

rokina13
31. jan 2017

@buba08 kludne to užívaj, nemali by sa ti po EPA zvýšiť NK bunky, to iba ja som úplne indivíduum 🙂 DHA nepíšu, že vyslovene zvyšuje, len je lepšie mať prípravok kde je viac EPA ako DHA, ale je to v pohode. Keď mi zistili tie NK bunky, tak som prečítala veľa zahraničnej literatúry, a cca. v 80% EPA pomohla, takže o pokus to určite stojí!
Ja som si to sebe potom vysvetlila, že mne to nepomohlo preto lebo mám to geneticky dané, iba som si imunitu ešte zlepšila 🙂

zibi
31. jan 2017

@buba08 podla mna by si mala mat viac EPA ako dha ked to spocitas
ty mas v tomto viac dha
ja odporucam bud ten jamieson rybi olej select alebo ja som mala z finclubu Epamarcaps Strong
tieto tekute neviem ....

zibi
31. jan 2017

@rokina13 a neprekonala si mononukleozu ? brali ti krv na protilatky? lebo mne povedala dr. girovska ze nk bunky sa mozu zvysit aj z mononukleozy, proste z virusovej infekcie ktoru clovek prekonal ... aj zvysne ANA mozu sposobovat nk bunky zvysene

rokina13
31. jan 2017

@zibi
Nemala som predpísané intralipidy, zatial som mala len moju samoliečbu s EPA, ktorá u mňa nevyšla. ANA mám v poriadku a teraz som pozrela v podstate všade kde je slovíčko anti-xxx tak mám hodnotu v prvej tretine dovolenej hodnoty, takže úplne nízke čísla. A k NK bunkám, najprv som mala 38%, potom po mojej samoliečbe 45% a v septembri keď som vysadila všetko, stravovala sa normálne, aj žúrovala v lete a vôbec som si nedávala pozor, tak som mala najmenej, 36% a pred 3 týždňami 39% (ale teraz som mesiac a pol po stimulácii a to tiež zvyšuje NK bunky).. Ja sa nebojím ani IVIG, ani steroidov, úprimne by som brala už všetko čo mi ich na chvíľu zníži..☹ Sama už nič skúšať nechcem, NK bunky je najlepšie nechať na odborníkov podľa mňa. Na šťastie mi hovorila, že nič platiť nebudem. To by sa nedalo..

zibi
31. jan 2017

@rokina13 aha..tak ja som myselela , ze si na to daco brala, tak to je ine ..uz chapem preco to nezabralo ... mas dost vysoke cislo ..ved vyskusaj liecbu
ja by som to urcite neliecila sama
treba na to daco brat
omega je na take vysoke cislo zial slabe
to ti pomoze len ked mas nejka mensie cislo
skus mrknut
trochu iny pohlad na nk bunky
a umna by to aj sedelo, ze mam myom a to mi ich zvysuje
http://shentherapies.com.au/if-you-read-just-on...
drzim palce
mne pomohli kortikoidy a intralipid na nk
len ono to dost kolise
drim ti palce

rokina13
31. jan 2017

@zibi preto som mala toľko vyšetrení, lebo je to extrémne vysoké a áno viem, že omega je slabá na to, ale zvýšiť sa to zase nemuselo 🙂 To ma vtedy skoro porazilo a aj Dzurillovu 🙂 O mononukeloze neviem či som mala, u mojej praktickej lekárky som nebola viac ako 10 rokov..iba teraz kvôli NK bunkám som chodila.
Ďakujem za tvoju snahu, ten článok ešte prečítam a s tým skončím so študovaním. Nechám to už na lekárov, verím, že niektorá liečba pomôže, ešte sa nestalo, že by NK bunky niekomu neznížili s ničím. Držím palce aj Tebe.

vlasatica
2. feb 2017

Ahojte. zostala mi Noplaza 20mg chyba jeden blister (80tabletiek) ex. 05/2020

sosicka
2. feb 2017

Kočky čo nemožete užívať z nejakých dovodov Medrol, akú liečbu máte? Zn. Špecifická celulárna odpoveď voči spermiám stredne ťažkého stupňa. Ďakujem

brona110
3. feb 2017

@sosicka Ja som akurat vcera dostala vysledky a medrol mi dostatocne nezabral, tak mi teraz nasadila imunoglobulinove injekcie. Mozno to skusi aj na tebe. Myslim, ze obe chodime k Dzurillke

srdiecko35
3. feb 2017

Ahojte, prosím vas...dexamed sa pichá do svalu a kam do ramena? bolí to😒
nechcem otravovať sestričku...dakujem.

sosicka
3. feb 2017

@brona110 ano aj ja nej chodim. Mne medrol zaberal ale zasa mi nerobil dobre. Imunoglobuliny su bez vedlajsich ucinkov? Po akom case ides opat na kontrolu?

hwiezdinka
3. feb 2017

@srdiecko35 mne pichali do sedacieho svalu, trosku bolelo, ale pri 8. injekcii uz v pohode 🙂

cmudlo
4. feb 2017

Chcem sa opýtať, tie čo ste mali dexamed. Ako ste pichali počas stimulky? Ste si to nejak upravovali alebo ste brali presne...ja mam pichať každý utorok. ..keďže opu bude asi v stredu tak neviem ci mam pichnúť v utorok alebo potom až v stredu po opu...a pred a po vklade tiež neviem ako je najlepšie....

jaris84
4. feb 2017

@cmudlo ja som snažila dodržiavať dni, aby bol presne týždeň

magdushhh
4. feb 2017

Ahojte dievcata. Mam otazku, neviete prosim, ci je mozne (kludne aj za poplatok - uhradila by som si to aj sama) urobi imunologicke testy na vplyv plodnosti aj u gynekologa popripade v CAR centre? Ci to musim ist priamo do centra na reprodukcnu imunologiu? dakujem