Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@michellevendero prvy krat som bola na Antolskej, este oredtym ako som otehotnela a odkedy som tehotna, tak do Nitry
@cheeky82 aj Ti dali liečbu ? Mne Anopyrin 100 mg 0-1-0 a v prípade // mám doma injekcie Fraxiparin 0,6
@michellevendero ano, anopirin 50mg a clexane 0,4
@cheeky82 tiež si mala problém spontánne potraty ?
@michellevendero jeden potrat kvoli Annexinu 5, preto tie lieky
Baby ja uz neviem mam mutacie 4 moze by aj to pričina prečo sa nam nedari uz 3r. Ked ostanem tehu mam si pichat inj no prečo mi ich nemoze dat skor ako tu niektore baby maju moze byt ze keby picham už skor tak sa podarí. Neviem prečo sa nedari minuly rok som 5x potratila od vtedy stale nič.😢
@michellevendero no aj na gynde to spravia tie stery asi. Drzim palce nech je vsetko v poriadku
@butterfly333 ja som zacala pichat pred KET
@evelka81 aky odporucaci listok? Mna tam odporucil gynekolog, ale je jedno ci mas, alebo nemas listok. Platis rovnako, je to sukromna klinika. Nepamatam si to uz uplne, ale krvne testy 60e, konzultacia 30e. Potom kontrolne testy po 2 mesiacoch asi okolo 20e. Infuzie intralipid 1ks stoji okolo 25-30e uz si nepamatam (mala som ich asi 5). Potom som potratila, tak cely tento kolotoc odznova....
Baby, kto mi moze predpisat intralipid? Na repro-imuno som bola v Nitre v oktobri, vsetky vysledky mam v norme..liecbu ziadnu nemam...mam za sebou 3 vklady celkovo - hcg neg..1.vklad este v 2009, embryjko nebolo vtedy moc kvalitne.. dalsie 2 vklady teraz v 2016 - obe embryjka najvyssej kvality.
mam endometriozu a kratsiu lutealnu fazu, kratsi cyklus - 25 dnovy, pravidelny.
na dalsie ivf ked tak pojdeme v lete - preto ak by malo pomoct k uhniezdeniu ten intralipid, tak vyskusam.
Kto mi to moze predpisat, pls? a kolko to stoji?
dik za rady
@jaris84 ahoj.Prepáč, že tak neskoro reagujem - dávnejšie som tu nebola. Takže... ja som tu liečbu ešte neabsolvovala, pretože mám zdravotné problémy iného charakteru, tak zatiaľ musím odložiť ďalší KET. Ale keď som sa pýtala v Nitre, tak vraj mne stačí len 2 dni vopred zavolať, že potrebujem tú infúziu, aby ju zabezpečili a malo by to byť bez doplatku. Takúto info som dostala od sestričky u Dzurilovej (o:
@fatma1
ahoj, mne tiez nikto nechcel predpisat intralipid, na repro v ba ze nie, to len tak nedavaju, bola som sa opytat, v reprofitu davaju ale jeden stoji 100€ co je dost tak nakoniec mi jedna baba z MK pomohla - intralipid a dala som si ho aplikovat v ba - v petrzalke v jednom sukromnom centre za 20€ myslim jedno podanie 🙂
Ahojte.. píšem s prosbou o pomoc. Práve sa mi do rúk dostala správa od dr.Dzurillovej a neviem ako ďalej.. S manželom sme absolvovali minulý mesiac párové vyšetrenie kvôli 3x potratom.
Mm má v správe napísané, že je všetko v norme, bez problému s počatím, potrácavosť u partnerky.. takže super, on je v pohode 🙂
Ja tam mám toho neúrekom:
- preukázaná špecifická celulárna odpoveď voči partnerovým antigénom/spermiám ľahkého stupňa
- voči trofoblastu stredne ťažkého stupňa
- hypovitaminóza vitamínu D 25 (OH)
Predpísali mi lieky:
Metylprendizolón p.o. 4 mg (100 ks) tbl 100x4 mg (bli.) (MEDROL 4 mg) S: podľa rozpisu 8mg-4mg-0mg t.j.2-1-0 tbl. počas 3 týždňov, následne znížiť na Metylprendizolón p.o. 16 mg (50 ks) tbl 50x16 mg (bli.) (MEDROL 16 mg) S: podľa rozpisu 8mg-0mg-0mg t.j.1/2-0-0 tbl. denne až do vyhodnotenie kontrolných laboratórnych vyšetrení
Cholekalciferol p.o. 0,5 mg/ml (10 ml) sol 10 ml 500 ug/ml (VIGANTOL OIL) S: 3 kvapky denne
Pantoprazol p.o. 20 mg (30 ks) tbl ent 30x20 mg (NOLPAZA 20MG) S: 1 tbl p.p. (1 balenie) v prípade žalúdočných ťažkostí
A teraz čo ďalej?? Požiadala som ich nech mi pošlú predpisy na tieto lieky poštou. Ale nikde sa nepíše kedy začať s liečbou.. ktorý deň cyklu? Či to je jedno? Proste liečba 8 týždňov od ktoréhokoľvek dc? 😕 A brala niektorá z vás tieto lieky? Pomohli k úspešnému donoseniu bábätka? Alebo sa aspoň tie hladiny dali do normálu? A čo kontrolný odber krvi u mňa? Ten sa asi znova platí, však? Trochu som z toho všetkého zmätená, tak prosím poraďte.. lebo už rok chodím po doktoroch a začínam strácať nádej ☹
@elje Medrol momentalne beriem, ostatne nie. Medrol je jedno kedy zacnes brat, ja som beriem koli zvysenym NK bunkam a po 8 tyzdnoch brania mi robili kontrolny test. A zabral, NK bunky sa znizili.
Ostatne netusim, ale treba sa opytat u nich, treba hovorit s lekarkou. Bezpodmienecne.
@elje ahoj ,kludne napis Dzurillovej email s tymito otazkami,ona vacsinou odpise.Protilatky voci trofoblastu sposobuju potraty v skorych tyzdnoch tehotenstva.Imunitny system reaguje voci trofoblastu, ktory je na povrchu zarodku.Medrol vacsinou zaberie a ked budes mat protilatky v norme, tak sa mozete snazit znovu o babatko.Vacsinou sa uziva az do 12-14tyzdna, aby telo nereagovalo na babatko.Su tu baby, ktore mali protilatky a po liecbe su uz tehotne, moja znama ma uz takto babatko.Drzim palce!
@druzuz Ďakujem pekne za odpoveď.. určite jej budem písať keď sa vráti z dovolenky. Čiže ja som celkom nepochopila to, že budem brať Medrol, potom ho vysadím, spravia mi kontrolný odber a potom sa čaká kým otehotniem, aby mi bol znova nasadený? U mňa to má totiž vždy celkom rýchly priebeh (mala som MA v 12tt, 6tt a 11tt), takže priestor veľmi na nejaké experimenty nie je.. Potrebovala by som asi niečo užívať už v čase otehotnenia.. neviem či som sa správne vyjadrila, ale v mojom prípade nasadenie Medrolu už keď budem tehotná, môže byť bohužiaľ neskoro 😢
@joannita Tak to ma mrzí ☹ Takže dexamed si brala len pred IVF? Potom už nie?
Super, ďakujem.. tak už len čakať či lieky zaberú a či sa podarí otehu 🙏🙏🙏
Jj je to na psychiku občas, hlavne keď človek chodí rok po doktoroch a všetci tvrdia, že je všetko ok.. Konečne sa teda niečo našlo.. Ale máme doma našu 3-ročnú princeznú, ktorú teraz považujeme za ešte väčší zázrak ako predtým 😍
@elje Ahoj, my sme na to velmi podobne, mame doma 3,5 rocneho syna a teraz 2xMA v 9tt. Zistili mi bunkovu imunitu voci spermiam aj trofoblastu lahkeho stupna, nasadeny medrol v rovnakej scheme ako tebe. Brala som ho od septembra, kontrola v novembri, vysledky na trofoblast a cuzie spermie znormalizovane, na partnerove nadalej rovnake. Tak som to brala dalej a dali si spravit vytery na gynekologii (podla odporucania Dzurillovej), to bolo vsetko OK. No a kontrola v januari dopadla zle, vsetko sa mi vratilo spat do horsich hodnot. Tak som vysadila medrol a nasadila mi imunoglobulinove injekcie. Tak snad pomozu. Inak medrol by sa nemal brat dlhsie ako pol roka, lebo strati ucinnost.
Ale vacsine babam zaberie, tak snad to bude aj tvoj pripad.

@cheeky82 Prosím Ťa a kam chodíš na hematológiu, keď máš tak obšírne výsledky ? Ďakujem za info a pekný deň prajem.