icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

elje
1. mar 2017

@bobulazelena Jaaaj vidíš, to som nevela 🙄 Vďaka za info

bobulazelena
1. mar 2017

@elje nie je za co...aj ked stretla som sa s nazorom ze pocas ovulacie je mozne sa snazit pocat liecby...ale my planujeme ivf v pripade zlepsenia vysledkov, takze stale len s prezervativom...a vlastne to je aj v odporucani od dr.

bibkak
1. mar 2017

no teda ďakujem za info teda už tomu začínam rozumieť...
teraz zas sa nesnažiť dva mesiace bude ťažké ... aj keď myslím že za skúsenie by som asi nič nedala - ale to už moc asi tlačím na pílu :/

maculicek1977
7. mar 2017

@bobulazelena @elje @bibkak ahojte babule vo štvrtok idem k Dr. Dzurilovej na reprodukčnú imunológiu tam sa robí aj gynekologické vyšetrenie? ďakujem

bobulazelena
7. mar 2017

@maculicek1977 nie...tebe zoberu krv, partnerovi sperma. Partner ma byt po 3-5 dnlvej sex.abstinencii. ty ides na lacnl, len cistu vodu mozes. 🙂

maculicek1977
7. mar 2017

@bobulazelena ĎAKUJEM 🙂

bobulazelena
7. mar 2017

@maculicek1977 hocikedy 😉

bibkak
7. mar 2017

ahojte baby a ešte sa chcem spýtať, už sme boli na mnoho vyšetreniach aj na spermiogramoch a podobne. Boli sme ale teraz nedávno v tej Nitre na reprodukčnej imunológii a prekvapilo akým štýlom sa robí tam spermiogram - vlastne že vyzvu v čakárni pána, alebo cez tu čakáreň musí ísť s tou krabičkou na záchod. a všetci v čakárni to vidia, ako dookola muži chodia na to wc - niektorí aj so ženami. prišlo mi to trošku smiešne no zároveň nedôstojné, resp. že inde sme boli naučení na väčšie súkromie a intimitu,. To tam funguje takto stále?? alebo to mali možno iba nejaké dočasné riešenie ??

cheeky82
7. mar 2017

@bibkak stale

nika80
7. mar 2017

@bibkak my sme tam boli asi pred 2 rokmi a vtedy im tam jeden pán dosť vynadal, že platí im tam nemalé peniaze, tak by chcel aj väčšie súkromie. No ako čítam, tak sa nič nezmenilo.

elje
7. mar 2017

@maculicek1977 ....a ešte 5 dni pred vyšetrením žiadne lieky na tlmenie bolesti (Brufen a podobne) 😉

@bibkak No mne sa to zdalo byť dosť súkromné, veď išiel vedľajším vchodom (neklopkal tam na dvere pri ostatných s pohárikom v ruke) 🙂 A mm to bral tým štýlom, že veď aj tak všetci vedia na čo tam prišiel.. kvôli rovnakej veci ako ostatní páni v čakárni, takže pohodička 😉

bibkak
7. mar 2017

no ako ani nám to nejak extra nevadilo ved jasné.. len nas to trošku zarazilo lebo na iných klinikách to inak funguje a ako pani hore vyššie spomenula, stoji to nemalé peniaze tak by to chcelo možno väčšie súkromie a nie aby všetci videli kto ide na wc a s kým a koľko to komu trvá- sestrička síce vyprevadí pána na wc vedlajšími dverami ale tá čakáreň je orientovaná aj tak na tej istej chodbe ako wc... a nejeden chlap sa tam cítil trápne podľa ich červenej farby na tvári :D...mne to nevadi ja som bola len zvedavá, či to tak stále funguje lebo nás to zarazilo. Keď sme chodili do martina, alebo do bojnic alebo do ba všade bola na to určená miestnosť vnútri, a nemuseli sme chodiť cez čakáreň napr okolo všetkých... tak keď to je tam takto stále, aspoň máme ďalšiu skúsenosť.

fatma1
7. mar 2017

@bibkak Boli sme tam v oktobri 2016..prvy a posledny krat...Akoze par don..ale aby clovek take peniaze platil tam, este si aj skasiruju nemale peniaze od poistovne, plus tam tie doplatky!! a este potom tie lieky, kolko na nich zarobia, lebo ich predpisuju jak na beziacom pase..! a aby ani zrkadlo nebolo na wc!! plus presne ako hovoris..cakaren a vsetci vedia a chudak chlap ide s poharikom v ruke! Dalej, ani len posrany automat na vodu tam nie je, nie to este na nejaku kavu, alebo nieco!
Dalej..peniazky pekne dopredu a cash, na rucicku pani sestricke a pani doktorke!! ked som im to povedala, ze ako preco nemaju terminal, ked uz beru take peniaze - to nie su ze doplatky 1, 2, 5 eur, ale stovky eur, tak sestricka na mna zazerala a bola hnusna..dalej....povedala som, ze vysledky asi pravdepodobne mailom budem chciet! a gol! hned ma nutili to tam zaplatit dopredu 25 e!! kedze ja nenosim cash pri sebe, tak som mala pripravenych cash iba tu sumu co mi kazali - 250e ci kolko to bolo! Normalne tam lekarka prisla a robili z toho vedu, ze ja nemam 25e zaplatit za vysledky, ktore mi maju poslat o mesiac ci 6 tyzdnov. ! rekku a preco to mam platit teraz dopredu ako??? ved Vam to zaplatim potom prevodom, ved aj tak mi to poslete az pomaly o 2 mesiace! no panika stres..sestricka ze, ci si nemozem ist vybrat peso, ze 10 min peso ci kde je bankomat! ja reku, prosim?? to nemyslite vazne?? hovorim, no predstavte si, ze nemozem! dajte si sem terminal! vonku strasne prsalo inak..tak som som sa rozculila tam! hned na mna zazerala lekarka aj, aj ona sestricka..tak normalne ma brala peso dole do nejakej uctarne, ma tam odprevadila ako zlocinca, aby mi dali fakturu, ktoru potom akoze zaplatim...ze oni taketo nieco nemali este!! ako naozaj sa uz pytam, to co je za system, ze ty mas dopredu platit nieco co ti o 2 mesiace poslu! a este z teba tam robia debila - lebo oni nemaju terminal, lebo su lakomi platit banke poplatky, tak pekne sup rovno do vrecuska....ako vsak ked nepridu peniaze na ucet, tak neposlem vysledky mailom...a hotovo! a nie tam zo mna robit pomaly zlocinca!
Pre mna, a nikto mi tento nazor nezoberie, ako chapem, ze urcite vela parom tato reprodukcna medicina pomoze..ale..je to jeden veeeeeeeeeelky biznis, prevelikansky biznis...moje vysledky su nastastie dobre, vsetky..ale aj keby som ich mala nejake horsie, zvysene, atd..nebrala by som ziadny ten humus kortikoidovy, atd..a lutujem, ze som tam vobec isla, moj cas zabity a peniaze..ale co uz...aspon viem!

elje
7. mar 2017

@fatma1 Jasné, že je to biznis 😉 Určite to rodina Dzurillová nerobí pre blaho spoločnosti, ale vedia, že sa na tom dá dobre zarobiť.. Ale hovorím si.. ak pomohli čo i len jednému jedinému páru k bábätku, tak to stojí za to.. My chodíme už od augusta 2015 ako trkvasi po rôznych vyšetreniach, že ja už sa nad systémom zdravotníctva ani nijak nepokúšam zamýšlať, lebo sa vždy len rozčúlim.. Jedno je isté - narodiť sa ešte raz, tak idem na medicínu aj ja 😀

sasanka33
7. mar 2017

ja nedam na reprodukcnu imunologiu dopustit, nam pomohla, a to ze sa plati, tak pokial to pomoze, tak mi to vobec nevadi. Tie krvne testy bohuzial poistovne nepreplacaju, vsetky peniaze idu laboratoriu, ktore tie testy robi, ambulancia si nechava len minimum za samotny odber, takze pre Dzurilovcov to az taky biznis nie je. Potom sa az za konzultacie plati, alebo za vysledky e-mailom.

ikonica
7. mar 2017

@bibkak heh bud rada ze to bol zachod na to urceny... ako by sa muzovi pacilo keby si mal pardon za vyraz honit medzi metlami v miestnosti pre upratovacku pricom za dverami cakaju ludia na dalsie vysetrenia? 🙂)) aj take podmienky su :D

kima1404
7. mar 2017

@elje nam dzurillova teda jej sestricka povedala mesiac ziadne antibiotika,ani ja ani muz a ja dva tyzdne ziadne analgetika pred odbermi...tak neviem.....

kima1404
7. mar 2017

Jaaaaj elje prepac,to som mysle kocke co sa pytala na odbery -maculicek1977

cheeky82
7. mar 2017

@fatma1 mne mailom posielali spravy z vysledkami aj 10 krat a nic som neplatila. Na moje otazky mailom dr odpovedala aj 24.12!!! Bola dostupna nonstop. Je to pani doktorka s velkym D a len vdaka nej som v 38tt.
A co sa tyka platenia, u zubara som nechala viac penazi ako u nej. Dnes proste cvakas za vsetko, uz sa nadtym ani nepozastavujem

kima1404
7. mar 2017

My sme boli 14.2. a tiez bola v pohode...pri odchode sa opytala,ci si prideme po vysledky osobne (co hned aj povedala,ze je platene,tusim 30€)alebo nam ich posle mailom...zvolili sme si osobnu kozultacie,neviem ci by som sa vedela z toho mailu s vysledkami vysomarit...drzte palce baby,16.3. si ideme po tie vysledky,tak dufam,ze sa uz konecne niekam pohneme🙏🙏🙏

kima1404
7. mar 2017

@cheeky82 gratulujem,uz len par dni teda a klbko stastia bude na svete😉ak sa mozem opyat,dlho trvala liecba??mali ste nieco zlozitejsie??

cheeky82
7. mar 2017

@kima1404 mala som len lahsiu diagnozu. Brala som injekcie cca 4 mesiace

elje
7. mar 2017

@kima1404 Mne povedala sestrička 5 dní pred odberom žiadne utisujuce lieky, ale to je jedno... Ja také aj tak neberiem skoro nikdy 😉

montrojruza
8. mar 2017

ahojte, nemate niekto skusenost s reprod. imunologiu a hotovymi embryami? Bola som na umele oplodn. 1x sa nepodarilo, teraz cakam na vysledok druheho pokusu a ked to nevyjde tak by som isla na tu repr.imunol. vtedy uz partner nemusi ist na spermiogram, nie? ved to uz je ok, kedze uz mame embrya (zmrazene). Ake testy sa robia? berie sa len krv?
dakujem za odpovede

fatma1
8. mar 2017

@elje Toto iste som si aj ja hovorila, medicina by to bola urcite ;)
@cheeky82 Ako som spomenula, vela zenam pomohli, to nehovorim, ze nie..len ten pristup, to ma "zabilo"..A normalne maju v cenniku, ze ak chces vysledky mailom, tak 25e..tu neslo o tych 25e, tu islo o to, ze co z toho robili..keby si tam bola a videla co robili z toho...a samozrejme, ze pani doktorka bola mila, ved musi byt..a je mi jasne, ze vsade sa cvaka, o zubarovi radsej pomlcim ;)
kedze moje vysledky boli v norme vsetky, dalej sme sa tam neriesili uz..a aj keby som mala nieco zvysene, nebrala by som tie lieky, tie vysledky skacu hore dole...lebo niekde by to pomohlo, niekde uskodilo. To je moj nazor, mozno by bol iny, keby som ozaj mala nejaky problem

cheeky82
8. mar 2017

@montrojruza musi ist aj muz aj tak. Ale radsej si to u nich over

ejuska2586
8. mar 2017

@montrojruza Podľa mňa bude musieť ísť aj muž. Lebo by mali vyšetrovať aj reakciu tvojho tela na jeho spermie - či nie si voči ním alergická, alebo tak. Lebo aj to môže spôsobiť neplodnosť, príp. potraty.

bebe133
10. mar 2017

Ahojte. Ja som brala medrol 8 a potom 6. Po dvoch mesiacoch som bola na kontrole a neucinkuje na mna tak opat mesiac mam brat 8 a potom kontrola. Mal tu niekto taky pripad ze mu nezaberal medrol? A potom su aj ine noznosti? Som z toho smutna ☹

jaris84
10. mar 2017

@bebe133 mne a to som brala mesiac 32mg denne - a nakoniec som mala ešte horšie výsledky ako pred liečbou, teraz mi ho ponechali 16mg denne + injekcie subcuvia. Tak som zvedava

nika80
10. mar 2017

@bebe133 ahoj, ja som užívala Prednison a pri každej kontrole som mala stále protilátky na spermie. Doktor v ISCARE mi vravel, že sa s tým ešte nestretol, že by lieky nezabrali. Pýtal sa ma, či nemám na niečo alergiu, ale myslím, že nemám. Potom sme išli do Nitry k Dzurilovej, tam mi zobrali krv a už som to mala v poriadku, žiadne protilátky. Ale s mm sme sa predtým dohodli, že nebudeme mať ťuťu-muťu 🙂 a možno to zabralo, keď som už nebola alergická na spermie. No a včera som bola u svojej gynekologičky kvôli potvrdeniu tehotenstva 🙂Držím Ti palce, aby sa aj Vám čoskoro zadarilo.