icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

cheeky82
10. apr 2017

@ejuska2586 no vysledky neboli presne o mesiac. Ja som tam ale aj volala. Kludne si nozes zavolat

ejuska2586
10. apr 2017

@cheeky82 Tak ja mam este cas. Len teraz sme boli na vysetreni. Len sa musim potom objednat mojmu gynekologovi a tam sa tiez caka na termin, preto uvazujem, ako to spravit.

elje
10. apr 2017

@ejuska2586 My sme tiež čakali dlhšie ako mesiac.. potom som tam zavolala a sestrička mi ich poslala. Vraj tam boli, ale ich neposlali kým som nepýtala.

rogiii
Odpoveď bola odstránená
nika80
10. apr 2017

stačí Ti výmenný lístok od gynekológa a aj partner musí mat od obvodného

rogiii
Odpoveď bola odstránená
rogiii
Odpoveď bola odstránená
elje
10. apr 2017

Treba výmenný lístok od gynekológa alebo obvodného lekára. A partner od obvodného alebo urológa.

rogiii
Odpoveď bola odstránená
ejuska2586
10. apr 2017

@elje No mne kazali pisat presne mesiac po. Tak som zvedava.

ejuska2586
10. apr 2017

Mam tie krvne a teraz tuto reprodukcnu. Ked sme tam boli, hovorila, ze hematologiu nepotrebujem, lebo mi spravil dost podrobne testy moj gynekolog a ze genetiku zatial tiez netreba. Tak som zvedava na vysledky ich testov.

rogiii
Odpoveď bola odstránená
ejuska2586
10. apr 2017

My sme mali rano o 7 odbery a o 11 konzultaciu. A o mesiac mam pisat ohladom vysledkov.

rogiii
Odpoveď bola odstránená
ejuska2586
10. apr 2017

Ano, vraj robia vsetko. Aspon podla toho, co nam vysvetlovala.

vanushka
11. apr 2017

Neviete prosim tento tyzden pani doktorka ordinuje ?dakujem

ejuska2586
11. apr 2017

@vanushka Na dverách nemala písanú žiadnu dovolenku minulý týždeň, tak predpokladám, že áno.

vanushka
11. apr 2017

@ejuska2586 dakujem ti ❤

ejuska2586
11. apr 2017

@vanushka V pohode. Podarilo sa vybaviť, čo si potrebovala?

vanushka
11. apr 2017

@ejuska2586 ano, volala som tam, vsetko ok 🙂

slimko
20. apr 2017

Baby, ste tu aj také resp. poznáte nikoho čo mal bunkovú imunitu na partnerove spermie a predsa otehotnel? Akosi neviem čo ďalej robiť, výsledky sa nám vôbec nemenia...:(

elje
20. apr 2017

@slimko Ja mám a otehotniem, len sa mi nedarí udržať plod. O týždeň mám mať výsledky.. ale tiež neviem čo urobím ak nebude žiadna zmena... či risknúť ďalší pokus alebo čo 😞

lal
20. apr 2017

@slimko ja som to mala diagnostikovane, mala som velmi tazky stupen imunity na partnerove spermie a tri tyzdne po odbere som prirodzene otehotnela, navyse s velmi zlym spermiogramom. Predpisala mi potom Medrol 8 mg (lebo som mala aj lahky stupen na trofoblast) a po mesiaci uzivania som mala uz protilatky voci spermiam kompletne v poriadku - z 20% sa mi to zvysilo na 80%. Doteraz neviem co s o tom mysliet, ci to vobec bola pravda, ci ta metoda nie je len nedokonala. Lebo na zaklade tejto diagnozy som nemala vobec ziadnu sancu otehotniet.

elje
20. apr 2017

@lal prosím ťa a Medrol ešte berieš alebo do akého tt si ho brala?

sosicka
20. apr 2017

@slimko ahoj, mne medrol nerobil dobre a pri prvych dobrych vysledkoch mi ho vysadila. Po 3 mesiacoch kontrola a hodnoty padli, su hranicne a napriek tomu, bez medrolu, ktory som si vyslovene pytala, lebo sa bojim, ze ivf nevyjde mi nedala.... vraj netreba a ak otehotniem po ivf, mam prist na kontrolu.... takze naozaj neviem, ci je az taky problem cela inunita

lal
20. apr 2017

@elje nie, neberiem, tusim v 16.tyzdni som ho vysadila kompletne. Ale zacala som vysadzat snad od nejakeho trinasteho-strnasteho tyzdna postupne.

elje
21. apr 2017

@lal Vďaka za odpoveď a prajem príjemné tehulkovanie 😉

michellevendero
1. máj 2017

Ahojte kočeny 😉 pri preventívnej prehliadke 27.03. mi gynďo zistil na pravom vaječníku cysty...12.04. mi začala ms a 24.04. som išla na kontrolný ultrazvuk, ale cysty nepraskli...keď už budem v tej narkóze, chcela by som, aby hneď počas laparoskópie, pozreli priechodnosť vajcovodov, prípadne či nemám endometriózu a nech urobia hystero sliznice a drilling vaječníkov...len neviem, či sa to všetko bude dať urobiť...nebola ste niektorá na tom, počas jednej narkózy ?

druzuz
1. máj 2017

@michellevendero ahoj, urcite sa to da naraz, len potrebujes dobreho operatora, ktory to vsetko vie.Ja som mala teraz vo februari operaciu endometriozy a vramci toho mi kontrolovali aj priechodnost vajcovodov, odstranovali cystu a kontrolovali maternicu.Takze az na driling skoro vsetko, ci si popisovala.Mna operoval doc.Bielik v BB.Ma tam aj ordinaciu GPKC sa vola, kde sa mozes objednat na konzultaciu, keby si chcela. A mas PCO, ked chces drilling vajecnikov?

michellevendero
1. máj 2017

@druzuz ja musím do MT a mám PCOS 🙈