Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@sosicka moja tak to nevyslo ..? je mi to luto😢😔
verim, ze ked bude vsetko negativne tak to vyjde
a ono treba brat fakt tie kortikoidy aj ked medrol najnizsiu davku a tak ist do situmulky, lebo vysadit to, a stimulovat - aj estrogeny a vsetko vplyva na imunitu a sa moze pozvysovat
stve ma ta dzrulilka😠
@sosicka
no to si 9 den po ET? to je podla mna skoro
kolko vkladas progesteronu ? mala by si aspon 1200
mozno mas malo progesteronu a preto spinis
lebo telo po ivf nevie niekedy ze je tehotne a preto treba davat vysoke mnozstvo progesteronu aj kvoli imunite
ked neb ereis 1200 zvysila by som to je 4-4-4 a sla by som na krv zasa na taky 14 den, hcg by si uz mala mat vyssie ..ja si mylsim ze to je fakt skoro
Ahojte spolubojovníčky 😘 od 02.05. do 12.05. som bola v kúpeľoch Ľubochňa - nastaviť cukor. A 27.03. mi gynďo robil preventívnu prehliadku po roku a pravý vaječník cysty, ako strapec hrozna. 24.04. po ms mi robil ultrazvuk a cysty tam boli. Teraz v máji čakám ms a znova pôjdem na ultrazvuk, ak tam cysty budú, tak do nemocnice v MT pre termín operácie. Nakoľko chcem odobrať cysty...urobiť drilling vaječníkov...priechodnosť vaječníkov...kuknúť, či nemám endometriózu...a vziať vzorku zo sliznice - hysteroskopia a tým zisťujú, či je sliznica - výstelka maternice zrelá. Pred jedlom majú byť hodnoty cukru medzi 5-7 a po jedle max. do 9. A veľký odber, ktorý sa robí čo tri mesiace, tak musí byť hodnota glykovaného pod 7,5. Čiže do augusta by som mohla dať glyk. na 7 👀 Čo tri mesiace sa rozpadajú červené krvinky a to mi dokáže zmeniť glykovaný 😊 ten má byť max. do 7,5
@skaredekacatko
@zibi ahojte baby takze po piatkovej kontrole odlozili ET mam nizku a nekvalitnu sliznicu a neuchytilo by sa to. V pondelok nam ich budu mrazit a potom ked bude vsetko pk dohodneme vklad. Aj tak som kludnejsia lebo beriem stale Medrol tak sa aspon preliecim. Dufam ze o 6t budu vysledky negativne. Inak pred rokom som mala vklad aj som otehotnela ale prisla o to v 19tt. Cize u mna to ide akurat sa mi pokazili vysledky z imuno a ta nestastna sliznica. Verim ze Lupus to nebude skor to pripisujem nejakemu chaosu v tele z tych roznych liekov co berem. Teraz som vsetko vysadila a idem chvilu bylinovat a vitaminovat
Baby čo zvykne ešte zaberať na bunkovú imunitu voči spermiám manžela okrem Medrolu, či nato iné ani nedávajú? Brala som teraz medrol 5mesiacova vôbec nič sa nezmenilo..tak ho mám postupne vysadiť a končím..a neviem čo ďalej...Netuším aké máme vlastne šance na vlastné dieťa...ale pomaly to vzdávam.
@slimko ked som to ja riesila, tak som niekde citala ze omega 3-6-9. Ale pre manzela, nie pre teba. Uz si ten mechanizmus ucinku presne nepamatam, ale malo by to upravit nieco u neho. Ci to funguje neviem, ja som otehotnela s katastrofalnymi protilatkami prirodzene, takze tiez to nebude asi az take horuce ako to Dzurillova prezentuje.
@lal ahoj a môžem sa spýtať voči čomu si tvoríš protilátky? Ďakujem
@katkablava mala som voci spermiam partnera velmi tazky stupen a voci trofoblastu lahky stupen. Tie vysledky som dostala asi tyzden predtym ako som zistila ze som tehotna. Dzurillova mi nasledne dala medrol na ten trofoblast a odbery po mesiaci od zaciatku uzivania ukazali, ze spermie mi isli z 20 na 85% a trofoblast z nejakych 60 tiez na 85, cize vsetko zrazu ok. Ja tie vysledky z reproimuno beriem dost s rezervou. Mna Dzurillova odmietla liecit najprv, lebo este k tomu vsetkemu mal manzel zufalo malo spermii. Spolu s tymi protilatkami povedala ze sanca otehotniet je nulova (odmietali sme ivf). A napriek tomu vsetkemu som otehotnela.
@lal velmi pekne dakujem za odpoved... aj ja uz mam z tej repro zmiesane pocity, super, že sa Vám podarilo aj napriek tomu otehotnieť...

@druzuz no aj v presove je super dr. Estokova 🙂 ja som spokojna a je odbornicka a mila
len tiez tam musis ist na vysetrenie, ale je ochotna
hlavne, ze nemas nic horsie..cytokiny su vseobecne horsie liecitelne a niekomu sa vobec nedaju dokopy
drzim palce..dnes najst dobreho lekara je velmi tazke a najma komu nejde o peniaze ...drz sa