icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

lal
24. máj 2017

@butterfly333 to je tazko povedat, urcite viacej faktorov dokopy, no Dzurillova toistotne nebola, ta ma odmietla liecit...

ejuska2586
25. máj 2017

@mkatkam No u mňa sa zistila imunitna odpoveď voči spermiám, čiže sa musíme chrániť a len cez plodné obdobie ísť bez gumičky. Ďalej mám vysoké NK bunky, ktoré mi evidentne zabíjali plod. Z tohto dôvodu mi bude dávať nejaké špeciálne infúzie +fraxiparín + ma ešte poslala na kompletné hematologické a genetické vyšetrenie a podľa výsledkov sa mi pridá ešte anopyrín. A hlavne budem sledovaná celé tehotenstvo u nej v ambulancii. Ak by sa niečo dialo, bude to hneď ona riešiť.

majka15majka
29. máj 2017

Brali ste niektora intralipidove infuzie Lipoplus ale len 4 ml?

aureelia
30. máj 2017

ahojte baby, ja mám termín v Nitre. Hemat. v poriadku, ale mám histaminovu intoleranciu, tak ma posielaju aj na imunologiu. Je tu niektorá čo mala problém s touto diagnozou otehotnieť a pomohli vam na imuno? Dakujem

vrds
30. máj 2017

ahojte, dajte mi radu co mam dat vysetrit. 3 tyzdni dosiel MA, embryo bolo geneticky ok, a ja som sa citila ok. v ten den rano som bola na kontrolnom odbere krvi a hcg rastli, o 5 hodin neskor som zacala krvacat, ziadne bolesti som nemala. co moze sposobit takuto nahlu zmenu???

mkatkam
30. máj 2017

@aureelia cauko mne to zistili nedávno a potom mi na reproimuno povedala bergendiova, že ano že môže to mať vplyv na celkový stav a imunitnu reakciu organizmu. Že mám dalej držať antihistamin diétu..aj som rada,lebo stenova v gynfive ma vysmiala,že to je moderná choroba ktorú má každý..tak som veru bola na pochybach..čo sa týka úspešnosti to neviem lebo ešte len čakám,či sa znížia cytokiny a jem Medrol...ale môžem povedať že prvé ivf a aj ket som mala hcg negativne..a až potom ma poslali na reproimuno.

melmel78
31. máj 2017

@vrds ahoj, mrzi ma to a verim, ze na buduce to vyjde. Neviem ake vysetrenia mas za sebou uz, zalezi od toh. Pises ze geneticke ok, tak ak nemas hematologiu a imunologiu, treba aj to vysetrit. Co konkretne to ti povie lekar. Hormonalny profil predpokladam, ze mas vysetreny tiez, to je zaklad. Drzim palce

vrds
31. máj 2017

@melmel78 ano hp mam vysetreny. lekar mi dnes na moju ziadost nechal vysetrit komplet imuno - za to sa doplaca 50€, a hemato. pytala som sa na aps, trombofilne mutacie, syndrom lepivych dosticiek, atd, vysledky su o 2 tyzdne, tak uvidim ci tam nieco bude. napadaju vas este dalsie diagnozy, co mozu sposobovat potrat do 1 mesiaca?

druzuz
31. máj 2017

@vrds aky lekar ti nechal vysetrit imuno? Lebo kompletnu reprodukcnu imunologiu robi na Slovensku zatial len lekarka v NT a v Presove, lebo ako jedine vysetruju aj specificku bunkovu imunitu voci trofoblastu.plus este tam mozu byt ine specificke imunitne choroby, ktore zahrnaju do vysetrenia.Drzim palce!

melmel78
1. jún 2017

@vrds super treba si ist za tym a potom az sa na nieco pride tak riesit. Ja chodim k Bergendiovej do Ba tam som platila 100 e za kompletne vysetrenie na repro imunitu. Su to palky a tiez som sla dobrovolne hoci pred rokom som bola negativna. Nahodou objavili protilatky voci embryam a zvyseny reuma faktor. Sokovalo ma to a uz sa liecim Medrolom na 6 tyzdnov. 13 juna idem znova na krv ci je to v poriadku. Preto sme odlozili aj vklad embryjka. Dovodom skorych potratov moze byt cokolvek ale co pocuvam a citam vacsinou je na pricine nejaky hemato problem....trombofilne mutacie atd... Ak dokazes otehotniet tak je to dobre znamenie len plod sa neudrzi. Drzim palce daj vediet ci si v poriadku.

majinka81
1. jún 2017

@vrds Potrat v rannom stadiu imunologicky konflikt alebo hematologicky.Ja som potracala zaciatok 5tt a mala som nk bunky vyssie a cytokiny.Tiez som sa liecila medrolom a prednisonom.Zabralo:slight_smile:

vrds
1. jún 2017

@majinka81
@melmel78
@druzuz zatial mi to nechala vysetrit gynekologicka v centre... to je nejake zaciatocnicke imuno. kludne by som zaplatila aj 200€, len nech uz na nieco pridu. ano ja otehotniet mozem, aj sa zahniezdi ale neudrzi sa:( proste 4-5tt konec:(
viete mi poslat kontakt na tu bergendiovu??? prosim, objednam sa tam. vcera mi brali asi 8 skumaviek krvi, tak som zvedava....

druzuz
1. jún 2017

@vrds Predtym nez sa objednas k Bergediovej, tak sa opytaj, ci robia bunkovu imunitu voci trofoblastu, pretoze ked som tam ja bola, tak ju nerobili.Kompletne imuno robila Dzurillova Zaneta v Nitre, dzurillacentrum, ak potrebujes nieco na zapadnom Slovensku.Ked das to googlu da ti ich stranku, termin je tak do 2-3 mesiacov.

jania023
1. jún 2017

@vrds ahoj ja mamza sebou 9 ivf neuspesnych. Az pred par dnami mi prisli na problem hematologicky.
MTHFR a PAI-1
Ten PAI sposobuje to co pises.
Staci nato fraxiparin a bude to ok. Vyskusaj preventivne.

maculicek1977
1. jún 2017

@melmel78 ahoj prosím ťa napíš my kontakt na tú BA Dr. Bergendiovú. Ďakujem

melmel78
1. jún 2017

@maculicek1977 ahoj nemam na nu mobil ale na nete si najdi Imunovital a zavolaj na recepciu. Tam sa priamo objednaj k dr Bergendiovej. Recepcna sa s tebou dohodne. Aj ja som to takto riesila ;)

vrds
2. jún 2017

@jania023 a kde si si dala tie hemato vysetrenia robit? prosim? fraxiparin mi chcela dat preventivne, lenze do kedy? to sa asi bere do konca....

vrds
2. jún 2017

@druzuz
trofoblasty mi vysetrili v car. vysledky budu o tyzden.
snazim sa aspon nieco schudnut. kazdy cm z pasa je k dobru. no k bertodiovej som sa objednala- volne az v auguste! ;(

rokina13
2. jún 2017

@vrds V centrách vyšetrujú iba protilátky voči trofoblastu, to je niečo úplne iné ako bunková imunita zapnutá voči trofoblastu. To prvé je niečo ako alergia a to druhé tvoja klasická imunita. Môže byť zapnutá už len kvôli tomu, že si mala už 2 potraty. Ak pojdeš inam ako KE alebo Nitra, tak nebudeš mať komplet vyšetrenú reprodukčnú imonológiu.

vrds
2. jún 2017

@rokina13 objednala som sa do ba... opytam sa na to a dakujem!

jania023
2. jún 2017

@rokina13 kde v Kosiciach robia trofoblast? Ma to aj nejaku znacku?

jania023
2. jún 2017

@vrds
@vrds ahoj ja miesom na SR cize netusim kde by si si ju mala dat robit.
Ak mas zlu krv a velku vahu v kg tak 0,3 fraxiku ti nestaci.
Na kazdych 10kg sa dava 0,1
Mne dali na 60kg 0,6
Ked schudnem pod 60 cize na 59 uz mi treba 0,5

danusa64
2. jún 2017

Ahojte, nahodou som natrafila na tuto diskusiu....snad mi poradite...som po dvoch MA, babo zatial nemame ziadne, prvy MA v 6tyzdni, druhy v 9tyzdni....gyn ma poslala na hemato, endo a genetiku...na hemato mi odporucali ist aj na reproimunologiu tak sa chcem dozvediet o tom nieco viac...co vsetko ma caka? Vysledky z vysetreni zatial nemam, tak neviem kde je problem....ake vysetrenia by som mala absolvovat? Alebo to uz lekar bude vediet co vsetko ma skumat? Dakujem za vase odpovede

druzuz
2. jún 2017

@vrds no, to si urciite zisti, ak treba mozes sa preobjednat do NT co najskor.nasa skusenost-boli sme v BA, platili vysetrenia a nakoniec sme aj tak museli do NT a niektore veci museli urobit nanovo, kedze tam bol viacmesacny odstup.pravdaze sme si to zase zaplatili a to nehovorim o case, co sme stratili.drzim place😉

rokina13
2. jún 2017

@jania023 To žial neviem, ja som bola v Nitre, ale tu na MK písali baby, že tam je to už tiež komplet. Hádam niekto ti tu poradí.

vrds
2. jún 2017

@jania023 no ja mam 111kg, takze tak... kazde kilo je k dobru. snad do augusta sa dostanem pod 100kg. prvy krat po 7 rokovh mi ide dole vaha.
a anopyrin sa ako davkuje? som tu citala ze aj anopyrin si davaju ale neviem kolko...

vrds
2. jún 2017

@druzuz ok dobre vediet. ja aj tak budem musiet asi absolvovat druhu stimulaciu. takze cas bude:( skor zase miniem 3000€;( je mi z toho do placu :( snad ten fraxik zabere s bude to stacit ....

vrds
2. jún 2017

@danusa64 tak ja som na tom rovnako, tiez len teraz zacinam riesit tieto veci.
mne vzali uz krv v centre na zakladne imuno a hemato, ale objednala som sa uz z vlastnej iniciativy na reprodukcnu imunologiu k bertodiovej do ba( termin az august!) takze tiez len cakam :( teraz som po 1x MA a cakam ci sa vycistim sama alebo kyret. som povedala doktorke ze skusat to s embryami nebudem, musi zistit co sa da kde mohol byt problem, lebo mam pcos, hypotyreozu, a zle spermie, takze u nas je ivf velmi nakladna vec:( a este musime davat robit vzdy aj genetiku embrya. tak nastastie ma posluchla, sle ona by to skusala furt asi mam taky dojem ako na páse;(

sunny111
2. jún 2017

@majka15majka áno ja beriem lipoplus 4ml, tiež sa mi to zdalo malo keďže fľaša má 250ml, ale tak mám predpisane

danusa64
2. jún 2017

@vrds tak ja pevne verim ze sa nam to podari prirodzene, nemam problem otehotniet, len babo nejako nechce rast....uvidim co mi zistia a ked nic tak sa objednam aj na tu imunologiu, som z PO tak snad mi tu budu vediet pomoct, do BA je nerealne pre mna sa dostat a cestovat hore dole tiez nie...mas pravdu je to teraz pre nich biznis, budu skusat skusat len nie priciny hladat