icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

majka15majka
2. jún 2017

@sunny111 super tak nie som sama. Ana kolkych si uz bola? Ja vcera na prvej na zaciatku cyklu🙂

sunny111
3. jún 2017

@majka15majka ja teraz na druhej pred vkladom a potom pôjdem po 🙂 koľko ti to tieklo? mne tak dve hodinky

majka15majka
3. jún 2017

@sunny111 woow tak ty si uz blizsie ako ja ☺ kolko dni pred vkladom si bola? Mne to tieklo 5 hod. V ten den som nala riadnu migrenu a hned po doteceni som zjedla paralen. Snad to nevadi. Aj ta na nieco upozornili?

sunny111
4. jún 2017

@majka15majka bola som 4 dni pred vkladom, a kam chodis na imuno? mne dzurillova v nr tiez napisala ze mi to ma cca 4 hod. tiect ale ja chodim k svojmu dr. si to pichat aby som nemusela stale dochadzat a tam mi to stecie za 2 hodky, nebolo mi zle zatial vobec

majka15majka
4. jún 2017

@sunny111 tiez ku Dzurillovej. Ale na infuzie chodim k znamemu ale tieklo mi to 5 hod ako pisala a sestricka vravela a prizvukovala ze musi 5 hod. Som zvedava kolko dni pred vkladom pojdem. To sa opytam v car ale napisala mi 2-5 len to je rozdiel velky. Ale islo ma porazit lezat tak dlho ☹

buba08
5. jún 2017

@majka15majka @sunny111 kocky čítam, ze ani jedna nechodite na infuzky k Dzurillovej, vobec s tým nemala problem?

ejuska2586
5. jún 2017

@buba08 @majka15majka @sunny111 To by zaujímalo aj mňa, kedže ma čakajú infúzky hneď po otehotnení...

majka15majka
5. jún 2017

@buba08 vobec kedze to mam 300km🙂

majka15majka
5. jún 2017

@ejuska2586
@buba08 vam kolko dni pred ket kazala ist na infuziu? Tiez mate len 4ml do 250ml NaCl?

ejuska2586
5. jún 2017

@majka15majka Ja nejdem na ket. My sa mame snazit prirodzene a az ked otehotniem mam ist k nej na infuzky. Nakolko mi s otehotnenim nemame problem. Len s udrzanim plodu.

majka15majka
5. jún 2017

@ejuska2586 a aku davku tti dala

ejuska2586
5. jún 2017

@majka15majka To vobec neviem. Este ani neviem, co konkretne. Len mi vysvetlila, ze ked otehotniem, mam jej hned zavolat a budem musiet chodit na infuzie. Ale ake konkretne, to zatial neviem.

vrds
5. jún 2017

@druzuz kam do nitry ste sa objednavali na tu specialnu hematologiu???? napiste meno lekara apson, neviem sa k tomu dopatrat. dakujem

druzuz
5. jún 2017

@vrds no k dzurillovej sme sa objednavali na reprodukcnu imunologiu, nie na hematologiu.Ona robi komplet repdukcnu imunologiu, teda aj s bunkovou imunitou voci trofoblastu a spermiam, co je ine ako protilatky a hlavne bunkova imunita voci trofoblastu sposobuje skore potraty.Ak potrebujes reproimunologiu, tak si daj do googlu medicentrumdzurilla pripadne rovno reprodukcnaimunologia.sk s www na zaciatku.Neviem odkial si, ale ak potrebujes hematologiu, tak doktorka Drakulova na Kramaroch, ona je super.

vrds
6. jún 2017

@druzuz a ta imunita proti trofoblastu a spermiam je aktualna aj pri ivf? ked uz embryo vznikne??? co robi ta imunita proti trofoblastu?

sunny111
6. jún 2017

@majka15majka áno aj mne napísala 2-5 dní pred vkladom tak som išla tak nieco medzi, po vklade pôjdem na tretí deň, ale upozorním uz sestričku nech mi to dá stiect radsej pomalšie, no veru tých 5 hodín lezat to bude o nervy. Ozaj a tebe predpísala dr. ešte aj niečo iné na nk bunky? medrol alebo tak? Mne len ten Lipoplus.

sunny111
6. jún 2017

@buba08
@ejuska2586
Nemala s tým problém tiež kvôli vzdialenosti, recept mi poslala postou ale chcela vedieť kde mi to budú podavat.

majka15majka
6. jún 2017

@sunny111 tiež mám len lipoplus. Ale akú malú dávku že 4 ml. Snad to má nejaký účinok 😉

sunny111
6. jún 2017

@majka15majka dúfam aj ja, keďže celý zvyšok 250ml fľaše sa vyhadzuje. Musíme veriť že vie co robí a pomôže nam to k 👶😉

majka15majka
6. jún 2017

@sunny111 veruuu... ty si uz po vklade?

sunny111
6. jún 2017

@majka15majka áno, dnes som mala 😉

majka15majka
6. jún 2017

@sunny111 Drzim silno palce 😉 a kam chodíš do centra? Uzivas ešte niečo?

druzuz
6. jún 2017

@vrds aj pri ivf je dolezita imunita voci trofoblastu,trofoblast je vonkajsi obal embrya, ktorym sa uchytava do sliznice, je jedno, ci je embryo z ivf alebo prirodzeneho oplodnenia.Ak mas protilatky, tak tie mozu sposobit bud to, ze sa embryjko neuchyti alebo dojde k potratu v skorych tyzdnoch.Pozri si stranku neplodnost.org, tam je to pekne rozpisane pod imunologiou.

druzuz
6. jún 2017

@vrds nie su to protilatky ale specificka bunkova imunita, aby som bola presna, nie vseobecne protilatky.

vrds
7. jún 2017

@druzuz vdaka, vcera som sa objednala do tej nitry. tak snad sa na nieco pride...

druzuz
7. jún 2017

@vrds Drzim palce😉

vrds
7. jún 2017

@druzuz aky je dalsi postup ked imuno a hemato nic nenajdu?? co dalej? len platit a skusat?

sunny111
7. jún 2017

@majka15majka ďakujem pekne 🙂 Helios MT, pred ketom som začala pichať clexane a anopyrin mám, to mám z hemato viacmenej preventívne. A ty?

majka15majka
7. jún 2017

@sunny111 ja mam len clexane...ides chodit aj do prace ci doma lezkat 😉

bebe133
7. jún 2017

@vrds mne na imuno aj nasli cosi ale nezabera mi ani medrol ani imunoglob. injekcie. Takze ja mozem len platit a skusat