Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@majka15majka pôjdem normálne do práce 🙂
@bebe133 Bunkova imunita robi velke problemy. Ja budem kvoli tomu brat infuzie u Dzurillovej.
Prosím Vás, je tu niekto, komu robili vyšetrenia reprodukčnej imunologie aj BEZ predchádzajúcich potratoch alebo bez absolvovania IUI alebo IVF?
Lebo na stránke CAR som sa dočítala, že to robia až potom.
@lienka737 V NR ti spravia aj bez potratov. Ale hradíš si to sama. Pre teba s partnerom to vyjde cca 250 Euro.
@ejuska2586 nepotrebujem ani odporúčanie gynekologa?
@lienka737 To neviem. My sme mali, lebo sme boli po 2 potratoch. Ale je to súkromná klinika, tak snáď... Alebo poprosiť lekára o odporúčanie. Ale to vám dá len na základe nejakého zdravotného problému asi... Máte nejaký problém, či chceš len preventívne?
@ejuska2586 to je hlupost...v nitre u dzurillovej to stoji 255 eur ale to je uz s ucastou poistovne.
@lienka737 potrebujes vymenny listok aj ty a aj partner. Ked tam zavolas, sestricka ti povie vsetky dolezote info vratqne tohto, nachystaj si papier a pero, lebo je tp vela info 😉
@bobulazelena Preto som pisala, ze neviem. Lebo my sme vymenny listok mali.
@ejuska2586 hej hej...pte samoplatcov je to vraj az okolo 800 eur ci kolko.
@bobulazelena Moze byt. Toto som nastastie nemusela zistovat. My sme mali vymenny listok... Ale pomohli nam - to je pre mna najdolezitejsie...
@ejuska2586 nam tiez... Teda zatial je vsetko este neiste, sme na zaciatku ale aj tak super.
@bobulazelena Tak u nas je to tiez zatial tak, ze urcila diagnozu, preco som potracala. Teraz mam otehotniet a potom budem brat infuzie, injekcie fraxiparinu a anopyrin. Ale uz aspon budeme mat vacsie sance na uspech...
@ejuska2586 aha...mne zasa sa nepodarilo otehotniet a nasadila liecbu a sli sme na IVF a som zatial na zaciatku tehotenstva...este nemame potvrdenu akciu 💜 tak este sa len tak opatrno tesime 🙂
Drzim vam velmi palce ✊✊✊
@bobulazelena Super. Tak drzim palce, nech drobciatko krasne rastie a ty si uzivas krasne tehulkovanie. My sme sa prave zacali pokusat, tak som zvedava, ci a kedy sa zadari. Ale mam aj trosku strach z tych infuziek a tak...
@ejuska2586 dakujem pekne...ja mam tabletky, nie infuzky tak v tomto poradit neviem 😉
Drzim palce vsetkym
Dakujem. A ako Vam pomohli? My mame problem s otehotnenim a vsetky bezne vysetrenia su OK ( spg, priechodnost, ovulacia prebieha...)
Uz ma ozaj napada len imunoligicky problem, ale nikto nas tam neposlal, tak zistujem ako to chodi.
@lienka737 No mne zistila vysoke NK bunky, ktore mohli zabijat plod + zistila, ze som trombofilicka. A to som doteraz chodila na krv a nikde mi to nezistili. A este zistila, ze mam extremne nizku hladinu D vitaminu. Ten uz uzivam v "konskych" davkach.
@ejuska2586 vitamin D mam dobry, ten dom si dala zistit.
Ty si aj bola niekedy tehotna? Aspon biochemicke? Lebo ja vobec.
@lienka737 Ano, bola som 2x tehotna - raz biochemicke a raz missed abort
@lienka737 pre samoplatcov stoji vyšetrenie u Dzurillovej skoro 900 eur, radšej by som poprosila obvodných lekárov (tvojho aj partnerovho) o výmenný lístok (vtedy je prvé sedenie za 255 eur). A inak ťa neposlali napríklad na endokrinolólogiu? Pretože štítna žľaza vie narobiť poriadnu šarapatu s otehotnením 😉
ja idem tiez k dzurilovej, za 6 tyzdnov cca, potrebujeme vymenne listky obaja, pri zobrani vzoriek sa plati 180€, a pri vysledkoch o mesiac zvysok, okolo 75€. beru sa aj spermie aj krv. treba prist nalacno.

@bebe133 a co mas konkretne ak sa mozem spytat? nevedia preco nezabera? skusali zvysit davky?