Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@natuskaf ahoj, to moze byt cokolvek, ale ak mas v takto rannom stadiu MA, tak podla mna to bude hematologicky problem alebo aj imunologicky moze byt. Lebo otehotniet vies, iba sa ti plod neudrzi. Takze urcite skoc na Hematologiu a imunologiu, nech ti urobia kompletne vysetrenie. Oni uz vedia ake potrebujes, ked budes pozadovat kvoli MA. Drzim palceky 🙂
@natuskaf Podľa mňa si daj spraviť hematológiu a imunológiu. AJ u mňa sa to takto riešilo (tiež 2 potraty). Hematologia našťastie nenašla nič, no na imunológii zistili, že mám vysoké NK bunky a tým pádom, keď otehotniem, musím brať infúzie, myslím že "intralipidov".
Kocky, na reproduk. imunologii riešite prevažne seba, ci ste objednali aj partnera? Je dôležité, ked tam ide hlavne žena? Dakujem.
Ahojte dievčatá. Otázočka na tie z vás čo brali MEDROL.... neviete náhodou či sa môže užívať Medrol a Duphaston naraz? Ide o to, že Drurillová mi napísala do správy, že v prípade otehotnenia okamžite nasadiť injekcie Clexane, ale môj gynekolog mi kázal prísť na krv až 14 dpo. No a to je pre mňa dlho, lebo ja hneď týždeň po ovulke začnem špiniť (tak ako teraz). Tak by som chcela nasadiť proti špineniu (prípadne pre lepšie uhniezdenie keby o to išlo) ten Duphaston, len Do Nitry sa dovolám až v utorok a môj gyn má do piatku dovču 🙄 Celé zlé toto...
@lal Fakt? Super 😉 Takže si normálne brala ešte pred vynechaním MS? Ja som brala Duphaston už v troch predchádzajúcich tehu, ktoré neskončili dobre.... A ak si dobre pamätám, tak ak tehotná nie som, duphaston nezabráni ms, aby prišla (neoddiali ju)..
A ak sa môžem opýtať - mala si aj nejaký MA predtým?
@lal Tak super.. Teším sa, si živý dôkaz toho, že to teda ide dotiahnúť do úspešného konca 😉 Prajem ešte príjemné tehulkovanie.. Práve som si urobila tehu test, ale je negatívny.. tak neviem či je ešte skoro testovať (11dpo), lebo pri dcére som mala na 12dpo už zretelné //. Hlavne ma nebaví ta neistota.. Zatiaľ ďakujem za radu..
Ahooojte 🙂 babulky,chodim Mudr Dzurillovej.Potrebujem jej poslať jeden papier zajtra doporučene.Co mam napísať na obálku prosim vas??? Jej meno alebo ako?? Dakujeeeeem 🙂
@sonulienka13 ja som posielala na jej meno a adresa čo som našla na nete, prišlo jej to,daj si reprodukčná imunologia Nitra, tam je celá adresa
@lal Ahoj... prosím ťa ešte otázočka na teba... Písala si, že si Dzurillovej volala až keď si ostala tehu a tá ti dala Medrol. Rozumiem tomu správne, že teda si ho nemala nasadený pred otehotnením? A tú reakciu na trofoblast ste ako riešili? Liečila ťa nejako aj pred otehotnením?
Ja mám teraz Medrol nasadený do augusta a keď neotehotniem, mám ho prestať užívať.. Dr mi ale neopovedala na otázku, že ako sa postupuje v takom prípade ďalej keď je žena preliečená Medrolom, ten jej zaberá dobre, ale neotehotnie do pol roka... Celkovo dostať z nej nejakú konkrétnu info mi príde nereálne 😔
@jasminkaj ahoj, troska sa ti sem votriem. U mna je to tak, ze medrol som brala od novembra do februara 2016 a po zlepseni vysledkov sme podstupili iui, ivf a zakazdym z toho bolo iba biochemicke tehotenstvo. Potom som medrol na 3 mesiace vysadila, lebo mi nerobil dobre a po 2 mesacnej pauze (pri ktorej sme dodrziavali chraneny styk) ho beriem opat a kontrolne odbery mam az 1.julovy tyzden. Cize nam sa nepodarilo uspesne tehotenstvo ani po prelieceni a tiez by som chcela vediet dokedy bude tento kolotoc trvat.
@sosicka Aha.. takže si vybrala 4 mesiace Medrolu, potom 3 mesiace pauza... a teraz ho máš odkedy opäť nasadený? Lebo mne sestra po telefóne povedala, že vo všeobecnosti sa odporúča len pol roka liečby Medrolom (v mojom prípade od februára do augusta), že to sa nemôže užívať dokolečka.. Keď mám pravdu povedať - sestra bola dosť nepríjemná keď som si pýtala ďalší recept na Medrol, lebo som už skoro minula celú krabičku a začala omielať niečo o transfere 🙄 Ja chápem, že sa nemôže užívať dlhodobo... ale dostať z doktorky jednoduchú odpoveď na to, že čo myslí pod pojmom "prehodnotenie liečby" je fakt nereálne... Akože 50 eur si vypýta za konzultáciu a vlastne si tam len zopakujeme veci 3-krát zopakované predtým a všetci sa máme tváriť spokojní 😔
@jasminkaj tak ako pises. Pauza bola 3 mesiace a teraz ho beriem od zaciatku maja. Odmietla mi ho nasadit pred embryoTransferom, ktory bol koncom aprila a mozno aj zato to nevyslo. Neviem.... ja mam problem len s bunkovou imunitou voci partnerovim spermiam.... otehotnela som zakzdym, aj pred tym ako som vedela co cela repro imuno znamena, ale bohuzial stale len tehotenstvo potvrdene z krvi s nizuckym hcg.
@sosicka Aha, takže aj u teba to tak vychádza na pol roka.... A kedy máš ďalší vklad? Prepáč, veľmi sa týmto veciam nerozumiem, tak sa pýtam... Ja som 3x potratila (vždy som otehotnela prirodzene zhruba po 3 cykloch snaženia sa), ale mávam dlhokánske cykly 35-60 dní takže je to na dlhšie.. No veľmi by ma zaujímal názor jej pacientiek čo ich preliečila Medrolom, že ako to s nimi dopadlo... Lebo bohužial mala som taký nepríjemný dojem, že všetko chcú riešiť cez umelé oplodnenie... a to si myslím, že by bolo namieste v tom prípade keby sa nám rok-dva nedarilo prirodzene, určite nie teraz... 😔
@jasminkaj no toto bolo moje prve ivf a mame zmrazene len jedno embryo slabsej kvality, cize tento rok sa budeme snazit prirodzene, pripadne skusime vlozit to jedine co mame.... a po novom roku by sme skusili 2.ivf. Ale u mna tiez nie je problem otehotniet, len sa to neudrzi a na to ivf nepomoze.... najprv som si myslela, ze je to vsetko sposobene tou bunkovou inunitou, ale ked sa mi zopakovalo biochemicke tehotenstvo aj 3 krat po liecbe medrolom, bude tam este nejaky iny problem. Zajtra idem na laparoskopiu a hysteroskopiu, tak som zvedava, ci sa dozviem nieco nove....
@sosicka Držím palce! Bože ženy ja si tak hovorím, že keď toto všetko musia zvládať pracujúce... nechápem kedy to všetko stíhate.. Lebo odkedy som potratila 1x tak trávim skoro viac času po doktoroch ako doma... a to mám šťastie, že som na rodičovskom s dcérou, lebo však to si človek ani "nemôže dovoliť" chodiť do práce 😔

@melmel78 super, dakujem za odpoved. Idem do nitry, ale uz mi aj oni odpisali, ze je to vpohode a mozem to brat 🙂