Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@shonny83 volala som na informacie a povedali mi ze vo stvrtok robia tak bud kludna 🙂
@majka15majka
Ďakujem pekne 😊
Ahojte dievčatá, chcela by som sa vás opýtať, ako dlho asi budem čakať na výsledky z reprodukčnej imunológie. A vás, ktorým niečo zistili - ako rýchlo sa nasadzuje liečba? Hneď, ako zistíte, že ste tehotné alebo neskoršie? Ďakujem!
@ksebejka ja som cakala z nr 5 tyzdnov, dnes mi ich poslali.
Liecba - ak navrhovana tak este pred teho.. inak nema vyznam vo vacsine pripadoch.
@ksebejka tiez som na prve vysledky cakala 5 tyzdnov, hoci kazali ozvat sa o vysledky o 4 tyzdne ale odpisali mi az o 5t. Urcite ak bude treba nasadia liecbu este pred tehotenstvom, podla toho co ti vyjde, mozno "iba" nieco kde treba nasadit lieky ked zistis tehu, ale zvacsa je to ze treba organizmus zastabilizovat, spravit kontrolne odbery a az potom je "povolenka" na tehu. Predtym riskujes ze sa ti bude opakovat problem ktory asi mas.
Ahojte prosim vas pomozte mi .... mne vcera volala dr z BA z Gynfivu a vysvetlila mi ako to funguje ze nemam ist na repro imuno ale najprv k nim na krv kt ukaze kam dalej ale mi povedala ze ked tam budu nejake odchylky v testoch ze oni ma poslu na imuno ale do ba k bergendiovej ze ked sa konzultujem v ba mam vsetko riesit cez nich... co si o tom myslite?? lebo ja som z toho uz uplne vysinuta uz neviem co si mam mysliet fakt nie... ďakujem
@misela103 Jednoznacne chod do Nitry. Tam robia najpodrobnejsie testy vramci Slovenska
@lal @ejuska2586 ved ja to viem ale v NR chceli odomna vysledky z GF ako genetika a tak a teraz mi ich neposlu...
@misela103 Tak si to u nich vydup. Ved im platis, takze mas na svoje vysledky narok.
@ejuska2586 A ty chodis do GF v BA? vieš nechcem si ich tam pohnevat alebo co ja si myslim ze budu chciet aby som sla do imunovitalu preto lebo s nimi maju zmluvu... ale ja jej skusim povedat ze proste je to posledny pokus a chcem byt poriadne vysetrena a je mi jedno kolko to bude stáť casu ci penazi
@misela103 Našťastie nie. My sa snažíme prirodzene.
@ejuska2586 aha tak vám drzim palce my sme to skusali tri roky prirodzene a vlastne stale to aj skusame ale ja mam pcos nepriechodne takze tam to asi nema velky efekt bohuzial :-/
@misela103 To ma mrzi. My sme nemali problem otehotniet, ja mam problem udrzat. Ale uz sme aspon zistili pricinu, tak teraz cakame, kym otehotniem a potom ma caka liecba, aby sme babatko udrzali...
@ejuska2586 Drzim ti palce aby ste to dotiahli do uspesneho konca 🙂
Niekto kto chodí do GF v BA a maju za sebou repro imuno??? Chcem vediet ako ste riesili to ze vas posielali do imunovitalu a vy ste chceli ist na vysetrenia do NR k dzurillovej Ďakujem.
@misela103 Dakujem...
@mamina321 ako este ma nikam neposielaju to len vcera mi volala dr z GF aky je postup. Ale my mame posledny pokus hradeny a ja chcem urobit vsetko preto aby to dopadlo co najlepsie a je mi fakt jedno kolko to bude stáť penazi a času... ona hovorila ze AK bude vo výsledkoch z krvi nieco tak posielaju k bergendiovej a ja jej poviem vtedy ze chcem ist do NR mozno to ani nebudeme riesit.. vôbec netusim co robit viem len to ze budem bojovat
@misela103 ja som to mala totiž naopak, 3x potrat,tak som sa naštvala a vypýtala si od môjho gynekologa ziadanku na vyšetrenie na repro imunologiu. Stále mi hovoril že je to zbytočne, a ľutujem že som tam nešla už po druhom. Tak mi zistili toho fakt dosť,mimo iného aj celiakiu, na čo by mi nikdy asi nikto neprišiel, až o 10-20r kedy by som mala nejaky nádor či inú pliagu na dreve či tráviacom systeme. Rok som sa dávala dokopy a liečila, výsledky na celiakiu som mala v nrme, tak reku mozme ísť na to... Zrazu gynekológ cúvol že by som predsa len mala ísť aspoň na konzultáciu do CAR, pritom s otehotnením som nemala nikdy problém. Tak sme išli, tam nám zistili ureaplazmu, tak aspoň na niečo to bolo dobre, bežný gynekológ nerobí na toto stery. Preluecili sme sa...a trochu nás chceli nalákať na umelé. Nedali sme sa. Takže ja som mala najskôr Repro , potom GF v Nitre. A tam sa čudovali že mám komplet vyšetrenia úplne odvsade 🙂
@misela103 tým som len chcela povedať že keď aj budú robiť krvný rozbor tak určite nemusia prísť na všetko na čo môžu prísť na repro imune. A zbytočne stratis čas. Tam aj zistia ako tvoje telo reaguje na partnerove spermie, že možno ich telo neprijíma, a preto nedochádza k otehotneniu, že možno aj napriek pcos by sa zadarilo aj prirodzene, poznám také páry.
@mamina321 ja som bola vyslaná na hematologiu, kde vysli vysledky v poriadku, a v tom mi sám hematolog poradil ešte repro imuno v NR. (som z NR) objednala som sa sama, a v G-F som len oznamila, že čakám na vysledky, doktorka z G-F vobec nenamietala, ty platíš, tak tvoja vec kedy a kam pojdeš, určite tam chod ked máš posledný pokus pred sebou, ani nevahaj, ja este uvažujem nad Lúčkami pred dalsím pokusom, len nemám už tolko drobných aby som si to mohla dovoliť :(
@mamina321 no len v NR na repro odomna chcu papiere z GF BA... a napr mne na ureaplazmu moj gynekolog vedel spravit stery lebo som mala tiez nejaku pliagu ale nebola potvrdena nastastie ale nieco ine to bolo... tak ja vôbec neviem co robit... chcela som ist velmi do nr lebo som len dobre pocula a citala na nich... co mam robit? pojdem na krv do GF a uvidim ako sa to dalej vyvinie lebo mam obavy ze ma neposlu na repro imuno ak im tam krv nic neukaze a zas ist tam na nich s tym ze je to moj posledny pokus a ja chcem spravit vsetko preto aby to co najlepsie dopadlo nema tam asi vyznam...
@aureelia No ja tam praveze chcem ist ale dr v GF mi povedala ze takyto je postup ze najprv k nim na krv a potom ma poslu dalej ale ze do BA do imunovitalu na imunologiu ale ja tam nechcem ist ale xcem ist do NR skusim si zavolat do NR ci budu potrebovat tie papiere z GF ze k nim pojdem na vlastnu päsť...
Prosím Vás okrem Nr u dzurilovej môžte mi napísať v ktorých centrách robia ešte repro imuno ? neviem to najsť na nete. Ď.
Má niekto na zvyš Subcuviu, poprípade Igampliu?

@mamina321
Ďakujem pekne.Spadol mi kameň zo srdca.😉