icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ejuska2586
25. júl 2017

@mamina321 Ďakujem. Verím, že tentokrát áno...

janula12345
25. júl 2017

@mamina321 napisala iba stredne tazkeho stupna.
Odporucane su lieky ale este pred tym chcela vidiet mikrobiologiu od gynekologicky takze zatial mi nedala nic. Cakam na vysledky mikrobiologie a potom mi nasadi lieky.
Lekar v CAR mi vravel ze lieky sa daju obist ak pojdem na ivf.. takze zvazujem, co je lepsie.
Za aku dobu od nasadenia sa ti podarilo otehotniet? Dakujem

mamina321
25. júl 2017

@janula12345 o tri mesiace od začatia snaženia, ale lieky som brala 5mes.pred. My sme práve chceli prirodzene.

rokina13
25. júl 2017

@ejuska2586 Super! 🙂 a uz vies co dostanes? Lebo zvykla si spominat intralipidy, ale ja som dostala intravenozne imunoglobuliny a máme v podstate tu istu diagnozu tak ma to celkom zaujima 🙂

ejuska2586
25. júl 2017

@rokina13 Intralipidy to neboli... Ale neviem, co presne. Zajtra pozriem a napisem... Ma mi to tiect hodinu a hodinu tam potom este musim ostat. Plus budem brat ten aspirin a pichat si 1x denne ten cleaxine (tusim... take nieco).

ejuska2586
25. júl 2017

@rokina13 Ty si mala tiez vysoke NK bunky?

ejuska2586
25. júl 2017

Este mi napadlo - neviete, ci a kolko budem platit za podanie infuzie? Som sa zabudla sestricky opytat, kolko penazi si mam zobrat so sebou.

rokina13
25. júl 2017

@ejuska2586 Podla mna 100% budes mat to iste ako ja, lebo ja som mala najvyssie NK bunky v SR 🙂 a vsetci spolu v NR sme to povazovali za zazrak ako super IVIG (intravenozne imunoglobuliny) zaucinkoval, takze myslim si, ze nebude skusat nieco ine. Uz aj z toho si myslim, ze predtým zvykla davat steroidy, kortikoidy aby sa znizili este pred otehu, ale Tebe povedala to iste ako mne, ze necakat ale ist hned do toho.
Ked si dobre pamatam ty mas tie NK bunky nizsie o velmi malinko iba ako som mala ja..
Ak to teda bude to iste, tak si prichystaj cca 2 eura 🙂 - to budes platit dole pod budovou v lekarni a u nich nic.

ejuska2586
25. júl 2017

@rokina13 mam ich 36%, alebo 561bb/ul., mimo toho odpoved voci partnerovym antigenom/spermiam tazkeho stupna (ale to neriesi, kedze nemam problem otehotniet) a hypovitaminozu vitaminu D25 (ale to uz uzivam asi 3 mesiace od Swansonu 5000cku).

shonny83
25. júl 2017

Ahojte.Prosím Vás, je možné,že mám po Medrole horšie výsledky než pred liečbou Medrolom?Nechápem to.😢

segab090
25. júl 2017

@shonny83 uff tak to som prekvapena. Lekar ti k tomu nic nepovedal? Ake davky medrolu si brala? A ako dlho? Ja mam tiez kazdu chvilu zacat s medrolom no teraz si ma zneistila. Mala si aj nejake vedlajsie ucinky?

catherinah
25. júl 2017

@shonny83 jednababa to tu vysvetlovala. Pamatam si to len tak laicky. Protilatky v krvnom obehu nesuvisia s protilatkami, ktore maju na svedomi neplidnost. Na Slovensku sa ale zistuju len tie v krvnom obehu, ona bola zo zahranicia a tam zistuju aj tie druhe.

sosicka
25. júl 2017

@catherinah zaujimave... ale v tom pripade by asi mnohi babam nepomohol ci? Ale mozno nieco na to asi bude, vela bab donosi babatko a pritom ma specificku celularnu odpoved voci spermiam priklad...

janula12345
25. júl 2017

@shonny83 aj mne pdporucili tento liek ale este zvazujem. Vraj to uplne rozhadze imunitu a mozu sa nakopit choroby a veci..
Mne napr lekar v Brne povedal, ze lieky sa daju obist ivf-kom.
Ja som teraz na zvazovani ci ist do medrolu alebo ivf.
Vysad to a uvidis tvoje telo sa zas ukludni a lepsie vysledky budu. Drzim palce.

ejuska2586
26. júl 2017

@rokina13 Ahoj. Mala si pravdu. Bola som si v lekarni vybrat 2 flasticky imunoglobinov...

rokina13
26. júl 2017

@ejuska2586 Super, to zaucinkuje. Intralipidy su ovela menej ucinne, preto sa mi to nezdalo.. a ty mas tiez extremne hodnoty. Mozes byt rada ze som bola pred tebou uz s hodnotou 38%, lebo vtedy z toho urobila riadny cirkus, ani liecit ma nechcela dlho, lebo nechcela tomu verit ze to niekto moze mat prirodzene. Furt ma posielala na vysetrenia.
Uz bude ale vsetko dobre.

lienka737
26. júl 2017

@sosicka
@catherinah
áno, toto si pamatam aj ja.
Bola asi najzaujímavejšia informácia čo som tu prečítala.
Žiaľ, niektorým lekárom ide ozaj iba o zisk, ved to vidíme denne v správach o šetrení, preplácaní a nepreplácaní a neschválení liečby pre onkologických pacientov.
Takže ja tomu verím.
Môj lekár sám povedal, že má pacientky, čo otehotneli aj s týmito imunologickými diagnózami a neboli liečené a naopak také, čo sa liečili a napriek tomu neotehotneli.
Že sú to len také metódy typu "pokus-omyl". Takto to berú aj samotní imunologovia.

ejuska2586
26. júl 2017

@rokina13 Dakujem za podporu moja. Verim, ze uz bude vsetko ok.

segab090
26. júl 2017

@rokina13 ahoj coho si mala 38%? Mne cytokiny vysli takto INF gamma v norme IL4 v norme, TNF alfa 49% norma do 44% a IL2 39% norma do 28% je to az take zle ci? Nasadili mi Medrol 16mg a o mesiac kontrola

rokina13
26. júl 2017

@segab090 ahoj, cytokiny som mala ja vzdy dobre tak v tom sa zial nevyznam. 38% som mala NK bunky.

segab090
27. júl 2017

@rokina13 dakujem za odpoveď a co ti na to dalu? Medrol?

jaris84
27. júl 2017

@shonny83 ja som to tak mala

lienka737
27. júl 2017

Neviete č majú teraz dovolenku? Telefon je vypnutý.
Ďakujem.

rokina13
27. júl 2017

@segab090 Nie práveže ja som nič take nemala. Vtedy som tomu ani moc neverila, že to môže aj takto vyjsť, ale mala pravdu. Dostala som IVIG 1 den pred vkladom (keďže som mala z IVF zamrazene embryjko) a 2 dni po vklade. Inak aj na zahraničných fórach som našla v tom čase, že imunoglobuliny/IVIG zaberajú najviac na NK bunky. Ked mas veľmi vysoké NK bunky prirodzene tak telo často reaguje opačne, ešte ich zvýši, alebo zníži iba trosku...takže na NK bunky by nemali byt voľba c.1. steroidy, kortikoidy.

shonny83
27. júl 2017

@segab090
Ahoj.Nie nemala som vedlajšie účinky.Akurát som pribrala.Aj v tvári to vidno.Brala som ho od 6.5. 8 mg a po 6 týždňoch 6mg.Ale už ho vysadzujem a v septembri zas na odbery.No je to smutné koľko peňazí to stálo výsledky ešte horšie než pred liečbou.😔

shonny83
27. júl 2017

Janula 12345
Ďakujem za podporu.Dúfam že to bude lepšie.Tak som verila tejto liečbe a všetko bolo zbytočné.😢

shonny83
27. júl 2017

@jaris84
A ako si to riešila ďalej?Premýšľam,že už do Medrolu alebo Prednisonu by som nešla.Tiež nemám 20 rokov a čas uteká.

mamina321
27. júl 2017

@lienka737 majú dovolenku, da sa dovolať medzi 14-15hod, vtedy vraj sestrička je k dispozícii.

segab090
27. júl 2017

@shonny83 a co si mala zvysene NK bunky ci cytokiny? A kolko si pribrala? ☹

shonny83
27. júl 2017

@segab090
Ja som mala ľahkú celulárnu odpoveď voči partnerovým spermiám a teraz mám i na cudzie a tiež mierne zvýšené NK bunky + hypovitaminózu vit.D.Každé kortikoidy udržujú vodu v tele.No a každý organizmus je iný.Ty pribrať nemusíš.