Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@shonny83 Jasne, ze nie. Mne to dala Dzurillova.
@ejuska2586
Tak ci tak musim pockat co povie ona.
Inak pekne tehulkovanie.Vidim ze cakas 4 babo.😘
@shonny83 Ďakujem. Ono je to zložité. Vlastné (biologické) čakám 3, z toho dve som potratila, takže vlastne prvé. Snáď teraz s liečbou to už bude ok.
@ejuska2586
Preco mas potom napisane ze 3 deti?
Drzim palce
@ejuska2586
Mas nevlastne,alebo pocitas tie co sa nenarodili?
@shonny83 1 osvojenu neterku a 2 potratene.
@ejuska2586
Jaj.To je pekne ze osvojene.Neboj,bude dobre.😘
Hodnoty vit. Dobrý sú u nás v labakoch od 30-80 považované za optimum ale to má málokto pokiaľ nesuplementuje.. pokiaľ chceme chytiť d iba zo slnka tak to by ste sa nesmeli natierat a umývať aspoň 3dni😁..my doporučujeme D3+K2 lepšie sa vstrebáva, kvalitné sú z DM drogérie alebo aj Jamieson tobolky 2000 stačia, netreba to preháňať... počas leta vynechať a zvyšok roka suplementovat hociakym prípravkom...
@shonny83 ty mas dzurilku?
ono neviem ci to ona dava , no opytat sa mozes, nic za to nedas. Aj v imunovitale ho davaju bezne, neviem ci dokonca aj v nejakych bratislavskych centrach ho podavaju - neviem ci nie gynfiv. Nie je to uz nic extra. Aj pred odberom , vkladom bezne podavaju, ked ich poprosis. Len sa netreba dat. Ked ti liecba nezabera, zbytocne by som sa medrolom nenapchavala a skusila niekde inde ten intralipid. TO je presne na to urcene.
@shonny83 pozeram ze si z revucej ..na tvojom mieste by som sla do Presova, mas to blizsie. V adla.sk je dr. estokova a kuzma . SU super. Maju ambulanicie, nestalo sa, ze by si nesla k dr. IDes k nej stale, vsetko s tebou prekonzultuje, je ustretova, mila , uzasna a snazi sa pomoct. Platis cca 60 za cytokiny a najnovise za vsetky odbery 40 e. cize 100. Za konzultaice neplatis. Je aj normalna imunologicka, cize moze ti spravit aj ine testy na alergie a preplati jej to poistovna. Maju svoju budovu a svoje samostatne labaky. Maju svoj stacionar kde ti pochnu aj intralipid 90 minut, 7 e sa plati. Nerobi s tym ziadny problem. Ja osm jej povedala, ze oder na cytokiny momentalne nechcem, lebo som ho mala spraveny skor a platila som za neho uz , nemala s tym problem. Dohodla som sa s nou, ze pojdem na intralipidy az od oktobra, navrhla mi aj imunoglobuliny - kedze mam v niecom znizenu a niecom zvysenu imunitu. Ja tiez cestujem asi hodinu autom. A fakt je to tam na urovni a menej platis.
@shonny83 ahoj, vobec to neber tragicky, viem je to hrozne casovo narocne vsetko s tou imunitou ale na NK bunky casto nezabere Medrol na prvy pokus. Nie si ziadna vynimka ze iba tebe to nezabralo. Imunita je uplne nevyspytatelna vec a zial neda sa dopredu urcit komu/co zabere. Niekedy uzivanie predlzia po prip.vymenia za iny typ a po dlhsom uzivani sa NK bunky znizia. Poznam taky pripad. Niekedy daju uplne iny druh liecby ale to rozhodovanie urcite by som nechala na lekara zatial.
Inak ty mas iba taku hranicnu hodnotu, nikdy som taku nizku hodnotu nemala ani teraz pocas tehu😁 a co sa tyka omega 3/6 tak to je tiez individualne, mne sa z toho este aj zvysili.😁 no niekomu pomozu, takze treba mat trpezlivost a skusat.
@shonny83 inak tiez si myslim, ze az take vysoke to nie je ..ja som mala pomaly 44 to 21 je cca norma a v podstate baby otehotneli aj s takym nk bunkami ..niekomu to neklesne vobec, takze nestresuj.
Ono kazda sme ina. Ja som zasa taka, ze neostavam u niekoho kto mi nic nevysvetli, a liecba mi nepomaha. Nebudem sa zbytocne pchat kopec tabletkami, ktore pre mna nemaju ziaden efekt a zmysel. Tiez mam toho za sebou dost a prave preto sa snazim si pomoct sama a hladam sposoby a ludi , ktori su ochotni mi pomoct. Ja napr. nerozumiem a neber to teraz v zlom, nemyslim to tak, len sa zamyslam nad tym, ze niekto mi nepomoze, nejde to , ma ku mne zly pristup, pripadne s lekarom ani zoci voci nekomunikujem, ale ostavam pri nom, lebo sak nebudem menit.. Ono ked mas cas a chut cakat a dovoli to ti aj vek, ok. Ja len nechapem tej pasivite a nechuti nieco zmenit, ked mi nieco nepomaha. To v podstate ides sama proti sebe. Ale tak verim, ze niekto ma toho uz dost a potrbuje znova nabrat sily a cas. Ja ti kazdopadne drzim palce a nemyslim to vobec v zlom, prosim neber to tak, je to len snaha porozumiet a pomoct 🙂
@zibi
Vôbec sa na teba nehnevám Zibi.Ja som v Nitre bola 2 krát na kontrolné odbery po nasadení Medrolu .Takže ja som nevedela ako to dopadne.A Dr.má momentálne dovolenku.1 krát som bola na konzultácii a odbery,2 krát teraz 6.7. na kontrolné odbery po medrole.Takže ja nehovorím že niesom spokojná,len smutná že to nezabralo.😘
Ahojte zienky, prosim, stretli ste sa s tym, ze po odmietnuti liecby kortikoidmi kvoli vyssej hladine embrytoxickych cytokinov v sukromnom imunologickom centre Vam nechceli nasledne na rreprodukcnej klinike predpisat umele oplodnenie? Reprodukcna klinika spolupracuje s danym imunologickym centrom a som takmer presvedcena o tom, ze ma proviziu z danej liecby. Vzhladom k tomu, ze liecba kortikoidmi nesie so sebou viacere rizika a moje hodnoty su len hranicne, s manzelom sme sa rozhodli 6 mesacnu liecbu kortikoidmi (stoji 720 eur) neabsolvovat. Na to sa lekarka z reprodukcnej kliniky rozhorcila a jednoducho nam povedala, ze v tom pripade nam umele oplodnenie nepredpise. Napriek tomu nas pred tym informovala, ze toto imuno vysetrenie je len dobrovolne. Od oktobra tam chodime a zatial sme nechali na klinike uz 800 eur, aj to len kvoli vysetreniam a 2 IUI. Dakujem za kazdy dotaz, pripadne radu, ako mozno riesit danu situaciu.
Ja by som vymenila centrum asistovanej reprodukcie.
Pripájam sa k Janinuske.Asi by som to tiež tak riešila.Len nechápem prečo 6 mesačna liečba kortikoidmi stoji 720 eur?😲
Ty si samoplátca?
@thali13 ja typujem gynfiv? su nenazrati strasne..vymenit centrum..sice ani imunovital nie je ziadna vyhra a tiez dzurilka nitra ma maniere - ale urcite by som to takto riesila
ked mas zvysene TNF - netreba to podcenovat. najma ked ste uz zaplatili tolko penazi. NK bunky ked su zvysene - tie nemusia sposobovat tazkosti s nidaciou , ale TNF aj lahko zvysene moze. CO vlastne mas zvysene? ked chces posli mi vysledky do spravy, mrknem ti na to a poradim. Inak cytokiny a nk bunky sa daju znizit aj inak ako koritkoidmi , cize je to na tebe ako sa rozhodnes. Inak liecba imunoglobulini, ktorou sa tiez reisia cytokiny nestoji 720 e pane boze ..urcite vas oklamali .. prec od nich
Kocky písala som si za výsledky do Nitry min.tyzden a neprišla mi ziadna automatická odpoveď,že majú dovolenku.vam prišla? Teraz si nie som istá,či som to spravne poslala.dik
@pavlinakol teraz asi nemajú nastavenú odpoved automatickú ale majú dovolenku myslím že do 7.8.2017.
@mamina321 ďakujem😉
@shonny83 , @janinuska, @zibi, kocky, vdaka za Vase reakcie 🙂 inak ste trafili obe kliniky 🙂) Samoplatca nie som, V imunovitale mi povedali, ze sa mam dostavit kazde 2 tyzdne kedy sa plati za odber krvi+ vysledky = 60 eur. (tj 6 mesiacov = 720 eur) Uz som pocula aj o liecbe imunoglobulinmi, ale to mi zial nenavrhli. Preto som volala do Dzurilla centra, tam som objednana na september. Tak uz len trpezlivost.. a Ten GynFiv asi vymenim, resp lekarku tam, ak sa to bude dat. Tak dakujem este raz!
@thali13 vymeni gyn fiv. vies co ked mas este nejake pokusy tak viem ze ferticent v bratislave , tam neplatis nic - jedine lieky a mrazenie. Inak vsetko pooistovna. Ja si myslim,ze ked ma to vyjst, vyjde to a nezalezi ake mas centrum. A hlavne ked ste dali tolko penazi. V bratislave nie je velmi z coho vyberat. Iscare je teiz hrozne. A este tam jedno nove vzniklo sa mi vidi , len teiz neveim cenovo. Ale gyn fiv je najdrahsi a ide im len o prachy.
Aky mate spermio?
baby ak chcete aj geneticke testovanie tak ferticent sa neodporuca, lebo nemaju laser na rezanie vzorky a preto sa vzorka bere nie po 5 dnoch, ale po 3 dnoch. a tak musite zaplatit gen. testovanie aj pre embrya, ktore by sa vyselektovali sami aj po 5 dnoch. preto to vyjde skoro rovnako ako v iscare. ak to nepotrebujete, tak potom je ina vec.
Ahojte babenky, som objednana s priatelom na imuno do NT k Dzurilovej na prve vysetrenie za dva mesiace. Chcem sa opytat za ako dlho budu vysledky a ci nam spravi vsetky vysetrenie alebo budeme musiet ist na viac krat?

@ejuska2586
Tak ako som pisala Zibi.Sama si ordinovat nemozem na to je Dzurillova.Uvidim co bude po odberoch v septembri.Teraz vysadzujem Medrol a budem brat iba femibion a to déčko od Swansonu,mozno magnezko.Či vy ste si to naordinovali sami?