icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

bebe133
10. aug 2017

@shonny83 ja som ten isty pripad. Nic nezabralo, ani imunoglobulin. Ze mam vsetko vysadit a prist na kontrolu v septembri ale ze ma uz nebude liecit, ze neni dovod ked to na mna nezabera.

kiki30
10. aug 2017

@bebe133 a akú dávku medrolu si mala? A vo výsledkoch z krvi sa ti to ukázalo že nezabral? Čo na to Dzurilova? Priznám sa že moc sa v tých výsledkoch nevyznám, môžem pozrieť keď budem doma.

bebe133
10. aug 2017

@kiki30 mala som 8, potom 6 a potom 8. A potom injekcie igamplia a vysledky o dost zhorsene. Ale stale hovorila len o protilatkach na spermie. Len na prvej konzultacii sa zmienila o zvysenej bunkovej imunite a potom uz vobec. Tak mam v tom chaos uz. Chcem ist na tretie ivf ale sa bojim ci to nebude zbytocne

kiki30
10. aug 2017

@bebe133 našťastie som toto nemusela riešiť, a celkove zdravie máš aké? Vitamíny, minerály v dobrej hladine?

bebe133
10. aug 2017

@kiki30 celkove zdravie velmi dobre. Vitaminy beriem akurat decka mam malo

kiki30
10. aug 2017

@bebe133 to decko je práve veľmi dôležité v imunologickych procesoch, často podceňované "bežnými" lekármi. Treba ho vyhnať do čo najvyššiej hodnoty, kľudne 70-80, lekári sa často uspokoja so 40, síce podľa tabuliek norma ale malo.

bebe133
10. aug 2017

@kiki30 tak hned zajtra si ho kupim. Ani by som nepovedala ze je take dolezite. Dakujem 🙂

kiki30
10. aug 2017

@bebe133 dosť a treba vysoké dávky, ja som zo začiatku fičala od swansonu , ma až 5000IU, to žiadny v lekárni tak nie, aj tu ho viac krát už spomínali, a teraz už len na udržanie DeVit užívam, ale možno na zimu zase swanson dám.

shonny83
11. aug 2017

@bebe133
Ahoj.No ja som zatiaľ imunoglobuliny nemala,ale čo ďalej?Ako to s tebou myslela že ťa liečiť už nebude.?Zbytočne vyhodene peniaze a žiadny výsledok.Strašné.Možno sa vám to podarí aj bez ličby.Držim palce.

shonny83
11. aug 2017

@131313
Konzultácia 255 eur a každý odber s partnerom 90 eur.Lieky si platíš sama.A čo sa týka snaženia počkala by som na výsledky aby to nedopadlo rovnako.🙂

bebe133
11. aug 2017

@shonny83 ano zbytocne vyhodene. Ked to vsetko zratam aj s tymi injekciami tak je to aj 750 eur. Len sme to vsak nevedeli. Ja som sa jej pytala ci po vysadeni a dlhsej pauze to nemam s medrolom vyskusat znova a povedala ze by to bolo zbytocne. Ze som ten pripad na ktory nezaberaju lieky a priam to este zhorsuju. Nevylucila ze nemozem otehotniet ale ze uz by mi ich nepredpisovala. Tak som ich vysadila a dopujem sa vitaminmi aspon

shonny83
12. aug 2017

@bebe133
No to je super.Dúfam,že sa nám to raz podarí.A čo sa týka tých peňazí je to hrozné že sme toľko za to vyhodili ale musíme to brať aj z inej stránky,že sme pre to aby sme mali mimi urobili všetko.Bohužiaľ bez výsledku.Ale verím,že raz to príde 😉😘😘😘

pavlinakol
13. aug 2017

Ahojte,dostali ste niektorá výsledky z NR od Dzurilovej posledné 2tyzdne? Písala som koncom jula a stále nič..ďakujeem 😃

tlucka
13. aug 2017

@pavlinakol ahoj, ja som bola na kontrolne odbery 20.7. a výsledky som dostala 10.8. Doktorka mala dovolenku, tak preto sa čaká na výsledky trošku dlhšie. A závisí tiež od toho, či čakáš na prvé výsledky (zvyčajne sa čaká 5-6 týždňov) alebo či ide o kontrolné odbery.

pavlinakol
13. aug 2017

@tlucka ahoj,ja som bola 1x na odberoch,6.7.,ale niektoré výsledky som mala hotové,tak mi povedala,že si mám napísať po 3tyzdnoch..nakoniec to bude aj tých 6tyzdnov..ďakujem 😉

tlucka
13. aug 2017

@pavlinakol Ak si bola na 1. odberoch, tak určite počítaj s tými 5-6 týždňami. Niektoré výsledky bývajú rýchlo, ale na niečo sa skutočne dlho čaka. Tak držím palce, nech sú výsledky čo najskôr

pavlinakol
13. aug 2017

@tlucka ďakujem😉príde mi to nekonecne, veď kým vybavím všetky vyšetrenia a prídu mi výsledky,tak môžem ísť skôr na dôchodok ako na materskú..😉

tlucka
13. aug 2017

@pavlinakol Neboj, dočkáš sa. Ja riešim imuno od roku 2015. Raz lepšie výsledky, raz horšie. Ale ja verím, že vďaka pomoci Dr. Dzurillovej sa tej materskej dočkáme ✊

131313
13. aug 2017

@tlucka a skúšate aj keď nemáte ideálne výsledky či vôbec nie?

tlucka
13. aug 2017

@131313 My riešime IVF, nakoľko iný spôsob otehotnenia nemám. Takze relatívne stále mám nejakú imuno liečbu, teraz naposledy mi od februára nasadila Dexamed. Výsledky na najskôr zhoršili, zvýšila mi dávku, ale už boli našťastie výsledky v poriadku 😉

pavlinakol
13. aug 2017

@tlucka my sme začali v 2014..najskôr prirodzene,potom iui,potom ivf, muž mal zlý spermiogram a ja zdanlivo v poriadku,tak mňa nikto neriešil.jedno dieťa mame..až teraz mi v centre po dvoch neúspešných ET a ket urobili imuno a vyšli mi zvýšené cytokiny..tak až teraz zaciname s imunológiou..a neviem či to vôbec ešte do 40tky stihnem..

segab090
13. aug 2017

@tlucka ahoj a ak smiem vediet aky imunoproblem si mala? A liecba trva tak dlho? 2 roky??? Uff riadne dlho 🤔

segab090
13. aug 2017

@pavlinakol mne tiez nasli trochu zvysene cytokiny nasadili mi medrol. Ty sa cim liecis? A o vela si mala prekrocenu hodnotu?

tlucka
13. aug 2017

@pavlinakol
@segab090 My riešime IVF od r. 2012, ja nemám vajcovodu, takže iná možnosť nie je. Ale až od začiatku roka 2015 po MA som začala riešiť imuno. Zistili mi protilátky proti trofoblastu, aj nejaké cytokiny zvýšené, tak som sa liečila Medrolom. Bola som medzi tým aj na vkladoch, ale neúspešne. Teraz v januári mi zistili zase zvýšenú bunkovú imunitu proti spermiam mm, a keďže som kvôli žalúdočným problémom nemohla Medrol ani iné kortikoidy, tak mi predpísala injekcie hydrokortizonu Dexamed. Picham si 2x týždenne injekciu a už mám výsledky relatívne v norme. Ja si myslim, ze imunoliecba je veľmi dôležitá, aj keď v mnohých centrách podceňovaná.

pavlinakol
13. aug 2017

@segab090 ešte ničím.v iscare mi robili také základné testy a vyšlo mi cd3 tnf a 57,8 horná hranica je tam 44 a cd4 tnf a 60,4 horná hranica tiež 44.poslali ma je reproimuno a v Nitre mi povedali, že to ešte musia zopakovať,lebo že krv pre toto vyšetrenie je citlivá na prevážanie,hranie a pod.ze to nemusí byt presné.takze stále čakám na výsledky z NR a neliecim sa zatiaľ nijako.ty si mala ako zvýšené?

pavlinakol
13. aug 2017

@tlucka veď práve..ja keď som sa dr.v centre po 2neuspesnom pokuse pýtala,či nemám ísť na reproimuno tak mi povedala,že to je teraz taká móda a poslala ma na genetiku ku kamoske za 1000eur..😁 že oni mi v centre urobia imunológiu.ja som na genetiku nešla,ale objednala som sa do NR..keď po 2tyzdnoch prišli výsledky ku nim do centra,z toho odberu čo mi robili,tak mi vôbec nevedela vysvetliť,čo to je,že sa mám objednať na imuno..ja som už skoro 3t.bola objednaná..čo keď teraz aj tak už 5t.cakam..

sosicka
13. aug 2017

Baby, moze sa bunkova imunita casom menit? Priklad ak mam BI na spermie a trofoblast, moze sa to casom vratit samr do normalu? Len tak, ci sa to niektoru z Vas nenapadlo spytat dr.

segab090
13. aug 2017

@pavlinakol ja sa v tych papieroch nehak neviem vyznat. Mne vysli jemne zvysene. Beriem teraz medrol potom pred a po vklade mam predpísané intralipid koncom augusta man.kontrolu.

pavlinakol
13. aug 2017

@segab090 ja už nemám čo vkladať, musíme ísť odznova stimulku.ani nechcem začínať,kým nebudem vedieť výsledky z imuno..a keď ti mám pravdu povedať,nejako sa mi do tej stimulky ani nechce 😥

segab090
14. aug 2017

@pavlinakol ani my nemame eskimacika a taktiez nas caka druhy pokus. Ale tak isto ako ty prv chcem byt ok az tak dalsi pokus.