icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

zibi
15. mar 2015

@diska no mohlo to byt aj z toho ..preto sa ho bojim
ja som mala fibrilaciu predsieni tep 150 ..vobec som nemala sinusovy rytmus..a tlak 200 😕

zuzu1108
15. mar 2015

@zibi Ja sa ti na to popýtam ze ci to mohlo spôsobiť s tym tepom, ale mozne to je 😒 a ked si predtým nemala takéto problemy este. Aj ja chodim do RF, ako väčšina bab co si tu píšeme. Ja som zatiaľ spokojná u nich, ale ja to mozem porovnať len s Heliosom v Brne a tam by som uz nesla.Oni absolútne sa o nic nestarali.Tu dr aspon navrhne nejaky postup a tam len rovno darované bud vajíčka, ktore mam ok alebo spermie(tie ok niesu)
Ked píšeš ze si sa zobudila este pred skončením narkozy, toto sa dialo tersz v decembri aj mne.Ale za to doktor nemoze ale anestéziológ. Ja si pamätám hneď ako som isla na izbu a bolo mi zle, na vracanie.A hovorim im ze idem vracať.Tak mi dali proti zvracaniu nieco a ked došiel dr mu hovorim ze mi je zle a on ze ano, lebo mi museli dopichavat narkozu lebo spm sa budila.Zibi, kludne im napis asi Koudelkovi ze si nebola spokojná a co sa dialo, mas na to právo. A vy ste mali zly spg? Ked ste sa nedostali ku vkladu?

diska
15. mar 2015

@zibi Inac k tomu RF co sa ti prihodilo,nechapem ale smutne ,mala si teda napisat staznost ale chapem clovek nema nato energiu.Ja sa na RF nemozem v nicom stazovat mne tam tiez tiekol 2x intralipid a lezala som tam cez 2 h a vzdy som bola na izbe sama z muzom no ukazkove spravanie.
V tvojim pripade to bolo bohuzial vsetko zle ,to kto ti robil punkciu? Inac ak najdes silu tak ja by som im tam este dodatocne napisala staznost ved take veci sa nemaju diat.
Ja som sa inac tiez raz zobudila z narkozy ale na SK a bol to horor som revala ako tur a aj krvcala ,museli mi tam davat nieco ako tamponadu,tiez vtedy bolo uplne vsetko zle a viac som v tom centre nebola .

zuzu1108
15. mar 2015

@zibi Dakujem moja, za tvoje názory ze na mna myslíš 🙂 . Tie imunoglobuliny mi dala Malickova lebo podtrieda IGg 1 a 3 mam znížené. Hlavne trojka minimum je 0,2 a ja som mala 0,08.
Ved aj ha si myslim ze vsetko dokopy to nejde predsa. Ved jedno je na zníženie a druhe na zvýšenie imunity. Malickova povedala, ze teraz je uz dobre kontrolovaná plazma, tak snáď je to ok 🙂 . Toto ja mam taku špeciálnu pumpu ktorou si to picham raz za dva týždne, prave mi to dotieklo. A rozmyslala si nad nejakým iným centrom?

zibi
15. mar 2015

@zuzu1108 vies co neslo o to ze som sa zobudila, ale ta anesteziologicka kricala po mne a to bolo neprijemne .viac bab to uz spominalo..ze ona je taka. ja sa z v tom rypat nechcem uz to od oktobra prebolelo 😉
no neviem, ci teraz za to mohli spermie, lebo ze vraj do 3 dna za to moze folikul a od 3 dna vstupuje muzsky faktor... 😖 a nam sa nic neoplodnilo, nic, takze to bola podla mna aj zla stimulka. mne clostyl velmi nesedi ale to nechcel doky priznat. naj som reagovala na puregon, ale ten je najdrahsi.
ja pojdem do iscare martin - tam som bola spokojna s pristupm a aj so vsetkym takze tak 🙂 ale momentalne to nechavame plavat aj kvoli financiam, psychicke a vsetkemu.
zle bolo aj mne , ale ja som uz bola oblecena, az ako som sa postavila a sla do tej chodby co ides uz vonku tak mi prislo. sadla som si na stolicku a sedela. a preslo to.. take rychle tam vsetko bolo no neviem, mozno som na trafila len na zle obdobie, den alebo co ..ale tak nepacilo sa mi to.

no je mi luto ze aj ty si musela prejst problemami. ked si spokojna v RF tak nie je o com.

zibi
15. mar 2015

@diska mas pravdu .mozno napisem ...
cize tebe tiekol v reprofite intralipid 90 minut?
tak preco mne pootom to dali za 15 minut a sup domov? rychlo rychlo..??
normalne rozmysalm ze napisem tomu koudelkovi..aj na tu anesteziologicku ..hrozne som bola s nou nespokojna ..s jej chovanim a tak ..plus ten intralipid? ved mi netiekol vobec podla normy tak ako mal... ved mi mohli ublizit..mala som otevrela ..este som sa ho pytala ci neboli neziaduce ucinyk ze nie.. ale ze mozem byt prva no chapes? ako viem ze zo srandy ale ako v soku som bola ..plus aj sestricka rychlo ze to za 15 minut stecie ze to netreba dlhsie...tak o co im slo? 😕 😕

diska
15. mar 2015

@zibi ja fakt nechapem co to tam vtedy porobili ale podla mna by si sa mala stazovat,lebo ked nikto nic nepovie tak ako budu vediet,ze ta anestezilogicka je neprijemna? nebola to taka kus pri tele tmavsie vlasy?
Mnme tiekol velmi dlho a 2x mi tam tiekol ,raz po punkcii a raz po transvere a vzdy som tam lezala dlho az som mala nervy,ze to tak pomali tecie .Potom som sa aj pytala ako dlho to ma tiect tak ze aspon hodinku tak aj tu mi to potom tak davali stale cez hodinu.

zibi
15. mar 2015

@diska mne 15 minut
ale si myslm ze to otevrel spiskal nechcem nic hovorit ale jemu sa tam asi nechcelo v sobotu trcat tak preto
a mozno som z toho mala potom problemy so srdcom
a ano bola pri tele taka neprijemna
aj narkou som mala inu ako predtym a to som mala uz 3 takze viem porovnat
ma cela tvar stipala ma na to upozornila..
ja sa budem stazovat na ten intralipid aj na ten preieh narkozy a aj na to ze som mala pocit ze len rychlo rychlo ..a hlavne preto ze tam mali v ten den tolko ludi..ale ze dost vela pacientiek tam bolo

diska
15. mar 2015

@zibi k oteverlovi som nechodila tak neviem ,raz mi robil ET ,na pohovore bol v poho a vsetko vysvetlil,spolu sme sa dohodli co najlepsie vlozit ale transver to uz bola bleskovaka ale tiez bol v poho,nic som necitila az mi to bolo divne ale ked mi robil Marcel tak som citila aj taky tlak aj kus bolest a jemu sa to podarilo 🙂
Je mozne ze bolo vela ludi nemali cas ale tak aj tak si toto nemozu dovolit ku kazdemu sa maju spravat rovnako a robit to co maju.
Pri poslednom KETE ked som bola bol tiez natreska,hodninu neskor ma brali ale cas nato aby som si tam potom polezala ako sa ma bol,tak mi to nevadilo a Marcel a aj sestricka sa mi sopravedlnovali ze meskanie,Marecl mi prisiesl povedat ,ze ho mrzi ze cakam este pred zakrokom,ze nestihaju .

zibi
15. mar 2015

@diska ved to ze ano po opu som dlho nelezala
v martine som lezala od rana do pol jednej bolo to jedno kolko mali ludi jednoducho nikoho nepustili domov kvoli bzepecnosti
merali tlak, teplotu, tep, vsetko kazdu hodinu ..v brne nic ale tak nechajme to tak
ty si tehu, ja tam uz nejdem takze je to uz aj tak asi suma fuk 😀 😅 nie?

diska
15. mar 2015

@zibi vies co by som spravila ja? Napisala tu staznost a isla tam 😀 akoze naozaj ale ja sa nato pozeram urcite inac kedze mne sa nic take tam neprihodilo,mali by ti dat zlavu na dalsi cyklus tam .A isla by som k Marcelovi namiesto Otevrela,a musis mu rovno povedat co chces a dohodnut co a ako,on svoj nazor,ty svoj pojde to,ja som napr .s clostilom vobec nesuhlasila,lebo nan ani trosku nereagujem po skusenoatiach z sk som im rovno povedala,ze potrebujem vyssie davky gonalu,spriemerovali stimulky a bolo,ziadne skusanie softu ale napriek 22 vojkam a vysokzm davkam gonalu mi to ucotvali ako soft.
Ty si to mala naozaj cele zle,mne kontrolovali aj tlak aj sa mi pytali ako sa mam a este prisla zamnou dr.s papiermi a vysvetlila co a ako.
V Helisoe som bola na hysteroskopiu bola tam jedna butral hnusna sestrikca ,inak pohoda ale ten Kajcovic ci Krajkovic ma stale nahovaral tam na IVF a pripadal mi nie ako lekar ale ako podnikatel,neviem ja si stale myslsim ze v Brne maju kvalitnu embryologiu aj ked ty to teraz vnimas inac a navyse za tie iste sluzby si pyta Helios ovela viac penazi.
Mozno to raz prehodnotis a uvids ako zareaguju na tvoju staznost a podla toho sa rozhodnes.

zibi
15. mar 2015

@diska ja do heliosu nepojdem ja chcem iscare martin ja som tam mala 2 ivf a bola spom spokojna ..ja som sla do softu lebo som si chcela pokus usetrit a chcela som soft ..a tam vtedy soft nerobili
nakoniec iscare spolupracuje s brnom reprofitom takze asi tak a muz brno nechce ani vidiet

no mala som to zle
neviem ako naschval
a myslis ze to ma zmysel po pol roku pisat staznost
muz povedal ez to mam nechat tak ze by som sa len zosmiesnila zbytocne 😔 😒

diska
15. mar 2015

@zibi neviem moja je to na tebe ked si pevne rozhodnuta,ze tam uz nejdete tak ak ta to ma oberat o energiu kasli nato a ked ta to skrie a mas pocit,ze je dobre aby to vedeli,tak ja by som sa postazovala ved povies len pravdu.Zosmiesnenie to nieje urcite .

zibi
15. mar 2015

@diska dik moja ..uvidim musim este porozmyslat co dalej momentalne stojime a cakame 😅

diska
15. mar 2015

@zibi niekdy je dobre nic nerobit a oddychnut si od toho vsetkeho,je to jeden velky stres stale dokola nieco riesit 😝

jaya47
15. mar 2015

Baby, ake ste dostali objednavacie doby v imunovitale? Rozmyslam, ci sa tam objednat, v aprili budem mat oddychovy cyklus a ten dalsi v maji IVF. Len 13.4. mam moju standardnu imunologicku, ktora mnoho vie sama. Tak sa jej chcem spytat, ci ma zmysel takato specializovana reprodukcna imuno (prednison beriem), len ak su dlhe cakacky, tak by bolo neskoro cakat do 13.4, aby som az potom do imunovitalu volala.

ada274
15. mar 2015

@diska dakujem ze pises svoje skusenosti. Ja zatial neprispievam ale vela citam. Chystam sa na ket a tiez riesim imunologiu. V ziadnom pripade nemam pocit ze mudrujes, alebo ze by si nevhodnym sposobom komunikovala.
Arogantnu komunikaciu tu predvadza candour.

diska
16. mar 2015

@ada274 ahoj,to som rada,ze aspon niekoho nevytacam 😀
Dufam,ze Ket dopadne na jednotku a nebude uz nic viac treba riesit,do ktoreho Car chodite?

suzanecka1
16. mar 2015

dievčatá čo chodíte do nitry, komunikujete s dr. dzurilovou aj mailom? ak áno hoďte sem adresu vďaka

freyahope
16. mar 2015
suzanecka1
16. mar 2015

aha tento mail som videla na ich stránke, len som nevedela či priamo ona cez tento komunikuje...máš skúsenosti, že odpíše?

freyahope
16. mar 2015

@suzanecka1 ja čakám, že mi zajtra prídu mailom výsledky a keď nie, mám sa ohlásiť na tento mail, dávala mi ho sestrička v ambulancii. Podľa mňa ona komunikuje cez tento mail, iný veľmi nemá kto, len už neviem, či je ochotná riešiť mailom aj iné veci ako výsledky.

ivka3901
16. mar 2015

@freyahope no to by som aj ja bola zvedavá,že či komunikuje cez email 😒 síce y máme nitru len 20 km takže v pohode tam pojdeme osobne 🙂 aspom niečo máme blízko
ozaj som sa minule pýtala,že aj ty berieš tie inekcie dexamed a vlastne čo ti našla dzurilka?

ivka3901
16. mar 2015

tak baby zajtra den D ideme si po výsledky a hádam budú OK a budem mocť ísť na KET 🙂

ivka3901
16. mar 2015

@zibi ahojky zibinka chcem sa spýtať na tvoj názor čo beriem anopyrin na ten annexin beriem polku denne čiže 50 mg neni to málo?nemala by som aspom celú denne? 😒

scheflera
16. mar 2015

@ivka3901 Držím palce.ja mám zajtra volať sestričke,potom si cez mail vyberiem darkynu a za týžden idem na kontrolu a potom sa môžem vrhnúť na to.možno nakoniec budeme testovať spolu. 😉

zibi
16. mar 2015

@ivka3901 moja tak ja ti to neviem presne povedat co sa tyka gramaze anopyrinu .. nemam to tak nastudovane...ale asi k riziku krvacania je dobra 50 mg ja beriem 100 mg a mam pocit ze dost pri ms krvacam cize to chcem s dokynou prebrat, lebo sa mi to nezda ..tak myslim ze 50 ka v poho..somzvedava na vysledky ake budes mat , ale urcite ti pojde dole , aj mne siel 🙂

ivka3901
16. mar 2015

@zibi dakujem moja 🙂 potešila si ma,lebo sme už s dr. štelclom rozbehli KET mám brať prvý den cyklu estrofem ako minule tak som zvedavá na výsledky 🙂 no práveže já som mala v poho menzes a ešte aj skoro presne došiel tak možno zajtra aj ja už dostanem mám také pocity pred MS 😒 skúsim sa zajtra spýtať dzurilky aj na intralipidy a ten fraxipirin mi určite nedá,ked beriem anopyrin 😕

ivka3901
16. mar 2015

@scheflera ahojyk nerozumiem tomu moc cez emil vyberieš darkynu? 😕

freyahope
16. mar 2015

@ivka3901 mne našla zvýšené NK bunky. A tiež som trochu nervózna zo zajtrajška 😉