icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

mamina321
28. okt 2017

@michellevendero ahoj, a tie potraty mávaš vždy v rovnakom tyzdni približne? A nemáš nejaké autoimúnne ochorenie? Mne na hemato nič nezistili až v Nr na reproimune a potom som s tým prišla na hemato a že toto jedine mi nerobili, spravili a aj u nich pozitívne. A teda mne v Nr pomohli, vždy potraty na prelome 6/7tt.

michellevendero
28. okt 2017

@mamina321 ahoj. Ja vždy začiatok 5-6 tt. HCG pekne stúpa a naraz začne klesať. Vieš presne čo Ti na hematke nerobili a potom spravili a bolo pozitívne ? Pozrela by som výsledky z hematky, bola som tam teraz v októbri.

mamina321
28. okt 2017

@michellevendero antifosfilipidovy syndróm mi zistili - antifosfilipidove protilátky. Na to treba fraxik s kombináciou aspirin.

druzuz
28. okt 2017

@michellevendero ako ti pisala lienka, do Nitry urcite s vymenym listkom.Iba cast poisteni preplaca poistovna a neviem, ci bez vymenneho listka vobec beru.Repro imunita je jednym z moznych dovodov skorych potratov.A genetiku mate?

mirka1478
29. okt 2017

@druzuz a riesia tam aj ked nemozem otehotniet?

druzuz
29. okt 2017

@mirka1478 prepac, kde teraz? Pokial sa nedari otehotniet, je dobre, aby tvojmu partnerovi skontrolovali spermiogram, pripadne aj DNA fragmentacia spermii.U teba urobit folikulometriu a kontrolu hormonov pocas cyklu, kontrolu vaginalneho steru.A potom ak toto je v poriadku, tak sa zistuje priechodnost vajickovodou, genetika, hematologia a reprodukcna imunologia.

mirka1478
29. okt 2017

@druzuz spg uz mame.hematologiu tiez mam.uz som na liecbe ale stale to nejde.myslim reprodukcnu imunologiu.

druzuz
29. okt 2017

@mirka1478 aha a tie dalsie vysetrenua okrem repro imuno boli tiez ok?

mirka1478
29. okt 2017

@druzuz celiakia na liecbe uz dva roky.lepive dosticky tiez uz par mesiacov na liecbe.spermie su pomale tak ja neviem ci to moze byt tym.nizsie amh ale aj stym dokazu otehotniet dokoncs aj s nizsim.obavam sa ci nebude problem ked som po operacii krizov.

michellevendero
29. okt 2017

@mamina321 ďakujem za info a silno Ti držím ✊🏻✊🏻

michellevendero
29. okt 2017

@druzuz áno, genetiku máme 🆗. Hematológiu navštevujem mám Anopyrin 100 mg 0-1-0

mamina321
29. okt 2017

@michellevendero ďakujem a ja tebe prajem nech sa zadarí bábätko a hlavne nech sa konečne zistí dôvod prečo to nevychádzalo!

michellevendero
29. okt 2017

@mamina321 ďakujem 💋💋💋 budem informovať 😉 06.11. mám volať recepčnej, či sú už všetky výsledky 🤔 dúfam, že budú, aby som 08.11. o 14:00 h. išla k Dr. Galovi.

mamina321
29. okt 2017

@michellevendero jasné priebežne informuj, treba veriť a ono to vyjde. Hlavne veriť v liečbu.

vernazza
30. okt 2017

dievcata zostalo mi nedouzivane DHEA 25mg z Biovea (206tabliet) kto by mal zaujem. https://www.biovea.com/eu/product_detail.aspx?N...

lienka737
30. okt 2017

@mirka1478 áno, samozrejme riešia aj ked nemôžeš otehotnieť.

druzuz
30. okt 2017

@mirka1478 no, ked som zistovala veci ohladne reproimunologie, tak viem, ze celiakia je jedna z veci, ktore reproimulogovia kontroluju.Mozno by si im mohla skusit napisat, ci ohladne celiakie netreba specialnu liecbu, ked chces otehotniet.Spomalene spermie tiez stazuju otehotnenie.Nato vysetrenia a vitaminy ti najlepsie poradi zibi.Drzim silno palce, nech sa zadari 🙂

mirka1478
30. okt 2017

@druzuz tam nic ine nepomoze len dieta😦

mirka1478
30. okt 2017

@zibi vy mate skusenost s pomalymi spermiami aj s patologiou?

zibi
30. okt 2017
mirka1478
30. okt 2017

@zibi a co pomohlo?uziva kys.listovu.zinok.selen.ečko a folandrol.neviem co by este pomohlo.

mamina321
31. okt 2017

@mirka1478 mne tiež prišli na reproimuno na celiakiu, tam fakt len prísna diéta. A na spermie je dobré užívať tinktúru z kotvicnika, ja som tak mužovi kvapka ráno večer ako malému dieťaťu a do mesiaca sa zadarilo.

mirka1478
31. okt 2017

@mamina321 ja uz ju mam dva roky.mna obvodna poslala na gasttomoj uziva tribulus.

alianka33
1. nov 2017

Ahojte baby, prosím viete mi poradiť? Akú skratku má vo výsledkoch bunkova imunita a ešte niečo ako alergia na embrya? To je tá anti zonna pellucida alebo anti ovaria? Vdakaaa 😊

druzuz
1. nov 2017

@alianka33 ahoj ani jedno z toho, byva to uvedene ako MI trofoblastu.

alilka
1. nov 2017

Ahojte. Je veľký problém ak mám menej cytokinov ako by malo byť?vôbec aleze vooobec sa do toho nerozumiem..😊

vivik22
2. nov 2017

@mamina321 ahoj, prosim ta a ako dlho trvalo od zistenia celiakie kym si mala uz protilatky v norme? Po akej dobe sa ti podarilo otehotniet? Mne tiez prisli v NR na celiakiu. Uz som rok na diete, ale stale sa nam nedari.

mirka1478
2. nov 2017

@vivik22 votriem sa do temy.vraj to zalezi od imunity ako sa telo stym vysporiada.mne klesaju uz dva toky z 200.v juni som mala este 49 asi po roku a pol.

mirka1478
2. nov 2017

@vivik22 zalezi aky si mala marsh a kolko protilatky.

mamina321
2. nov 2017

@vivik22 ja som mala po roku diéty ukážkové hodnoty, z Marsh 3C som sa dostala na marsh 0, úplne ako zdravy človek, a mne Dzurilova neodporúčala otehotnieť kým nebudú super výsledky, tak až potom sme sa začali snažiť keď boli dobré výsledky na gastro.