Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@segab090 ahoj 😉 aj Ti na hemat a repro zistili kde bola chyba ? Ja som dnes 1 DC a volala som do GYN - FIV kvôli HyFoSy a mám prísť buď 22.11. o 11:30 h. to budem 8 DC alebo 24.11. o 11:00 h. to budem 10 DC, že podľa dĺžky ms, nech sa zariadim.
@michellevendero ano z hematky som odisla s fraxiparinom ktory budem pichať do konca tehu a na repro som sa luecilar medrolom a pred a po vklade som dostala infuz intralipidy
Ahojte dievčatá, ak by ste mali niektorá záujem, mám termín myslím na 26.1.2018 v Imunovital v BA. My sme nakoniec išli do NR k Dzurillovej, ale ešte som tento termín v BA nezrušila....Ak by niekto mal záujem, posuniem mu termín.
@mkatkam ahoj mna nikto nikam nepislal. A preto som mala na lekarov aj nervy. Všetko som si vybavovala po vlastnej osi. Nebyt MK tak ani neviem ake vyšetrenia by zena pred ivf mala absolvovat. Nebola som ochotna vyhadzovať tisice € von oknom chodit na vklady a nebyt si ista ci som po vsetkych strankach ok. Preto som sa sama rozhodla ist na hematku a reproimuno a dalsie ivf bolo uz uspesne. Dokonca dvojnasobne. 😉 drzim ti palce 🙏
@segab090 ahoj. Práve teraz som si našla takýto odkaz:
Ja som potratila iba raz v 20 týždni aj ja som mala malo d a aj keď som ho užíval a stále klesalo išla som na alergologiu tam mi urobila biorezonanciu kvapky krvy vyšla mi silná alergia na plesne plus telo zamorené lepkom doporučila mi potraviny vylúčiť lepok kravské mlieko a ešte pár a po mesiaci držania diéty som išla na krv a d bolo v norme a do mesiaca som otehotnela a teraz mám dvojtýždňové bábätko doma
@segab090 tiež mám nízku hodnotu vit. D
@michellevendero mne tiez zistili nizsie decko ja som ho brala cca 2 mesiace pred vkladom. Plus kyselinu listovu, cecko
@segab090 Acidum folicum mám na predpis 1-1-1 a vit. D jem od stredy nooo vit. C len citróny a zelené grepy + surovú kapustnicu.
Ahojte chystam sa zrusit termin v Presove u dr.Estokovej 4.12. nakolko som sa rozhodla pre Nitru,lebo to mam blizsie aj ked si o mesiac dlhsie pockam.Ak by mal niekto zaujem tak ho posuniem ak nie odvolam.
Ahojte dievcata, ak by ste nahodou niektora mala volny termin na repro do Nitry, veeelmi budem rada, ak posuniete 🙂 dakujem
Caute dievcata, pisala som tu pred casom kvoli imuno vysetreniu, ale zrejme to nikoho neoslovilo. Je tu niekto koho poslali na zaklade vysledkov na reumatologiu? Budem rada ked sa ozves
Baby ste tu nejaka co beriete dlhsie kortikoidy? Medrol alebo prednison? Aj vy mate taku napuchnutu tvar? Mna normalne ludia nespoznávajú ☹ po vysadeni to adpon trochu ustupi? Ci?
@wanda52 my sme na tom asi rovnako 😀 mám rovnake dávky Medrolu. 2týždne 16mg ,4týždne 12mg a do kontroly 8mg pred vianocami idem na kontrolu k Dzurillovej a po včerajšej konzultácii od 1. januára začínam moje prvé IVF.
@lienocka1988 to je úžasné, že môžeš ísť do IVF, ja idem na kontrolný odber v januári, len sa modlím, aby Medrol zabral a mohli sme ísť do IVF. Ja mám jedno IVF za sebou, ale nevyšlo nám to. Ale to som vtedy netušila, že aj ja mám nejaký problém.. ešte že existuje modrykoník, inak by som ani netušila, že existuje nejaká reprodukčná imunológia.. 🙂
@wanda52 ...ja len verím, že Medrol zabral 😀 lebo výsledok z kontroly budem mať až po 1. januári a to by som už mala začať užívať Proveru. Mám to také LTT 😀 Veru, keby nebol Modrý koník ani sa o reprodukčnej imunológii nedozviem.
@lienocka1988 a tebe zistili na reprodukčnej aký problém? Mne okrem zvýšených NK buniek zistili aj imunitu voči manželovým spermiám a aj trofoblastu, preto beriem ten Medrol.
@wanda52 😀 mám presne to isté - mierne zvýšené NK bunky, odpoveď voči manželovým spermiám stredne ťažký stupeň a voči trofoblastu ľahký stupeň.

@wanda52 nemas za co. Este pripomeniem ze medzi prvym neuspesnym a druhym zatial uspesnym ivf som absolvovala vysetrenia na hematoligii a reproimunologii kde som sa aj liečila.