Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@lenockalenka
ja mam tiež imunitu voči partnerovým spermiám stredný stupeň, a medrol som neužívala, my sme sa dohodli, že keď otehotniem nasadíme hneď imunoglobín na prvé 3 mesiace. Teraz liečbu nemám, môžeme sa snažiť, a potom sa nasadí liečba. Ja som moc nechcela predom užívať kortikoidy, hádam to bude tiež takto ok, podľa doktorky áno.
@vranka88 ahoj. Mám to rovnako ako Ty 👍🏻 až keď budem mať // ihneď smer NR.
@vranka88 o takejto možnosti som ani nevedela, ale možno je to tým, že my chceme ísť na IVF.
Snáď budem tie imunoglobulíny dobre znášať. Neviem, či je tu teraz v skupine niekto, kto ich práve aplikuje 🙂
@lenockalenka ja som medrol práve vysadila v pondelok budem telefonovať do NR aby mi poslali recept na imunoglobuliny. Prosím ťa nevieš koľko sa za to dopláca? Ja som sa mala ozvať po KETE buď po pozitívnom alebo negatívnom....ale KET nevyšiel takže budem aplikovať tiež injekcie....ktovie ako dlho to zase budem užívať.
@lienocka1988 mne napísali, že približne 39,40€ sa doplaca za 1 balenie. Ono to zrejme závisí od diagnózy, 6-8 týždňov a potom znovu kontrolné odbery.
ahojte dievcata, chcem sa s vami poradit. Je sucastou imunologického vysetrenia aj zistenie pripadneho hematologickeho problemu? Mam problem, ze sa nam nechce embryo uchytit. Preto som absolvovala vysetrenie na rep. imunologii kde mi zistili stredne tazky stupen bunkovej imunity voci spermiam a embryu. Preliecili mi to Medrolom, ktory zabral. Pred nedavnom som absolvovala dalsi vklad, ale ten opat nevysiel. Jedno z posledných vysetreni, ktore som neabsolvovala je hematologia. Moze byt aj to pricinou neuchytenia plodu, alebo je to skor ked zena ma problem s castymi potratmi? Zistili by na imunologii, ze ma mozno treba poslat aj na hematologiu? Prepacte za vela otázok.
@lienocka1988
ja vôbec neviem, ako to funguje, ci si treba daco zaplatit...to sme zatial neriesili, uvidim, kedy sa nam zadari 🙂 a ty ides teda davat injekcie uz predom?
@michellevendero
ahoj, tiez mas imunitu na spermie stredny stupen? ok, som rada, ze je tu niekto dalsi s rovnakou liecbou 🙂 takze tiez ti povedala, ze to staci aj takto. neuzivala si predtým medrol?
@vranka88 presne to iste mi zistili v NR. A žiadnu liečbu mi teraz nedali. Až keď budem mať // mám im volať.
@vivik22
ahoj, ja si myslim, ze ti urcite treba aj hematologicke vysetrenie - nie je to iba v pripade potracania, ale aj problemov s otehotnenim a celkovo reprodukcnych problemov. cize toto je dost dolezite vysetrenie a urcite by si ho mala podstupit. tam sa tiez na vysledky caka cca mesiac. podla toho, kolko ti spravili na genetike aj.
@vivik22 ja už pred tehu a mám z hematky Anopyrin 100 mg 0-1-0 a z endo mám Euthyrox 75 mg 1-0-0 a v prípade // mám doma z hematky Fraxiparin 0,6
@michellevendero dakujem za odpoved
@michellevendero
a mas problem s opakovanymi potratmi alebo preco si riesila tieto vysetrenia? mne chcela dat najskôr kortikoidy, ale ked som sa opytala na ine moznosti, povedala mi o imunoglobinoch a vybrala som si tuto liecbu
@michellevendero
ty mas aj nejaky problem z hemato?
@vranka88 opakované spontánne potraty vždy 5 - 6 tt.
Ahojte, ak sa chystam na vysetrenie, ale beriem.antibiotika. Bude toto problem ? Dakujem pekne.
@bevab ano, nesmies ist na vyšetrenie ked uzivas atb a este tusim 6 týždňov po douzivani
Ahojte, rada by som sa opytala ako prebiehaju vysetrenia v imunovitale? Objednaná som na apríl na základe pozitívnych krvných testov z CAR. Vysledky testu mi nepovedali, iba ze su pozitivne. Dakujem
Baby máte niektorá skúsenosť s igampliou?
Baby,ked pojdem do Nitry na vysetrenie.Bu vadit ak budem brat napr.estrimax alebo nieco na ovulku?neskresli to vysledky?

@mimulik ahoj, prvýkrát 7 dní a druhýkrát 10 dní som čakala na výsledky.