icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

lienocka1988
29. mar 2018

@wanda52 ahooj , och ťa naťahuju ☹ injekcií mám 5 ks čiže na 5 týždňov. Ale popravde som uvažovala či do toho idem lebo zase vyhodiť cca 40€ za jednu injekciu x5 a zase kontrolny odber 90€.....a dobrý výsledok negarantovaný . len manžel ma presvedčil, že keď som už toľko vydržala mám to ešte skúsiť.

wanda52
29. mar 2018

@lienocka1988 vieš čo už čakám na výsledky 16ty deň.. nechápem, čo s tým toľko robia. Som nedočkavá, chceme ísť na IVF a stále sa nám to odkladá, ale tak človek, čo by neurobil kvôli bábätku.. Som trochu netrpezlivá, lebo ma tlačí aj vek, spermiogram tiež nemáme najlepší, chcela by som absolvovať IVF čím skôr.. Teraz neviem, na čom sme, Medrol beriem už skoro pol roka. Už by som ha najradšej vysadila, necítim sa po ňom extra dobre, už som aj pribrala, mám guľatú tvár.. Predtým som to tak nevnímala, ale už aj ľudia z okolia si to všimli, že mám nejaké plné líca... Prepáč za výlev 🙂

lienocka1988
29. mar 2018

@wanda52 moja zlatá ja ťa úplne chápem, lebo som na tom úplne rovnako. ľudia čo nevedia mi hneď povedia ako som pribrala...ja mám beztak okruhlu tvár ale teraz je to katastrofa ako by som mala 100kg. Ja som tiež Medrol brala vyše 5mesiacov. Mňa ešte čas netlačí mám 30 ale týmto tempom neviem či sa dočkám do 40tky bábätka. Už sa začínam zamýšlať aj nad adopciou. Lebo celý tento proces ja druhýkrát nedám....buď mi to výde z týchto 6 mrazačikov alebo vlastné mať nebudeme.

wanda52
29. mar 2018

@lienocka1988 Vieš čo, mne ten proces IVF nepripadal taký strašný, na pichanie som si zvykla, už som to brala ako samozrejmosť, ale je pravda, že ja som mala málo vajok, takže som celú stimulku v pohode zvládala, horšie bolo,keď sa nám oplodnilo len jedno vajko a neskôr sa prestalo vyvíjať, tak to už bola pre mňa tragédia.. Všetko absolvované zbytočne..okrem toho, že nás to stálo aj veľa peňazí, nakoľko sme mali aj MACS + ICSI.. Pozri, ty máš aspoň mrazáčikov, čo je úplne super, verím tomu, že po liečbe sa ti embryjko uhniezdi a bude dobre. Potom mi daj vedieť, ako znášaš tie injekcie.

aiculaa
29. mar 2018

@tifinka ahoj, tiez som k nej objednana na 10. 4. Vôbec neviem čo mám čakať. V CAR Mi len povedali že výsledok krvi je pozitívny do žiadnych detajlov nešli

ressankajanka
29. mar 2018

Baby, práve preto som Medrol vysadila, je to svinstvo, brala som ho skoro rok. Mne sa naliala tvár, celkovo som pribrala, vtedy sa aj hormonálne zvykne zvýšiť ochlpenie, bola som unavená a nesústredená...nehovoriac, že som sa musela pripravovať na skúšky do školy. Proste som s tým sekla a už nikdy viac. Aj som ho vysadila rýchlejšie ako som mala a moje telo z toho bolo pár mesiacov mimo.

aiculaa
29. mar 2018

@ressankajanka prosim ako po akej dobe uzivania sa ti zacali prejavovat vedlajsie ucinky? Preco si ho brala rok?

tifinka
29. mar 2018

@aiculaa ahoj. A kedy si sa objednavala? Ako dlho čakáš na vyšetrenie u nej?

ressankajanka
29. mar 2018

@aiculaa Ak by som ho nevysadila, možno ho beriem dodnes, niektorí gynekológovia chcú dosiahnuť efekt na úkor zdravia. Ten môj sa zaoberá vyslovene otehotnením, nechával mi ho, dokým sa nám to s manželom nepodarí. To priberanie bolo postupné, bola som aj opuchnutá v tvári, to sa zlepšilo. No potom nastúpila únava, taká zvláštna letargia, kedy som si povedala "stačilo". Žena na sebe tie zmeny nespozoruje, deje sa to postupne, preto väčšinou až okolie povie, že som pribrala, ako bolo spomenuté vyššie. Prešla som na homeo liečbu a tá mi zabrala. Teraz priberám zase z tehotenstva, ale to je aspoň príjemná daň 😉

wanda52
29. mar 2018

@ressankajanka presne, zo začiatku som ani ja nepociťovala zmeny, ale pribrala som dosť v tvári a aj do brucha, ja ho už tiež chcem čím skôr vysadiť.. A prosím ťa, kam si chodila na homeopatiu?

ressankajanka
30. mar 2018

@wanda52 To, že ja žijem v ČR (kde majú gynekológovia rovnaký postup ako v SR) a chodím k homeopatke sem (MUDr. Jana Hlavsová), čo sa dá, konzultujem s ňou. Ale určite odporúčam, nemajú žiadne vedľajšie účinky a nezaťažujú človeka, dokonca sa dajú brať aj v tehotenstve (proti opúchaniu končatín, nevoľnosti a pod.). Je dobré vybrať si homeopata, ktorý bol alebo je zároveň zdravotníkom, teda lekársky postup neznevažuje, len vám ukáže inú cestu, oveľa šetrnejšiu k vám a neskôr k bábätku. Tá moja vyštudovala medicínu, dokonca je lekárkou detského a novorodeneckého oddelenia (t. č. na materskej). Homeopatia ju uchvátila, vyštudovala ju a dodnes chodí na rôzne kongresy a kazuistiky. Oni s vami majú najprv aj hodinový rozhovor a všeličom, pretože zisťujú príčinu, neriešia len dôsledky ako lekári a na to dôsledným výberom nasadia homeopatikum určené k vašej osobnosti a problému. Mne napr. zabralo do 3 mesiacov, ale len kvôli tej hormonálnej záťaži, ktorú som si niesla.

zaneta7
3. apr 2018

ahojte baby, tie čo ste užívali medrol moc ste pribrali do tváre? Mne sa už guľatia líca, neskúšali ste niečo na odvodnenie? Čaje alebo cvičiť?

ressankajanka
3. apr 2018

@zaneta7 Hormóny sa prekabátiť nedajú 😉 Ja som s manželom turistický typ, ktorý prechodí kilometre po lesoch, denne venčí hodinu-dve psa po lúkach a poliach, snažila som sa čo najviac chodiť pešo, pohyb som teda mala, napriek tomu... 😒 Beztak som mala okrúhlu tvár, dodnes mám "opuchnuté" líca, ono to potom zhodiť nejde tak ľahko.

zaneta7
3. apr 2018

@ressankajanka no to si ma moc nepotešila :( ... ako pre bábätko vydržím a spravím všetko, len vždy som bola chudá a teraz keď sa vidím a teda to pozoruje už aj okolie, je mi to trošku nepríjemné. Začala som piť žihľavový čaj, tak uvidím 😀

ressankajanka
3. apr 2018

@zaneta7 Úplne ti rozumiem 🙂 Mala som pred kortiko okolo 48 kg a po nich mi začalo okolie vravieť, že vyzerám nejako ženskejšie 😀 Ale najhoršie boli na tom tie líca a keď ma do nich ešte niekto štipol, aspoň viem ako sa cítia deti, ktoré to nemajú radi 😖 Ako dlho už berieš Medrol?

zaneta7
3. apr 2018

@ressankajanka 😀 .... ešte len mesiac, ale mala som 16 mg a teraz beriem 12 mg

ressankajanka
3. apr 2018

@zaneta7 Škoda, že som svoju krabičku už vyhodila, nepamätám koľko som brala, ale myslím, že tiež nejako tak, gynekológ mi neskôr znížil dávku. Snažím sa na to zabudnúť 😀 Nám sa bábo nedarilo napriek tomu, brala som ho skoro rok a potom ho vysadila. Bola som ku koncu už unavená a vôbec som sa nevedela sústrediť, hlavne pri skúškach na výške mi to prekážalo. Predpokladám, že by sa mali pri týchto liekoch dávať nejaké pauzy, no niektorí lekári to nerobia.

ressankajanka
3. apr 2018

V tomto článku sú pekne rozpísané úskalia kortikoliekov:
http://www.stefajir.cz/?q=kortikoidy-nezadouci-...

wanda52
3. apr 2018

@zaneta7 ahoj, ja beriem Medrol od novembra 2017 a teraz som na dávkach 8mg, tiež som pribrala v tvári, čítala som príspevky, že po vysadení sa ti tvár do nejakých 2 mesiacoch znormalizuje, baby tu na mk písali. Tiež by som ho už najradšej vysadila, ale tiež som ochotná vydržať kvôli bábätku. Uvidíš, možno ti zaberie a vysadí ti ho skôr. Mne upravil NK bunky, trochu aj imunitu voči spermiám a trofoblastu, ale nie až tak výrazne, preto mi ho ešte dr. nevysadila..

ressankajanka
3. apr 2018

@wanda52 No ja neviem, už som pomaly polroka po vysadení Medrolu a stále si myslím, že tie líca mám ☹ Už aj homeopatka vravela, že by som mala odpúchať a nič...dokonca teraz bola u mňa sesterka, ktorá ma dlhšie nevidela a vraj aké mám zlaté líčka, to som zrovna počuť nechcela 🙄

zaneta7
3. apr 2018

@wanda52 ahoj, ja som to tiež čítala tu na mk, tak hádam zaberie. Ja mám celulárnu odpoveď voči partnerovým spermiám stredne ťažkého stupňa.

ressankajanka
3. apr 2018

Kočky, veľmi silno vám držím palce, aby sa vám to podarilo čím skôr 😉🍀 Mne každý mesiac gynekológ sledoval ovuláciu, dokonca párkrát pichol injekciu do brucha, aby si plodné dni poistil a my sme sa v dané dni snažili, ale márne ☹ Nechcem vám brať nádej, určite sa to mnohým podarilo, inak by túto liečbu neodporúčali, práve naopak, prajem vám to. No moje telo po roku túto cestu vylúčilo za možnú, nehovoriac, že mi Medrol znížil imunitu a bola som stále chorá, nespomínam na to obdobie dobre. Po vysadení na mňa dokonca spadli potlačené problémy a ledva som to rozdýchala, nebola to pre mňa vhodná liečba, asi sme všetci iní 😉

simik411
3. apr 2018

Baby dostala som odpoved o niektorych z vas ale aj tak sa opytam- vie mi niekto potvrdit prosim vas ci preplaca - DOVERA ivf v cr?? nasla som clanky ale stare nie aktualne moc. jedne pisali ze ano ine ze nie ... :/ dakujem za kazdu odpoved.

lenockalenka
3. apr 2018

@lienocka1988 ahoj, už si začala liečbu s Igampliou? Ako ju znasas?

buba08
3. apr 2018

@lienocka1988 ahoj, prosim ta, ty za igampliu platíš?

sonka_miro
3. apr 2018

Ahojte babenky , chcem absolvovat este imuno, kde odporucate?

catherinah
3. apr 2018

@sonka_miro Nitra alebo presov

hanka7951
3. apr 2018

Koceny, ktore ste boli na kontrolnom odbere u Dzurillovej - je takisto potrebne nebrat lieky 2 tyzdne pred odberom?

wanda52
3. apr 2018

@hanka7951 mne povedala sestrička, že 7 dni pred odberom nebrat lieky typu ibalgin, paralen a podobne...

lucinockalen
3. apr 2018

Ahojte, na 3.5. máme vstupné vyšetrenia aj s konzultáciou do NR, no nedá sa nám isť. Ak máte niekto záujem o tento termín, ideálne na výmenu za iný termín, radi posunieme.