icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

simik411
12. máj 2018

@vivik22 no to je zle toto boze ,nepotesila si ma ... a mate aj genetiku aj histologiu vsetko ok? Lebo neviem pride mi to take az neuveritelne ved o tom brne naozaj kazdy skoro odchadza s bejby dlho som citala hladala vyberala naj car. Vyhralo jednoznacne .. neviem preco je to tak nevedia ani oni ale no neviem.. ja verim ani nevaham zeby to nevyslo. Musi a bodka. Povedal ze sme ten najcastejsi pripad ja mam “len”cykotiny zvysene ze vraj aj s tym by mohlo vyjst bez preliecenia ivf ale te to preliecime a malo by sa hned podarit plus mam vela vajicok vysoke amh (pco)povedal mi dr ze aj pri kratkom protokole rata ze budem mat nejakych 15 vajok co je dobre takze viac vkladov pripadne.. kazdopadne vam velmi drzim prsty aby sa podarilo co najskor alebo sa nasla aspon pricina alebo ina cesta..

vivik22
12. máj 2018

@simik411 ano, vsetko mame ok. Ja mam tiez dobre amh. Mala som 13 vajok z toho 12 oplodnených a po 5tich dnoch 7 jednotkových blastocyst, ale nic sa nechyta. Oni uz ale neriesia preco. Otazka ci tie jednotkove blastocysty su geneticky v poriadku. To jedine sme si vysetrovat zatial nedali, lebo aj tie podla nich "krasne" embrya mozu byt geneticky zle. Aj ja ti drzim palce, urcite sa vam to podari. Zo mna si priklad neber.

simik411
12. máj 2018

@vivik22 je ine ked clovek estelen hlada pricinu ale ked ju najde ako napr my imuno mame problem ale aj pco a troosku zhorseny spmg ale ze je vraj v norme ale nie mega super tak ze na ivf sme idealni nam povedal otevrel. Prirodzene ze skor nie lebo viac zlych veci pospajanych ale umelo ano aj vdaka vysokemu amh.. norma je do do 6 ja 10,7 co je vela ale aj vela vajok.. vtedy clovek uz veri ze vieme kde je chyba preliecime to a podari sa. Ale vas pripad je iny .. mozno ozaj ta genetika embryi to nam vravela tiez dzurilova z repro imuna aby si dame spravit ked nato mame... drzim moc prsty sakra nech motyka vystreli. Podari sa isto raz ,musi bodka.

majinka81
12. máj 2018

@vivik22 Ahoj a pred vkladom si mala vysledky imuna v poriadku?Co si brala?

vivik22
12. máj 2018

@simik411 urcite sa Vam podari. Treba len tomu verit. Vela stastia 🙂

vivik22
12. máj 2018

@majinka81 ano, uplne v poriadku. Brala som Medrol, este stale aj beriem. Velmi rychlo mi zabral a hodnoty sa upravili. Nevysiel vsak ani ET ani KET.

tifinka
12. máj 2018

@vivik22 ahoj...a kde si bola na imuno? tu na SK ci v CZ? ..drzim paste nech to vyde!!

butterfly333
12. máj 2018

Ahojte prosím vás ako dlho sa čaká na objednanie k dzurilovej? P

simik411
12. máj 2018

@butterfly333 rataj plus minus 2-3mes na prvu konzultaciu....

butterfly333
12. máj 2018

@simik411 to až tak dlho? Tak tam v pondelok budem volať. Ďakujem

simik411
12. máj 2018

@butterfly333 dlho veru. Ja som v novembri volala povedala mi ze az april dokoncaaa ale ze no vie najst nieco skor tak februar nas dala.. volaj cim skor ,nemas zaco 🙂

majinka81
12. máj 2018

@tifinka Ahoj to ma mrzi ze nevyslo.Ostatne mate v poriadku?

tifinka
12. máj 2018

@butterfly333 ja som sa objednavala minuly mesiac a dala mi termin na 23.8. :(

tifinka
12. máj 2018

@majinka81 ahoj..ostatne zatial ano..ale este dalsi cyklus skusime stimulaciu ovulky a uvidime ci motyka vystreli

butterfly333
13. máj 2018

@tifinka no to je riadna doba

tinka881
13. máj 2018

@butterfly333 caka sa dlhsie.Tiez si sa na to dala?mna cakaju tento tyzden vysledky.Musis tu sem tam pozerat a mozno nejaka baba zrusi termin.Ja som mala cakat 4 mesiace a zrazu som isla behom mesiaca.Cize to tu sem tam sleduj.Ja som riskla bez vysledkou KET a asi to nevyslo.V piatok test negativny a aj teplota klesla.Cez vikend aom netestovala a ani nemerala BT

topasitta
13. máj 2018

@butterfly333 ja som sa vyse tyzdna nevedela dovolat-dovolenka, obsadene alebo vypnuty telefon. V piatok nam dali termin 25.9.

butterfly333
14. máj 2018

@topasitta no konečne som sa dovolal a termín 27.9 o 7h.

mariannamk
14. máj 2018

@butterfly333 teraz uz davaju terminy na koniec septembra.

butterfly333
14. máj 2018

@mariannamk áno práve som sa tam objednala že 27.9

mariannamk
14. máj 2018

@butterfly333 tie cakacky su voraz dlhsie... 😕

tinka881
14. máj 2018

Baby,vo stvrtok to bude mesiac od vysetrenia.myslite,ze im mozem uz dnes napisat?strasne som zvedava

mariannamk
14. máj 2018

@tinka881 kludne pis, len co sestricka hovorila dnes, tak to moze teraz dlhsie trvat, kym odpovedia.

butterfly333
14. máj 2018

@tinka881 ak sa smiem spýtať koľko ste platili a čo všetko vysetrovali?

butterfly333
14. máj 2018

@mariannamk a čo vám kázal pred vyšetrením tiež u partnera absenciu 4dni výmenný lístok a ja na lačno a tiež výmenný lístok a nebrať žiadne ATB a od bolesti

moschin0
14. máj 2018

@tinka881 doktorka je pn a meskaju im vysledky z labaku, tak sa moc skoro nedockas :(

moschin0
14. máj 2018

@butterfly333 inak ak budes dlho cakat na termin, tak si daj urobit vsetky stery u obvodneho gynekologa, to vacsinou da dr ako doporucenie vo vysledkoch, ci nahodou nemas zhorsene vysledky kvoli naprikladm ureoplazmam a pod a vlastne ona potom caka kym si ty das urobit tie vysledky a az potom ti nasadzuje liecbu, tak mozes cas vyuzit na toto. ale nie iba zakladne ale aj rozsirene testy,... ak teda bude gynekolog ochotny.

tinka881
14. máj 2018

@butterfly333 platili sme 255 eur a robili komplet vysetrenie.Neviem uz co vsetko,ale na vyber nam nedavali.Ci mam alergiu na spermie,embryo,atd.Oni to skumaju ako komplet.mne krv a partner spermie.Ze mozem aj ja tvorit protilatky proti embryu

mariannamk
14. máj 2018

@butterfly333 ano, presne tak. vymenny pre obidvoch. bud od obvodnych, gynekologa, urologa alebo z CAR.

topasitta
14. máj 2018

@butterfly333 ja som im aj mail pisala, a odpisali mi, ze mam volat po 10.00 😁 presne.
Vymenne listky, ja od gyn alebo obvodnej , muz od uro aldbo od obvodnej. Dva tyzdn predtym nebrat ziadne lieky, hlavne od bolesti. Ja na lacno, muz 3-4dni pohl.abstinencia.
Plus zobrat so sebou zdrav.dokumentaciu.
Nevies, ci spermiogramy od nich su podrobnejsie vysetrene oproti car?