icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

simik411
29. máj 2018

@butterfly333 tak skus teda ak vies ze uz tam problem bol
.. my sme zatial riesili len repro imuno tam mi nasli problem rovno dva , ale uz riesime brno o mesiac by som mala zacat stimulovat a potom od dzurilovej medrol preliecit a nasledne vklad..

butterfly333
29. máj 2018

@simik411 myslíš ze by som mala ísť znova na laparoskopiu?

simik411
29. máj 2018

@butterfly333 no ja neviem toto posudit , rad sa s dr.co odporuca , viem ze laparka precisti spriechodni to cele ale neviem ci to je potrebne u teba , nemam taky problem ja tak nemam moc nacitane o tom :/ aj ste riesili ivf ci zatial prirodzene? prepac ak si uz pisala o tom nevidela som..

butterfly333
29. máj 2018

@simik411 ivf neriešime chceme prirodzene. Mam totiž nového priateľa 8mesiacov on je o dosť mladší tak dúfam že sa nám zadari no ja mam za chvíľku 39r tak nechcem dlho čakať

simik411
29. máj 2018

@butterfly333 aha rozumiem, tak len s tymi dr. s porad teda ci by laparka pomohla , vela babam viem ze ano .... ked uz raz pomohlo motyka moze vystrelit aj druhykrat ...

butterfly333
29. máj 2018

@simik411 áno rozmýšľam nad tým že ráno zavolám gyn a objednám sa uvidíme čo mi povie

vranka88
29. máj 2018

@chillybubble
ahoj, ja som mala presne rovnako ako ty MA, ale v jednom roku. Potom nasledovali vyšetrenia genetické - bola som v BA v ZNAP u MUDr. Ondrejcaka, termín mi dali do 1 týždňa, výsledky sú za 4-6 týždňov. Mylsím, že je dobré začať genetikou, lebo oni robia aj vrodené trombofilné stavy, čo ti trošku skráti čakaciu dobu z hematológie, kde sa čaká asi dlhšie. Na hematológii som bola u MUDr. Drakulovej, odporúčam, ona je aj na tieto veci odborníčka. Tak som čakala na termín asi 1 mesiac a 1 mesiac na výsledky. No a najväčší problém, aspoň čakací, je na reprodukčnú imunológiu. V BA nerobia nikde komplet vyšetrenia, ktoré robí napr. Nitra. No a Nitra, ako si už asi aj čítala má veľmi dlhé čakacie doby. Ja som toto vyriešila tak, ale to si musíš dohodnúť s doktorkou,a neviem, či je z toho nadšená, ale ja som si to spravila takto, keďže termínmi vtedy chceli dať o tri mesiace. Všetky vyšetrenia, čo majú aj vypísané na stránke, som si dala spraviť v BA v Medirexe, okrem bunkovej imunity - tú robí iba Nitra. Potom som sa mala s výsledkami ozvať, a teda boli ochotní mi dať skôr termín + mi dorobiť vyšetrenia bunkovej imunity. To mi skrátilo termín asi o mesiac, a to bolo dosť pre mňa. Mne zistili práve iba bunkovú imunitu na spermie, iné som mala všetko OK, ale nie je potvrdené, že to priamo súviselo s mojimi MA. Teraz som tehu, a som zatial v 12 tt, zatial je vsetko ok, mam liecbu z Nitry + preventivnu z hematologie. Tak drzim palce, hadam som daco pomohla 🙂

vranka88
29. máj 2018

@hanka7951
mne začali robiť vyšetrenia - genetiku už po 3 týždňoch po kyrete, hematológiu po 6 týždňoch a aj keď som brala ATB, povedali, že to neskreslilo výsledky. Ja som zabudla spomenúť ATB a už mi spravili odbery, tak že ma opätovne zavolajú, ale vraj nič som zvýšené nemala, tak asi je to individuálne.

vranka88
29. máj 2018

@lenkova5
ahoj, tak dnes mi poslali výsledky a teda nerobili mi kontrolné na náš problém, nič také som už nemala vo výsledkoch. Skôr také všeobecné na trombocyty a pod, a NK bunky. No a ešte musím ísť teda raz na infúziu, a pichať si fraxiparín do 15 týždňa. Takže neviem to porovnať, očividne to už je jedno asi, keď si v tom. Ty sa ako máš?

lenkova5
29. máj 2018

@vranka88 ahojky, velmi sa s tebou tesim, ze si ok a ze vam to vyslo a drzim palce nech to takto aj nadalej pokracuje! fraxik si budem pichat aj ja, kvoli zrazanlivosti.... Ja celkom OK, dalej beriem medrol..12 juna ideme na dalsie kontrolne odbery, tak som zvedava ake budu vysledky....ak sa nic nezmeni, tak jej chcem navrhnut alternativnu liecbu ak mas ty....a ty sa mas ako?

moschin0
29. máj 2018

@vranka88 v ktorom tt sa chodi do nr na kontrolne odbery, prosim ta?

chillybubble
29. máj 2018

@vranka88 dakujem krasne za podrobnu odpoved. Velmi sa tesim, ze cakas babatko, budem na teba mysliet 🙂 Ja idem buduci tyzden na kontrolu k mojmu gyn aj s vysledkami z histologie. Chcem sa s nim dohodnut na dalsom postupe a zacat sa objednavat. S tou genetikou si ma potesila, lebo som sa bala, ze vsetko bude s takymi extremnymi cakackami. K Mudr Drakulovej chcem ist aj ja. No a tu NR skusim. Ale nebudeme dovtedy cakat so snazenim.

hanka7951
29. máj 2018

@butterfly333 myslim ze netreba, ale pri tych dlhych cakacich dobach v NR treba nejako vyuzit cas 🙂

hanka7951
29. máj 2018

@vranka88 genetika a hematka nie je problem..mna len na repre upozornovali ze musim byt min 2 mesiace po kyrete..a gratulujem inac a drzim prsteky nech je vsetko v poriadku 🙂

buba08
29. máj 2018

@vranka88 ahoj,prosim ta, akú mas liečbu z NR? privigen alebo intralipid?kedy si bola na kontrolné odbery? ja 17.5., po týždni som pisala mail,kvôli zhodnoteniu výsledkov,ale zatiaľ mi ich neposlali,vďaka

srdiecko35
30. máj 2018

ahojte, chcem sa vas spytať, že či okrem intralipidov, privigenu a kortikosteroidov..pomaha aj niečo iné na NK bunky? už som vyskúšala všetko....a nepomaha nič...mam za sebou 6 IVF...z toho posledné tri...skúšame aj tieto infúzie a nič...da sa este niečo...iné vyskúšať...toto bolo moje posledné ivf....dakujem...

vranka88
30. máj 2018

@moschin0
neviem, co myslis. kazdy ma asi iny interval podla liecby, mne nedavala podla tyzdna, ale podla dlzky uzivania liecby, takze neviem ti na toto odpovedat.

vranka88
30. máj 2018

@buba08
ahoj, mne davaju privigen. kontrolne odbery mi robili 11.5. a vysledky som mala teraz v pond. vtedy mi povedali ze do 2 tyzdnov budu vysledky, tak este si mozno pockas, ale uvidis, co ti napisu. drzim palce.

vranka88
30. máj 2018

@moschin0
jedine co sa tyka tyzdna viem, ze v 20tt mam prist na kontrolny odber nejakých crp, ci co.... 🙂

lenkova5
30. máj 2018

@jarka95 ahoj, mam rovnaku diagnozu aku ty, specificka celularna odpoved voci partnerovym spermiam stredne tazkeho stupna a beriem medrol od februara.. Po kontrolnych odberoch sa mi hodnoty nezlepsili, tak beriem medrol aj nadalej a o 2 tyzdne ideme opat na odbery. Prosim Ta, tebe medrol nakoniec pomohol a zlepsili sa ti vysledky? dakujem

buba08
30. máj 2018

@vranka88 ahoj, prosim ta, ktoré hodnoty si mala zle, ze ti pichajú privigen? dakujem

jarka95
30. máj 2018

@lenkova5 ahoj nie v krvy sa nic nepohlo tak ze mne medrol nepomohol a dalej mi dala teraz dexamed injekcie....tak uvidim co .....na kazdu z nas nieco ine plati,niekomu to pomoze inej zasa volaco druhe a takto musis vyskusat.....aj my sme len pokusny kralici

zaneta7
31. máj 2018

ahojte baby, chcem sa opýtať, tie čo ste boli na kontrolných odberoch v Nr máte už výsledky? Ja som bola 3.5 🙂

martina177
31. máj 2018

Baby, prosím Vás, tie ktoré ste boli na vyšetrení reprodukčnej imunológie v Nitre. Partnerovi stačí výmenný lístok od obvodného lekára? Dnes bol u urológa ale ten mu povedal že výmenné lístky nedávajú ze to si musí ísť pýtať k obvodnému. Bude mu teda stacit ten od obvodného? Nieže nás kvôli tomu nevysetria.

michellevendero
31. máj 2018

@martina177 ahoj. 11.01.2018 sme boli v NR = pre manžela som vybavila výmenný lístok od obvodného Dr. a ja som mala výmenný lístok od môjho zmluvného gynďa.

lenkova5
31. máj 2018

Baby, mam dolezitu otazku..dnes mi tahali zub a nasadili mi 5 dnove ATB, ktore by so mala dobrat 5.6 a 12.6. Som objednana na kontrolne odbery..myslite, ze tie ATB mi nejako ovplyvnia vysledky? Teta v lekarni mi vravela, ze kludne ich mozem brat, ze mi to vysledky neovplyvni

simik411
31. máj 2018

@lenkova5 no na RI nato upozornoju - a velmi.. ze 2tyzd pred vysetrenim absolutne ziadne ATB ani ibalgin dokonca vobec nic.. mi to pripominala aj sestricka cca mesiac pred vysetrenim.... podla mna to urcite moze ovplynit v krvi nieco...

lenkova5
31. máj 2018

@simik411 dakujem za spravu...par dni dozadu zas nejaka baba pisala, ze im vraveli tyzden..skusala som aj volat do NT, ale nik tam uz nie je..skusim zavolat zajtra 😏

simik411
31. máj 2018

@lenkova5 :/ neviem mne v NR dzurilka dva tyzd vravela teda sestricka jej,, este keby manzel ze skor tie spermosky az tak nemusia ovplynit to co oni tam ich riesia nerobia klasicky spmg ale taky podrobny ze to sa ATB nezmeni morfologia atd , ale u nas vela krvi 9amp az rozne vysetrenia tak asi to moze nejako zasarapatit hm. skus volat no co povie ,,,,

najpyzama
Odpoveď bola odstránená