icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ivka3901
22. mar 2015

@majinka81 super teším sa s tebou aj mne ten hnusný annexin išiel dole na normu po braní inekcií a anopyrinu 🙂 teraz zas riešim meškanie mrchy kedže možme ísť na KET a ešte inekcie mi zmenila na medrol,anopyrin ponechala a ptibudol mi clexan a dúfam,že toto všetko pomože k našemu babätku🙂

majinka81
22. mar 2015

@ivka3901 dakujem a tebe velmi prevelmi držím palce, už ked to máte pod kontrolou to proste musí výjsť!!!
Ja dúfam, že po prednisone mi klesne aj to ostatné.
Potom napíš kedy bude deň D. 🙂

ivka3901
22. mar 2015

@majinka81 jasné OK napíšem mne naordinovala medrol ževraj je lepší ako pršdnison a v čechách s ním majú lepšie skúsenosti chcela som si dať aj intralipidy,ale už toho mám dosť tak neviem čo teraz 😒

majinka81
22. mar 2015

@ivka3901 Ahoj, to neviem, tiež som čítala kadečo, teraz mám pocit, že na nk bunky zaberá niečo iné alebo lepšie ako na cytokíny - doktori asi najprv skúšajú a po kontrole upravia. Neviem každopádne o mesiac píšem zase ako som na tom. Doktorka písala, že je to všetko ojedinelé že na každého to zaberá inak a je super že u mna nk bunky klesli lebo stáva sa, že niekomu to neklesne vôbec, respektíve po dlhšej dobe.
Ja mám intralipid už kúpený,ale mi to odložila. 😉

ivka3901
22. mar 2015

@majinka81 tak tak ako píšeš na každú to zaberá inak ako ked som bola ja u dzurilky na kontrolných výsledkoch tiež jednej kočke nezabral dexamed a mne áno tak bola rada aj ja samozrejme 🙂 mne osobne intralipidy nedoporučila tak neviem teraz ale KET nám odpočučila,že annexin je v norme už len čakám na tú mrchu nejak si dáva načas 😠

lina129
24. mar 2015

@nelly3 @zibi @diska @zuzu1108 @ivka3901caute baby, o chvilu idem na precitanie vysledkov do Imunovitalu k Bergendiovej... je nieco na co sa mam opytat? najviac ma zaujima co povie na tu celiakiu... 😕

zuzu1108
24. mar 2015

@lina129 Ahoj, aj ja idem. na 10:20 ty na ktoru? mozno sa budeme minat 🙂
Napis potom co ti povedala.

zibi
24. mar 2015

@lina129 no to tak tazko povedat ... uvidis podla vysledkov , a potom tu napis co povedala 🙂 drzim palce

zibi
24. mar 2015

@majinka81 podla mna je to tak ze ked ti nezaberie medrol a metypred na cytokyny ank bunky tak davaju prednison - on je liek prvej volby ale ma viac neziaducich ucinkov ako medrol ci metypred preto ho uz prestali dvat ludom ktori ho akutne nepotrebuju...ti co su po transplantaciach , alebo maju tazku reumu ci ine imuno veci tak davaju prednison ale ked mat tieto reprodukne problemy priklanaju sa skor k medrolu si myslim ..aj ked prednison je liek prvej volby vzhladom na ucinnu latku ktora je asi silnejsia tak preto skusaju a niekedy telo zareaguje na zmenu liecby pozitivnejsie.. ked si telo na nieco zvykne nemusi na to reagovat potom uz , preto ta zmena... 🙂

zibi
24. mar 2015

@ivka3901 jej moja uz ti zisiel dole? som dajako ani nepostrehla ked si pisala tesim sa a koko mas? som ti hovorila ze pojde dole super 😵

lina129
24. mar 2015

@zuzu1108 jeej tak to je sranda 🙂 ja mam termin na 11.h 😉 podla mna urcite po tebe... asi sa tam fakt stretneme... tak aj ty potom napis, co ti povedala...

lina129
24. mar 2015

vdaka @zibi potom napisem 😉

zuzu1108
24. mar 2015

@lina129 ja tu este čakam tak sa vidíme minimálne ked pojdem von z ordinácie 😉 .

evadek
24. mar 2015

zajtra idem do Imunovitalu...som zvedava co mi povedia.)

ivka3901
24. mar 2015

@zibi no išiel dobre ažna normu dochtorka sa velmi tešila ,že som tak dobre reagovala na liečbu 🙂 zmenila mi inekcie na medrol anopyrin ponechala a pribudol mi clexan

zibi
24. mar 2015

@ivka3901 super moja ..tak sup na ket 😵 uricte to vyjde 🙂

zibi
24. mar 2015

mozno by stalo za zmienku vyskusat
http://translate.google.sk/translate?hl=sk&sl=e...
N-acetylcysteín (NAC)
& Plodnosť
Diéta a Plodnosť: Oddelenie mýtus od skutočnosti otehotnieť rýchlejšie prirodzene
Tento antioxidant sa predpokladá, že zníženie zápalovej reakcie. Zápal môže ovplyvniť plodnosť v rôznych spôsobom. Napríklad, zápal sliznice maternice znamená, že nie je možné podporovať implantácie a udržiavať zdravé embryo. Žiadne jedlo poskytuje NAC priamo, ale telo je NAC z bielkovín, a vy môžete vziať NAC v podobe doplnenie.

V roku 2008, skupina 80 pacientov s anamnézou rekurentnej nevysvetlené straty tehotenstva boli liečení NAC a kyseliny listovej. V porovnaní s kontrolnou skupinou, ktorej došlo k signifikantne zvýšenú rýchlosť pokračovanie živého tehotenstva do a za 20 týždňov. Výskumníci dospeli k záveru, že NAC je dobre tolerovaná liek, ktorý by mohol byť potenciálne účinnou liečbou u pacientov s nevysvetliteľnú rekurentnou tehotenskou stratou. Tiež štúdie 2007 zistené, že N-acetyl cysteín vyvolané alebo rozšírený ovuláciu u pacientov s PCOS.

Niektorí lekári odporučiť 600 mikrogramov NAC za deň, ale nemali by ste NAC bez konzultácie s lekárom o primeranej dávke.
- See more at: http://translate.googleusercontent.com/translat...

lina129
24. mar 2015

Ahojte baby, tak uz som naspat 🙂 tak ja som celkom spokojna, vraj imunologicky som ok, nenasla nic vynimocne, ani tie mierne zvysene cytokiny v niektorych polozkach nejako neriesila... mam teda len nizky ten vit. D, no a nezdala sa jej ta celiakia, ale vysvetlila mi to, ze to mam len v gene, teda akoby geneticky danu, ale este mi neprepukla, ale ze ona by aj tak vylucila lepok na dobu snazenia o bejby 😒 co ma moc netesi, kedze sa stravujem ako sa da 😒 ale tak asi vydrzim a prisposobim stravovanie...
inak, streli sme sa tam so @zuzu1108 zlata baba 🙂 napis, ako si dopadla... mala si tam nieco?

zibi
24. mar 2015

kedze nie vsetky ste v mojej skupine davam to aj tu
NAC a nidacia embrya, tehotenstvo atd
N-acetyl cysteín
600 mg N-acetylcysteín zvyšuje šanca na tehotenstvo, pokračujúce za posledných 20 týždňov 190%

Tehotenstvo by mohlo byť spojené s stavu oxidačného stresu , ktorý by mohol iniciovať a šíriť kaskádu zmien, ktoré môžu viesť k potratu. Tento proces oxidačného stresu môže byť potlačená antioxidačným účinkom N-acetyl cysteín. Súčasná štúdie bolo vyhodnotiť účinok N-acetyl cysteín terapie u pacientov s diagnózou nevysvetliteľné opakujúce potratu . Skupina pacientov s anamnézou opakovaných nevysvetliteľné potrate boli ošetrené N-acetyl cysteín 0,6g + Kyselina listová 500 ug / deň a v porovnaní s veku zhodou skupine pacientov liečených kyselinou listovou 500 mikrogramov / deň samotného. N-acetyl cysteín + kyselina listová v porovnaní s kyselinou listovou sám spôsobil výrazne zvýšenú mieru pokračovanie živého tehotenstva až do viac ako 20 týždňov (pomer šancí = 2,9). N-acetyl cysteín + kyselina listová bola spojená s výrazným zvýšením take-home dieťa tempom v porovnaní s kyselinou listovou samotným (pomer šancí = 1,98). Záverom možno povedať, N-acetyl cysteín je dobre tolerovaná liek, ktorý by mohol byť potenciálne účinnou liečbou u pacientov s relapsom nevysvetliteľné potratu .
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18983759

N-acetyl cysteín zvyšuje tehotenstva sadzby o 40% a znižuje potrat šance o 60%, v PCOS žien

Pacienti s klomifencitrátem rezistentné PCOS , ktorí podstúpili jednostrannú vaječníkov vŕtanie boli náhodne dostávali buď N-acetyl cysteín 1,2 g / d alebo placebo po dobu 5 dní, počnúc 3. deň cyklu po dobu 12 po sebe idúcich cykloch. Výrazný nárast v oboch ovulácie a tehotenstvo nebolo pozorované v N-acetylcysteín skupine, v porovnaní s placebom [87% oproti 67% (pomer šancí = 1.3) a 77% oproti 57% (odds pomer 1,4), resp]. Okrem toho, potrat ceny boli podstatne nižšie a živé pôrodnosť bola významne vyššia v skupine cysteín N-acetyl [8,7% verzus 23,5% (pomer šancí 0,4) a 67% v porovnaní s 40% (pomer šancí 1,7), respektíve]. Záverom možno povedať, N-acetyl cysteín je nový adjuvantná terapia po laparoskopickej vaječníkov vŕtania pre klomifencitrátem odolné žien sa syndrómom polycystických ovárií syndrómom (PCOS), ktorý by mohol prispieť k zlepšeniu celkovej reprodukčnej výsledok.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20089454

N-acetyl cysteín zvyšuje ovuláciu, progesterónu a hrúbke endometria u PCOS žien

Pacienti mali klomifencitrátem tablety samotné alebo spolu s N-acetyl-cysteínu v dávke 1200 mg / deň perorálne počas 5 dní, počnúc dňom 3 menštruačného cyklu. Výsledky: Ovulácia rýchlosť výrazne zlepšila po pridaní N-acetylcysteín (17,9% oproti 52,1%). Aj keď je počet zrelých folikulov bol viac vo cysteín skupiny N-acetyl (2,1 proti 3,2), rozdiel nebol štatisticky významný. Stredná hodnota hladiny estrogénov v dobe ľudského choriogonadotropínu injekcie, sérové ​​hladiny progesterónu v dňoch 21 až 23 cyklu, a endometria boli výrazne zlepšila v N-acetylcysteín skupiny záver :. N-acetyl cysteín sa ukázali ako efektívne, indukciu ovulácie alebo rozšírenie v polycystických vaječníkov pacientov.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17364286

N-acetyl cysteín zvyšuje rýchlosť ovulácie od 1% do 49% v roku PCOS žien

Pacienti boli náhodne rozdelení do dostávali buď N-acetyl cysteín 1,2 g / d alebo placebo s klomifencitrátem po dobu 5 dní, počnúc dňom 3. cyklu. Výsledky: Kombinácia klomifencitrátem a N-acetylcysteín výrazne zvýšila aj početnosť ovuláciou a tehotenstvo Miera u žien s klomifencitrátem -resistant PCOS (49,3% vs. 1,3% a 21,3% vs. 0%, v tomto poradí). Žiadne prípady hyperstimulačný syndróm boli hlásené v N-acetylcysteín skupiny; dve prípadov potratu boli hlásené (12,5%) Záver (S) :. N-acetyl cysteín ako pomocná látka pre klomifencitrátem bol účinnejší ako placebo klomifencitrátem -resistant pacientov s PCOS . Je to bezpečné a dobre tolerované.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15705376

N-acetyl cysteín neponúka žiadny dodatočný prínos pre Clomid liečbu

Pacienti v študijnej skupine bolo liečených citrátom klomifénu (50 mg tablety) dvakrát za deň a s N-acetyl-cysteínu (1200 mg / deň perorálne) počas 5 dní, počnúc dňom 2. cyklu. Pacienti v kontrolnej skupine boli liečení klomifencitrátem s práškovým cukrom VÝSLEDOK (S) :. Neboli žiadne štatisticky významné rozdiely medzi oboma skupinami v počte folikulov, ktorých veľkosť> 18 mm, priemer estrogén úrovní, sére progesterónu , alebo hrúbka endometria. Tehotenstvo rýchlosť bola porovnateľná v oboch skupinách (22,2% vs. 27%). potrat rýchlosť bola porovnateľná v oboch skupinách (6,7% v študijnej skupine oproti 7,4% v kontrolnej skupine) ZÁVER (S) :. N-acetyl cysteín je neúčinné pri indukcii ovulácie alebo rozšírenie u pacientov s idiopatickou neplodnosť a nemožno odporučiť ako adjuvans k klomifencitrátem u týchto pacientov.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16831439

N-acetyl cysteín nie je výrazne zlepšiť rýchlosť tehotenstva u žien s vonkajším faktorom neplodnosti

Ženy podstupujúce intracytoplazmatická injekcia spermie cyklov kvôli plodnosti a neplodnosti mužov boli náhodne rozdelení do dostávali buď dlhé protokol alebo dlhý protokol Plus N-acetylcysteín. Klinická tehotenstvo bolo primárne výsledok. Miera klinického tehotenstvo bolo nepatrne vyššia v N-acetyl cysteín skupiny (52,6%) než kontroly (47,4%).
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20385511

N-acetyl cysteín chráni tehotenstva z matky zápalu

Materská infekcia alebo zápal môže vyvolať fetálne zápalové reakcie a potenciálne plodu poranenia mozgu. Snažili sme sa zistiť, či profylaktické n-acetylcysteín, známe protizápalové, môže modulovať plodu cytokinové odpovede na materskej lipopolysacharidu (endotoxín injekčne vytvoriť silnú imunitnú odpoveď). N-acetyl cysteín pred injekciou lipopolysacharidu významne znížil plodu IL-6 a IL-1 beta reakciu. Fetálny IL-10 nebol tlmený akejkoľvek liečby N-acetyl cysteín oslabené aj matiek pro- a protizápalových reakcií na lipopolysacharidovou injekcie záver: .. Matku N-acetyl cysteín potlačená na plod a matku zápalové reakcie na materskej lipopolysacharidu injekciu. Tieto výsledky naznačujú, že profylaktické N-acetyl cysteín môže chrániť plod z materskej zápalu .
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19344884

Glutatión peroxidáza je nižšia u žien, ktoré potratila

Červených krviniek a plazma glutatión peroxidázy činnosti žien, ktoré potratili boli výrazne nižšie ako v normálnych tehotenstve a kontrolnej skupiny (n-acetylcysteín je prekurzorom pre glutatión peroxidázy). Nižšia aktivity antioxidačných enzýmov, červených krviniek a plazma glutatión peroxidázy, môže zohrávať dôležitú úlohu v aetrology potratu.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11281462

N-acetyl cysteín znižuje hladinu ortuti v ženu a plod

Mnoho ľudí, a to prostredníctvom konzumácie morských rýb alebo iných antropogénnych zdrojov, sú vystavení úrovniam metylortuti, ktoré sú všeobecne považované za pomerne nízka, ale napriek tomu môžu vytvárať nezvratné poškodenie mozgu, najmä v nenarodených detí. B ecause N-acetyl cysteín je účinný na zvyšovanie metylortuti vylučovanie, pokiaľ je podávaný perorálne alebo intravenózne, môžu znížiť hladinu mozog a plodov metylortuti má minimálne vedľajšie účinky, a sú široko dostupné v klinickom prostredí, by mal byť N-acetyl cysteín vyhodnotená ako Potenciálne antidotum u ľudí.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18197295

N-acetyl cysteín zabraňuje ochorenia srdca v potomstve vyvolané matky nízkym diétou

Matiek s nízkym proteín diéta počas gravidity výrazne zhoršuje oživenie 6 mesiacov staré adult potkana srdca k ischémii myokardu reperfuzním indukovanej zranenia. Podvýživa v priebehu vývoja môže zvýšiť náchylnosť k ischemickej choroby pevný narušením zotavenie z koronárnych príhod. Predchádzajúca liečba N-acetylcysteín zabránila túto poruchu oživenie v materskej low proteínov mužských potomkov a lepšie využitie vo všetkých žien. Veľkosti infarktu myokardu sa nelíšil medzi diétnymi skupinami po ischémie-reperfúziou, ale N-acetyl cysteín predbežné ošetrenie významne znížil stupeň myokardu.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17445339

N-acetyl cysteín pomáha prevencii cukrovky indukovanej vrodené vady a potrat

Našli sme znížil Bcl-2, zvýšená Bax a štiepi kaspázy 3 bielkovín v embryách z diabetických potkanov. Navyše sme zistili, zvýšená aktivácia kaspázy 3 v bunkách z embryí predtým vystavené diabetes připodobněných prostredia (in vivo, in vitro), v porovnaní s bunkami z kontrolných embryí, ktorá bola normalizovaná doplnenie N-acetylcysteínu alebo apoptózy inhibítora. Navyše sme zistili, zvýšenú dysmorphogenesis v embryí vystavených diabetickej prostredia in vivo a in vitro. Expozícia na diabetickej prostredie počas organogenézy zvyšuje apoptózu v embryonálnych bunkách a dysmorphogenesis embryí. Zvýšená proapoptotický sadzby môžu mať úlohu v diabetickej embryopatia indukciou narušený embryonálne zrenia, zvýšené sadzby resorpcie a vrodené vady .
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17034987

Pričom N-acetyl cysteín pred infekciou chráni plod; N-acetyl cysteín po nástupe bolí

Súčasná štúdia skúmala účinky N-acetyl cysteín na lipopolysacharid vstrekovanie vyvolané injekciou (vytvára rovnaký zápalový účinok infekcie) vnútromaternicové smrť plodu a vnútromaternicový obmedzenie rastu. Výsledky ukázali, že predbežné ošetrenie s N-acetyl-cysteínu významne zmierniť LPS-indukovanej fetálna mortalita a reverzné lipopolysacharid vstrekovacie indukovanej rast a vývoj kostry retardáciu. Na rozdiel od predbežného spracovania, ak sú podávané po lipopolysacharid injekcii, N-acetyl-cysteín sa nechráni pred lipopolysacharid injekcie-indukovanej vnútromaternicové úmrtie plodu a intrauterinnej rastovej retardácie a v skutočnosti zhoršuje lipopolysacharid vstrekovanie indukovanej predčasného pôrodu. Predbežná s N-acetylcysteín zlepšuje prežitie plodu a obracia lipopolysacharidovou vstrekovanie indukovanej rastu plodu a vývoj kostry retardáciu, zatiaľ čo dodatočné ošetrenie s N-acetylcysteín zhoršuje lipopolysacharidu injekcie vyvolané predčasného pôrodu.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16162852

N-acetyl cysteín pomáha chrániť placentou z vysokej hladiny homocysteínu

Hyperhomocystinemia je trombofilnej stav súvisiaci s placentárnou dysfunkcie. Homocysteín -thiolactone indukované na koncentrácii závislé zvýšenie celkovej bunkovej smrti a smrti apoptózou, v porovnaní s kontrolou. Vitamín C je zmierniť apoptózu v cytotrophoblasts, zatiaľ čo N-acetylcysteín zlepšil bunkovú smrť v syncytiotrophoblasts Záver .: homocysteín -thiolactone zvyšuje apoptózu v kultivovaných ľudských trofoblastu, a účinok môže byť obmedzená antioxidanty.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15343238

N-acetyl cysteín znižuje výskyt vrodených vád spôsobených matky požívaním alkoholu

V tejto štúdii, hypotézu, že súčasné podávanie N-acetyl cysteín a etanolu pomocou tekutého stravy v dňoch 7 a 8 tehotenstvo u myší by znížilo etanolu je teratogénne účinky bola testovaná. Hoci nižšia dávka N-acetylcysteín (300 mg / kg) viedlo k zníženiu výskytu očných vád v ľavej i pravej oko, tento pokles nebol štatisticky významný. Avšak, zdvojnásobenie koncentrácie N-acetylcysteín urobil získa významnú zmenu; v porovnaní so skupinou liečenou samotným etanolom, výskyt očných abnormalít bola znížená o 22%. Tieto výsledky ukazujú potenciál perorálne podanej zlúčeniny s preukázanou klinickú účinnosť na zníženie etanolu teratogénne účinky a podporujú predpoklad, že oxidačné poškodenie zohráva dôležitú úlohu v mechanický plodu poruchách alkohol spektra.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21112471

1000 mg N-acetyl cysteín na kilogram telesnej hmotnosti za deň spôsobuje neplodnosť

Toxické účinky iv podaní N-acetyl-cysteín, súčasť parenterálnej výživy riešenie, na plodnosť a embryonálneho vývoja boli skúmané u samcov a samíc potkanov v dávkach 100, 300 a 1000 mg kg-1 deň-1. Neplodnosť bola pozorovaná u žien vo 1000 mg / kg (skupina zodpovedá 54000 mg / deň za 120 libier ženy) počas celého obdobia pred rokom párenia do embryogenézy. Žiadny účinok N-acetyl-cysteínu na reprodukčné schopnosti potkaních samcov bolo pozorované.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12620935

N-acetyl cysteín nebude spôsobovať vrodené vady u potkanov alebo králikov

S ohľadom na reprodukčné a vývojové toxicity perorálne podávaného N-acetyl-cysteín, Bonanomi a Gazzanigy
uvádzajú, že neboli pozorované žiadne účinky na samčiu Štúdie fertility u potkanov v denných dávkach 250-1000 mg / kg, v štúdii potkania teratogenitu pri denných dávkach 500-2000 mg / kg, v králičie teratogenitu pri denných dávkach 250 1000 mg / kg, a v potkania peri- a postnatálne štúdie v denných dávkach 250 až 1000 mg / kg. Johnston a kol. tiež hlásené, že orálne podanie v dávke 500 mg / kg / deň od
Gestačný Day (GD) 6 GD16 nepreukázali žiadne teratogénne účinky u králikov. Tak, viaceré štúdie skúmala reprodukčnej a vývojovej toxicity perorálne podávaného N-acetyl-cysteín.
http://www.biolreprod.org/content/69/1/242.full...

1,8 g N-acetyl cysteín zlepšuje inzulínovú rezistenciu a znižuje testosterón v PCOS subjektov

Pacienti boli liečení po dobu 5-6 týždňov N-acetyl-cysteínu v dávke 1,8 g / deň perorálne. Dávka 3 g / deň bol ľubovoľne vybraný pre masívne obéznych jedincov. Šesť z 31 obéznych pacientov s PCOS bolo liečených placebom a slúžil ako kontrola. lačno, nalačno hladinu inzulínu a glukózy plocha pod krivkou sa po liečbe bez zmeny. Inzulín plocha pod krivkou po orálneho glukózového tolerančného testu bola významne znížená, a periférne citlivosti na inzulín zvýšiť po N-acetyl cysteín podávanie, vzhľadom k tomu, pečeňovej extrakcie inzulínu nebola ovplyvnená. Cysteín Liečba N-acetyl vyvolal výrazný pokles testosterónu úrovniach a vo voľných androgénov hodnoty indexu. V analýze pacientov podľa ich insulinemic odpovede na ústne testu glukózovej tolerancie, normoinsulinemic subjektov a pacientov liečených placebom nepreukázalo žiadne zmeny vyššie uvedených parametrov, zatiaľ čo významné zlepšenie bolo pozorované u hyperinsulinemic subjektov ZÁVER (S) :. N-acetylcysteín môže byť nová liečba pre zlepšenie cirkulujúce hladiny inzulínu a citlivosť k inzulínu u hyperinsulinemic pacientov so syndrómom polycystických ovárií .
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12057717

zibi
24. mar 2015

@lina129 a mierne zvysene cytokyny ktore? lebo oni su tiez dolezite a mozu byt toxicke pre embryo .. 😖

zuzu1108
24. mar 2015

@lina129 Ahoj 🙂 . Som rada, ze sme sa stretli aj ked len na minutku 🙂 .
To je super ze mas vsetko v poriadku, aj mne povedala ze mam vsetko v poriadku az na tu znizenu imunitu ale to viem a na to beriem liecbu,len si musim injekcie pichat uz kazdy tyzden a nie kazde dva ako do teraz.
No to stravovanie budes mat trosku zlozitejsie, kedze uz skoro vo vsetkom je uz teraz muka 😒 . Tak budes studovat zlozenia potravin. A Chlieb sa da upiect aj doma dobry bezlepkovy 😉 .
A teraz mas aky plan dalej?

lina129
24. mar 2015

@zibi no asi v dvoch ci v troch parametroch Intracelularne cytokiny mam zvysene mierne nad referencny ramec, ale fakt len mierne... neviem, ci to je podstatny parameter 😕 bola som zvedava co ona na to, ale nijak to neriesila, ani nekomentovala... 😖 ze vsetko mam ok povedala... riesila len ten vit. D mam deficit, lebo mam 17 a tu celiakiu sme riesili... a to je vsetko...

zuzu1108
24. mar 2015

@zibi Takze je dobre brat napr Solmucol? A to neuskodi ked sa berie len tak?

lina129
24. mar 2015

@zuzu1108 aj ja som rada 😉 no uz som bola nervozna, ze idem na rad 😀
Ja som cakala na tieto vysledky hlavne... inak nic ine som si nedavala robit, ani genetiku ani hematologiu... este nad tym uvazujem... mam za sebou 3 neuspesne IUI... pricinu nenasli ☹ a uz pojdem asi na IVF... zatial som chodila do Gyn-fiv ale po tych neuspechoch ideme do Brna 🙂 a vy?

zibi
24. mar 2015

@zuzu1108 no moja som pozerala na zlozenie
tako obsahuje ten NAC a xylitolum to je sladidlo ..tak neviem
ja ale rozmyslam ze si zo Swansonu objednam
ale za pokus to stoji aspon vyskusat .. par dni pocas plodnych dni a 5 dni po plodnych a uvidis 🙂

zibi
24. mar 2015

@zuzu1108 ako si dopadla? mas vysledky?

zibi
24. mar 2015

@lina129 no neviem moja ked len trochu tak to mozno nevadi ...a mas to IL ci TNF ?

zuzu1108
24. mar 2015

@zibi a pri ivfku? Nema to zmysel? Lebo som citala niekde ze ak su hlieny v tele aj v maternici môžu byt.
Dopadla som u nej dobre tuk tuk len ta oslabená imunita to si dalej picham imunoglobuliny ale teraz mam 1x týždenne ale to mi aj Malickova napisala este pri prvom vyšetreni. Ze potom pri kete pichat raz týždenne.
Este cakam na vysledky z diabetilogie to mam vo stvrtok ci tam nebude nieco ked sa to amh zdvihlo az na 9.
A swanson ma aj NAC??

zuzu1108
24. mar 2015

@lina129 verim ze si bola nervózna. Aj ja som bola neskutocne co mi tam vyjde. Brno je dobrá voľba a aj keby ste isli ako samoplatci tak vas vyjde lacnejsie ako gyn fiv. A spermiogram mate dobry?
Genetiku, sme si my robit nedávali. Len karyotip a muzovi robili aberaciu chromozomu Y ak to dobre píšem a mame to ok.Nic za to nedáš ak pojdete na genetiku, ken sa caka asi 6-8 t na vysledky. Hematologiu by som si urcite dala urobiť. Ja nemam na hematologii zistené nic ale budem preventivne brat anopirin aj clexane.

zibi
24. mar 2015

@zuzu1108 ano oni maju tiez nac a praveze je to dobre podla mna aj pri ivf a nidacii .. si precitaj clanok co som dala vyssie o tom