Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Baby , čo máte bunkovú imunitu voči partnerovým spermiám, nevešajte hlavu ...mne práve prišli výsledky a z ťažkého stupňa mám už len ľahký stupeň. Na imunológiu chodím od 09/2017 začínala som s medrolom a teraz pichám imunoglobulínove injekcie.
Ahojte, mam zistenu specificku reakciu na partnerove spermie stredne tazkeho stupna. beriem Medrol uz od novembra, najprv viac, teraz uz len od februara 2*4mg rano. Zial, nepodarilo sa otehotniet - ani prirodzene, ani IUI ani IVF. Ako sa to riesi, ked liecba trva uz polroka, ale vysledok ziaden? Je prestavka v brani Medrolu a potom sa zacina nanovo podla odberov? Neviete? Chodim do Nitryk Dzurillovej, ale ta neodpoveda.
@lienocka1988 ahoj, ja tiež picham imunoglobuliny. A za ako dlho ti teraz prišli výsledky po kontrolných odberoch? Ja čakám už druhý týždeň.
@monka_brumka ahoj, ja som podobny pripad. Beriem Medrol tiez od Novembra na bunkovu imunitu (tromfoblast a spermie). Tiez sa mi nepodarilo otehotniet. Este idem skusit tento mesiac KET. Ak sa nepodari musim uz koncom Juna vysadit Medrol. Lekarka vraj posle schemu ked dam vediet ako dopadol vklad. Potom mozes ist vraj najskôr po 6 tyzdnoch na kontrolny odber po uplnom vysadeni Medrolu. Vraj sa ta imunita vie niekedy aj sama upravit a liecbu uz nebudes potrebovat. Mne napisala, ze ak by bolo liecbu treba po kontrolnom odbere zvazi nieco ine ako Medrol kedze som neotehotnela. Dufam som ti aspon trochu pomohla.
@vivik22 ano pomohla, dakujem..kde chodis na imunologiu? my zial KET nemozme, lebo nemam nic zamrazene...a to mozem len tak zo dna na den vysadit?
@monka_brumka chodim do Nitry. Nie, to sa nesmie vysadit zo dna na den. Na to ti poslu schemu na vysadenie. Keby to vysadis takto naraz mohla by si si tym ublizit.
@vivik22 dakujem ti velmi pekne za info..cize poslu mi schemu bez odberu a odber nasledne za 6 tyzdniv od vysadenia?inak kazdy ten odber 100 euro☹
@monka_brumka no najlepsie ak pockas, aby ti lekarka odpisala. Povie ti ci mas medrol vysadit alebo nie. Bude sa ta asi pytat ci planujes vklad, ak nie tak ti posle schemu vysadenia. Skus tam mozno zajtra aj zavolat. V utorok by tam mala byt sestricka a ona vie tiez potom s lekarkou vela veci skonzultovat a zavola ti spat.
@vivik22 dakujem za info!!
@aaangelll ahoj, prišli mi na 8deň. Totiž ja som im písala, kvôli KETu, lebo som ho mala plánovaný 2 týždne po odberoch. Takže som bola milo prekvapená 🙂
@monka_brumka Ahoj, čítam že si na tom rovnako ako ja. Ja od decembra beriem medrol, (celulárna odpoveď voči spermiám) KET bol neúspešný, zamrazené už nemáme nič. Písala som Dzurillovej čo s liečbou. Tak som zvedavá čo napíše. Keby sa Ti ozvala bolo by fajn ak by si napísala čo ti povedala.... 🙂 pekný dník prajem
@lulululienka nakoniec som jej volala, ako mi poradila @vivik22 . brala som rano 2 krat 4 mg, teraz po 5tich dnoch znizovat davky - 4+2 mg, 2+2 mg, 2 mg a staci, coze do 15 dni hotovo...a mam sa ozvat az budem chciet nieco riesit dalej...to neviem presne co znamena, neviem kolko ma byt ta prestavka, zatial mi neodpisala na toto
Ahojte, je tu niekto kto uzival Medrol, nepodarilo sa mu otehotniet, tak ho vysadil a dalsi kontrolny odber (bez Medrolu) ukazal, ze je imunita uz v poriadku a Medrol nie je nutne opat nasadit. Vraj sa to tak niekedy stava.
mne este napisali, ze minimalna prestavka je 8 tyzdnov po polrocnom uzivani..
@vivik22 kiez by 🙂
Ahojte,tak uz mam vysledky z kontrolnych odberov z repro-NR.Boli sme 7.6. a dnes mi prisli.Tesim sa lebo vsetko o.k.bez dalsej kontroly a sledovania v ich ambulancii.Konecne sa mozme posunut dalej od oktobra 2017.
@monka_brumka Ahoj, mne presne rovnako napísala, že treba vysadzovať Medrol. Kontrola cca 8 týždňov pred vkladom avšak nie skôr ako 6 týždňov po vysadení Medrolu. Čiže ak pôjdeme na ďalšie IVF, nie skôr ako 10/2018
@lulululienka @monka_brumka baby, vam tiez tak z toho medrolu vypadavaju vlasy a zhorsila sa ich kvalita? Ja mam pocit, ze mam uz vlasy strasne riedke a ako chemlon. Dufam, ze sa to vrati do pôvodného stavu.
@vivik22 Mne teda vlasy dosť padajú...a aj "fúziky" 😂😂😂 mi narástli .... hrozné 😂🙈 ešteže existujú tie depilačné pásiky .... vraj vypadávanie vlasov sa zhorší po vysadení Medrolu. Tak dúfam, že mi na hlave ostane aspoň niečo.... Čo sa kvality týka, myslím že bez zmeny...
@lulululienka po vysadeni sa to este zhorsi? Ach, nestras 😨 ved ja mam pocit, ze horsie to byt uz ani nemoze. A upravi sa to potom? Nezaberaju na to nejake vyzivove doplnky?
@vivik22 To som len čítala, tu na MK baby písali....ja som akurát dnes začala vysadzovať tak neviem z vlastnej skúsenosti. Ale mne aj po IVF začali viac vypadávať :( ešte chvíľu a budem holohlavá a fúzatá- ako stará Berta 😂😉
@lulululienka ja som zacala vcera cize sme na tom rovnako. Veru ja tiez tak, holohlava a fuzata...😂
@vivik22 ja som po ivf aktualne, a musela som sa ostrihat..vlasy presne jak pises, cisty chemlon..no a veru fuziky mam tiez, cca od januara..je to dost neprijemne, ale zatial to neriesim..muz mi taktne hovori, ze nic nevidi 🙂 ale ja vidim aj na bokoch brady ochlpenie ☹ uvidime po vysadeni...tak vam poviem, momentalne som v stave, ze mam vsetkeho tak akurat dost..
@monka_brumka ako by si mi z duse hovorila. Aj ja mam toho uz plne zuby, citim sa zle, neverila by som co to dokaze s telom spravit. Konecne vysadzam medrol a normalne sa na to obdobie tesim, konecne bez liekov. Mozno aj potom pride to po com vsetky tuzime, ked bude aj telo spokojne.
@lenkova5 ahoj tak uz mi poslali vysledky 🙂 stredne tazky stupen sa mi upravil na lahky takze nam uz odporuca sa zacat snazit..inac medrol mam brat tak ako doteraz 4mg rano..v pripade tehu sa ozvat inac kontrola o 4 mesiace..tak sa tak pol na pol tesim 🙂 som myslela ze sa toho medrolu uz zbavim :D drzim prsty nech sa aj tebe vysledky zlepsia, daj potom vediet ako si dopadla 🙂

@adkaaa ahoj a vie sa aj prečo neordinuje?