icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

mirka1478
1. aug 2018

@blunka tiez som zacala mat krce v nohach z tych liekov z nicoho nic.

simik411
1. aug 2018

@dominika1004 ahoj no 2tyzden hlavne ziadny ibalgin,ibuprofen od bolesti na hlavu atd. to nesmies no 🙂

dominika1004
Autor odpoveď zmazal
simik411
1. aug 2018

@dominika1004 jednej babe raz to tu pisala ze sestricka povedala ze take ATB su vraj lepsie ze tie sa do 3dni z tela vyplavia, ale taky ibalgin ze vie ovplynit vysledky.. ale taketo nieco nwm ale myslim zeby to malo byt ok ked na hlieny len neviem musis sa asi opytat setricky ona ti povie..od pondelka robia uz...ak si v nr teda.

wanda52
1. aug 2018

@mirka1478 ja mávam tiež kŕče v nohách, dávam si preventívne magnézko a horčík, ale ten nie každý deň.. dobré je jesť aj banány

tifinka
1. aug 2018

@dominika1004 ahoj..mne v NR povedali ze 7 dni pred žiadne lieky.

mirka1478
1. aug 2018

@dominika1004 to ti neviem povedat.

semisa
3. aug 2018

@wanda52 magnezium a horcik je to iste ... len je to synonymum

wanda52
3. aug 2018

@semisa prepáč, pomýlila som sa, nie horčík ale draslík 🙂

alaza
3. aug 2018

Ahojte zistili niektorej z Vás v NR, že si vytvárate protilátky proti plodu? Aká nasledovala potom liečba/lieky a kolko sa čaká na výsledky z týchto testov? Ďakujem.

vivik22
3. aug 2018

@alaza ahoj, mne zistili ze vytvaram protilatky voci embryu. Nasledovala liecba Medrolom, ktory zabral po 8 tyzdnoch uzivania. Bohuzial sa mi ani tak nepodarilo otehotniet. Vela divcatam sa to ale uz potom podarilo. Na vysledky som cakala cca 3 tyzdne.

vivik22
3. aug 2018

@alaza este ma napadlo, ze ja som ani nemala protilatky, ale aktivovanu bunkovu imunitu voci embryu. Neviem ci teda myslime to iste.

alaza
3. aug 2018

Neviete náhodou, ked už mam porobené nejaké testy z CAR musím tam u nich v Nitre podstupovať tieto vyšetrenia duplicitne a platiť za to? Neviete?

mirka1478
3. aug 2018

@alaza tam toho nieje vela co ti urobia inde,

majinka81
3. aug 2018

@vivik22 ahoj aky je medzi tym rozdiel?Protilatky voci embryu alebo plodu?Su to dva parametre?

majinka81
3. aug 2018

@alaza Co presne ti zistili?

alaza
3. aug 2018

@majinka81, @mirka1478
no ja už mám praveže porobené všetko v mojom CAR, ide mi len o jedno jedine vyšetrenie ktoré robia len v NR. Tak som chcela vedieť či musím aj u nich podstúpiť cely ten kolotoč vyšetrení. Ja aj manžel. Inak sme uplne zdravý a nemáme absolútne žiadny zdravotný problém

simik411
3. aug 2018

@alaza no to je biznis vies.. oni povedia ze musis ako celok u nich.. tam robia aj vselico ine celiakia napr alergie hormony.. aby si to mohli obhajovat ze zaco platis tyhc 250e tu palku nehoraznu.... skus zavolat od pond uz robia teraz maju D ze ked potrebujes len jednu vec ci ti to spravia ale neviem moc tomu neverim, im to je jedno hlavne ze dostanu prachy.. :/

vivik22
3. aug 2018

@majinka81 nie skor som myslela protilatky a bunkova imunita. Ale je to v tomto pripade akoby to iste.

tifinka
3. aug 2018

@alaza ahoj. ja ked som sa v NR objednavala tak som vravela ze uz mam porobene nejake testy na repro imuno a tak a sestricka si stale dokola isla svoje ze oni si to musia aj tak porobit vsetko..a ze bude nas to stat 255€ ..cize presne, je to vsetko len biznis ☹

tifinka
3. aug 2018

dievcata prosim vas ako sa na repro imuno testoch oznacuje bunkova imunita? akou skratkou?

vivik22
3. aug 2018

@tifinka MIF

lucinockalen
3. aug 2018

Ahojte, rada vymením termín na vstupné vyšetrenie do NR - utorok 7.8. Chytil ma menší zápal mechúra, čo predpokladám, že znamená, že mi vyšetrenia neurobia... a telefón mi v NR nebrali, aby som sa s nimi poradila.

majinka81
3. aug 2018

@alaza Ahoj zavisi co vsetko mas.Netrufam si tvrdit co je najdolezitejsie.Ja som mala zle NK bunky a cytokiny a bol problem.Co ti presne chyba?.Daj im skontrolovat co mas a mozno iba poradia co treba doplnit.Ale osobne ja si myslim ze ked je cca 80%imunita ok ze co by tam niekde vyskocilo.Vsetko so vsetkym suvisi.

lenkova5
5. aug 2018

Ahojte baby... Tie, co ste brali imunoglobuliny napr. Igamplia, mali ste bolesti klbov a svalov a pocit zavodnenia? 5 mesiacov som brala medrol a nemala som ziadne neziadace ucinky, ale kedze nezabral tak som presla na imunoglobulin, ktory beriem 3 tyzden a mam bolesti takmer celeho tela ktore nastupia den po injekcii a trvaju cca 4 dni.. Dakujem za info

aaangelll
5. aug 2018

@lenkova5 ahoj, bolesti kĺbov som pociťovala po vysadení Medrolu. Pri aplikácii Igamplie mávam najmä večer pocit akoby na mňa "išla " chrípka - bolesti svalov a zimnica. Na druhý deň sa cítim už lepšie, len vtedy zase cítim kríže, neviem či to ale nesúvisí s miestom vpichu.

lienocka1988
6. aug 2018

@lenkova5 fuuuha ja som bolesti klbov pociťovala pri medrole. Pri Igamplii mi nič nieje a to mám už 19 injekciu za sebou.

wingsseven
6. aug 2018

Ahojte baby, ako ste vysádzali medrol? Mám 8mg deene. Akú schému Vám dali? Dakujem

lenkova5
6. aug 2018

@lienocka1988 a ja to mam presne opacne ☺️ preco az 19? Ak sa mozem opytat

lienocka1988
7. aug 2018

@lenkova5 Lebo minimum je 8injekcií potom som išla na kontrolne vyšetrenie a výsledky boli super. Odporúčala nám dr. vklad, lenže mala som cystu tak vklad sa nekonal a na ďalší cyklus my odsávali tu cystu tak sa vklad znova nekonal až potom som mohla ísť. Vklad bol úspešný a igampliuu pichám do akcie srdca a potom zase na kontrolu do NR. Takže to vyšla dobra pálka zatiaľ....ale stálo to za to.