icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

katka17044
17. aug 2018

@simik411 ano ja uz ani neviem ako ten cas ušiel... ale šialene to všetko utieklo.. pamatám si ako som sem na zaciatku chodila a boli tu dievcata ktore to tiež riesili uz roky presne tak isto som to vnimala... a bum uz som v tom aj ja.... proste pokus omyl a tak dokoliecka a vzdy ma nieco pohne skusit to znova prislo vzdy nieco nove co som objavila co moze byt pricina neuspechu a myslela som, ze to bolo preto a tak som znova isla do toho no a nic... :( a aj roky mi utiekli a uz moc neverim... genetiku mame obaja v poriadku no embryjka neboli v poriadku tak nechapem... ci mi vybrali vcas vajicka a neboli este take ako maju byt ci manzelovi dobre neprecistili spermie neviem... ale povedala som si ze to este posledny krat skusime a ked nic tak to asi tak má byt uz nic nenarobim. V centrach to riesime 8 rokov. 3 ivf tu na sk potom 2 v Brne potom 2 opat tu na Sk v inom centre a teraz opat Brno. Ale samotnych vkladov bolo nespocetne to nemam ani zratane, lebo bolo vzdy nejak 9 embryjok tak aj ket

simik411
17. aug 2018

@katka17044 to mi je moc luto boze :(((( ked tolko pokusov a stale nic jedno jedine .... najviac drzim prsty nech ti daju vsetko mozne tie intralipidy ci co ja nwm asi ste mali vsetko uz ale musi sa najst problem ved.. ked ste obaja ok genetika tak akoto ze plody nie su :/ joj.... treba verit... jedine to ostava

katka17044
17. aug 2018

@simik411 Ja som s nim bola velmi spokojna urcite je super snazil sa naozaj velmi... len tym ze v gynfive sme stratili 3 platene pokusy tak sme si povedali ze uz inde po neuspechu neostaneme tak dlho... V Brne u Otevrela bolo velmi dobre aj mailom vzdy odpovedal fakt nemam sa na co stazovat akurat tam sme davali uz aj tu genetiku embryjok a neboli vhodne na vklad lebo neboli zlucitelne so zivotom chybal in chromozom tak sme to takto 2 krat u nich skusili a teda bohuzial dva krat to iste 2 embryjka ktore neboli vhodne na vklad. Potom sa mi uz nechcelo chodit do Brna tak sme to skusili v Iscare no a tam cele zle :( no a teraz opat Brno, ale teda skusime zase zmenu ten Helios a uvidíme. Presne je to už len o tom šťastí...

simik411
17. aug 2018

@katka17044 no mohli ste podla mna tam ostat chapem je to dlho a cestovat a dalej ale myslim ze tam by vam on vedel pomoct ozaj vyzera ze vie co hovori a ludsky je riadne taky nechce zle . ja som mala v GF len 3x iui v NR ale.. no to teda bolo. to som aj ja mohla robit tam kludne aj konzultacie aj iui aj setko. amaterizmus prvej triedy. nikdy viac.. nemaju sajnu kazdej to iste,, HP, hyfosy, iui iui iui a ivf teda kokos ziadne nic ani preco co kde ako.. fuj.. len prachy no, hned som sla do Brna a verim ze neolutujem..

katka17044
17. aug 2018

@simik411 si zlata moc dakujem... tiez nechapem preco genetika v poriadku a embryjka boli zle...n iekedy sa mi rozum zastavuje.

majinka81
17. aug 2018

@simik411 Nk bunky a cytokiny.Medrol 6 tyzdnov a potom prednison do 5 mesiaca.Skor mam pocit ze prednison ma dobre odvapnil a po mwdrole ma boleli kolena velmi.Po porode sa to da vsetko do poriadku.

simik411
17. aug 2018

@majinka81 fiha aj nk aj cytokiny.. taak ja verim ze ked "len"trosku zvysene cytokiny ze to ivf po nom bude uspesne... dakujem za spravicku ..aj sa chystate pre druhe bejby k slecne ? 🙂

elenkaba
17. aug 2018

@simik411 ja si tiez velmi chvalim dr.Otevrela. ja som mala mierne vyssie cytokiny, najprv mi nasadili Subcuviu ale ta vobec nezabrala, zabral az Medrol. Na zaciatku som brala 16mg a potom postupne znizovala. Kedze som mala 3 potraty a vzdy mi trvalo dlho otehotniet, tak som preventivne mala aj fraxiparin aj ked hemato bolo ok. A otevrel mi dal aj intralipidy preventivne. Az v tejto kombinacii to vyslo. Drzim palce

simik411
17. aug 2018

@elenkaba waw baby tesim aj za medrol aj otevrela musi to vyjst aj naam :D tie intralipy si asi sama vypytam tiez pred vkladom nech mame istotu!! super den ste mi spravili... dakujeem.. aj ja len mierne vyssie cytokiny tiez mam 2tyzd 16mg potom mesiac 12mg a potom 2tyzd 8mg ..

elenkaba
17. aug 2018

@katka17044 tak by som asi skusila darovane embrya alebo vajicka, preventivne nasadeny Fraxiparin, Medrol a eventualne intralipidy. Mne dr.na hematke vravela, ze pri viacnasob.neuspesnych pokusoch alebo potratoch preventivne davaju Fraxi, ze predsa len uplne nie vsetky veci sa daju vysetrit alebo sa o niektoryvh este nevie...podobne ako s reprodukc.imunol. my sme boli rozhodnuti, ze ideme do hocicoho kludne aj do darovanych vajicok a skusime vela pokusov, lebo sme si zivot bez dietata predstavit nevedeli...

elenkaba
17. aug 2018

@simik411 ja som mala medrol 16mg na 6az 7tyzdnov do vkkadu, po vklade 8mg a potom v tehu az do 15tt. Tiez preventivne nasadeny Fraxiparin a anopyrin a intralipidy viacero infúzii. A este kys.listovu a inofolic. Nám až táto kombinácia alebo teda nieco z toho zabralo. Takže držím palce!!!!!

simik411
17. aug 2018

@elenkaba no dost toho uvidime ci bude treba aj ine okrem medrolu, kys listovu jem dlho, infolic uz nemam ale pila som kupim teraz zas a intralipy vypytam si od otevrela sama nevravel mi o nich nic.. a musi vyjst hehe.. dik za infoo

elenkaba
17. aug 2018

@simik411 aj ja som si intralipidy pytala sama🙂 neboj, bude to dobre!

simik411
17. aug 2018

@elenkaba dakujem moc 🍀🙏

kvietok_cs
17. aug 2018

Ja som s medrolom nemala ziadne problemy...nemal na mna ziadny ucinok..ani po zdravotnej stranke, ze by som bola chora alebo co, ani som nepribrala...praveze som z neho schudla, ani klby alebo svaly ma neboleli..na druhej strane nepohlo to ani s tymi protilatkami k lepsiemu...mozno mi mali dat davku ako na kona 😁. Mozno je to naozaj len ta psychika, cim viac zena nad tym rozmysla, tym je to horsie

katka17044
17. aug 2018

@elenkaba ano uz nam aj tie darovane spominali... len sa toho este bojim
a tie intralipidy to je co prosim presne?

lenkova5
17. aug 2018

@kvietok_cs chodim do Nitry a injekcie mi picha vseobecny lekar v BA.. Tym ze to je do svalu a vpich musi byt pomalinky, tak sama by som si na to netrufla

elenkaba
17. aug 2018

@katka17044 ja by som do darovanych kludne sla, nemam s tym ziadny moralny problem. Intralipidy su tukove infuzie, kt.ponahaju najma pri vysokych NK bunkach a protilatkach. V brne ich casto davaju. Tu na SK imunologovia odporucaju iba v spec.pripadoch.Tazko povedat, ale zufaly skusi hocico...

katka17044
18. aug 2018

@elenkaba dakujem pekne za info. Budem musiet povedat doktorovi.

butterfly333
19. aug 2018

Baby mám takú otázku z akého dôvodu ste riešili reprodukčnu imuno? Je to správny krok? Mňa to čaká 27.9 tak sa len pýtam.

hanka7951
19. aug 2018

@butterfly333 vacsinou sa to riesi pri potratoch alebo ked sa paru nedari dlhsie otehotniet..ja osobne som po 2x MA takze sme hladali pricinu preco - hematologia, genetika, reprodukcna imunologia a pod. Spravny krok je to urcite a myslim ze vela zenam uz dokazali pomoct 🙂

butterfly333
19. aug 2018

@hanka7951 aj tebe to pomohlo? Ja som po 7MA po 6tom Ma mi na hemato zistili zvyšné riziko trombofilie čiže ma čakajú inj. Teraz v júni som o tehu aj inj hneď pichala no aj tak som potratila.

melmel78
19. aug 2018

@butterfly333 ahoj ked potracas rozhodne treba vysetrit vsetko co sa da. Hematologiu uz mas ako vidim a imunologia je tiez dolezita. Mne tam nasli embryotoxicke latky a alergiu na spermie. Brala som Medrol 3/4 roka a vysledky sa upravili. Teraz ma caka dalsie ivf a tiez planujem ist na krv aby som zistila ci je vsetko ok pre istotu. Drzim palce

butterfly333
19. aug 2018

@melmel78 ďakujem a tiež držím palce

butterfly333
19. aug 2018

@melmel78 a to ste sa po aj tej liečby nemohli snažiť či áno

kvietok_cs
19. aug 2018

@butterfly333 mna tam poslali z centra asis. Reprod. Po druhom neuspesnom ivf..

butterfly333
19. aug 2018

@kvietok_cs a aj vám pomohli?

xenkyyy
19. aug 2018

@butterfly333 Mňa poslal na reprod. imunológiu gynekológ, nakoľko sa nám už rok a pol nedarí otehotnieť a všetky vyšetrenia, ktoré mi on robil, boli ok. A tiež ma tam poslal kvôli vyššiemu veku, že nie je na čo čakať...

butterfly333
19. aug 2018

@xenkyyy a kedy si tam bola zistili niečo a pomohli zadarilo sa?

vranka88
19. aug 2018

ahojte, viacere tu spominali, ze maju zvysene NK bunky. Je tu niekto, kto ma znizene alebo neviete, ci to je tiez zle? Ďakujem.