icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

lina129
24. mar 2015

@zuzu1108 @zibi baby a na co to je dobre? prepacte, nestiham citat celu predchadzajucu komunikaciu ☹ to ten N-acetyl-cysteín? kedy sa to ma brat a v akej davke? diky 🙂

zuzu1108
24. mar 2015

@zibi Citala som, len pre to som sa pytala ci aj pri ivf,lebo ked si napisala ze par dni pocas plodnych a 5 po plodnych 😉

zibi
24. mar 2015

@zuzu1108 no to som pisala ez ked by dakto prirodzene otehu
a toto je podla mna dobre brat ajked stimulujes pripadne ides do ivf ... a zobrat do vkladu ..mozno by to zabralo a stlmilo zapal a uhlahcilo nidaciu

diska
24. mar 2015

@zuzu1108 ahoj,nemam prehlad co to riesite ale ak je telo zahlienene tak moze byt aj maternica a to nieje dobre pri uhniezdovani,mne nato predpisali acc long nech sa odhlienim. 🙂

lina129
24. mar 2015

@zuzu1108 Zuzu a co je to prosim ten karyotyp? a kde ste si to davali robit? Muz ma SPG celkom dobry... ma sice teratozoospermiu, ale len hranicnu, ma 3% normalnych a 97% patologiu... ale bolo nam povedane, ze sa s tym da otehotniet aj prirodzene... ale nic ine nam nenasli a aj tak sa nam nedari ☹ A vy? v com mate problem? mas nabeh na PCO? kedze citam, ze mas AMH az 9 😕 to je dost... ja mam 2,1 😒 to je zas trosku nizsie, ale v norme... a prosim ta, kde si bola na hematke? diky

zuzu1108
24. mar 2015

@zibi Super, tak to skusim, ved ublizit by to nemalo. Solmucol je tusim aj volne predajny ze?

zuzu1108
24. mar 2015

@diska Ahaa, vidis aj to je dobre. Ja ked som napr riesila s jednou mudr.chlamydie, ktore mi tvrdila ze mam a mam sa pol roka az rok liecit atb, tak povedala ze Acc long sa berie aj ako prevencia aby clovek nedostal plucne chlamydie. lebo to staci ked niekto na teba zakasle a uz ich mas.
Inak rozmyslam ze ci si mam dat pichnut ten intralipid alebo nie 😒 . Ty si bola aj na pipelle aj intralipidy a pomohlo 🙂

diska
24. mar 2015

@zuzu1108 ano ja som mala,ja by som to na tvojom mieste skusila,nikdy nevies co pomoze. 😉

zuzu1108
24. mar 2015

@lina129 Karyotip sme si dali robit v Heliose v Brne. Tak spg mate celkom dobry, ako by vam vysiel v Repro fite,lebo tam vacsinou kazdemu vyjde horsi ako inde. Mne sa to amh zvysilo zo 6,42 na 8,98 po stimulacii 😒 .
Tak som sa objednala na diabetologiu a vo stvrtok mam vysledky. Mam urcite nabeh na PCO, ovulaciu mavam , cyklus mam pravidelny. Ty mas amh uplne dobre 🙂 . Na hematologiu ti odporucam mudr.Drakulovu na Kramaroch. Nemam na nu cislo, ale na nete najdes. Velmi mila dr.neplati sa nic 🙂 Karyotyp člověka:
Karyotyp člověka se skládá z 23 párů chromozomů (celkem jde tedy o 46 chromozomů). Z toho 22 chromozomů jsou nepohlavní chromozomy (autozomy) a tvoří homologní páry, zatímco poslední pár je heterologní a je tvořen pohlavními chromozomy (gonozomy). Autozomy jsou označeny arabskými číslicemi od 1 do 22, gonozomy jsou označeny písmeny X a Y.

zuzu1108
24. mar 2015

@diska Navrhnem dr., tak snad dopadnem dobre ked mi ho podaju 😝

diska
24. mar 2015

@zuzu1108 treba ho podavat hlavne dlhsie,nech netecie rychlo a pokial nemas alergie tak malo by to byt v pohode.

majinka81
24. mar 2015

@lina129 ahojky a ake presne cytokyni si mala zvysene?
Ja mam zvysene tiez iba mierne a beriem na to lieky.
Ja mam konkretne tnf a il 2 vyssie.
Pa

candour
24. mar 2015

Mate niekto skusenost ze ste popri Medrole mali nasadene antibiotika? V car chcu aby som pred KET uzivala antibiotika, dlhodobo uzivam vsak medrol, ktory nechcem vysadit, bojim sa ale ci to telo unesie dokopy, na imuno mi dr odporucila medrol vysadit a potom uplne nanovo ho nasadit ked dojem antiobika, co nechcem kedze tym stratim dalsie min 3-4 tyzdne...dik

lina129
24. mar 2015

@majinka81 no ja mam len IL v troch parametroch...ale len trosku nad referencny ramec,napr. ked je referencny ramec do 8% tak ja mam 10%... Ale len IL, TNF je v norme... Myslis, ze to je tiez zle?

zibi
24. mar 2015

@zuzu1108 urcite neublizi ..asi ano je volne predajny
tu je az 200 mg ACC long
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pil/acc-20...

majinka81
24. mar 2015

@lina129 ahoj to vôbec neviem ☹ ja mám zvýšené IL 2 a TNF a tie sú dôležité takže preto beriem Medrol. Ale ak ti dokyna nič na to nepovedala tak to musí byt ok určite. Neboj. Inak je super, že máš dobré výsledky. Chystáte sa do Brna?

lina129
24. mar 2015

@majinka81 ano, do Brna 🙂 Uz sme boli na konzultacii, len som este cakala na tieto vysledky... Aj vy idete do Brna? Ja som predtym chodila do Gyn-fiv.

majinka81
24. mar 2015

ahoj, zatial nie,ale ak sa nebude dariť tak pôjdeme tiež.Brno je že vraj najlepšie, tak to sa určite podarí. 🙂 Budem držať palce. Takže lieky nemáš žiadne?
pa

majinka81
24. mar 2015

@lina129 ahoj, zatial nie,ale ak sa nebude dariť tak pôjdeme tiež.Brno je že vraj najlepšie, tak to sa určite podarí. emoticon Budem držať palce. Takže lieky nemáš žiadne?
pa

magdus999
25. mar 2015

ahojte,takže kontrolné výsledky z Nitry - po 7 týždňovom bratí Dexamedu sa mi NK bunky dokonca zvýšili, hodnota z 34% na 37%. Porazí ma. Takže KET tak skoro nebude :(

suzanecka1
25. mar 2015

@magdus999 ach jaj, človek do seba valí tie hnusné kortikoidy a ešte aj toto, ja idem 23.4. na kontrolnú krv tak som zvedavá...

evadek
25. mar 2015

Babenky kt. chodite do IMUNOVITALU..po uvodnej konzultacii nas objednala na krv ...o mesiac..kedze mam po kyrete vraj sa musi pockat...hodnoty su po kyrete zvysene..hlavne cytokiny....
Na krv idem az v maji...dalsia konzultacka je v juni..to az v juni dostanem lieky?????

nelly3
25. mar 2015

@evadek
no ja som bola na prvej konzultacii a hned mi aj zobrali krvicku co bolo super, ale ked si po kyrete tak to neviem a potom zhodnotenie vysledkov trvalo cca mesiac.

evadek
25. mar 2015

@nelly3 takze naozaj po krvi musim cakat mesiac...a az v juni mi daju liecbu?...:(
ach..ja sa toho KETU nedozijem....

nelly3
25. mar 2015

@evadek
no musis pockat na vysledky zial.

evadek
25. mar 2015

@nelly3 no co uz....to je strasne dlha doba....vzdy sa na vysledky caka tolko..ze mesiac?...

nelly3
25. mar 2015

@evadek
ono tie vysledky niektore tak dlho trvaju, neviem ci ich niekam neposielaju 😕

evadek
25. mar 2015

@nelly3 no co uz....a kolko trva kym mi nastavi liecbu...zvysene cytokiny..?..da sa to aj na prvy sup upravit???.Inak dakujem🙂..

majinka81
25. mar 2015

@magdus999 ahoj no to ma mrzi, mala si iba ten dexamed?
Ja po 8 tyzdnoch nk bunky klesli z 23 na 11 takze v norme.
Neskutocne sa tomu tesim.ale cytokiny nic takze od zajtra menim medrol na prednison a po troch tyzdnoch kontrola.
Aky mas imunologicky problem?
Iba nk bunky?
Zvlastne ze dexamed nezabral co ti dala ine?
Pa

nelly3
25. mar 2015

@evadek
tak to ti neviem povedat.