Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@evaachesa nie nie, mýliš sa, toto sú normálne krvné testy na reprodukčnú imunologiu ale nie každý Gynekolog ich robí...v Imunovitale sú krvné testy za 60€, zvysok si pýtajú za konzultácie a iné kraviny. Tu nešlo o cenu, to boli presne tie iste testy, ake si dáva Imunovital robiť. Viem to porovnať, lebo mám robené prvé cez doktora a druhé už kontrolné cez Imunovital za 60€ a je to presne to iste. Nešlo tu o vyzdvihnutie ceny ale o ušetrenie času🙂. To že ti v centre robili hormonálny profil je niečo uuuuplne ine👍
@leticia22 svoje výsledky tu určite nezverejnim, prepáč, ale normálne sa svojho gynekológa spýtaj či ti vie dať urobiť krvné testy na reprodukčnú imunologiu. Takto to nazval môj doktor a mam tu výsledky na 5 strán, kde sú písané - autoprotilatky, lymfocyty, NK bunky, antifosfolipidove protilátky, protilátky voči spermiam, intracelularne cytokiny...podľa mna je to nejaký balíček k reprodukčnej imunolgii. Neviem či tam je uuuuplne všetko v tom. Pripadne ak to nerobí tvoj lekár, skúsila by som na vlastnú žiadosť v Medirexe, ale to neviem či sa tam da. Skúšam len pomôcť 🙂.
@kvietok_cs plati sa za kazdu injekciu cca 38 eur.. Prvu davku mam 8 injekcii a tak kontrolne odbery
@luckamjar ahoj môžem sa spýtať 27.9 ideme na reprodukčnu imuno mam si dat spraviť nejaké vyšetrenia u svojho gyn? Niečo si tu spomínala tak sa pýtam. Ďakujem
@butterfly333 nie nemusíš, všetko ti spravia tam. Čo som písala ja je, že niektorí lekári ti vedia dať spraviť krvné testy na reproimuno a z nich sa vlastne dozvieš, či máš reproimuno problém. Ak nie, nemusíš na RI ísť, ak áno, pôjdeš na RI s tým, že výsledky krvi už máš a potrebuješ len skonzultovat čo dalej.
@luckamjar ahááá tak ďakujem za info.
Pisala som to tu uz pred par dnami, ale viacere sa na to stale pytate. V Nitre robia viac vysetreni oproti Imunovitalu. Imunovital posiela krv do laboratoria Medirex, v Nitre maju vlastne laboratorium, krv sa nikam nevozi a okamzite ju spracuju po odbere (to je dolezite pre presnost vysledkov). Navyse robia tieto testy: MIF, cytotoxicitu NK buniek, vysetrenie ovulacneho hlienu na antispermiove protilatky a v intracelularnych cytokinoch vysetruju navyse aj IL-10. Podla toho, co som hladala na internete nema ziadne pracovisko v byvalom Ceskoslovensku vsetky tieto vysetrenia na jednom mieste. Niekto robi to, druhy ine...
@luckamjar a mohla by si este pozriet vo svojich vysledkoch ci si mala vysetrene aj to co spominalazhuzhu07? Toto v imunovital nevysetruju .. MIF, cytotoxicitu NK buniek, vysetrenie ovulacneho hlienu na antispermiove protilatky a v intracelularnych cytokinoch IL-10. Inak ku ktoremu gyn chodis ak sa mozem opytat? Pripadne do spravy ... ja chodim k Milymu...teda len raz rozne. Dakujem 🙂
@evaachesa nevidím to tam takze je možné že to tam nerobia...ja by som ale kvôli tomu necestovala, preto mi to nejako nevadí...voči celej RI som strašný skeptik a zastávam názor, že je to len pracka peňazí na nešťastných ženách, ale čo keď topaci sa aj slamky chytá že 🙁...ja som tam sla, lebo verím gynekológovi a on je o tom dosť presvedčený. Je to inak dr. Kotek, kedysi robil s Milym.
@luckamjar a u gyn sa za tie krvné testy platí?
@leticia22 v Nitre vysetruju navyse toto: MIF, cytotoxicitu NK buniek, vysetrenie ovulacneho hlienu na antispermiove protilatky a v intracelularnych cytokinoch IL-10. V Imunovital som platila 110€ ... robia aj vysetrenie stitnej zlazy (endokrinologia) za 50€ ale toto som si nedavala kedze uz dlhe roky som sledovana na endo.
@butterfly333 ahoj, bolo spominane ze 50€ u gynekologa

@luckamjar ahoj, nemyslim si ze je to strata casu ... ak ti za 50e vysetria komplet vsetko co vysetruju na imuno tak potom super ...mne doktor z car urobil hormonalny kde vysli protilatky proti spermiam a nic ine .. vravel ze nemusim chodit na imuno ze to obideme s ivf ... po 8mesiacoch som bola na imuno a zistili mi dalsie veci a posielaju ma s tym na hematologiu ... cize urcite treba uz ked sa snazis dlho a nejde to .. radsej dat 100eur za dalsie vysetrenie ako zbytocne vkladat a vyhodit dalsich 2500eur