Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@ceklis ahoj, sorry ja tohto kona velmi sporadicky sledujem 🤷🏽♀️
Uplne suhlasim, komunikacia s Bergeniovou je smutny pribeh za ktory este k tomu musis platit. Proste otras. V GF mi povedali ze pokial nedostanem zelenu od imunologicky tak IVF nie, a Bergendiova mi “napisala” ze pri mojich hodnatach a diagnoze co chapem ze su tie cytokiny tak IVF neodporuca.
O 2 tyzdne budeme mat vysledky z Nr, zajtra idem odovzdat ovulacny hlien aby zistili ci si nevytvaram protilatky, a v polke decembra povedia co nasli a liecbu(dufam). V Nr som sa po skusenosti z Ba pytala aj na komunikaciu, Dzurillova vyzerala celkom prekvapene ked som jej povedala ze Bergendiova komunikuje len mailom a telefon ani nema, tu nam dali na vyber ci chceme vysledky mailom alebo osobne, kedze dochadzame tak mailom s tym ze mozem zavolat v pripade otazok.
Co je to ta soft IVF? Ja som v tomto strasny salamista takze vela veci/moznosti mi asi unika
@zuz115 aj ja si ju chcem pytat pred dalsim vkladom, v Brne kam chodime my ju baby casto maju a vyslo im. Nam vklad vysiel aj bez toho len s medrolom, ale nakoniec anembryomola-prazdny gestacny vak len. Dr.vravi ze to je nahoda aj v prirodzenom ze sa to stava. A ano dava sa to pred vkladom, a hned po vklade v CAR a tusim aj po vklade nejake dni. Kazdy inak aj ine mnozstvo zalezi asi od vysky hodnot ake mas.. Ale pocula som dobre veci o tom, urcite to aj ja chcem. Potlaci to viac imuno este aby sa chytilo 🙂 Drzim prsty.
@blondyi1313 gratulujem,super sprava, ja mam na to podobny nazor ze ta imuno moze ale nemusi zohravat az taku ulohu pre ujatie sa embryjka. Ale ked uz ano urcite pred vkladom ten medrol na potlacenie , aj ja som to tak brala 8tyzd pred KET a podarilo sa.. len sa dalej nevyvijalo ktovie preco vraj nahoda dr.mi vravi v brne .. ideme dalej ,bojujeme 🙂
Kocky,bral niekto v tehu igampliu?ako často?dakujem
@majinka81poslala som ti do ip moje vysledky
@boba82 aj mne prosím napis aké si mala hodnoty a ktoré cytokiny to boli
Ja som úplne mimo hlavne z toho že bez medrolu som mala len mierne zvýšené dva cytokiny a teraz po medrole 2mesacnom užívaní sa zhoršili o veľa :( to nechápem vôbec a doktorka to ani nijako nekomentovala len nasadila vyššie dávky :( ide ma porazit hlavne z toho že nezaberá to a aj tak mi to predpísala a žiadne alternatívne riešenie nenavrhla
@zuz115 paneboze to je take drahe?? kolko ich mas mat? asi podla poctu je cena nie.. riadne no :/ bodajby to poistovna preplatila ale neverim tomu .. pre nich toto nie je "nevyhnutne" :/ cele zle strasne vela penazi to tehotenstvo stoji :( a este clovek ani nevie ci sa podari kks.. drzim strasne prsty aby to zaberie .
kocky,prosim vás, brala niektorá z vás igampliu v tehu?ak áno,ako často?dakujem
Ahojte spísala som strucne moj postup ivf v brne.ak by ste uvažovali. https://www.modrykonik.sk/blog/mkatkam/article/ivf-p5die0/
Baby neostal niekomu Menopur, Femara,Orgalutran alebo Ovitelle?
Ahojte, aktualne beriem medrol, ale uz by som to mala vysadit. Ta #$#@ imunologicka (z BA, nebudem menovat) , ale je asi na dovolenke, a musim cakat aby sa vratila a povedala mi ako mam znizit davky medrolu... Strasne ma to stve, ze uz by som mohla brat nizsie davky, a musim cakat na doktorku aby mi povedala ako znizovat. Dievcata, ako sa vam znizovala davka medrolu, ked ste mali prestat s uzivanim? Viem ze sa to nemoze len tak prestat brat...
@imrella ja mám podobný názor už na celé centrum :( je mi smutno z prístupu a aj toho že keď je doktorka mimo, nemáš inú možnosť len čakať. Baby mi tu poradili vysádzať po 2mg po 5tich dňoch. Aké dávky berieš? Ja idem za ňou budúci týždeň a keď medrol nezaberie, tiež ho idem vysadiť. Tebe nejako pomohol? Ako dlho ho berieš? Nejaku alternatívu ti neodporučila?
Dakujem za info. Zacala som 20mg, potom po 2 tyzdnoch znizenie na 16, potom zase na 12mg. Po kontrolnom teste boli uz cytokiny na norme, isli sme teda na dalsie IVF, ale nebolo to uspesne. Takze teraz si dam nejaku pauzu a uvidime dalej. Dnes som uz konecne dostala info ako vysadzat: znizovat davku o 1/4 tbl kazd. 4 dni. Jedina vec, co bolo na celej veci pozitivne, ze som nemala ziadne vedlajsie ucinky, ale drzala som prisnu dietu: ziadne cukry, ani ovocie, ani cestoviny. Dokonca som dostavala komplimenty aku mam krasnu plet, ale neviem ci je to z medrolu, alebo z racionalnejsej stravy 🙂
@imrella znie to ako dukanka hah, ja som pribrala po medrole a to ho mam len od augusta cca 6kg ale je pravda ze som si davala dobre do tela a necvicila ako predtym cize jedno s druhym ale lica ako pisu mnohe baby to by asi boli aj tak skrecok cisty kks.. neviem sa dockat januara ked zacnem makat opat na sebe bez liekov,aj ked len na chvilku od feb bude asi zas medrol.. neva,drzim prsty aby dalsi pokus vysiel.
Ahojte. Uzivam medrol uz 3 tyzdne a zatial chvalabohu ziadne vedlajsie účinky. Mali ste ich hned od zaciatku alebo az neskor? Myslím ten opuch tvare a vypadávanie vlasov... dakujem
@123elenita ja az neskor.po par mesiacoch.
@123elenita mne tiež nič nebolo mesiac dva 🙄 na tretí sa mi zväčšila hlava a napuchla som hlavne krk a hlava, zadržiavam vodu a mám hrozne migrény
@123elenita mne dovolili az za pol roka.
@123elenita mne zatiaľ nepomohol :( výsledky horšie ako bez neho, som zúfalá. Teraz som bola zase na odberoch, tak som zvedavá na výsledky budúci týždeň. Ak budú dobre, idem hneď na ket a ak nie, vysadzam to úplne. Tiež som ho chcela brat len 2-4mesiaca kvôli vkladu. Držím moc palce, veľa babám práve medrol pomohol. Tak určite budes patriť medzi ne ✊🏻
@mirka1478 a podarilo sa po tom polroku?
@ceklis ach take silné lieky a este aj nepomozu. Ale ako toto, ze mali presne opacny efekt? Nechápem.. a preco ti ich teda nevysadili? Drzim aj ja palce, aby terajsie vysledky dopadli super a povolili ti vklad 🍀
Ja som este vobec nebola, dala som si totiz pred ivf porobit najprv vyšetrenia a z imuno mi vyslo, ze pred ivf najprv medrol. :-/