Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@suzanecka1 veď to.....človek berie tie svinstvá a nakoniec žiaden výsledok. Budem držať palce 🙂
@evadek Evi aj ja som čakala na vysledky mesiac. Ale keby si to chcela urýchliť chod k Malickovej do Prahy. Tam som čakala na vysledky 2 týždne. Stalo to nieco do 4tis českých aj s muzovou krvou. Ale Bergendiova mi porobila fakt ze všeliake vyšetrenia co mi ani Malickova nerobila.
@evadek baby pisu ze v Imunovitale to pocitaju dako podla vahy davku kortikoidov,ale myslim si ze ked ti nasadia liecbu ta bude na 6-8tyzdnov a potom by malo byt pretestovanie,aby zistili ci davka kortikoidov co ti dali ci je postacujuca alebo ju teba upravit.Myslim si ze sa neda s uplnou presnostou stanovit postacujuca davka ktora by zabrala hned na prvy krat a na vsetko co mas pozitivne a hlavne ze by hned potlacila vsetko na normu-to je moj nazor...
Baby chcem sa spýtať na váš názor po inekciách dexamed mi annexin klesol na normu a dzutilka mi ho zmenila na medtol a anopyrin ponechala.myslíte,že mi annexin nevybehne zad hore ked mi nasadila medrol?dík
Ešte sa chcem spýtať tie čo betiete anopyrin tak mi meškal menzes a ked dorazil tak riadne silný,sle už som začala s prípravou na KET a ešte mi ptibudli inekcie Clexan
@ivka3901 anopyrin ti zriadil krv to preto, anopyrin a medrol by už mali stačiť na zachovanie hodnôt. Nepojdes na kontrolu este?
baby niekto tu pisal o tom ze ma zvyseny cytokyny tak ten zinok pomaha ze reguluje spravne imunitny system ..v pripade nedostatku zinku a nie len toho uricte, sa aktivuju tkz. zapalove cytokyny a mozu sposobit nerovnovahu imunitneho systemu
"malo zinku ma vplyv na zápal a imunitu. T-lymfocyty v našom imunitnom systéme, ktoré lovia a zabíjaju infekciu, nefungujú dobre bez zinku a tiež uvolnuju ďalšie pomocne latky(čo vedie k zápalu, cez IL-6 a IL-1), v prípade nedostatku zinku. "
@evadek Zial toto vsetko trva dlho. Velmi dobre topoznam 😒 . Ja som si v 2013 behom styroch mesiacov absolvovala dva vklady a dva kyrety a kym som isla na dalsie ivf tak presiel rok a pol a kym sa dostanem ku vkaldu to budu dva roky. Ale ako sa hovori na dobre sa dlho caka 😉 . Ja si tiez myslim ze je to dobra doktorka, naozaj je prezcizna 🙂 .
@tinkatinulka ahoj no ptáveže mi ešte dala okrem medrol,anopyrin aj clexan pichať aj mi to pekne vysvetlila čo je načo 🙂 že ten anopyrin musí ponechať na ten annexin a lepivé došťičky a clexan-fraxipirrin je zas na niečo iné tak jej verím 🙂 a na kontrolu už nejdem až po KET bez ohladu či bude pozitívny alebo negatívny mám sa ohlásiť u nej
Ahojte. Neviete, kde by som našla zoznam vyšetrení, ktoré robia u Dr. Maďara alebo Dr. Maličkovej v Prahe, na ich oficiálnych stránkach som nič nenašla. Chcem to porovnať aj s Nitrou. Som po opakov. potratoch a tak sa rozhodujem, kam ísť na komplet. vyšetrenie, keďže som bola zatiaľ len v tkan. banke v KE. Ďakujem.
@eileeen Ahoj. Malickova berie si myslim, len musis volat jej asistentke p.Prochazkovej( na stránke najdes cislo na ňu)
Lebo Malicková nema cas na to aby objednávala pacientov. A neodpovedá na maily ak niesi jej pacientka.Ja som bola a aj tak mi neodpovedala na mail, mam sa objednať ak nueco chcem. Takze som volila Imunivital a MUDr.Bergendiovu. Ta mi porobila uplne komplet vyšetrenia imunologicke.
@eileeen Myslíš ze ti Malickova zoberie krv, da vysledky a povie aku liečbu zvoliť? Ja som tak bola u nej 1x ale musela som si nájsť imunologa v Ba, ktory mi dával liečbu a riadili sme sa podla Malickovej. Ale dalsue odbery mi robi moj imunolog. A teraz som potrebovala opäť kontrolne odbery na reprodukcnu imunologiu tak som isla do Imunovitalu. Intralipidy ti moze pichnúť aj bežný imunolog, dokonca aj niektorí gynekológovia ich podajú. Aj v centrách ich pichajú.
Ahojte,
prave som sa objednala do Nitry na imunologiu na 12 maja.
Z toho co som si tu precitala to vyzera tak ze sa dost dlho caka na vysledky.
My sa uz vyse 4 rokov pokusame o prve dieta a vzdyked otehotniem tak do par dni potratim.
Som velmi zvedava co mi v Nitre zistia a dufam ze liecba u nich pomoze
no my sme platili 50 konzulátacia 180 odbery a teraz budeme platiť kontrolné odbery 90 takže supeeeer 😖
@lucky75 presne ako píše majkulik je to beh na dlhú trať a pripravte si €, ale určite to nie je zbytočné vyšetrenie. Predpokladám, že toho 12. mája máte ešte len konzultáciu lebo už to nerobia tak, že v jeden deň aj konzultácia aj odbery lebo sú to drahé vyšetrenia, tak najprv musí byť konzultácia. Takže odbery ti stanovia po pohovore počítaj ďalší mesiac a výsledky budeš mať niektoré aj za dva mesiace lebo sa to zbiera a niektoré sa posielajú až do Košíc. Tak veľa šťastia a trpezlivosti 😀

@majinka81 mám iba tie NK bunky vysoké inak nič, preto len Dexamed. Ža sa to stáva, ale skôr výnimočne, že telo zareaguje tak, že sa ešte viac bráni a vytvára ich .... proste smola, ideme skúsiť Medrol, že čo ten spraví