icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

mirka1478
13. dec 2018

@123elenita my sme cakali kedy nas pusti na ivf.

simik411
14. dec 2018

@123elenita ja som bola na tom presne takto isto 🙂 najprv testy pomedzi to ivf ale vklad až po medrole 8tyzd.. Aj stimulka je lepšia bez neho resp pred ním kvalitnejšie vajka atď.. Držím prsty

123elenita
14. dec 2018

@simik411 aha. No ja som nemala ani stimulku, hned medrol nasadili :-/ skoda, ze som to neriesila tak ako ty. Stimulka, potom medrol a potom ivf..
A podarilo sa?

simik411
17. dec 2018

@123elenita no mne v brne takto povedal ze lepsie najskor stimulka zamrazit vsetko co mame a potom az medrol 8tyzd a vklad. no podarilo sa prve ivf prvy vklad, ale nakoniec anembryomola-prazdny vak len rastol plod v 5tt sa prestal vyvijat. Dr. vravi ze to je nahoda ze sa to stava ale ze som otehu je dobre,ale bojim sa ci to nespravila moja imunita..na jar ideme druhy pokus :/ snad bude uspesny ah..

zaneta7
17. dec 2018

Ahojte baby, tie ktore chodite do Nr a ste tehotne, ako casto sa chodi na kontroly. A platili ste za odbery? Dakujem

hanka7951
17. dec 2018

@zaneta7 ahoj ja som bola zatial len raz ked som uz mala potvrdenu akciu srdiecka a v januari idem na dalsi odber - to sa chodi pri ukonceni 13tt..vtedy si uz mam aj znizit davku medrolu..za ten jeden odber som neplatila a predpokladam ze ani za ten druhy sa nebude

zaneta7
17. dec 2018

@hanka7951 dakujem ja idem tento tyzden uz na druhy a tiez som pri prvom neplatila, tak reku ci sa sestricka nepomylila 😃 ale tak opytam sa jej kolko krat tam budem musiet este ist

hanka7951
17. dec 2018

@zaneta7 mne vravela ze za tieto odbery sa neplati..tak snad to tak bude aj nadalej 🙂 a gratulujem mimochodom❤️

zaneta7
17. dec 2018

@hanka7951 dakujem aj ja tebe 😉

topasitta
17. dec 2018

@zaneta7 ahoj. Ides teraz na kontrolu? Si objednana? Ja sa tam uz dlhsie neviem dovolat, bud je obsadene, nedvihaju alebo je vypnuty telefon. Som myslela, ze uz ani nerobia. Tiez by som potrebovala ist na krv, netehotna. Len radsej sa chcem objednat, mam to daleko, aby som tam isla len tak skusit ci ma zoberu.

zaneta7
17. dec 2018

@topasitta ahoj, dnes som pisala mail a sestricka mi za chvilu aj odpisala, tak jej skus napisat. Robia asi este tento tyzden, lebo idem na krv koncom tyzdna

123elenita
17. dec 2018

@topasitta napis sestricke mail, zvycajne odpise do par hodin.

topasitta
17. dec 2018

@123elenita @zaneta7 vdaka, skusim este tak teda. Pisala som odpoved na mail, z ktoreho mi prisli vysledky, a doktorka mi odpisala, ze mam volat sestricke a objednat sa.

topasitta
18. dec 2018

@123elenita prosimta na aku adresu si pisala? repro@dzurilla.com ?

zaneta7
18. dec 2018

@topasitta ano na tu adresu ☺

123elenita
18. dec 2018

@topasitta ano tam som písala 🙂

topasitta
18. dec 2018

@123elenita @zaneta7 tak uz mi odpisala☺. Predtym mi odtial doktorka pisala, ze mam volat sestricke. Tam 5 dni nikto nedviha, alebo obsadene, alebo vypnuty telefon. Uz som mala nervy, minule sme tam nechali okolo 400€, a teraz nikto ani telefon nedvihne, asi ma toho moc.... A potrebovala som to cim skor vybavit, lebo v car potrebuju vysledky odtial k tomu, aby mi urcili dalsi postup. Mi aj ziadost prepadne, kym sa k tomu prepracujem 🙈

123elenita
18. dec 2018

@topasitta no super, ze odpisali. Tak drzim palce 🍀

zaneta7
18. dec 2018

@topasitta tak super, telefon nedvihaju hocikedy a myslim, ze robia len utorky a stvrtky, ale ked napises mail, tak sestricka vzdy odpise, ale ked potrebujes nieco vaznejsie da sa takto komunikovat aj s dr. Tak drzim palce

topasitta
18. dec 2018

@123elenita @zaneta7. Dakujem vam 😘

maca4684
21. dec 2018

Ahojte spolubojovnicky, chcem sa spytat resp. poradit, ci mate niektora takyto isty problem, uz zacinam byt zufala ☹️.....chceme ist s priatelom do druheho IVF (po prvom mame uz skoro 2 rocneho synceka). Od juna beriem Medrol kvoli zvysenym cytokinom. Pred prvym IVF zabral hned, resp po prvom kontrolnom odbere boli cytokiny v norme a podarilo sa mi otehotniet a donosit synceka. Teraz, od juna znova nasadena liecba Medrolom a cytokiny sa po kazdom odbere zvysuju. 😭 Po oktobrovom odbere mi odporucila pani doktorka pridat Wobenzym, ale vobec nepomohol. ☹️ Chcem sa spytat, ci mate skusenosti aj s takouto reakciou na liecbu kortikoidmi...mam stale pokracovat a v januari po kontrolnom odbere sa mame dohodnut na dalsom postupe. Ale uprimne, uz som zufala, necitim sa moc dobre aj ked Medrol znasam este velmi dobre, podla toho co tu citam....okrem “opuchnutej” tvare a par kg naviac. Mate niektora s tymto skusenost? Ako vam pokracovala liecba? Vobec nechapem, ze prvy krat liecba zaberala a teraz, druhy krat, hod oty cytokinov stale stupaju 🤕. Dakujem za kazdu reakciu. 😊

ceklis
21. dec 2018

@maca4684 ahoj, tak neviem či ta ja moc poteším :( mne zistili zvýšené cytokiny v auguste, od septembra nasadený medrol a odbery kontrolné v novembri, zvýšené hodnoty a teraz v decembri zase som chcela odbery, lebo mi zvýšila dávky medrolu a opäť sa mi zhoršili cytokiny. Na základe medrolu mám take hodnoty ktoré keď porovnám s tými bez medrolu, idu mi slzy do oči!!! Predtým boli len trosku vyššie ako hraničné a teraz?!?! Úplne že vysoké! Tak včera mi doktorka kázala vysadiť medrol s rým, že pravdepodobne liečba nebola účinná a na moju otázku čo ďalej, sucho skonštatovala že nič... že 8-12 týždňov po vysadení mám prist na odbery! Takze tak. Od včera nálada na bode mrazu a som zúfalá že namiesto pomocí som ešte viac nešťastná.
Moc držím palce nech tebe tie hodnoty zázrakom pôjdu dolu ✊🏻✊🏻✊🏻

maca4684
21. dec 2018

@ceklis to mi je moc luto, drzim palce, aby sa to dalo aspon ako tak do normalu. ✊🏼✊🏼✊🏼 Verim ti, je to na prasky. Ja si myslim, ze dopadnem rovnako...🤕 tiez som pred Medrolom mala ovela nizsie hodnoty ako teraz s Medrolom. 😳 pred 2 rokmi telo reagovalo uplne inak.

maca4684
Autor odpoveď zmazal
maca4684
21. dec 2018

@maloba ahoj, chcem saspytat, ako si dalej postupoval, isla si na konzultaciu do NR? Som v podobnej situacii, napriek liecbe Medrolom stale cytokiny stupaju. 😕 Dakujem

majinka81
22. dec 2018

@maca4684 Ahoj aku mas momentalne hodnotu?Niekedy liecba nezaberie.Mne 1 krat zabral medrol plus prednison.Po porode ich mam zvysene stale,tiez by som mala zacat liecbu.

maca4684
22. dec 2018

@majinka81 poslala som spravu

tini2
Autor odpoveď zmazal
zaneta7
23. dec 2018

@tini2 ahoj, urcite s partnerom, ved ako maju zistit ci si netvoris protilatky voci part.spermiam, to potrebuju jeho vzorku

tini2
Autor odpoveď zmazal