icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

zaneta7
23. dec 2018

@tini2 my sme tiez mali uz oplodnene, a na repro imunologii vyslo, ze si tvorim protilatky, tak bol nasadeny medrol, niekde tu uz bolo pisane, ze aj v oplodnenych embryach je to proste a tvoje telo embryjko vypudi

zaneta7
23. dec 2018

@tini2
Jedna baba to takto napisala

blunka
27. dec 2018

@tini2
napísala si citujem: " ... chcem len zistiť či nemám vysokú imunitu, ktorá zabíja jeho spermie ..."

A to chceš ako zistiť keď tam prídeš sama 😀 😀 😀. Či tie spermie im chceš doniesť ?
Ty chceš od nich aby ti zistili, či nezabíjaš partnerove spermie, ale partner (spermie) zostane doma, aby ste veľa zbytočne neplatili ??? 😀 😀 😀
Ako sorry, všeličo sa baby tu už pýtali, hlavne keď človek nevie zo začiatku ako to chodí, každý sa učí, ale spýtať sa takú blbosť ....

alisia30
27. dec 2018

@majinka81 ... mysliš ze ak manzel ma zacinajucu paradentozu tak ma to vplyv na to ze nevieme otehotniet ?

majinka81
27. dec 2018

@alisia30 nie manzel,u chlapov sa reprodukcna neriesi,ale ty keby si mala paradentozu moze to sposobovat napr vysoke tnf co je zapal v tele a to moze dalej sposobovat neuhniezdenie vajicka pripadne potraty.

rada2002
27. dec 2018

@ceklis ahoj my sa už poznáme niekedy sme si písali. Čítam tu tvoje problémy, ktoré sú úplne zhodné s mojimi. Stále neúspešne ivf, vždy potrat do 12tt. Dr.Dzurilova mi chce zasa nasadiť Medrol ale bránim sa mu, pretože už som ho raz bralá a začali mi padať vlasy, celá som opuchla vtedy na chrbate. Ledva som sa z toho dostala a teraz to mám absolvovat znova. Brala som aj igampliu ale tá sa celá platí. Chcem sa ťa spytat ako pokračujes dalej. Pomohla imunológia alebo nie? Ja už tiež neviem ako ďalej. Poraď niečo ak vieš.

ceklis
28. dec 2018

@rada2002 ahoj ☀️ No neviem ci nejako pomôžem :( momentálne som hrozne zúfalá z toho celého okolo imunológie. Najskor som sa tesila ze konecne prisli na problem preco nevyšli vklady tym ze som mala ozaj len "mierne" zvýšené cytokiny. Nasadili mi medrol s tym ze som mala veľký rešpekt pred nim. Po dvoch mesiacoch kontrolný odber uplne zhoršené hodnoty, tak zvýšila doktorka dávky a ze na kontrolný odber zase o 6-8tyzdnov. Len ja som si vyžiadala odber uz po 4tyzdnoch lebo ozaj ze velmi zle, silne migrény, tvar a krk jeden celok ako som opuchnuta a psychika na bode mrazu. Pred vianocami najväčší sok s tym ze zase hodnoty išli hore výrazne viac!!! :(doktorka len sucho skonštatovala ze na mna medrol neúčinkuje a ze ho mam vysadiť. Takze tak. Teraz som na tom uplne na prd a čakám len kým ho vysadím, to potrva dlho. Co som tu čítala baby išli dolu po 2mg za 5dni a mne kázala 1mg za 4dni. Tak to bude trvať do konca januara a netuším co potom 😢 Chodila som do ba imunovutal a tym prístupom ma len nahnevali a tak som objednaná do Nitry v marci. Ale vôbec neviem ci tam mam ist :( medrol uz užívať nechcem a na moju otázku na doktorku ci existuje nejaká alternatíva, bola ticho. Ty mas zle imunitu hodnoty tiez? Ake konkrétne? Ja to uz pomaly vzdávam :( na začiatku roka pojdem este raz k zubárovi a ku gynekológovi ci nenájdu nejaky zápal co by to mohol spôsobovať a neviem. Jediného mraznička mame a ten je pre mna ako poklad sveta. Este rozmyslam skúsit jeden nativ ci by sa neoplodnilo este jedno embryjok. Fakt neviem poradiť. Mne velmi pomohla "zibi" skus jej napisat. Ona mi odporucila nejake vitamíny, tak teraz sa dopujem asi len vitamínom d3, zinkom, magneziom a takým ze NAC a este volaco... Ale to len doplnkovo, malo by to znižovať tnf. Záleží asi na tom, ze v com mas zle imuno hodnoty. Zase je dobre ze Sa podarilo aspon to uhniezdnenie, nevzdavaj to. ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻 moc moc drzim palce. Uz nemáte mraznička, ze? :(

simik411
29. dec 2018

Baby 😥napíšte ci po medrole prejdú tie vedľajšie účinky konkrétne bolesť kosti, kĺbov, som dva týždne po vysadení a keď sedím a postavím sa ledva spravím kroky nejaké.. Prejde to budem opäť ôk alebo to už ostane do plaču mi je..,😔cítim sa na 65r

vivik22
29. dec 2018

@simik411 ahoj, neboj prejde to, ale ja som prve znamky zlepsenia zacala citi hadam az po dvoch mesiacoch

simik411
29. dec 2018

@vivik22 ahoj dik za odp. Jaj, tak sa asi nedockam, od feb ho opäť budem asi brat kvôli vkladu .. Ale aspoň ze to raz neviem kedy ale raz odíde som sa bála ze ostane už takýto stav 😐

mkatkam
1. jan 2019

@simik411 ahoj no držím palce ,určite to prejde. Ja začnem vysadzovat asi o dva týždne a už sa toho bojím. Minule mi to trvalo tak dva mesiace.oktrm opisanej bolesti kĺbov mi hrozne padali vlasy.

simik411
1. jan 2019

@mkatkam tak aj tebe držím bože môj dobrá droga to musí byť keď takéto abstaky telo má po vysadení 😔tak asi ma neprejde kým nezacnem opäť brat vo februári tak sa teším no.. Drzme si prsty 🍀

zoja82
2. jan 2019

ahojte, prosím vás, na reprodukčnu imunologiu sa môžem objednať aj bez vymenneho lístka?

ceklis
2. jan 2019

@zoja82 do Bratislavy áno, do Nitry nie

zoja82
2. jan 2019

@ceklis chcela som ist do nr, takze si teda musim vyziadat vymenny listok. Myslis, ze by mi to mohla dat aj obvodna alebo len gynekolog?

majinka81
2. jan 2019

@ceklis Ahoj prosim ta kde robia nativ?Je to uplne bez hormonov?Neskusala ti dr dat dexamed alebo subcuvia injekcie,ze ci by to nezabralo?Popripade prednison?Mne medrol zabral na nk bunky ale na cytokiny az prednison plus intralipidy

ceklis
2. jan 2019

@zoja82 môže aj obvodná. Mne povedali že bud od obvodnej alebo od gynekológa. Do Nitry však treba ísť s partnerom a ten tiež potrebuje lístok. 🙈

ceklis
2. jan 2019

@majinka81 ahoj Majka. Vieš čo? :( ja som úplne sklamaná z celého imunovitalu. Už po prvom kontrolnom odbere kedy sa zhoršili výsledky, som sa pýtala na alternatívu a nič. V decembri zase zhoršené výsledky a ze teda vysadiť a na alternatívu zase mi neodpovedala doktorka nič :( som objednaná v marci do Nitry. Teraz medrol vysadzam ale nejako mám pocit že mám problémy to zubami, ďasnám. V živote som so zubami nemala problém, mám dva kazy. A teraz akoby nábeh na paradontózu s netuším či to z medrolu či ozaj len tak. Tie intralipidy nie sú len na nk bunky?
Na nativ som bola vo ferticente v ba. Ale robia ho aj v Brne. Bolo to len s ovitrelle na vyvolanie ovulácie. Doktorko len sleduje ako rastie folik a predpise pichnut ovitrelle alebo pregnyl. Potom o 36 hodín sa ide na odber vajíčka a potom sa nasadí progesterone. Ja rozmýšľam ze ho ešte skúsim raz v Brne. Ale počkám až po tej imunologii v Nitre, možno už bude neskoro, no pre mna to malo najväčšie percento úspechu až teda na to uhniezdnenie.

ceklis
Autor odpoveď zmazal
ceklis
2. jan 2019

@majinka81 pozri na tie hodnoty :( a to ešte k tým zníženým nk bunkám ani nič nepovedala 😢 ozaj mi nič insie neostáva len čakať na marec a nitru

majinka81
2. jan 2019

@ceklis Ahoj ja ti verim ja som 4 roky riesila mikropotraty a potom tato imunita,tak som hned vedela.Skus Nitru,myslim ze su skusenejsi.Kazdopadne medrol nezabral bude skusat nieco ine.U mna som mala pocit ze su to tiez zuby.A paradentoza.Zmenila som pastu mam lacalut plus po kazdom jedle som preplachovala sodou bikarbonou.Po kazdom jedle lacalut plus kazy urobit.
Vsetko proste podchytit kde by mohol byt zapal.
Mozno u teba zaberu injekcie.Musis brat decko naj 5000iui a zinok.Ja chcem mozno neskor skusit nativ v Martine.

majinka81
2. jan 2019

@simik411 Ahoj prejdu neboj,treba uzivat decko a vapnik bud papat alebo ako doplnok.Ako dlho uzivas?

majinka81
2. jan 2019

@ceklis kukam,mozno ti nepasuje iba ten medrol,fakt neviem,pockaj na Nitru.V tom auguste si to nemala zle.Ja mam tnf alfa jedno 47 a druhe 54.

boba82
2. jan 2019

ahojte, chcem sa spytat tych, ktoré otehotneli po užívaní medrolu a išli do imunovitalu v Ba na odbery, či ste platili? lebo minule tu niekto pisal, ze v Nitre uz neplatite. dakujem za info

tinni
2. jan 2019

@boba82 áno, všetky odbery som platila aj počas tehotenstva

mr25
2. jan 2019

@boba82 ja platim v Nitre, bola som asi 3x, zakaždým 60 EUR, naposledy som sa sestricky pytala, ze keby mam zle výsledky, ci mi nasadia liecbu. Povedala, ze uz nie.... Pocas tehotenstva, tak na dalsiu kontrolu v 30 tt uz nejdem.... Mala som vsetko v norme....

ceklis
2. jan 2019

@boba82 ja som v ba platila za každý odber 60eur + konzultácia 20mailova alebo 30osobna

boba82
2. jan 2019

@tinni
@mr25 dakujem za info 🙂

ceklis
2. jan 2019

@majinka81 no veď to 😢 keby som trochu viac o tom vtedy vedela, medrol by som neriešila a išla po tých zápaloch. S tými zubami som v auguste ani novembri problém nemala, to teraz týždeň dva pozorujem. Idem volať zubárovi. D-ecko užívam 5000iu od swansonu. Tak snáď sa do marca dá ako tak aspoň to do normálu. Ten nativ skús, ja keby som mala peňazí kopec, idem aj každý mesiac

majinka81
2. jan 2019

@ceklis kolko to stoji?Mam 38,poistovna preplaca ci nie?Skus tie zapaly riesit,lieky znizia este nieco.