icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

sonjasas
15. jan 2019

@123elenita myslela som to tak všeobecne. Ale podla môjho názoru by sme mali ísť obaja spolu.

kufea
15. jan 2019

@ceklis bola to taká čiernovlasá stredne mladá chudá? Tá nevie pichať. Mne praskla a ešte sa na mňa oborila, že som určite hýbala rukou a že musím niečo vydržať.

kufea
15. jan 2019

@sonjasas mne sa tiež nechcelo cestovať, tak som bola na prvej konzultácii a potom na výsledkoch. Nič poriadne nenašli a predpísali preventívne intralipidy.

ceklis
15. jan 2019

@kufea aaano 😂😂😂 presne si trafila!!!

ketere
15. jan 2019

@ceklis
@kufea no uz sa tam "tesim" s tou mojou az jednou zilou 😏 v utorok idem..

ceklis
15. jan 2019

@ketere jeeee 🙂 daj vedieť čo a ako prebehlo. Držím moc moc palce ✊🏻 Snáď tam čiernovláska nebude 🙈

ketere
15. jan 2019

@ceklis dakujem 😉 kedy ides do nr?

ceklis
15. jan 2019

@ketere v polovici marca 🤪 ako vecnosť je to pre mna, ale zase teraz ešte doberiem ten medrol a budem mat čas na nejaký detox organizmu, tak som zvedavá čo tam navrhnú. Len to čakanie potom ešte 3-4tyzdne na výsledky

ketere
15. jan 2019

@ceklis jo, to cakanie je najhorsie 🙄 noooo, som veľmi zvedavá, ako toto všetko dopadne 😊 verím, že dobre 😉

rada2002
15. jan 2019

Dievčatá Dzurilova mi predpisala Dexametazon. Viete čo to je? Viem iba že sú to kortikoidy. Predtým som mala Medrol čo mi nerobil dobre. Zaberá?

ceklis
15. jan 2019

@rada2002 kvôli čomu si užívala medrol? Pomáhal len ti nerobil dobre? A ako máš užívať toto “nové”?

rada2002
15. jan 2019

@ceklis výsledky mám: preukazana špecifická celularna odpoveď voci partnerovým antigenom stredne ťažkého stupňa, pozitívnu ENA s možným sekundarnym antifosfolipidovym syndrómom. No chápeš tomu lebo ja nie. A budem to užívať tak ako Medrol. Ja som z toho mimo.

ceklis
15. jan 2019

@rada2002 a medrol aspoň pomáhal? Chápem že asi nerobil moc dobre (ja mám z neho doteraz hrôzu) no aspoň keby mi pomohol. Koľko mg budes užívať? A ideš teraz ešte do darovaných? Či aký je plán? Ja mám do maja stop :( tak už to pomaly aj vzdávam :(

maci1127
15. jan 2019

@ceklis aj ja som bola v Nitre a tiež mi nevedela zobrat krv,dopraskala mi všetky žily a povedala že to preto lebo som málo pila

rada2002
15. jan 2019

@ceklis idem zasa do darovanych. Uzivanie Dexametazon 4mg:3 týždne 2-1-0 tbl, 4 týždne 2-0-0 a potom 1,5-0-0 až do výsledkov. Medrol nepomohol vtedy ale ublížil a tak som ho vysadila. Uvidím teraz. Bojim sa čo to so mnou urobí. Čítala som vedľajšie účinky. Pa držím ti palce

ceklis
15. jan 2019

@rada2002 moc moc drzim palce aj ja aby to už vyšlo, musi!!!!

mkatkam
Autor odpoveď zmazal
maci1127
16. jan 2019

@mkatkam ale ja som ho nikdy nebrala ani vtedy to mi brala krv na vyšetrenie hormonalneho profilu

sonia84
19. jan 2019

Ahojte baby,
Citam tu vela sprav o tom, ze Vam nezabrali kortikoidy pocas liecby.. je tu nejaka, ktorej zabrali hned?
Uzivam Dexamed 2x tyzdenne a mala som zvysene cytokiny a anti - anexin :.

vivik22
19. jan 2019

@sonia84 mne zabrali. Síce na iný problém, ale neotehotnela som ani tak.

sonia84
19. jan 2019

@vivik22 tak to mi je luto :( a aky mas problem?

vivik22
19. jan 2019

@sonia84 ja som mala bunkovú imunitu voči spermiam a tromfoblastu. Ty máš ale niečo úplne iné. Treba veriť, že to pomôže 😉

sonia84
19. jan 2019

@vivik22 no ja mam este tiez protilatky proti ovariam, takze sme na to podobne 🙂 ano, mas pravdu, ze treba verit .. len clovek je uz z toho znechuteny, ze to nevychadza nijak :(

vivik22
19. jan 2019

@sonia84 áno, je to beh na veľmi dlhu trať niekedy. Ja som už v štádiu, že neviem kam ísť. Vyšetrené mám už všetko a jeden vklad za druhym neúspešný 😒

sonia84
19. jan 2019

@vivik22 raz to musi vyjst! Mne kamosky poradili Brno reprofit; tak to skusime asi aj tam ..

sonia84
19. jan 2019

@vivik22 chcela sa este opytat ako dlho si uzivala kortikoidy, kym ti zabrali?

vivik22
19. jan 2019

@sonia84 ja som bola dva roky aj tam, tiež nepomohli. Keď sú vklady neúspešne tak tiež už potom iba skúšajú čo by mohlo pomôcť. Mne z tých pokusov nevyšiel žiadny. Tento rok skúšam šťastie v ivfclinic Olomouc.

vivik22
19. jan 2019

@sonia84 ak si dobre pamätám myslím po 8 týždňoch. Hneď najbližší kontrolný odber bol už v poriadku.

sonia84
19. jan 2019

@vivik22 este som pocula ze aj v Martine v Iscare su velmi dobri.. a teda vsetko mas v poriadku?
Skusala si aj alternativne metody?

vivik22
19. jan 2019

@sonia84 áno už asi úplne všetko 😒 ešte stále mám zatiaľ silu bojovať 🍀 raz sa to musí podariť.