icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

suzanecka1
1. apr 2015

no odbery sme my mali týždeň po konzultácii a výsledky tak 7-8 týždňov 😒

majinka81
1. apr 2015

@lucky75 ahoj ja som mala presne toto iste a dali sme si urobit reprodukcnu imunologiu a vysli nam zvysene nk bunky a cytokiny.
Je to dobre si to urobit.
Kde sa chystas?
Imunovital?
Pa

nina46
1. apr 2015

Ahojte dievčatá, meškal Vám menzes po užívaní Medrolu?

majkulik
1. apr 2015

@nina46 meskal 2 dni

majinka81
1. apr 2015

@nina46 Jeden den.

nelly3
1. apr 2015

@ivka3901
ahoj, pozeram papiere od imunologicky a mam tam ze aspirin 100mg denne len po IVF. sice nejdem na IVF, ale na KET tak potom po vklade to uz nebudem brat hmm? tebe ako povedali na imunologii?

ingrid0105
1. apr 2015

@majinka81 ahoj ja mam presne to zvysene co ty, aku liecbu ti nasadili?

sprituska
1. apr 2015

Ahojte ja idem 28.4 na konzultaciu a hned aj na odbery. Som povedala ze kvoli praci by som to chcela v jeden den a nebol problem v Nitre.

majinka81
1. apr 2015

@ingrid0105 Ahoj
Tak ja NK bunky mala som naposledy 23 teraz už norma a cytokíny a IL 2 - to som mala všetko nad normal.
Dostala som v januári medrol po dvoch mesiacoch som bola na kontroli - nk bunky sú už 11 takže norma ale cytokíny neklesli stále sú 50 a 60 takže tak.
Teraz po kontrole mám zmenu - mám prednison. Vyhodili sa mi jemné fliačky na rukách ale nezhoršuje sa to takže som kludná - hádam to prejde.
Vy ste ako na tom, máš liečbu?
Aké si mala hodnoty?

ivka3901
1. apr 2015

@nelly3 ahoj no já mám anopyrin tiež 100,ale beriem polku denne čiže 50 mg denne a to budem brať minimálne do 12 týždňa tehu aj medrol aj Clexan a ostatné čo beriem 😒 ale mám sa jej ozvať dzurilke,aj ked sa KET podarí aj ked sa nepodarí 😒

katka17044
2. apr 2015

@nina46 mne nie a užívam ho už mesiace a aj po et prišli ako hodinky

katka17044
2. apr 2015

@nelly3 ahoj kedy ideš na ket?

katka17044
2. apr 2015

@ingrid0105 ahoj máš zvýšene Nk bunky a cytokíny? Ja som teraz na tom bola a čakala som na výsledky pani doktorka vravela, že ak by som to nemala dobré, tak by bola vhodná intralipidová infúzia... ale ja to mám v poriadku, tak ďalej užívam len medrol a idem na ket...

nelly3
2. apr 2015

@katka17044
asi maj, este som si nenasadila medrol, ale po sviatkoch idem konecne nato. trosku sa ho bojim, mam davku 20mg denne. a ty aku davku beries? kedy planujes ket?

katka17044
2. apr 2015

@nelly3 úúha to máš inú dávku ako ja. Tak ja to užívam už od začiatku decembra ak sa nemýlim... zabral mi hneď po 2 mesiacoch potom som bola na ET ale vydržalo len pár dní a teraz idem okolo 14.4 na ket ja mam dávku denne 4mg, ale nemám s touto dávkou vôbec zlé skúsenosti. Ja si tvorím protilátky proti spermiám a trofoblastu ostatné mám v poriadku.

ingrid0105
3. apr 2015

@majinka81 ja mam NK bunky 17,7 a zvysene cykotiny a odporucili mi Medrol len pred vkladom, nie je to kratko?

diska
3. apr 2015

@ingrid0105 je to kratko,kto ti to tak odporucil.

ingrid0105
3. apr 2015

@diska ahoj mladica moja, no Marcelko 😉 ale to bolo na konzultacii, teraz to tu citam a riesim a zda sa mi to kratko...ked mu napisem on mi posle recept ci to moze aj moj gzndos? a kolko by som to mala brat pred KETom?

diska
3. apr 2015

@ingrid0105 cauko ,ja teda keby si ma videla skoro som spiaca opica 😀 😀 😀 😀
joj Marcelka nepocuvaj v tomto,on nam chce setrit zdravie od liekov tak odporuca vsetko od vkladu aj fraxik,netreba ho v tomto pocuvat 😀 daj si to 6 tyzdnou dopredu na 12mg denne,od transveru na 8mg denne az do 12 tt a potom postupne vysadzuj a daj si pekne aj ten intralipid,tyzden pred transverom a dalej ti poviem ked budes tehotna. 😀 medrol moze v pohode gynekolog alebo hematolog.

ingrid0105
3. apr 2015

@diska oki dakujem jej keby si mala pravdu a zadarilo sa nam 😀 a ten intralipid kde zozeniem 🙂

diska
3. apr 2015

@ingrid0105 v lekarni 😀 cele to hradis sama cca 12 e.

ingrid0105
3. apr 2015

super a kolko toho mam uzit?

diska
3. apr 2015

@ingrid0105 tak nato sa nazor rozni ,mozem ti do IP napisat ako som to mala ja,aby som tu nebola zas za mudru 😀 😀 😀

ingrid0105
3. apr 2015

@diska budem rada moja a ja mam rada mudre zeny 😀

majinka81
3. apr 2015

@ingrid0105 ahojky
Prvykrat som tiez mala okolo 17
No ja ti neviem neabsolvovala som ivf ale po dvoch mesiacoch mi nk bunky klesli z 23 na 11
Takze medrol zabral.
Bolo by dobre to brat aspon dva mesiace od vkladu aby to malo ucinok.
Moj nazor.
Opytaj sa lekara.
A aj intralipid je dobry.

ingrid0105
3. apr 2015

@majinka81 dakujem a kolko mg si brala?

majinka81
3. apr 2015

@ingrid0105
12 Mg tri tyzdne a dalsie tri tyzdne 8 mg potom kontrola a zmena z medrolu na prednison.
20 aprila je kontrola.
Potom sa uvidi a urcite napisem ako son dopadla.
Chystas sa na ivf?

ingrid0105
3. apr 2015

@majinka81 uz som po, mala som soft v RF v Brne, ale bez ET, nastupila som do novej prace takze sa chzstam na KET , mame len jedneho mrazacika tak dam do toho vsetko. Ty ako?

majinka81
3. apr 2015

@ingrid0105 no my sme tak nijako na tom.
Dala som si urobit toto vysetrenie a bum vysledky zle.
My to chceme skusit aj prirodzene ked este klesnu hodnoty aspon par cyklov a ak nic tak pojdeme do brna.
Budem drzat palce musi to raz nam vsetkym vyjst.
Daj vediet ked pojdes.

ingrid0105
3. apr 2015

@majinka81 jasne dam vediet, to je super ze vysledky sa znormalizovali a treba verit ze sa zadari 😀