icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

kvietok_cs
10. mar 2019

Dievcata, co beriete kortikoidy, stalo sa vam, ze ste po nich vobec nepribrali, ale naopak este aj schudli?

klara7771
10. mar 2019

@frantiseklotrinsky
prosím ťa koľko ťa vyšli vyšetrenia imunológie ?

ceklis
10. mar 2019

@klara7771 imunovital 110eur prvy odber + 30eur konzultácia, kontrolný odber 60eur + 30eur konzultácia
Nitra 350eur prvý odber a ďalej netuším 🙂

rada2002
10. mar 2019

@kvietok_cs neschudli, práve naopak som celá opuchnutá akoby som zjedla sklennu vatu a cítim sa hrozne. 21. Idem konečne na kontrolný odber. Kortikoidy beriem 7 tt

kvietok_cs
10. mar 2019

@rada2002 ja prvykrat ked som ich brala, som schudla...a to som ich brala pol roka..teraz ich beriem mesiac a pol a ani deko hore..mam pocit, ze na mna vobec neucinkuju...a to mi dr hovorila, ze by som mala pribrat

123elenita
10. mar 2019

@kvietok_cs ja z nich tiež nepriberam, možno trochu do tváre len. U mňa sa ale prejavil iný nežiaduci účinok, ochlpenie :-/ po cca troch mesiacoch užívania

mkatkam
11. mar 2019

@123elenita to iste aj ja

rada2002
11. mar 2019

Takže takto vyzerám po dexametazone

ceklis
Autor odpoveď zmazal
vivik22
11. mar 2019

@rada2002 @ceklis dievčatá veľmi Vám držím palce, koľko si toho musíme vytrpieť. Ja som tiež pred rokom bola na Medrole a naliata som bola rovnako. Vlasy čistá katastrofa, ešte zďaleka nedorástli do pôvodnej kvality.

mkatkam
11. mar 2019

@vivik22 nápodobne. Mňa omylom muž odfotil nedávno ( som ôsmy mesiac na medrole) a som sa sama seba zľakla, že kokso to je čo za gulatu hlavu. A o chemlonovych vlasoch a chlpoch na tvári ani nehovorím. Konečná;)

lelluska
11. mar 2019

Ahojte, poradí mi prosím niekto čo znamená špecifická celularna odpoved voči partnerovym antigenom/spermiam hraničného stupňa? Lustim tie Dzurillovej výsledky:/ a teraz vôbec neviem, či hraničná hodnota je niečo čo treba riešiť. Ďakujem vopred za každú odpoved!

vivik22
11. mar 2019

@mkatkam áno je to sila. Človek nespoznáva sám seba. Až keď sa vidí na fotke a porovná to. Držím palce.

vivik22
11. mar 2019

@lelluska ak tomu správne rozumiem je to aktívna bunková imunita ktorá bojuje voči rôznym antigenom. V tvojom prípade spermiam. Považuje ich za nepriateľa tak ich chce zničiť. Veľa dievčat však dokáže otehotnieť aj s týmto neduhom. Niektoré bohužiaľ nie. Mne to zistili tiež, mala som stredne ťažký stupeň a aj keď medrol hodnoty upravil neotehotnela som. Čiže liečba nie je zárukou úspechu. V mojom prípade určite.

lelluska
11. mar 2019

@vivik22 Ďakujem Ti! Myslela som, že umele oplodnenie dokáže obísť práve aj tento problém..ako inak zase som sa mýlila😂

sonia84
11. mar 2019

@vivik22 takze sa ti upravili hodnoty a napriek tomu vam nevyslo IVF/ KET? Potom sa automaticky vysadia aj kortikoidy? Je mi to luto :((

vivik22
11. mar 2019

@lelluska je to asi aj o šťastí. Nám to nepomohlo ani po preliečení.

vivik22
11. mar 2019

@sonia84 áno, potom sa vysadia. Skúsila som aj tuto možnosť, ale viem, že pre mna tadiaľto cesta nevedie. Veľa dievčatám ale pomohla.

rada2002
11. mar 2019

@lelluska pozri sa hore na moju fotku. Prejsť na kortikoidy a liečiť sa čo nie je na 100 % . Teraz tu o tomto dievčatá píšu.

bunka1
12. mar 2019

Ahojte. Dnes som bola na repro imunologii v ba. Doktorka mi povedala, že ak mi bude musieť dať liečbu tak môžeme ísť na dalsie ivf až po 2 mesiacoch. Teda zase 3 mesiace musíme čakať. Užívam prednison5 na inú diagnózu. Asi mi zvýši dávku. Som z toho smutná. Nechcem toho viac brať keď čítam ako vám kortikoidy nicia zdravie. Máte dieťa po užívaní liečby od repro imunologa? Pomohlo?

sonia84
12. mar 2019

@bunka1 mne liecba kortikoidmi po nasadeni na 3 mesiace zabrala a hodnoty mi klesli.. tiez som sa bala, ci to vobec zaberie ..ale dalsia vec je teraz,ci to pomoze aj pri umelom a ci sa embryo konecne uchyti ..

thali13
12. mar 2019

Ahojte, pridam svoju skusenost. Po dvoch rokoch, co sa nam nedarilo s manzelom otehotniet, nam sukromna reprodukcna klinika GynFiv odporucila centrum Imunovital. Imuno vysledky som mal sice len hranicne, ale napriek tomu mi GynFiv odporucil kortikoidnu liecbu na 6 mesiacov - co by nas stalo 600 eur. O peniaze mi ani neslo, ale po zvazeni neziaducich ucinkov kortikoidov sme sa s manzelom rozhodli, ze kortikoidnu liecbu nepodstupim - a tym padom predo mnou GynFiv zatvoril dvere a lekarka mi oznamila, ze v tom pripade ma na umele neposle. Rozhodli sme sa pre to pre inu kliniku (hoci som v GynFive uz za rozne vysetrenia mna i manzela nechala cca 700eur), Iscare, kde mi docent kliniky povedal, ze tie vysledky su naozaj len hranicne a podla neho nie je potrebne kortikoidnu liecbu absolvovat. Uprimne si myslim, ze GynFiv ma nejake percenta z Imunovitalu za to, kolko ich pacientiek sa u nich lieci :( je to smutne, aky business to je. V kazdom pripade, zacala som okrem toho chodit aj na akupunkturu a po par mesiacoch sa nam dokonca s manzelom podarilo po 3,5 roku otehotniet spontanne 🙂. Drzim Vam palce, baby, ci uz uzivate alebo neuzivate kortikoidy, aby ste sa vzdy dobre rozhodli - srdcom aj rozumom, pripadne pouvazovali aj nad inymi formami - mozno aj alternativnym sposobom liecby.

lelluska
12. mar 2019

@rada2002 Myslíš že je to na kortikoidy aj keď mám hodnoty hraničné? Či to je samozrejmosť? Už IVF a bordel spojený s tým bola pre mna posledná možnosť..ale kortikoidy:( fakt koniec toto..

rada2002
12. mar 2019

@lelluska myslím že áno pretože celularna odpoveď voci spermiam partnera mám aj ja a na to mi dala Dzurilova Dexametazon. Už to vydržím aj keby čo bolo idem 19 na kontrolné výsledky kde si zacvakam 90 euro a keď to nepomôže tak neviem. Totálne mi padli prsia, nemám stehná som opuchnutá hrozne, nafúkli sa mi brucho a bolia ma strašne nohy, neviem vyjsť na schody bez toho aby som sa pridržala zábradlia. Každý na mňa cumi čo som taká tlsta v tvári a dokonca sa mi aj môj chlap rehoce. Je to ťažké.

margaretka4
13. mar 2019

kocky,ak by niekto potreboval, mám 2 ks subcuvia, expiracia 06/2019. Je to to iste,čo igamplia.

lelluska
13. mar 2019

@thali13 ahoj, posunula by si prosím info, kam si chodila na akupunktúru? Ďakujem🙂

mirka1478
14. mar 2019

@rada2002 ja som bola tak isto na tom z medrolu.velmi zle som sa citila.ako ropucha som vyzerala.dva a pol mesiaca som po vysadeni a veru mi nieje bohvieako.musim ist na reumatologiu lebo ma bolia vsetky klby.

mkatkam
14. mar 2019

@mirka1478 ahoj a treba ísť na reumatologiu? Len sa pýtam lebo minule keď som vysadila asidva mesiace som ledva ráno vstávala z postele. Nešla som nikde prešlo to samo,cvičila som pomalicky niektoré jogovepozicie. Ale ak by mi tam vedeli pomôcť,tak sa aj ja objednam lebo ma to čaká znova.vysadzovanie...

mirka1478
14. mar 2019

@mkatkam ked ti to preslo tak netreba.moze sa stat ze sa odvapnis z kortikoidov.mna bolia klby prstov kolena.mam dve platnicky vymenene takze sa znasobila aj bolest chrbtice.

rada2002
15. mar 2019

@mirka1478 a pomohla ti liečba alebo nie? Mne najnovšie začala praskať koža a denne sa 2 x celá natierame.