Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@frantiseklotrinsky
prosím ťa koľko ťa vyšli vyšetrenia imunológie ?
@kvietok_cs neschudli, práve naopak som celá opuchnutá akoby som zjedla sklennu vatu a cítim sa hrozne. 21. Idem konečne na kontrolný odber. Kortikoidy beriem 7 tt
@rada2002 ja prvykrat ked som ich brala, som schudla...a to som ich brala pol roka..teraz ich beriem mesiac a pol a ani deko hore..mam pocit, ze na mna vobec neucinkuju...a to mi dr hovorila, ze by som mala pribrat
@kvietok_cs ja z nich tiež nepriberam, možno trochu do tváre len. U mňa sa ale prejavil iný nežiaduci účinok, ochlpenie :-/ po cca troch mesiacoch užívania
@123elenita to iste aj ja
Ahojte, poradí mi prosím niekto čo znamená špecifická celularna odpoved voči partnerovym antigenom/spermiam hraničného stupňa? Lustim tie Dzurillovej výsledky:/ a teraz vôbec neviem, či hraničná hodnota je niečo čo treba riešiť. Ďakujem vopred za každú odpoved!
@lelluska ak tomu správne rozumiem je to aktívna bunková imunita ktorá bojuje voči rôznym antigenom. V tvojom prípade spermiam. Považuje ich za nepriateľa tak ich chce zničiť. Veľa dievčat však dokáže otehotnieť aj s týmto neduhom. Niektoré bohužiaľ nie. Mne to zistili tiež, mala som stredne ťažký stupeň a aj keď medrol hodnoty upravil neotehotnela som. Čiže liečba nie je zárukou úspechu. V mojom prípade určite.
Ahojte. Dnes som bola na repro imunologii v ba. Doktorka mi povedala, že ak mi bude musieť dať liečbu tak môžeme ísť na dalsie ivf až po 2 mesiacoch. Teda zase 3 mesiace musíme čakať. Užívam prednison5 na inú diagnózu. Asi mi zvýši dávku. Som z toho smutná. Nechcem toho viac brať keď čítam ako vám kortikoidy nicia zdravie. Máte dieťa po užívaní liečby od repro imunologa? Pomohlo?
Ahojte, pridam svoju skusenost. Po dvoch rokoch, co sa nam nedarilo s manzelom otehotniet, nam sukromna reprodukcna klinika GynFiv odporucila centrum Imunovital. Imuno vysledky som mal sice len hranicne, ale napriek tomu mi GynFiv odporucil kortikoidnu liecbu na 6 mesiacov - co by nas stalo 600 eur. O peniaze mi ani neslo, ale po zvazeni neziaducich ucinkov kortikoidov sme sa s manzelom rozhodli, ze kortikoidnu liecbu nepodstupim - a tym padom predo mnou GynFiv zatvoril dvere a lekarka mi oznamila, ze v tom pripade ma na umele neposle. Rozhodli sme sa pre to pre inu kliniku (hoci som v GynFive uz za rozne vysetrenia mna i manzela nechala cca 700eur), Iscare, kde mi docent kliniky povedal, ze tie vysledky su naozaj len hranicne a podla neho nie je potrebne kortikoidnu liecbu absolvovat. Uprimne si myslim, ze GynFiv ma nejake percenta z Imunovitalu za to, kolko ich pacientiek sa u nich lieci :( je to smutne, aky business to je. V kazdom pripade, zacala som okrem toho chodit aj na akupunkturu a po par mesiacoch sa nam dokonca s manzelom podarilo po 3,5 roku otehotniet spontanne 🙂. Drzim Vam palce, baby, ci uz uzivate alebo neuzivate kortikoidy, aby ste sa vzdy dobre rozhodli - srdcom aj rozumom, pripadne pouvazovali aj nad inymi formami - mozno aj alternativnym sposobom liecby.
@lelluska myslím že áno pretože celularna odpoveď voci spermiam partnera mám aj ja a na to mi dala Dzurilova Dexametazon. Už to vydržím aj keby čo bolo idem 19 na kontrolné výsledky kde si zacvakam 90 euro a keď to nepomôže tak neviem. Totálne mi padli prsia, nemám stehná som opuchnutá hrozne, nafúkli sa mi brucho a bolia ma strašne nohy, neviem vyjsť na schody bez toho aby som sa pridržala zábradlia. Každý na mňa cumi čo som taká tlsta v tvári a dokonca sa mi aj môj chlap rehoce. Je to ťažké.
kocky,ak by niekto potreboval, mám 2 ks subcuvia, expiracia 06/2019. Je to to iste,čo igamplia.
@mirka1478 ahoj a treba ísť na reumatologiu? Len sa pýtam lebo minule keď som vysadila asidva mesiace som ledva ráno vstávala z postele. Nešla som nikde prešlo to samo,cvičila som pomalicky niektoré jogovepozicie. Ale ak by mi tam vedeli pomôcť,tak sa aj ja objednam lebo ma to čaká znova.vysadzovanie...

Dievcata, co beriete kortikoidy, stalo sa vam, ze ste po nich vobec nepribrali, ale naopak este aj schudli?