Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@ingrid0105 ja som zatiaľ bola len raz, teraz by som mala.ist na kontrolné odbery. Moja gyndoska mi povedala že na tie cytokiny je to dosť kontroverzne že môže aj nemusí to nič robiť. Ale samozrejme sa mám rozhodnúť ja.
@mkatkam ja som mala intralipidy na Nk, imunoglobuliny na cytokiny, ale dr musí vedieť čo je pre teba vhodne
@ingrid0105 ahoj, mne davali intralipidy na zvysene cytokiny v imunovital v ba...
Chcem vas len povzbudit dievcata.
Prave kojim moju 15 dnovu dceru.
Dlho nam to trva, tak pritom pisem sem.
Chodila som do tejto skupiny pravidelne v prvej trištvrtine roka 2018.
2x MA, potom chala bohu z mojej iniciativy velmi rychlo zistena bunkova imunita proti spermiam velmi tazky stupen, proti trofoblastu stredne tazky stupen a cytokyny.
Od januara 2018 na Medrole, Nitra a teraz mame prve zdrave babo. Mam 37 rokov.
Bez imunologie Nitra by sme nemali nic.
Chcem vas len povzbudit, ze to funguje.
@mkatkam ani neviem povedat ci pomohlo ci nie, lebo ono to bolo tak, ako prve mi bol na cytokyni nasadeni medrol v imunovital - brala som ho 3/4 roka - nepomohol mi, ibaze som z neho mala asi vsetky neziaduce ucinky. po vysadeni mi p. dr. bergendiova navrhla, ze skusime infuzie intralipidov. Teda par dni pred ovulaciu som isla na infuzku, potom sme sa mali prirodzene snazit o babatko, a po ovulacii niekolko dni zase na infuzku. Potom som mala zistit ci som otehotnela a ked nie, tak zase dalsi mesiac. Ja som takto skusila 2x, nevyslo to, potom som zase isla na kontrolny odber cytokínov - boli vysoke. Navrhla mi injekcie dexamed (tusim tak sa volali), na tie som kvôli neziaducim ucinkom z medrolu nenastupila a vyhladala som inu imunologicku. Bola som asi po pol roku v nr, kde som mala vsetky vysledky v norme...Nechapala som. Zase sme sa snazili o babatko, zase to nevyslo (3x), teraz som 4x tehotna, v 4tt som dostala infuzie imunoglobulinov, teraz som v 5tt, cakam co bude. takze ci infuzie intralipidy zabrali a ukazalo sa to v tych výsledkoch v nr, alebo iba v nitre urobili inym spôsobom rozbor, neviem.
@blunka ahoj, dakujem, ze si sem napisala, taketo dobre spravy velmi povzbudia. mozem sa ta ale spytat, ten medrol ti predpisala dzurillova? a brala si ho uz asi pred otehotnenim, ze? A potom ti bol urobeny kontrolny odber krvi ci medrol zaucinkoval, az potom ste sa zacali snazit o babatko? dakujem a prajem prijemne kocikovanie 🙂
@kagaj ďakujem . A držím palce. veď práve,že neviem či to má zmysel.. ja som po ivf,10ty mesiac na medrole.mne medrol pomohol, cytokiny mi to znizilo ale ako som otehotnela tak mi niektoré hodnoty stúpli aj napriek medrolu. Na to mi gyndoska povedala že trocha zvýšené hodnoty nie sú nezvyklé, lebo tak embryo je predsa cudzia látka pre telo. A že intralipidy na cytokiny sú aj medzi lekármi kontroverzné, takze chcem ísť najskor na odbery, či to vôbec ma na mna vplyv.tak zas 80e a uvidím za mesiac.
Ahojte je tu niejaka co ma protilatky proti ovariam ??
Babule aku davku medrolu ste brali na cytokiny? A kedy ho brat aby robil najmensiu sarapatu po jedle ci pred?co mam od neho cakat?
@ingrid0105 ahoj, ja som začínala na 20mg prvé 2tt, potom ďalšie 2tt 16mg a už potom “len” 12mg. Brala som ho vždy ráno pred raňajkami aby ta hnusná chuť zmizla čím skôr. A čo od neho čakať? No treba asi len pozitívne myslenie a to, že pomôže na to, na čo ma pomôcť. S týmto ide do toho asi každá z nás. Držím moc palce nech pomôže čím skôr. Koľko mg máš užívať? Kam chodíš na imuno?
@ceklis ja chodim do imunovitalu. Mala by som zacat s 12mg. Skusali sme dexamed subcuvia nic
Tak uvidim. Ty kam chodis,? A pomohol ti znizit zle vysledky? Dakujem
@ingrid0105 ja som chodila do ba, do imunovitalu. Nejako som nebola spokojná, po každej kontrole oveľa horšie hodnoty cytokinov. Tak mi to nakoniec vysadila a nič insie nenavrhla. Taká mi prišla :( že nemá záujem. Tak som zbehla do Nitry a uvidím aké budú výsledky. Podľa mna to zavisi od veľa faktorov či to pomôže či nie. Ja som mala len hraničné hodnoty a v Nitre mi povedala dzurillova že to nebolo vôbec na take dávky medrolu :( že som nemala take zle výsledky aby to liečila takto. Veď uvidím. Zase určite veľa ľuďom pomohla, tak ja som bola len výnimka :(
@mkatkam super 👍🏻 Gratulujem a držím všetky palce aby bolo všetko ok. Ten najdôležitejší trimester máš už za sebou.
Mne sa žiaľ po medrole všetko len zhoršilo. A v Nitre mi povedala doktorka že z imunologickeho hľadiska by nemal byt u mna problém s tehotenstvom. Mám už 40 a tak sú neni kvalitne vajíčka :( čo už. Nejako sa s tým zmierim a hotovo.
@mkatkam ja mám obrovské šťastie, lebo mám už 3rocneho synčeka. Minuly rok som po roku snaženia išla do ivf, mám za sebou 2x nativ a 2x soft. Z posledného softu mame zamrazené jedno embryo, práve kvôli tým cytokinom zlým som nebola na vklade. Tak teraz len čakám že kedy bude ten najvhodnejší čas ísť na vklad. Ivf by som zvládla aj viackrát, čo sa týka fyzickej stránky, ale na psychiku je to naozaj obrovský zahul. Ja každú obdivujem čo to zvládajú. Ale chápem že túžba po bábätku je nevyčísliteľná. Ja jedno mam a tak veľmi sa trápim pre druhé, že by to niekto ani nepochopil. Tak som si povedala že každý deň budem dakovat za to jedno a keď ma prist, tak príde aj druhé. Veku sa neboj 😊 viem, že veľa ľudí to kritizuje mat dieťa v neskorsom veku. Ale to je len ich názor. Dôležité je to, čo cítime my samé 🙂 zvládneš to ľavou zadnou. Užívaj každý deň a nemysli na zle veci. Veľa sa usmievaj a hladkaj bruško. Lebo to tehotenstvo rýchlo ubehne a ani sa nenazdas a budes mat malé pri sebe. Ja som to celé brala ako samozrejmosť :( až sa teraz za to aj hanbím. By som si teraz inak vychutnavala každú minútu ❤️
@ceklis ďakujem. Je super že máte jedno;). Chápem aj že túžiš po súrodencovi. Ja som vždy tajné myslela, že budem mať tri;). Že traja súrodenci je super sranda. A tak som rokmi teraz tu po niekoľkých neúspešných ivf a Ket a dúfam,že to teraz dobre dopadne. Zatiaľ som si to neužila, lebo mi bývalo zle,potom sa na niekoľko tyzdnov ozvala vysunutá platnička a iba som ležala.Keď už som trochu v piatok začala fungovat, tak v nedeľu nadranom šok masívne krvacanie. Vďaka bohu to vraj bola prasknutá cievka. A zasa musím ležať. Ale dúfam,že dobre bude. Je super že ešte máte aj mrazacika. Toto moje 12tt je tiež mrazák;)
Dievcata, prosim vas, nechodite niektora na reproimuno do brna, pripadne do prahy? Dakujem, mam par otazok?
@blunka ahoj tak vám gratulujem k pokladu 💞 chcem sa ta len opýtať. Ja mam síce endometriozu ale aj tak mi žiadne iné vyšetrenia nerobili. Celkovo mam oslabenú imunitu ani to nikto nerieši. Vitamíny. 🤷🏼♂️ Naliehala si aby ta poslali na imunologoiu? Ja viem ze endometrioza je veľká príčina neplodnosti ale čo ak je tam šanca keby niečo skúsili prešetriť no nie?
@daniela2022 ahoj ja po mojich skúsenostiach by som naliehala,ušetris si kopu času ...nemám endometriózu ale na reproimuno má poslali až po Tom čo sme.minuli 4 embrya, ktoré sa neuchytili...
@daniela2022 ano išla som tam sama od seba, keby bolo na doktoroch, tak tam nie som vyšetrená doteraz. Skôr ma odhovárali, že načo, že to je "biznis len" celá imuno.
Ahojte,má niekto email na Dr.Leštana?
@dominikahr ano ja . . . na akych vysetreniach ti to zistili?
Ahojte. Prosím čo presne spôsobujú zvýšené embryotoxicke cytokiny? Neuhniezdenie embrya, potrat......? Diik
Tak baby, moje skonštatovanie po vyše ročnej liečbe na imunológii. Že som vyhodila do vzduchu 2tis Eur ☹ Medrol pomohol len čiastočne, následne Igamplia pomohla len na chvíľu a opakované užívanie Igamplie vytvorilo moje telo imunitu aj voči nej...a nič mi nezaberá...výsledky horšie ako keď som tam išla prvýkrát bez akejkoľvek liečby. Toť toľko

Vsak to ze to davaju aj mne a ja mam cytokiny zvysene