Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@semisa ja som si ho chcela nasadiť sama, lebo viem o spolubojovníčke tu z MK že ma rovnaku diagnózu ako ja a takýto zvolili postup....lebo Drakulova ma objednala na 17.7., anopyrin vraj musím 2 mesiace pred tehu brat a plus čakanie na výsledky to je polroka v keli a nič sa nerobí 😔. Objednala som sa teda ešte na Sustekovu, idem 5.6., toľko som ochotná počkať, uvidíme.
@semisa požiadaj o predĺženie platnosti ivf, v pohode vyhoveju
@semisa 2x pred vkladom, potom po vklade a v pripade pozitivneho testu podat co najskor 4tu infuziu. Potom kazde 2 tyzdne az do 14tt. Prva infuzka trvala 3hod a dalsie tak okolo 2-3h cca ..posledne len 1,5 hod. Intralipidy davaju len na tie zvysene nk bunky aspon co viem. Tebe co zistili?
@daniela2022 v imunovital ba
@evaachesa asi no to čakanie je nekonečne už by som chcela vedieť kde je problém.
@butterfly333 no to ti verim, tiez by som bola nedockava 🙄
@margaretka4 to som ani nevedela ze sa da.. doktorka mi povedala, ze tak si zaplatite ako samoplatca 150 e a pritom sme sa uz na zaciatku dohodli pred ivf ze najprv odber a potom sa doliecim a az potom vklad, tak teraz ju nechapem ... a hlavne preco nam to nepovedala na zaciatku ze to je iba na 2 mesiace od odberu cez poistovnu... a u koho to mam riesit to predlzenie
@semisa napis mail na tvoju poisťovňu, kde ti to schválili, resp pozri papiere z poisťovne,či tam nemáš nejaký tel kontakt, zavolaj a opýtaj sa komu mas poslať žiadosť o predĺženie ivf
@margaretka4 no zajtra tam zavolam popytam sa... ja z poistovne nemam nic... vyplnala som papiere v tom centre kde chodim a nic mi viac k tomu nevraveli.. dokonca ani ci mi to poistovna schvalila.. ale tak predpokladam ze hej.. inak by mi to asi povedali
@semisa tebe schvalili ivf len na 2 mesiace? To bude nejaka hlupost...normalne ma platit na pol roka...aku mas poistovnu? Mne dovera schvalila cyklus v trvani pol roka.
...schválili sme návrh na Vašu liečbu v rozsahu
Výkon asistovanej reprodukcie jeden komplexný cyklus s prenosom embryí. Súhlas platí od 21.01.2019 do 21.07.2019. O ďalšom postupe Vás bude informovať Váš lekár.
Toto mi prislo od dovery mailom...
@evaachesa tak to je divne... ja mam vszp .. a chodim do heliosu v martine.. a ze od odberu vajicok mam 2 mesiace na vklad mi povedala doktorka a mne nic neprislo na mail.. no som zvedava co zajra zistim .. potom napisem... a ja som to tlacivo podpisovala niekedy teraz aprila/ maj
@semisa informuj sa priamo v poistovni. Pristup do elektronickeho uctu nemas? Tam vidis tiez vsetky ukony, aj kedy si mala schvalenu liecbu. Skus sa pozriet tu https://www.vszp.sk/poskytovatelia/ePobocka/
@semisa super tak teraz si tam vies vsetko pozriet, kolko penazi za teba zaplatila zdravotka, za kazde vysetrenie atd. Mas tam urcite zaznam aj o podani navrhu na umele a musi tam byt aj schvalenie..len si to vsetko prezri..a pripadne sa aj opytaj priamo v poistovni na aku dobu schvaluju ivf. Drzim palce
@semisa VŠZP schvaľuje ivf na pol roka,ale prezisti si to
@butterfly333 ahoj, smerujem svoj dotaz na Teba, keďže si bola na reproImuno nedávno, ale samozrejme budem rada za akúkoľvek inú reakciu. náhodou som narazila na Googli na hodnotenie centra keď som si išla pozerať cestu (mám tam ísť utorok) ale tie reakcie klientov ma celkom odradzujú - všetci na to nadávajú, nikto nie je spokojný... vraj napríklad aj výsledky dostaneš ale bez nejakého vysvetlenia alebo návrhu liečenia. skratka len strohé výsledky z krvi, ktorým samozrejme laik nemôže rozumieť. Vy ste tam išli z centra alebo na vlastnú žiadosť? nám sa nedarí už dva roky otehotnieť prirodzene a už máme za sebou aj trikrát IUI a raz IVF, všetko neúspešne. Pritom samozrejme spermiogramu je v poriadku, ja mám cyklus v poriadku, ovulujem normálne, sliznica mi Dorastá pekne, ale jednoducho nezostanem nikdy tehotná. Keď som sa po 3 neúspešných inseminácia spýtala lekára v centre čo keď sa to nepodarí, čo budeme robiť, povedal, že potom to budeme riešiť. nepodarilo sa prvé IVF a jediné čo mi v centre navrhli bol KET... tak som si povedala že toto už fakt nie, ďalšie peniaze navyše a ďalšia psychická záťaž kedy len čakáte na ten deň a zakaždým to nevyšlo.. a po dlhšej pauze kedy som sa celkom už dostala aj dopohody si hovorím dobre tak skúsime zase nejaké ďalšie vyšetrenie keď sa to stále nepodarilo, ale teda vážne tie hodnotenia sú také že ja neviem či tam mám vôbec merať tú cestu stokilometrovú a zaplatiť 110 € za zobratie krvi z ktorej nebudem nič vedieť.
Rozmýšľam že zajtra zavolám svojej Gynekologičke, či mi vie k tomu niečo povedať a keď mi povie, že nie tak zrejme skúsim zase osloviť to CAR kam som chodila predtým, pretože ja tam idem z vlastnej iniciatívy, mňa tam nikto neposiela. A na stránke majú aj niečo že niečo prepláca zdravotná poisťovňa - neviete ako to je, či vás musia odporučiť buď od gynekológa alebo z CARu, aby vám niečo poisťovňa preplatila alebo pri tejto repro Imuno si to platí pacient všetko sám? + sú aj nejaké Špeciálne pokyny ktoré treba pred odberom dodržiavať? Vopred vám všetkým ďakujem za čas a všetkým nám držím palce aby sme túto diskusiu Čoskoro šťastne opustili 😉
(A ospravedlňujem sa za taký dlhý príspevok, dúfam, že sa to niekomu bude chcieť čítať)
@malatamara ahoj no ja som žiadne recenzie nečítala neviem ani ma to nejak nenapadlo skratka som sa tu na MK o tom dočítala a objednala sa. Chodíme do gyn five v Nitre tam 1 iui neúspešne tak som chcela zistiť teda kde je problém keď môj ok ja alergiu na spermie nemám tiež cyklus ako hodinky ovu všetko ok aj som vyše roka robila ovu testy merala bt a všetko ok amh som mala minulý rok 1,09 co povedal môj gyn na môj vek dobre 39r. Teraz mam ísť tento rok na preventívku 7.6 tak uvidíme dúfam že som v poriadku aj amh. Ja dve deti mám z predošlého manželstva teraz s druhým mužom sa snažíme vyše roka a pol minulý rok v júni v 6tt som potratila od vtedy nič. Tak dúfam že niečo na imuno nájdu a pomôžu nám.
@margaretka4 aj ja som si na ziaciatku myslela.. urcite prezistim 😊
@butterfly333 ja som B rh negativ. Aj ked po prvom porode som dostala tu injekciu, toto uz jedine ma napada ze je problem... alebo som prilis psycho...
A ako vyzerala ta prva navsteva? Recepcia, sestricka, odber krvi, dovidenia?
Inak, ze aj nejake AMH treba riesit to sa dozvedam teraz z tvojho prispevku, musim pozriet navysetreniach z CARu, ci tam nieco take je...
@malatamara odporucaci listok da gynekolog alebo aj obvodak. V Presove sme platili 60€ a tiez sme isli cez cele sk.
@malatamara áno presne ako si to napísala recepcia sestrička pohovor s Dr 5min a odber krvi a dovi.
@malatamara Ahoj, už keď si obednana, tak byt tebou idem. Ideš do imunovitalu alebo iba medirex? Mne v car povedal doktor, že mám alergiu na spermie aj na placentu, hneď ma objednával na iui a keď sa nepodarí ivf. Začala som o tom viac googlit, hľadať a sama som si našla reprodukčnú imunologiu a už som aj bola na vyšetrení, čakám na výsledky, esteze mám veľa prace, inak by som uz z toho čakania zosalela. Ale to som tým chcela povedať, že v car sa mi nepáčilo, že nehľadal iné riešenia. Ktovie koľko času, peňazí a sĺz by ma stali tie pokusy, vlastne pri tejto mojej diagnóze by to možno ani bez liečby nešlo...
@opi14 idem do imunovital... popravde, ak bude imuno v poriadku, co potom? Psichyater?!

@luckamjar o tom anopyrine tu citam riadne vela ... vela bab ho uziva a co sa tyka fraxiparinu .. ten mi zacali davat uz pri stimulacii a musim ho pichat az do najblizsej ms. Inac to cakanie aj mna zabija.. na hematologiu idem az po ms ... netusim kedy bude . a potom vraj 5 tyzdnov cakat na vysledky a az potom liecba .. medzi tym mi prepadne aj ivf vklad od poistovne .. uzasne