icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

luciag2809
1. jún 2019

@luckamjar dakujem pekne za informaciu, tak som zvedava, co mi povedia...

zibi
1. jún 2019

@luciag2809 znizene ta podla mna trapit nemusia, vela bab ma aj znizene nk bunky aj ine.proste tie nemaju vplyv na tehotenstvo, a keby ze si aj tehu to ifn moze stupnut
ifn maju baby vacsinouj zvysene, co som si za to obdobie co som pozerala vyslekdy vela babam , tak skoro kazda mala nejaku formu plucnych mykoplaziem , chlamydiii, pripadne v posve, aj ked pluicne boli castejsie...
ono je mozne, ze si brala aj nejake antibiotoka sirokospektralne, a znizilo sa to , pripadne ti takto imunita pracuje, kazdopadne sa trapit nemusis je to dobre

luciag2809
1. jún 2019

@zibi dakujem pekne za reakciu, praveze atb som nebrala uz asi 2 roky, chora nebyvam vobec, tak som sama zvedava, co mi k tomu lekarka povie 🙂

zibi
1. jún 2019

@luciag2809 no uvidis, no nemalo by to na otehotnenie mat vplyv. drzim palce

opi14
3. jún 2019

Kocky úplne som zabudla mám termín 2.7.2019 o 9.20 v Imunovital Bratislava. Napíšte mi ak by ste potrebovali ísť, inak ho zruším a prepadne 😪

Dnes mi konečne prišli výsledky z Nitry. Iba hranične zvýšené niektoré protilátky. Takze žiadna liečba, znova odber krvi 😒 stretli ste sa niektorá s tým? A nedostatok vitamínu D. Môže ten zapríčiniť že neotehotniem? 🤔

elimu
3. jún 2019

@opi14 Ahoj, ja som mala hraničné hodnoty NK buniek a znížený vitamín D. Nasadených 2000 jednotiek Dčka denne. Kontrolné odbery. Aj po kontrolných odberoch cca rovnaké hraničné hodnoty NK buniek. Povolený vklad bez liečby. Na hematologii tiež hraničné hodnoty v jednom z odberov. Preventívne nasadený clexane a anopyrin. Dnes 8DPT, zatiaľ test pozitívny od 5DPT 😊

butterfly333
4. jún 2019

@opi14 ahoj koľko si čakala na výsledky? Za ako dlho boli ja mam čakať 7tyzdnov

ketere
4. jún 2019

@ceklis Ahoj, no ako? Netestovala si? Ako sa cítiš?

ceklis
4. jún 2019

@ketere ahoj, zatiaľ sa nejdem tešiť, ale testy sú pozitívne ❤️ Ty ako? Kedy si mala vklad?

ketere
4. jún 2019

@ceklis waaaaaau, moooc Ti to zelam ❤️❤️❤️
Ja som mala vklad v stredu pred tyzdnom, ešte som netestovala radšej.. Ale ze by som badala na sebe nejakú zmenu, sa nedá povedať 😕

ceklis
4. jún 2019

@ketere nič si z toho nerob, ja nič necítim :( neviem ako je to možné, no ozaj žiadne príznaky. Tak sama neviem či to je ok, alebo čo to moje telo stvára. Ani tuk z nejakého príznaku tehu :(

ketere
4. jún 2019

@ceklis hlavne, že testy ukazujú dve palice 🙂 kedy ideš na krv, v piatok?

ceklis
4. jún 2019

@ketere áno v piatok. Snáď to bude ok 🙏🏻 Inak obdivujem ta že netestujes 🤪 ja hneď od začiatku. Úplne sibnuta som bola

ketere
4. jún 2019

@ceklis no super, tak budem čakať na dobré správy 🙂 ..na koľký deň Ti prvýkrát ukázal test?

ceklis
4. jún 2019

@ketere na tretí 🙈 len neviem či je to možné. Ja som išla v native a mala som ešte dva foliky keď som si pichala ovitrelle, tak neviem teraz. Dá sa mat na 3dpt ducha? Pozri foto

luckamjar
4. jún 2019

@ceklis pozitívny test tak skoro máš z ovitrelle...aj pregnyl a podobne sa drzia v tele tak 10 dni. Ak Vám pichali tak sa Vám skôr ani neoplatí testovať, budete mat falošných duchov 🙂

opi14
4. jún 2019

@butterfly333 ahoj, boli po 5 týždňoch, ale ja som bola v Nitre. Tuším ty si tu písala Ba, či?

ketere
4. jún 2019

@ceklis aaaale teda peknyyyy duch ❤️

callisia
Autor odpoveď zmazal
ceklis
4. jún 2019

@luckamjar ja som testovala ovitrelle v den vkladu a bol menší duch ako toto. Preto si myslim ze to uz ovitrelle nebol. Počkaj, skúsim nájsť toho ducha z ovitrelle a este fotku testu na 4den po vklade. Ono je to uplne jedno, hlavne ze to vyslo (zatial) 🙏🏻

ceklis
4. jún 2019

@callisia netuším vobec :( pokial mas pravidelný cyklus, ovulujes a rastie výstelka, myslim si, ze je lepsi asi ten nativ. oni dokonca robia vklady bez estrogénov aj bez ovulácie a to netuším ako to naplánujú. Skus sa poradiť s doktorom v centre co si mysli. Asi maju radsej riadený vklad pod liekmi. Kedy sa chystas?

callisia
Autor odpoveď zmazal
ceklis
4. jún 2019

@callisia vieš čo? Myslím si, že to ma zmysel. Minimálne vedieť čo a ako sú tie hodnoty ako sa hýbu a podľa toho sa zariadiť. Aj keď si myslím, že veľa bab ma hodnoty hore dole a sú tehotné. Ozaj netuším čo v mojom prípade pomohlo. Kiež by to človek vedel aby dokázal pomôcť inemu

ceklis
Autor odpoveď zmazal
luckamjar
4. jún 2019

@ceklis ak máš teraz pozitívny to je už jasne! Už len držím moc palce🤞Písala som to ohľadom tých 3 dni po...to bol isto ovitrelle alebo sa tomu až tak nerozumiem 😁

ceklis
4. jún 2019

@luckamjar to je jedno 🙂 najdôležitejšie je, že ta liečba vo mi dala pani doktorka v nr pomohla. Kiež by to tak bolo v každom prípade a nemuseli by sa iné toľko trápiť :( mám kamarátku, ktorá bola na vklade už asi aj 20x a nič :( toto sú osudy

luckamjar
4. jún 2019

@ceklis to je už naozaj hrozne číslo 😔

ceklis
4. jún 2019

@luckamjar veľmi zle a pritom ma všetko porobené, imunitu priam ukážkovú, všetko ok :( a furt nič. Nevieme ešte čo vymyslieť a ja by som jej tak chcela pomôcť. Stretli sme sa takto pred rokom v jednom car keď sme šli na opu a ležali spolu na izbe. Je to ozaj niekedy nespravodlivé, keby sme to aspoň vedeli nejako pochopiťa zmieriť sa s tým. Ťažko to ide. Držím moc moc palce každej jednej snAzilke aby sa podarilo ✊🏻

butterfly333
4. jún 2019

@opi14 aha áno ja v blave

boba82
5. jún 2019

@ceklis ahoj, tesiiim sa z pozitivnych testikov 😍chcela som sa Ta opytat, kedze sme si uz viac krat vymienali info ohladne rovnakeho problemu-cytokinov...co Ti nakoniec v NR navrhli, aku liecbu?