icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ajinka23
27. nov 2019

Ahojte myslíte že keď som prechladnuta trochu nadcha a kasel bez teploty že by to ovplyvnilo krv na reprodukčnej? Planovala som ísť v pondelok to budem už aj zdravá

buba08
27. nov 2019

@ajinka23 áno ovplyvní to,zavolaj tam radšej, ale čo ja viem aspoň 2 t predtým musíš byt zdrava

buba08
27. nov 2019

@casarka pozor na vysoké cytokiny,vedia narobiť saraparu,ak sú príliš vysoké,tak sa embryjko neuchyti,alebo sa neudrží,na tvojom mieste by som reproimuno liečbu nezavrhovala. Cytokiny bez liečby len tak neklesnú.

casarka
27. nov 2019

@buba08 neviem ci su vysoke IFN-g 44/24, TNF ,-a 61,8/58 mne sa zda, ze nie su az velmi vysoke. Neviem, ale nerada by som brala hormonalnu liecbu, ale dam si poradit. Mate s tym skusenosti?

casarka
27. nov 2019

@butterfly333 a mali ste nejake vedlajsie ucinky pri injekciach kolko ste vybrali?

butterfly333
27. nov 2019

@casarka nemala som žiadne vedlajšie účinky vzala som 20inj.

casarka
27. nov 2019

@butterfly333 to ste brali dexamed?

casarka
27. nov 2019

@casarka podarilo sa vam otehotniet resp.znizit cytokiny?

butterfly333
28. nov 2019

@casarka nie igamplia

gabu_lienka
28. nov 2019

@casarka tazko povedat ci je sanca otehotniet bez liecby.. my sme nemali a predsa sme otehotneli 🤷‍♀️ Ale bez imuno liecby by sme o babatko prisli.

marculik
28. nov 2019

@kvietocek1989 ahoj ako sa citis s medrolom zatial ok? Ja mam zatial prvy den a boli ma hlava no neviem nemam pocit no nechce sa mi verit ze by to uz malo ucinky neziaduce ,ja ked som ho predtym mala tak som mala nejake neziaduce ale nie tak skoro po 1.dni

kvietocek1989
28. nov 2019

@marculik ahojcek...no ja uz mam osmy den za sebou..16 mg denne .hlava ma bolela len raz...obcas ma chyti taka nervozita,uzkost,ale potom to prejde..ale zatial ok..uvidim dokedy.

tini2
29. nov 2019

Dievčatá ja mám tiež zvýšené nk bundy a cytokiny...beriem medrol 12mg,po kontrole mám lepšie výsledky no stále nie dobré, mám ísť na vklad no pred vkladom na infúzie intralipidov, tak dúfam že vklad bude úspešný...

marculik
29. nov 2019

@kvietocek1989 ahoj ja ked som ho brala predtym som mala akoby opuchnutu tvar tj.tu mesiacikovitu sme sa smiali ☺ tak uvidim aj ja 16mg denne a chcem sa ta spytat beries ho pred alebo po ranajkach a mne aj predpisali nolpazu ale tu zatial neuzivam nemam zatial tazkosti typu palenie zahy aj tebe ju predpisali?

123elenita
29. nov 2019

@marculik ahoj. Ja som brala medrol, nolpazu som nepotrebovala, keď som si medrol dávala až po jedle. Určite odporúčam kvôli žalúdku až po raňajkách ;)

marculik
29. nov 2019

@123elenita ahoj oki dik za radu tak aj uzivam ,ja som ho už brala a Ket mi nevyšiel az po vysadeni tak uvidim ako mi teraz pomoze a tebe pomohol?

kvietocek1989
29. nov 2019

@marculik predpisali mi aj nolpazu.dam si najskor tu, naranajkujem sa a potom si davam medrol

123elenita
29. nov 2019

@marculik áno, ale ja som mala celularnu odpoved voči spermiam, tuto hodnotu znížil a už som 24 tt 🙂 držím palce

marculik
29. nov 2019

@123elenita mne ho potom po pol roku vysadili a vtedy sa mi podaril Ket my uz mame doma 2r.mame uz len jedneho mrazačika tak uvidime ,tak zachvilu budes rodit drzim palce aby ti to dobre dopadlo ☺

buba08
29. nov 2019

@casarka to máš vysoké hodnoty, hlavne TNF alfa máš príliš vysoké. Igamplia injekcie nie sú hormóny,sú to imunoglobuliny. Pri takýchto hodnotách by som na tvojom mieste liečbu imunoglobulinmi podstúpila,s takýmito hodnotami by som do vkladu nešla, sú embryotoxicke cytokiny,už v názve majú,že sú nepriaznivé voči embryu. Ja mám za sebou 6 ivf, takze mám bohaté skúsenosti bohužiaľ aj s vysokými cytokinmi aj potratmi, za mna určite vyskúšať reproimuno liečbu, buď kortikoidmi alebo imunoglobulinmi.

buba08
29. nov 2019

@casarka ja som Igampliu užívala pred Ketom a potom až do 24 týždňa tehotenstva, ako som už písala mám za sebou 6 ivf, trvalo to celé 11 rokov, ale mame vytúžene dieťatko 😍

casarka
29. nov 2019

@buba08 blahozelam klobuk dole

casarka
29. nov 2019

@buba08 praveze mne odporucili kortikoidy...a toho sa obavam...zevraj nemam a prilis vysoke hodnoty. Tak neviem, kazdy tvrdi nieco ine. Uz som z toho mimo.

marculik
30. nov 2019

@tini2 držim ti moc palce potom daj vedieť,ja ked som brala pred 2r.medrol tiez som mala lepšie vysledky no aj tak mi Ket nevyšiel,tak držim palce.

marculik
30. nov 2019

@buba08 ty si bojovnička ako ja ,aj nam sa to podarilo na 6x a spolu to bolo u nas 6r.ale oplatilo sa mame doma 2r.chlapca 💙

marculik
30. nov 2019

Baby poradite mi,zabudla som rano vziať medrol tak som zobrala až o 1 keď ma to napadlo tak zobrať ešte okolo 5 či už až rano?

ajinka23
30. nov 2019

@buba08 ahoj a igamplia ti znížila cytokiny na normu? Ja si ju picham cytokiny klesaju ale neviem ci musia byť uplne v norme aby ma pustila na IVF. Uz si picham 3 mesiac

butterfly333
30. nov 2019

@ajinka23 kolko krat do týždňa pichaš igamplia?ja som mala od júla 2 inj do týždňa

buba08
30. nov 2019

@ajinka23 áno, Igamplia mi ich znížila do normy a až vtedy som išla do Ketu

buba08
30. nov 2019

@marculik áno, bolo to veľmi ťažké, už sme ani neverili,ale dočkali sme sa ❤️