icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

katulienkaja
24. apr 2020

Ahojte, tie co ste absolvovali reprodukcnu imulogiu chcem sa spýtať kde ste si ju dali robiť a ci ste boli s centrom spokojne ? Ďakujem ☺

sjuzik15
26. apr 2020

@katulienkaja ja som chodila do Imunovital v Ba, kedze to mam najblizsie. Odporucila ma tam lekarka z kliniky, kedze som nemala dobre vysledky. Lekárka bola milá, sestričky tiež. Nemam ziadne vyhrady. Az na cenník 😀

butterfly333
26. apr 2020

@katulienkaja aj ja chodím do imunovital BA a som spokojná a tiež až na tie nehorázne ceny no čo už keď ich potrebujem tak zaplatím len nech pomôžu.

krisbar
26. apr 2020

Ja ked som hladala kliniku reproimunologie tak mi naslo len ich. Som spokojna. Po 13 rokoch niekto pozrel na hodnoty, ktore predtym nikto neriesil, dr. Bergendiova je lekarka, z ktorej sla taka sebaistota, ze otehotniem, aka zo ziadneho ineho lekara.....a stalo sa ...po 13 rokoch roznych skusani aj neskusani..

katulienkaja
26. apr 2020

@krisbar a repro imuno vyšetrenie ti niekto odporučil ci si išla sama ?☺

katulienkaja
26. apr 2020

@butterfly333 @sjuzik15 ďakujem za info ☺ a aké su tam ceny je to ozaj také drahé ?😮 aj vám to niekto odporučil z lekárov ci ste sa na to dali same? Koľko vyšetrení tam treba absolvovať ? Ďakujem

butterfly333
27. apr 2020

@katulienkaja no nevravím že sú až také strašné tie ceny za prvé vyšetrenie krvi 120e potom som si bola po výsledky 30e za výsledky. Za opakovaný odber 60e a plus 25e za poslanie výsledkov na mail. Ja som si to našla na nete nikto mi to neodporučil.

krisbar
27. apr 2020

@katulienkaja my sme sli na odporucanie znamej na kliniku do Brna, kde sme nechali 1000e+ s tym ze mi zobrali 4 ampulky krvi a po vysledkoch mi napisali, ze mam ist na reproimunilogiu. Takze nas to stalo este viac. Ale nelutujem. Ja verim na to ze vesmir presne vie co ma v plane. Ja by som nikdy uz nikam nesla.

buba08
27. apr 2020

ja mám vďaka Brnu a reproimunologii dcérku po 14 rokoch,vôbec to nebolo jednoduché a aj tehotenstvo bolo rizikové a záver ťažká preeklampsia,ale je tu živá a zdrava 😍😍😍

buba08
27. apr 2020

do Brna sme chodili 5 rokov, na reproimuno NR 4 roky,vyskúšali sme všetko možné,v NR mi dávala postupne kortikoidy, imunoglobuliny (nie naraz) a poviem Vám,už som fakt neverila,že sa dočkáme a nakoniec sme sa dočkali 🙏🙏🙏🥰🥰🥰😍😍😍

katulienkaja
27. apr 2020

@butterfly333 25 eur za poslanie výsledkov na mail?? To uz fakt nevedia co pýtať za to 😕 a aj tu pomohlo vyšetrenie ? Čo ti tam vlastne zisťujú ?

katulienkaja
27. apr 2020

@krisbar ja som muslelala ze to je jednorazové vyšetrenie a ono tam chodíš vlastne tiež na nejake kontroly alebo tak?

butterfly333
27. apr 2020

@katulienkaja no zistili mi zvyšene cytokiny nízke iGg malo vit d brala som injekcie igamplia no nepomohli výsledky sa ešte tak beriem medrol tetax cakam na výsledky ci pomohol.

katulienkaja
27. apr 2020

@butterfly333 tak dúfam ze uz to bude v poriadku a dočkáte sa vytúženého babatka 😊💕

krisbar
27. apr 2020

@katulienkaja chodila som na kontroly krvi asi raz za 3 mesiace a teraz chodim na infuzie intralipidov. to je 40e.

krisbar
27. apr 2020

@butterfly333 mne po pol roku pomohol a potom po vysadeni asi 4 mesiace neskor som otehotnela prirodzene. a to sme vobec neriesili plodne/neplodne dni a ci sa to vobec moze stat. vlastne my sme to neriesili poslednych 10 rokov, cize bol to jemny sok. drzim palce.

katulienkaja
27. apr 2020

@krisbar a tie infuzky si ako často?

butterfly333
27. apr 2020

@katulienkaja dúfam aj ja a ďakujem

butterfly333
27. apr 2020

@krisbar my tiež neriešime plodné dni sex je kedy je chuť cca každý druhý deň no medrol beriem od 26.2 teraz čakám na výsledky z reprodukčnej imuno či klesli cytokiny dúfam že klesnú a keď bude úspešný. S manželom sme spolu od november 2017 a minulý rok v maji sme sa vzali čiže niesme až tak dlho spolu no ja už budem mať 41r takže čakať moc nemôžem.

krisbar
27. apr 2020

@katulienkaja infuzky su kazde 3 tyzdne, ale tie su az po otehotneni
@butterfly333 ja mam 41 v juni, cize som na tom podobne. Ale ja som si vzdy vravela, ze do menopauzy cas 🙂 ja som z veku nikdy stres nemala. Som asi inak nastavena.
Ja som Medrol planovala brat len pol roka, viac som do seba kortikoidy nechcela davat. Dobre vysledky som mala az po tusim 4 mesiacoch., kedy mi to zacala stahovat.
Potom 4 mesiace ok a ked som tam sla na kontrolu a uz som aj bola tehotna, tak zase som mala zle, cize medrol siel naspat.

butterfly333
27. apr 2020

@krisbar ja budem mať v júli 41r. No a medrol beriem od 26.2 2020 takže ešte nie dlho no tiež jo chcem brat len pokiaľ to bude nutné. Mám za sebou 7x MA naposledy v júni som v 6tt potratila od vtedy nič 2x IUI neúspešne no mám aj trombofiliu mutáciu MTHFR C677T homozygot ja dúfam výsledky budú dobré a že sa dočkam aj ja. Takže ty si teraz tehu?

krisbar
27. apr 2020

@butterfly333 ano. Ja som vsak nikdy tehotna nebola.

butterfly333
28. apr 2020

@krisbar gratulujem k tehu 😘

sjuzik15
28. apr 2020

@katulienkaja Ja som tam bola s odporucacim listkom od p.doktorky z kliniky, kedze som uz tam nemala dobry jeden vysledok.
Nieje to urcite vec jednorazova, ak ti nevidu dobre vysledky.
Mne to dokopy trvalo 7 mesiacov. Kedze som dlho cakala na objednanie, potom prides na konzultaciu, potom ta objedna na dalsi termin, potom cakas 2-3 tyzdne na vysledky a dalsi termin kym tie vysledky s tebou odkonzultuje a dohodnete sa na liecbe. A liecba samotna u mna trvala 3 mesiace kde som chodila 2x do tyzdna na inkekcie. Potom som cakala dalsie 2 tyzdne na vysledky, ktore sú dobre, ale otehotniet sa mi aj tak nepodarilo a vyliecenie u mna nieje trvale, snazili sme sa len potlacit vysoke hodnoty vysledkov, takze to vsetko mozem opakovat este raz.
A ano, cudovala som sa, ze sa neplati aj za vzduch ktory v cakarni dychas.
Pár ktory tuzi po dietati urobi aj nemozne a zaplati hocico aby sa stali rodicmi. Preto mi to pride ako velke obohacovanie sa na zufalstve inych.
Aspon tie ceny mohli byt priatelnejsie. Uctuje sa uplne sa vsetko! Ale co neurobis pre dieťa však?
Ja som z reproimuno uz skoncila, viac nemienim mínat, radsej si to odlozim na vybavicku a necham to na toho hore, co ma byt bude....

vycky
28. apr 2020

@buba08 a nakoniec čo pomohlo? My sme v tej istej situácii.

mijuska2
28. apr 2020

@sjuzik15 ajojky, uplne sa stotožňujem s tvojim vyjadrením

buba08
28. apr 2020

@vycky užívala som Igampliu každé 3 týždne 1 injekciu,ale podľa mna to bolo viac veci,dala som výpoveď, odsťahovali sme sa z Ba, bola som na napravení panvy,cvičila som mojžišku,chodila som na akupunktúru,ako vravím zmenila som veľa veci a hlavne boli sme presvedčení,že toto je posledné ivf,ktoré podstúpime,aj dr v Brne nám povedal,nech viac neriešime,že už viac pre nás urobiť nevie,bolo to naše 6 ivf

ajinka23
28. apr 2020

Jaj baby medrol mi zabral už mám len jednu hodnotu mierne zvýšenú. Som veľmišťastná.

majoranka24
28. apr 2020

@ajinka23 Aj mne Medrol zabral!🙂 Vsetky vysledky mam v norme!🙂 Len ako sa dostat do Brna.... to je teraz problem.

ajinka23
28. apr 2020

@majoranka24 ja som zmenila Brno za Nitru dám ešte raz šancu Slovensku a potom keď tak do Brna.