Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@strojarka25 mne v car povedali, ze na reproimuno posielaju iba mna. Specialne som sa na to pytala, lebo som si myslela, ze nas musi vysetrit oboch. A iba mne vypisali ziadanku. Neviem, co vsetko u muzov vysetruju vramci reproimuno, no v car sme si dali urobit spermpack, kde vysetruju aj protilatky proti spermiam. V imunovitale v ba vysetrili bez problemu iba mna podla toho ako doktor v car na ziadanku napisal.
Ahojte dievcata,je tu niektora,ktorej sa podarilo otehotniet so zvysenymi cytokinmi alebo nk bunkami?Ivf,iui pripadne prirodzene?Ci mierne zvysenie uplne prekaza pri pocati a naslednom usadeni oplodneneho vajicka? Pripadne ci imuno liecbu ste mali nasadenu az po otehotneni-pre pripad ze by telo usadene vajicko chcelo vypudit.
Dakujem.
@majinka81 ahoj ja som si vybrala z lekárne medrol a v ten den som zistil a ze som tehu.mala som zvýšené cytokyny a znížené nk bunky. dr povedala tak nejak ze to môže a nemusí zohrávať rolu a ze som nemala extrémne zvýšené...tak neviem.. beriem medrol 3.tyzden a budem vydadzat uz.
@majinka81 ake ich máš zvyšene.? Tiež mám zvýšené cytokyni brala som igamplia injekcie no nepomohli potom vo februári mi dala medrol aj intralipidy pred vkladom aj po vklade no žiaľ nevyšlo to.
@butterfly333 ahoj, ešte stále berieš medrol? 😔
@ceklis už nie asi mesiac.
@butterfly333 ahoj,mam liecba zabrala,ale stale nam mierne zvysene hodnoty.To mi je luto,co planujete dalej?
@majinka81 no na jar pôjdem znova na kontrolný odber na reprodukčnu imuno a potom uvidím či to kleslo a ak áno tak na vklad.
@butterfly333 a aku mas liecbu teraz?
Veľmi závisí od toho, či potrácaš, alebo neviete splodiť. V tom druhom prípade vyšetrovať iba ženu znamená riešiť len polovicu problému. Pri potracaní závisí od viacerých faktorov, či treba vyšetriť aj chlapa. Napríklad MAR test pokiaľ viem robia len v NR. Ani tam však nerobia vyšetrenia, ktoré netreba robiť. Ide sa prípad od prípadu. Spermpack zďaleka nemusí stačiť.
@majinka81 teraz už nijakú.
@butterfly333 a nechceš ísť na kontrolu teraz keď si to dobrala?
@ceklis neviem asi nie veď aj tak pred vkladom budem musieť ísť aj tak na kontrolný odber. Teraz mi to príde zbytočne
@majinka81 ahoj. Mne sa podarilo,mala som cytokiny zvysene. Brala som medrol teraz ho už vysadzam. Na infúzie som nešla. Momentalne som v 14tt. Pripájam moje výsledky. Bol to prvý KET kedy som mala nasadeny medrol a hneď sa podarilo 🙏 pred tým 5 KETov nič...
@butterfly333 mna by asi zaujimalo hlavne že či ten medrol zabral 🤷🏼♀️
@ceklis bola som v apríli po medrole ale nezabral.mozno som ho ešte brala krátko no určite pôjdem na kontrolný odber pred vkladom.
@milakrasna super,tiez iba mierne plus a hlavne ze si mala liecbu uz zacatu.gratulujem velmi🤩
@butterfly333 to tnf-a je dost vyssie,medrol asi nezabral dostatocne.
@majinka81 ja prirodzene, aj bez liecby, za posledny rok tri krat. Vzdy v 5. Tt potrat. Potom ma zacali konecne liecit, nasadili medrol, otehotnela som 4. Krat. No a pre istotu som nepotratila, ale bolo to mmt. Teraz mam uz pomalicky za sebou povinnu pauzu, tak som nasadila medrol znova a uvidime
ahojte, chcem sa spýtať, ktoré beriete alebo ste brali anopyrin, aké davkovanie (v 1. trimestri)? Mne zvolili radsej anopyrin ako fraxip, lebo ze sa dava ako prevencia preeklampsie...no bojim sa to jest, minule som po 4dnoch zacala krvacat...aj ked to asi nebolo pricinou ale obavy mam aj tak ...mam brat 100mg ...v letaku je pisane ze tehotne nesmu 😲

@zhuzhu07 suhlasim. Treba vyšetrovať pár zo všetkých strán... Kamoške najskor povedali ze jej muž by mohol byť darca a keď dali urobiť rozsireny spermiogram tak mal len 3% spermií OK. Veľmi povrchne súdia veci v niektorych centrach.