icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

milakrasna
11. nov 2020

@zhuzhu07 suhlasim. Treba vyšetrovať pár zo všetkých strán... Kamoške najskor povedali ze jej muž by mohol byť darca a keď dali urobiť rozsireny spermiogram tak mal len 3% spermií OK. Veľmi povrchne súdia veci v niektorych centrach.

sparkling
11. nov 2020

@strojarka25 mne v car povedali, ze na reproimuno posielaju iba mna. Specialne som sa na to pytala, lebo som si myslela, ze nas musi vysetrit oboch. A iba mne vypisali ziadanku. Neviem, co vsetko u muzov vysetruju vramci reproimuno, no v car sme si dali urobit spermpack, kde vysetruju aj protilatky proti spermiam. V imunovitale v ba vysetrili bez problemu iba mna podla toho ako doktor v car na ziadanku napisal.

majinka81
12. nov 2020

Ahojte dievcata,je tu niektora,ktorej sa podarilo otehotniet so zvysenymi cytokinmi alebo nk bunkami?Ivf,iui pripadne prirodzene?Ci mierne zvysenie uplne prekaza pri pocati a naslednom usadeni oplodneneho vajicka? Pripadne ci imuno liecbu ste mali nasadenu az po otehotneni-pre pripad ze by telo usadene vajicko chcelo vypudit.
Dakujem.

pink_lady
12. nov 2020

@majinka81 ahoj ja som si vybrala z lekárne medrol a v ten den som zistil a ze som tehu.mala som zvýšené cytokyny a znížené nk bunky. dr povedala tak nejak ze to môže a nemusí zohrávať rolu a ze som nemala extrémne zvýšené...tak neviem.. beriem medrol 3.tyzden a budem vydadzat uz.

butterfly333
12. nov 2020

@majinka81 ake ich máš zvyšene.? Tiež mám zvýšené cytokyni brala som igamplia injekcie no nepomohli potom vo februári mi dala medrol aj intralipidy pred vkladom aj po vklade no žiaľ nevyšlo to.

ceklis
12. nov 2020

@butterfly333 ahoj, ešte stále berieš medrol? 😔

butterfly333
12. nov 2020

@ceklis už nie asi mesiac.

majinka81
12. nov 2020

@pink_lady Jeej gratulujem,to je krasna sprava.Kolko si mala cytokiny a nk bunky cca?Brala si okrem toho nieco nejake doplnky?

majinka81
12. nov 2020

@butterfly333 ahoj,mam liecba zabrala,ale stale nam mierne zvysene hodnoty.To mi je luto,co planujete dalej?

butterfly333
12. nov 2020

@majinka81 no na jar pôjdem znova na kontrolný odber na reprodukčnu imuno a potom uvidím či to kleslo a ak áno tak na vklad.

majinka81
12. nov 2020

@butterfly333 a aku mas liecbu teraz?

pink_lady
12. nov 2020

@majinka81 takto som to mala

zhuzhu07
12. nov 2020

Veľmi závisí od toho, či potrácaš, alebo neviete splodiť. V tom druhom prípade vyšetrovať iba ženu znamená riešiť len polovicu problému. Pri potracaní závisí od viacerých faktorov, či treba vyšetriť aj chlapa. Napríklad MAR test pokiaľ viem robia len v NR. Ani tam však nerobia vyšetrenia, ktoré netreba robiť. Ide sa prípad od prípadu. Spermpack zďaleka nemusí stačiť.

butterfly333
12. nov 2020

@majinka81 teraz už nijakú.

ceklis
12. nov 2020

@butterfly333 a nechceš ísť na kontrolu teraz keď si to dobrala?

butterfly333
12. nov 2020

@ceklis neviem asi nie veď aj tak pred vkladom budem musieť ísť aj tak na kontrolný odber. Teraz mi to príde zbytočne

majinka81
12. nov 2020

@pink_lady Ahoj,nemáš to moc zvýšené, čo je TH1/TH2?Asi ked to je iba trochu - tie cytokiny tak to môže byť.Super,že sa podarilo.Kolko máš rokov? To je prvé?

milakrasna
12. nov 2020

@majinka81 ahoj. Mne sa podarilo,mala som cytokiny zvysene. Brala som medrol teraz ho už vysadzam. Na infúzie som nešla. Momentalne som v 14tt. Pripájam moje výsledky. Bol to prvý KET kedy som mala nasadeny medrol a hneď sa podarilo 🙏 pred tým 5 KETov nič...

ceklis
12. nov 2020

@butterfly333 mna by asi zaujimalo hlavne že či ten medrol zabral 🤷🏼‍♀️

butterfly333
12. nov 2020

@ceklis bola som v apríli po medrole ale nezabral.mozno som ho ešte brala krátko no určite pôjdem na kontrolný odber pred vkladom.

majinka81
12. nov 2020

@milakrasna super,tiez iba mierne plus a hlavne ze si mala liecbu uz zacatu.gratulujem velmi🤩

majinka81
12. nov 2020

@butterfly333 to tnf-a je dost vyssie,medrol asi nezabral dostatocne.

pink_lady
12. nov 2020

@majinka81 39 mám 😁 jedno dieťa mam doma 11 rokov uz. Ten pomer th1/th2 je vraj dosť dôležitý ze zvýšený pomer buniek th1 môže viest k potracaniu.

majinka81
12. nov 2020

@pink_lady ten si mala vyssi a aj napriek tomu sa podarilo,super.A prirodzene?Ci ste boli v Car?

sparkling
12. nov 2020

@majinka81 ja prirodzene, aj bez liecby, za posledny rok tri krat. Vzdy v 5. Tt potrat. Potom ma zacali konecne liecit, nasadili medrol, otehotnela som 4. Krat. No a pre istotu som nepotratila, ale bolo to mmt. Teraz mam uz pomalicky za sebou povinnu pauzu, tak som nasadila medrol znova a uvidime

sparkling
12. nov 2020

@zhuzhu07 co je Mar test?
Ja som sa vyslovene pytala lekara na to, povedal, ze iba ja idem na reprodukcnu. Tak neviem.

zhuzhu07
13. nov 2020

@sparkling Vysetrenie protilatok v seminalnej plazme. Je to rozdielny test od SpermPacku.

pink_lady
13. nov 2020

@majinka81 prirodzene. dr hovorila ze niektore to maju aj 100. takze asi to je len mierne zvysene.

majinka81
13. nov 2020

@sparkling no teda,ste si toho presli....ale zase otehotniet vies co je dobre,so spermiogramom nebude problem to je dolezite.
Drzim palce,mne pri prvom tehu tiez pomohol medrol.

pink_lady
13. nov 2020

ahojte, chcem sa spýtať, ktoré beriete alebo ste brali anopyrin, aké davkovanie (v 1. trimestri)? Mne zvolili radsej anopyrin ako fraxip, lebo ze sa dava ako prevencia preeklampsie...no bojim sa to jest, minule som po 4dnoch zacala krvacat...aj ked to asi nebolo pricinou ale obavy mam aj tak ...mam brat 100mg ...v letaku je pisane ze tehotne nesmu 😲