Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@luckamjar ak sa môžem spýtať,tak aku? Ja totiz tiez, chodili sme Marcelovi a pomohol nam, len to malo ten najhorší koniec :(
@janie7 súhlasím,radi sa pridame :D tam je to taka jedna velka rodina všetko...a napriek vážnosti toho všetkého sme tam vzdy chodili radi.. (akurát som vzdy mala nervy na diaľnici,ked boli zapchy a zakaždým sme meskali :D )
@medovnicek123 dvojroha maternica, ja teda otehotniem aj keď ani to nie ľahko, ale bohužiaľ už som 5x potratila do 8tyzdna…boli sme už aj u dr.Bielika, nie je to operovatelne ale z jeho pohladu to nemohlo byt dôvodom a už viacerí sa na tom zhodli. Lenže iné problémy veľmi nemáme a keď aj niečo bolo (hematologia a tato reproimunologia) tak už v 4och tehotenstvach som mala rôzne nakombinovanú liečbu a skončilo to vždy rovnako😔.
@janie7 Veľmi ďakujem! Rovnako držím palce😘🤞
@janie7 najhoršie je že ja som týmto veciam vôbec nerozumela keď sme to riešili, dr. na mna spustila milión pojmov a že si mame vybrať aký spôsob chceme, čiže ani netuším čo všetko sme si dali a tu genetiku sme si asi tiež museli zvoliť už keď som isla na dobre vajicok však ? Lebo čo citam na nete tak to sa zisťuje uz keď sa embryjka tvoria (?)
@elka77 Ty chodíš zrejme do CAR n a Slovensku. že? Ja som bola pred pár rokmi v BA, na IUI, nahádzali mi kopec latinských pojmov, najprv ma prestimulovali a po druhej várke to nevyšlo, tak sa ma spýtali, že akú liečbu plánujem teraz 😠 Tak sme sa pokúšali pár rokov prirodzene, no nič.. až sme sa rozhodli pre Brno. Akože ľudskejší prístup ako pri mojom Dr. som v živote nezažila, všetko krásne do detailov vysvetlí, dá kopec alternatív, povie prečo toto áno, toto nie....
Čo sa týka tej genetiky, tak sa embryjká zasielajú na vyšetrenie po punkcii, čiže odbere vajíčok ako si spomínala, ale až po predĺženej kultivácii, keď vzniknú 5 až 6 dňové blastocysty. Aby som bola presnejšia, z embryjok spravia biopsiu - odobratie buniek, ktoré sa obnovia, embryjka zamrazia a bunky sa posielajú na genetické vyšetrenie.
@luckamjar to mi je ľúto veľmi...viem, o čom hovoríš...ja mám zase opačný problém - jednorohú maternicu :(
@medovnicek123 a trápite sa potracanim alebo problémom s otehotnenim?
@luckamjar s otehotnenim, s potracanim aj s donosenim :(
@medovnicek123 joj moja tak sme na tom podobne 😢
@janie7 Ach áno presne ! Chodim do is care v BA a najhoršie na tom celom je že som len čoraz viac frustrovama z toho prístupu a nevedomosti, nemá mi kto poradiť (v Is care ta pri každej otazke hneď obvinia že moc riesis😡😥)no jednoducho presne taký prístup ako opisuješ v Brne by mi bodol pretože najviac sa citim zle psychicky.. potom prídem sem na MK a len cumim čo všetko viete a kde ešte akoby zaostávam a citim sa ešte horsie 🙈(bludný kruh) Keby bolo na is care tak doteraz skúšame s 1%morfo.správnych spermií a mojich PCO a cytokinoch(zistila som si na vlastnú päsť v imunovital) IUI ktoré by nám bolo prd platne ale tlačili nás do toho, následne IVF ktoré by tiež bolo zbytočne a poootom možno by riešili krv a imuno...dokonca az teraz keď som si sama pozistovala a obehala potrebné vyšetrenia som sa dozvedela že napríklad cytokiny vyšetrenia aj v Is CARE 🤦🏽♀️ Prečo to neurobia hneď ? Radšej človek stratí dva tri roky, podstúpi stimuláciu liečbu , IVF a príde o embryjka a potom zrazu už mozme kuknúť aj krv a cytokiny 🙈
No som si tu vyliala❤️😀🙈.
Prosím ta estw by som sa opýtala - vraj ta genetika embrii sa posiela robiť do Prahy a stojí okolo 1000eur mi bolo povedané v is care.. a vraj sa to neodporúča robiť že to je zbytočne lebo je 90%predpoklad že by sa aj tak take embryjko ani neujalo 🤷🏻♀️ (Plus navyše ja mám estw dve zamrazené tak tam sa to už dupľom vraj neoplati)
A druha otázka ak ešte môžem nemáš skúsenosti z Brna ohladom ERA EMMA testov ? Tiež dr povedala že to je zbytočne... ale mne vravela že aj imuno je zbytočná a napriek tomu VĎAKABOHU ze som tam šla a zistili mi tie cytokiny 🙏🏻
Baby v Brne hodnotite lepšie REPROFIT alebo REPROGENESIS? Resp keď mozte tak napíšte aj aký lekar je tam fajn, aby som neskončila pri mojom stasticku alo v IS CARE pri dr ktorá mi od dverí bez sona povie že ovulaciu nemám 😂(podotýkam že som mala v ten deň sono od gyn kde bolo vidieť folikul 20mm alw to už som tej “odborníčke” nemala potrebu dokazovať ;) )
Tiež sa chcem opýtať či je potrebné tam aj preniesť kartu z BA ?(to mi asi nedajú 🤔)
@elka77 Ahoj, no za mňa rozhodne Reprogenesis, je tam úžasná rodinná atmoška, ja som u Dr. Koukala, je proste perfektný, no aj Dr. Marcel Štelcl je macher od fachu. Tu len záleží na tebe, či ti vyhovuje skôr taký kamarátsky, kontaktný prístup, alebo skôr taký starostlivý, tatkovský prístup, čo ti povie všetko na rovinu a to Dr. Tomáš Koukal - mne vyhovuje maximálne a to som pôvodne chcela ísť k Marcelovi😉 Kľudne pisni IP, keď budeš chcieť vedieť niečo viac.
@elka77 No moja zlatá, to ti dali dobré dezinformácie, celé zlé😀 Jasné, že genetika sa odporúča a hlavne to ti zachráni psychiku, neúspešné vklady a peniažky. Ale takto, on sa robí pred zamrazením embryjok, ak by sa chcela dať dodatočne, samozrejme vtedy by tam po rozmrazení embrya hrozilo, že sa poškodí. A áno nie je to lacná záležitosť, ale záleží od CAR, embryjka sa dajú posielať aj po jednom avšak nie v Reprogenesis, tam je to 1400 EUR na 4 embryjka, inak to stoji cca 400 EUR jedno.
Čo sa týka ERA testu, to chcem prediskutovať s "mojim" Dr., lebo mi ho dal zvážiť, tak to chcem s ním prejsť, verím, že sa tam dostanem ešte teraz v máji. Pri mne má hneď z 15 minútovej kontroly, hodinovku, kvôli halde otázok😀
@janie7 čo stojí ten Era test?
@butterfly333 Ahoj moja, okolo 900 EUR, Tom mi ho dal zvážiť, kvôli tomu, či sme správne nasadili progesteron. Je to pálka, tak to chcem s ním prediskutovať, či to fakt stoji za to. Zajtra píšem Janke, nech si Tom na mňa rezervuje na UTZ minimálne hodinu😀 U teba ako?
@janie7 ja drahá nič síce som len 5dpt no môj vnútorný pocit mi hovorí že to zas nevyšlo.
@butterfly333 Neboj moja, ešte podľa mňa je skoro na zúfanie. Múdrejšia budeš taký 10. deň. Inak pýtala som sa Toma ako je to s tým uhniezďovaním a hovoril mi, že až na 2. až 3. deň sa embryjko uhniezďuje, aj keď je to blastocysta.
@janie7 ved to a ja som už 5dpt a nič
@butterfly333 Nestracaj nadej!!!Ja som tiez necakala ze posledny bojovnik sa uchyti po tolkych neuspechoch a hold, zatial sa drzi 16ty tyzden.🤞
@elka77 ja som bola v reprofit, po rokoch sa konecne zadarilo ale nebola som tam tak nadcena z mojho lekara ako dievcata z reprogenesis. Ale na druhej strane nemozem povedat ani nic zle. Bola som na 3 klinikach a az v reprofit som po rokoch bola konecne tehotna dlhsie ako 5tt. 🤷♀️🤞
@butterfly333 Presne ako hovorí @kroketka7, netreba ešte strácať nádej😘🙏
@kroketka7 ďakujem no už nie som najmladšia a preto sa bojím že sa to zas nepodarilo no mám všetky vyšetrenia teraz pred vkladom som bola na hysteroskopiu všetko v poriadku tak ja už neviem kde je problém.
@butterfly333 mne tiez taha na 40. Mysli pozitivne minimalne po hsg.🤞
@kroketka7 hsg? Je čo No ja už mám 41r v lete 42
@butterfly333 hcg.🙊
@butterfly333 Este to nevzdavaj. 5DPT je este velmi malo.
@medovnicek123 Ahoj dvojitá agentka 😀, tak akcia s krycím názvom RGS začína 19.5., dnes som mala rovno budíček od Janky😉 Ak by si chcela pozdraviť, kľudne pisni IP.
Baby ktoré beriete alebo ste brali Medrol, rozhádzal Vám cyklus? Ja prvé tri mesiace ok a teraz keď najviac potrebujem aby som dostala, lebo ideme na vklad, tak mi mešká. A ja mám cyklus ako hodinky 28dňový, takže ja si hneď všimnem zmenu🙉

@luckamjar Juj, moja zlatá, to som nevedela, tak toto by ani macher ako je Marcel nedal online. Tak silno držím päste, nech Macháč pomôže😉🤛🏻🙏🏻